achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0

Archiv všech článků sezony 2009/10

31.08.10 Sekce : Svazové informace
Dodatek k Rozpisu soutěží družstev PDŠS na sezonu 2010/11
Na základě došlých přihlášek do soutěží družstev doplnila STK PDŠS dvě uvolněná místa v KP2, provedla rozdělení přihlášených družstev KP2 a KS do jednotlivých skupin a rozhodla o datu a místě konání losovací schůze (23.9.2010 Choceň).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

29.08.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR seniorů
Ve dnech 23.-29.srpna 2010 se v Rychnově n/Kn. uskutečnil další ročník otevřeného Mistrovství ČR seniorů, kterého se ve třech kategoriích zúčastnil rekordní počet 132 hráčů. V hlavní seniorské kategorii (nad 60 let) zvítězil Miloslav Pilař z Vyšehradu Praha, ve veteránech (nad 70 let) byl nejúspěšnější Miloslav Jaček z Mladé Boleslavi a v přípravce (nad 50 let) byl první Josef Novotný z Rychnova.
Z našich zástupců přivezl bronz Jiří Hájek ze Zaječic za třetí místo v Přípravce, v Seniorech obsadil Jaroslav Volf z Ústí n/O. sedmé místo stejně jako Bohumír Zámečník ze Žamberka v kategorii Veteránů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

27.08.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachy v Šachově
Součástí Rychnovského šachového festivalu, hraného pod taktovkou Pandy Rychnov n/Kn., byl i otevřený bleskový turnaj. V něm si mohli zahrát všichni zájemci, kteří v pátek 27.srpna 2010 našli cestu do malé obce s příznačným názvem Šachov. Počasí však turnaji na volném prostranství nepřálo a tak se nakonec uskutečnil v Rychnově. Vítězství patřilo IM Olegovi Spirinovi z Jičína, stříbro bral FM Marian Sabol z Vysokého Mýta a bronz Jan Uhmann z Hustopeče.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.08.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Staré Město
Ve dnech 13.-21.srpna 2010 se ve Starém Městě uskutečnil 8.ročník mezinárodního šachového turnaje FIDE Open Staré Město, kterého se zúčastnilo přes 180 hráčů. Mezi nimi bylo i několik členů a hostů extraligových Polabin, kteří si nevedli nijak špatně - do cen se však vešel jen Martin Červený a nejlepším juniorem se stal Petr Čižinský.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.08.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Ludvíka Krejčího
V sobotu dne 14.srpna 2010 se v Jablonném n/O. uskutečnil 1. ročník Memoriálu arm. generála Ludvíka Krejčího v rapidu, kterého se zúčastnilo 39 hráčů převážně z nejbližšího okolí. Z vítězství se radoval Tomáš Kracík z Rychnova n/Kn., který za sebou nechal favorizované hráče Martina Šmajzra z Ústí n/O. na druhém a Jaroslava Mojžíše z Polabin na třetím místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

12.08.10 Sekce : Svazové informace
Školení rozhodčích III.třídy - změna termínu
Avizované školení a seminář rozhodčích III.třídy se z technických důvodů překládá na sobotu dne 25.září 2010, přičemž místo konání (salonek restaurace Merilyn v Chocni) zůstává nezměněno. Školení je určeno pro všechny nové zájemce a seminář pro prodloužení platnosti již udělených III.tříd rozhodčího.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

12.08.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Olomoucké šachové léto
V rámci Olomouckého šachového léta se uskutečnilo celkem 6 uzavřených mezinárodních turnajů, z toho 3 velmistrovské a 3 mistrovské, v nichž se o splnění normy GM (IM) pokoušeli i hráči extraligových Polabin. Zatímco IM Martinu Petrovi ani FM Luboši Roškovi se vůbec nedařilo, jejich hostující kolega IM David Kaňovský jeden z turnajů vyhrál se ziskem 7/9 a splnil normu GM - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

12.08.10 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství EU mládeže
Ve dnech 3.-12.srpna 2010 se v rakouském Murecku uskutečnilo Mistrovství EU mládeže v kategoriích H/D 8-14, kterého se zúčastnila devítičlenná výprava mladých zástupců České republiky. Z nich byl nejúspěšnější Nguyen Thai Dai Van z Prahy, který získal zlatou medaili v kategorii H10, naší zástupkyni Kateřině Vlčkové z Polabin se v kategorii D14 příliš nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

10.08.10 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Čeňka Honsy 2010 - pozvánka
Šachový klub 2222 ŠK Polabiny pořádá v sobotu 2.října 2010 již 12.ročník Memoriálu Čeňka Honsy, který bude současně Krajským přeborem jednotlivců v rapidu a je zařazen do seriálu GP ČR v rapidu. Hrát se bude opět ve velkém sále Domu techniky v Pardubicích.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

01.08.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2010 - hlavní turnaje
Pardubický šachový festival Czech Open soustředil na startu svých pěti turnajů opět přes 1300 šachuchtivých zájemců. I když nejvíce jich bylo z českých luhů a hájů, na stupních vítězů z nich stála jen Kristýna Novosadová z Beskydské šachové školy v turnaji C.
V turnaji A byl z českých zástupců nejúspěšnější Jiří Štoček na 10.místě, náš Marian Sabol z Vysokého Mýta skončil na 68.místě, když mu o půl bodu utekla norma IM.
V turnaji B byl nejlepším českým zástupcem náš Milan Hošek z Polabin na 6.místě, ostatní našinci se mu dívali na paty s větším odstupem.
V turnaji C zvítězila již zmiňovaná Kristýna Novosadová, z našich hráčů se nejlépe umístili poličtí zástupci Jaromír Paščenko na 16.místě a Oldřich Kastner na 19.místě.
V turnaji D se z našinců nevíce dařilo Jaroslavu Zelenkovi z Bohemie Pardubice na 10.místě a Janu Švubovi z Ústí n/O. na 13.místě, za zmínku stojí i zisk +92(!) ELO bodů Petra Nešpůrka z Polabin.
V turnaji E byl naším nejúspěšnějším zástupcem Petr Jouza z Lázní Bohdaneč na 10.místě.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

31.07.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2010 - doprovodné turnaje
Ve volném čase mezi turnajem družstev a hlavními turnaji jednotlivců se konala celá řada doplňkových turnajů. Ze zástupců našeho kraje nás nejvíce potěšil zisk Mistra ČR Martina Petra ve Fisherových šachách, druhé místo Martina Červeného v bleskovém maratonu a vítězství Jaromíra Paščenka v druhém z ratingových turnajů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

24.07.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2010 - rapid jednotlivců
Letošní soutěže jednotlivců v rapidu měly v nejsilnější skupině zajímavé výsledky i nečekané pořadí, do něhož však naši zástupci nijak významně nezasahovali. V kategorii do 2000 ELO se již několik našich zástupců umístilo v první desítce stejně jako v kategorii do 1800 ELO. Největším krajským úspěchem však byl zisk titulu Mistryně Evropy v kategorii do 1800 ELO, který získala Jana Londinová z Polabin - Blahopřejeme !!!.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

18.07.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2010 - soutěž družstev
A už je to tady opět ! Každoroční šachové šílenství v rámci festivalu CZECH OPEN 2010 zahájila jako obvykle soutěž čtyřčlenných družstev, která měla na startu rekordních 110 účastníků (z toho plných 18 bylo z našeho kraje). Oproti minulému ročníku však žádný z našich manšaftů na stupně vítězů nedosáhl, když nejlépe umístěným družstvem byly 2222 ŠK Polabiny A na 12.místě.
Poznatky z turnaje v podání zástupců našich družstev si můžete přečíst na webech Poličky nebo Chotěboře.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

18.07.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Niki Open Náchod 2010
Začátek léta bývá vždy ve znamení otevřených letních turnajů, když ten náchodský se ve dnech 3.-11.července 2010 konal již po osmé. Štědrý finanční fond nenechal spát ani některým šachovým špičkám, takže o kvalitu turnaje bylo bohatě postaráno. Z několika málo zástupců našeho kraje se nejvíce dařilo IM Janu Bernáškovi z Rapidu Pardubice, který skončil na třetím místě a i ostatní skončili v nejvyšších patrech konečného pořadí.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.07.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Rapid Bouzov 2010
V sobotu 10.července 2010 se v podhradí známého hradu Bouzov pod taktovkou ŠK Luká uskutečnil 3.ročník šachového turnaje v rapidu. Za účasti 74 hráčů se z vítězství radoval IM Vojtěch Plát z Třince, stříbro však bral Milan Kotva z České Třebové, úspěšný byl i Zdeněk Sojma z Moravské Třebové na 5.místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.07.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.7.2010
Nejnovější listina Elo FIDE k 1.7.2010 zahrnuje výsledky za poslední 2 měsíce, zejména z Mistrovství ČR jednotlivců a Open turnajů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

24.06.10 Sekce : Nemistrovské akce
Dětský šachový festival V4 Liptov 2010
Ve dnech 18.-24.června 2010 se v Liptovském Mikuláši uskutečnil 3.ročník mezinárodního dětského festivalu V4 Liptov 2010, kterého se z našeho kraje zúčastnili hráči 2222 ŠK Polabiny a v hlavní soutěži - turnaji čtyřčlenných družstev - obsadili víceméně podle očekávání 10.místo ze 16 účastníků.
Další hráči se zúčastnili vložených turnajů jednotlivců do 14 a do 11 let, v prestižním uzavřeném mistrovském turnaji dívek ani v silném doprovodném Openu jsme zastoupení neměli.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.06.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
O putovní pohár 2010
V sobotu 19.června 2010 se v Chotěboři odehrál další v pořadí již XXVII.ročník turnaje v rapidu 'O putovní pohár'. Za účasti 86 hráčů se v něm nejlépe dařilo Marianu Sabolovi z Vysokého Mýta, který utekl druhému v pořadí Sergeji Petuchovovi z Rapidu Pardubice stejně jako třetímu Tomáši Vojtovi z Turnova o celý bod.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

20.06.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Teplice 2010
Ve dnech 12.-20.června 2010 se v Teplicích za účasti 4 GM a 8 IM uskutečnil další ročník mezinárodního turnaje. Kvalitní startovní pole a slušný cenový fond přilákaly na start také několik hráčů z našeho kraje, z nichž nejúspěšnější byl IM Jan Bernášek na 1.místě - Blahopřejeme !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.06.10 Sekce : Nemistrovské akce
Lanškrounská věž 2010
V sobotu 19.června 2010 se v Lanškrouně uskutečnil XVI.ročník integrovaného šachového turnaje mládeže do 18-ti let 'O Putovní věž města Lanškrouna'. Letos se hrálo ve třech kategoriích (do 10, 14 a 18 let) a zúčastnilo se ho celkem 50 hráčů především z východní části našeho kraje a také několik 'přespolních'.
Kategorii do 10 let ovládli přespolní, když zvítětil Ondřej Staněk z Bohemians Praha před Lukášek Osouchem z Boskovic a Jakubem Voříškem z ŠK Leonardo.
V kategorii do 14 let se radovali zástupci Poličky v pořadí Petr Pospíšil a David Sion, třetí skončil Michal Škvařil z Bohemians Praha.
V kategorii do 18 let putuje zlato do Rychnova n/Kn. zásluhou Jana Macháně, stříbro získal David Výprachtický ze Žamberka a bronz si odvezl Jan Petr z Bohemians Praha.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Poličky a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

18.06.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Sledovanost webu PDŠS
Není to tak dávno (18.3.2009), co jsme na webu PDŠS zaznamenali 200 tisíc přístupů od jeho uvedení do provozu. Od té doby uplynulo 15 měsíců a jejich počet ve čtvrtek 17.6.2010 již dosáhl hodnoty 300 000 ! Na této skutečnosti se podílel především letošní březen, během něhož došlo k extrémnímu nárůstu přístupů až na trojnásobek obvyklé úrovně.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

14.06.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Biskupské věže Litomyšle 2010
Druhý ročník turnaje v rapidu s názvem Biskupské věže Litomyšle přitáhl v sobotu 12.června 2010 do Litomyšle celkem 90 adeptů šachové hry nejrůznější výkonnosti. Devítikolový turnaj v úmorném vedru řádně prověřil zejména fyzičku všech zúčastněných, favorité se však ani vedrem zaskočit nenechali. Stylem Start-Cíl zvítězil IM Vojtěch Plát z Třince, druhý byl FM Marian Sabol z Vysokého Mýta a třetí skončil Sergej Petuchov z Rapidu Pardubice. Nejlepší ženou byla Lucie Bartošová z Litomyšle, nejlepším juniorem David Sion z Poličky a nejlepším seniorem Milan Šnorek z Jičína.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

13.06.10 Sekce : Nemistrovské akce
Polabiny obhájily titul na MČR družstev ml. žáků
Ve dnech 11.-13.června 2010 se v Kyjově uskutečnilo Mistrovství ČR družstev ml. žáků, na němž žáci 2222 ŠK Polabiny obhajovali loňský nečekaný titul - a podařilo se jim to ! Po výborném kolektivním výkonu (doprovázeném ale i občasnými nečekanými nezdary) získali zlaté medaile před týmy ŠK Starého Města a Lokomotivy Brno - Blahopřejeme !!! Daleko ve stínu tohoto úspěchu zůstal náš další zástupce - B družstvo Polabin, jehož 25.místo odpovídalo předstartovním předpokladům. Za povšimnutí stojí i skutečnost, že dlouholetí vládci této kategorie - BŠŠ Frýdek-Místek - se poprvé v historii nevešli na stupně vítězů.
Zajímavé ohlasy na Mistrovství naleznete také na celé řadě dalších webových stránek - Jihomoravského šachového svazu, Rychnova n/Kn., Vlašimi, Sokola Hradec Králové, Durasu Brno, Ústí n/L., Deska Liberec, Bohemians Praha a dalších.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

05.06.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár starosty města dobrého vína 2010
Na start 5.ročníhu turnaje Open Hustopeče v rapidu se postavilo 138 účastníků v čele se dvěma členy klubu 2700+ Davidem Navarou a Sergejem Movsesianem a takřka celou českou špičkou. Cestu do Hustopečí našlo i několik pardubických převážně extraligových hráčů, kteří si v těžké konkurenci vedli se střídavými úspěchy. Největším překvapením turnaje bylo bezesporu 8.místo Martina Šklíby se stejným bodovým ziskem jako měl šestý Sergej Movsesian !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.06.10 Sekce : Svazové informace
Adresář oddílů PDŠS ke dni 1.6.2010
Sekretář VV PDŠS Ing. Jiří Kosek vydal nejnovější verzi adresáře oddílů, sdružených v Pardubickém krajském šachovém svazu, včetně adresáře členů VV a revizní komise, platnou ke dni 1.6.2010.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

01.06.10 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2010/11
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2010/11. Jsou v něm zohledněny zejména změny v placení poplatků na ELO FIDE i LOK, které se promítly i do upravené Přihlášky do soutěží.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

31.05.10 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.2/2010
Na programu druhé pravidelné schůze VV PDŠSV v roce 2010, která se uskutečnila ve středu dne 19.května 2010 v Pardubicích, byly kromě kontroly uložených úkolů zprávy z komisí - STK (schválení soutěží družstev, rozpis nového ročníku), KM (výsledky turnajů jednotlivců, družstev a škol) a hospodáře (výplata dotací, odměn za vedení soutěží, kontrola registračních poplatků). Na závěr byly uloženy nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

30.05.10 Sekce : Nemistrovské akce
48. Zaječice
V tradičním termínu na přelomu května a června se na Seči uskutečnil 48.ročník populárních Zaječic - turnaje šestičlenných družstev st. žáků, který i letos byl Přeborem České republiky. V hlavním turnaji se mezi 53 účastníky objevilo 10 našich zástupců, z nichž se v první desítce umístilo pouze družstvo Polabin A, v první polovině byla ještě družstva Polabin B a Poličky. V turnaji dvojic jsme měli 7 zástupců, z nichž čtyři byli mezi desítkou (Lanškroun, Svitavy a Polabiny A i B). Nejúspěšnější pak byli našinci v doprovodném Openu, když na medailových postech skončili stříbrný Marian Sabol z Vysokého Mýta a bronzový Michal Novotný z Polabin, bramborová medaile zbyla na zaječického Josefa Vařejčka.
Postřehy z turnaje se dají nalézt nejen na stránkách oddílů z našeho kraje (Litomyšl, Polabiny, Polička, Ústí n/O., Zaječice), ale rovněž na celé řadě klubových i krajských webů z celé republiky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

22.05.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Hradec Králové 2010
Ve dnech 15.-22.května 2010 se v Hradci Králové uskutečnil 1.ročník otevřeného turnaje, pořádaného agenturou AveKontakt v rámci serie turnajů CZECH TOUR 2010/11. Startovnímu poli 98 hráčů kralovali pardubičtí extraligisté v pořadí FM Luboš Roško (jemuž utekla IM norma o pouhých 0,89 bodu na průměru soupeřů !) a FM Aleš Jedlička, třetí skončil první cizinec IM Maxim Chetverik z Voroněže a čtvrtý byl bývalý pardubák IM Petr Pisk (všichni 7/9).
Dílčí postřehy z turnaje naleznete i na stránkách Polabin.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.05.10 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství České republiky mládeže kategorie H/D 8
Ve dnech 15.-16.května 2010 se v Malenovicích uskutečnilo Mistrovství České republiky nejmladších žáků - kategorie H8 a D8. V otevřených turnajích soutěžilo 88 chlapců a 18 dívek švýcarským systémem na 9 kol. Šestice našich zástupců sehrála dobrý turnaj, na prosazení do popředí tabulky to však nestačilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

17.05.10 Sekce : Soutěže žáků
Finale KP mládeže
Ve dnech 15.-16.května 2010 se ve Svitavách uskutečnily finalové turnaje Krajského přeboru mládeže sezony 2009/10 v kategoriích H10-14. Kromě titulů krajského přeborníka se hrálo i o postupy na Mistrovství Čech 2010, které získali první 4(5) hráči v každé kategorii.
Postřehy z finale naleznete na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

09.05.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR mužů a žen pro rok 2010
Ve dnech 1.-9.května 2010 proběhlo v Ostravě Mistrovství ČR jednotlivců pro rok 2010. Turnaje, který se uskutečnil švýcarským systémem na 9 kol, se zúčastnilo celkem 94 hráčů a hráček, z nichž plných 10 bylo z našeho kraje. S neuvěřitelným dvoubodovým odstupem za bezkonkurenčně suverénním Davidem Navarou se o druhou příčku rozdělila čtveřice Tomáš Polák, Pavel Šimáček, Zbyněk Hráček a Jan Bernášek (Rapid Pardubice), do desítky nejlepších se vešli ještě Jan Votava (Rapid Pardubice) a Martin Petr (Polabiny). Postřehy některých účastníků MČR si můžete přečíst na webu Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.05.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Listina osobních koeficientů ke dni 5.5.2010
Těsně po vydání FIDE ELA byla zveřejněna i nejnovější listina osobních koeficientů ČR, která rovněž zahrnuje veškeré výsledky z nedávno ukončených soutěží družstev. Oproti listině FIDE je ovšem zajímavější tím, že je na ní uvedena celá řada dalších hráčů, kteří o FIDE body běžně nehrají.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.05.10 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 10-14 v rapidu
V sobotu 1.května 2010 uspořádal Dům dětí a mládeže Hlinsko a ŠO DDM Hlinsko Krajský přebor mládeže jednotlivců v rapidu.
V kategorii H/D10 zvítězil Patrik Žejdlík z Hlinska před Matějem Kupšou a Adamem Kolomým (oba Lanškroun), nejlepší dívkou byla Lucie Ambrožová ze Svitav.
V kategorii H/D12 byl nejlepší Antonín Vu před Josefem Havelkou (oba Lanškroun) a Jakubem Cachem z Polabin.
V kategorii H/D14 zvítězil David Sion před Petrem Pospíšilem (oba Polička) a Filipem Liduchem z Polabin, nejlepší dívkou byla Natalie Dunglová ze Žamberka.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

01.05.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.5.2010
V dalším dvouměsíčním intervalu vyšla k 1.květnu 2010 nová listina Elo FIDE. Tentokrát jsou do ní zahrnuty všechny výsledky z celoročních soutěží družstev, díky čemuž došlo k mnoha změnám v pořadí jednotlivých hráčů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

25.04.10 Sekce : 1. liga ml. dorostu
Do Pardubic míří další Extraliga !
Po loňském postupu Polabin z 1.ligy dospělých se stejný husarský kousek podařil letos i jejich mládeži - po vítězství v 1.lize ml. dorostu sk. sever budou mít Pardubice již třetí extraligové družstvo - Blahopřejeme !!!
Základem tohoto úspěchu Polabin se stalo již sobotní osmé kolo proti hlavnímu soupeři v boji o postup - Sokolu Hradec Králové, které po infarktovém průběhu skončilo šťastnou remizou 3:3. Ve zbývajících třech zápasech již Polabiňáci nezaváhali a mohou tak slavit postup. Ani ostatní naše družstva nezklamala - Polabiny B skončily na šestém místě, Polička byla osmá a Lanškroun devátý.
S dojmy ze závěrečných čtyř kol severní skupiny 1.ligy dorostu, sehraných ve dnech 23.-24.dubna 2010 v Hlušicích, se můžete seznámit na webech Polabin, Sokola Hradec Králové, Deska Liberec, Pandy Rychnov n/Kn., Štefanides Polička a Nového Boru.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

25.04.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pardubickou kotvu 2010
Navzdory změně hracího místa zavítalo v sobotu 24.dubna 2010 do Chotče na 7.ročník turnaje 'O Pardubickou kotvu' 46 účastníků ze 13 oddílů. Vítězem na šachovnicích se stal Jiří Malivánek z Chrudimi před Jaroslavem Mojžíšem z pořádajících Polabin a Lubošem Jedličkou z Lípy, absolutní jedničkou však podle mínění všech účastníků byl nehrající šéfkuchař místního hostince Martin Škroch !
Na turnaj zavítali i 'zvědové' z nss.cz a jejich poznatky naleznete ve článku Námořníci na suchu, krátké video natočila i Pardubická televize.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

21.04.10 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie středních škol - celostátní finale
Ve stejném termínu jako finale Přeboru škol kategorie 1.-5.tříd proběhlo rovněž finale Přeboru škol v kategorii středních škol. Místem konání bylo RS Počta ve Štědroníně a náš kraj reprezentovala družstva gymnazií z Vysokého Mýta a Žamberka. Žádné z těchto družstev však nedokázalo navávat na minulé úspěchy gymnazia z České Třebové a obě skončila až ve druhé polovině tabulky - Gymnazium Vysoké Mýto na 23.místě a Gymnazium Žamberk na 25.místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

21.04.10 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie 1.- 5.tříd - celostátní finale
Ve dnech 20.-21.dubna 2010 se v hotelu Bezruč v Malenovicích uskutečnilo celostátní kolo Přeboru škol v kategorii 1.-5.tříd základních škol, ve kterém náš kraj reprezentovaly dvě ZŠ z Lanškrouna. Obě byly nasazeny až ve druhé polovině startovního pole a jejich konečné umístění přibližně odpovídá startovním předpokladům - ZŠ Dobrovského skončila na 19.místě a ZŠ Jiráskova na 24.místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

19.04.10 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor družstev mladších žáků
V sobotu dne 17.dubna 2010 uspořádal šachový klub 2222 ŠK Polabiny Krajský přebor družstev mladších žáků pro rok 2010, kterého se zúčastnilo celkem 10 družstev z 5 oddílů kraje. Suverénním vítězem se stalo A družstvo pořádajících Polabin před B družstvem stejného oddílu (obě postupují do celostátního finale) a Lanškrounem A.
Atmosféru turnaje přibližují články na webech Polabin a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

18.04.10 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - páté a poslední dvoukolo
Teprve poslední páté dvoukolo Extraligy ŠSČR rozhodlo o druhém sestupujícím i všech medailistech - Mistrem je Nový Bor, stříbro má Mahrla a bronz Sagina, k sestupujícímu Durasu se přidaly Bohemians.
Naši zástupci bojovali se střídavými úspěchy - v sobotu SAGINA zvítězila nad Bohemians 5:3 a Polabiny podlehly Mahrle 5,5:2,5, v neděli SAGINA v boji o stříbro podlehla Mahrle 5:3 a Polabiny uzavřely vydařenou sezonu vysokým vítězstvím 6:2 nad Bohemians.
Další výsledky: sobota: Geofin - Turnov 2,5:5,5, Grygov - Novoborský 1,5:6,5, DURAS - Třinec 2:6, Zlín - Frýdek-Místek 6:2
neděle: Novoborský - Geofin 5:3, Turnov - Grygov 4,5:3,5, Frýdek-Místek - DURAS 6:2, Třinec - Zlín 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

18.04.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 11.kolo
V posledním 11.kole 2.ligy sk. D si naši zástupci už moc nezahráli - 'souboje' Bohemia - Litomyšl a AKIS - Polabiny B skončily rychlými remizami 4:4 a tak jen Zaječice podlehly po boji Loko Brno B 3:5. Další výsledky: Žďár n/S. - Třebíč B 4,5:3,5, Třebíč A - DURAS Brno B 2,5:5,5, Pelhřimov - Rychnov n/Kn. 3:5.
Vítězem zůstává Rychnov n/Kn., dvojici sestupujících (Žďár n/S. a Pelhřimov) doplní Loko Brno B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

18.04.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 11.kolo
Poslední 11.kolo Krajského přeboru 2.třídy východ přineslo tyto výsledky: Žamberk A - Žamberk C 7:1, Žamberk B - M.Třebová 1,5:6,5, Kunvald - Polička B 1,5:6,5, Lanškroun B - D.Čermná 5,5:2,5, Jablonné n/O. - Ústí n/O. C 3:5, Č.Třebová B - Svitavy 4:4.
Vítězstvím potvrdil Žamberk A suverénní postup do KP1, posledním a sestupujícím do KS je Žamberk C.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

18.04.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 11.kolo
V posledním 10.kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - Bohemia B 3,5:4,5, Chrudim B - Choceň 7:1, Krouna - Polička C 3,5:4,5, Rapid - Predators 4:4, Polabiny E - Hlinsko 4,5:3,5, H.Městec - Rangers 8:0.
Suverénním vítězem a postupujícím do KP1 je Chrudim B, poslední jsou Rangers, kteří sestupují do KS.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

11.04.10 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 11.kolo
V posledním 11.kole 1.ligy východ si Vysoké Mýto zajelo do Poruby pro vysokou prohru 6:2. Další výsledky: Litovel B - Jihlava 2:6, Litovel A - Karviná 4:4, Mittal Ostrava - Labortech Ostrava 4:4, Orlová - Třinec B 3,5:4,5, Kroměříž - Staré Město 3,5:4,5. Výsledky posledního kola určily, že již dříve sestupující dvojici Vysoké Mýto a Kroměříž doprovodí na cestě do 2.ligy Labortech Ostrava.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

11.04.10 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 11.kolo
V posledním 11.kole 1.ligy západ Chrudim v souboji o naději na udržení s postupující Lysou n/L. neuspěla a po domácí prohře 5:3 se přidá k již dříve sestupující dvojici Teplice a Spořitelna B. Další výsledky: Hradec Králové - Spořitelna A 4,5:3,5, Spořitelna B - Novoborský B 4,5:3,5, Vyšehrad - České Budějovice 4:4, Pankrác - Teplice 5:3, Holdia - Vršovice 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

11.04.10 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 11.kolo
Poslední 11.kolo Krajského přeboru 1.třídy zakončilo doposud suverénní Ústí n/O. A doslova ostudnou prohrou s rezervou Vysokého Mýta v poměru 7:1, která však na jeho postupu do 2.ligy už nic nemění. Další výsledky: V.Mýto C - Lanškroun 4:4, Letohrad - Chotěboř 4,5:3,5, Synpo - Polička 3,5:4,5, Č.Třebová - Ústí n/O. B 4:4, Polabiny C - Polabiny D 6:2 (předehráno). Do KP2 sestupují poslední Polabiny D, osud předposledního Vysokého Mýta C je spojen se setrváním Litomyšle ve 2.lize skupina D.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

11.04.10 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 11.kolo
V posledním 11.kole Krajské soutěže východ vedoucí Litomyšl B nezaváhala a po suverénní výhře 5:0 nad Svitavami C obsadila 1.místo a postoupila do KP2 - Blahopřejeme !!. Další výsledky: Polička D - Č.Třebová C 2,5:2,5, Polička F - Svitavy B 3:2, M.Trnávka - Litomyšl C 5:0, Č.Třebová D - Němčice 1:4, Polička E - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

11.04.10 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 11.kolo
V 11.kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald B - Kovo Jonáš 3:2, Žamberk D - Jablonné n/O. B 2,5:2,5, H.Čermná - Letohrad B 2,5:2,5, Mistrovice - Letohrad C 3:2, Lanškroun C - Ústí n/O. D 3:2, Kunvald C - volno.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

10.04.10 Sekce : Nemistrovské akce
Orlická šachovnice 2010
V sobotu 10.dubna 2010 se v Ústí n/O. uskutečnil jubilejní 40.ročník šachového turnaje pro mládež 'Orlická šachovnice'. Na pomyslný trůn po 10 letech opět usedla dívka - Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta, která ztratila pouze jedinou půlku. Na druhém místě skončil Dominik Řezníček z Polabin a na třetím David Sion z Poličky.
Součástí turnaje byl i Krajský přebor mládeže kategorie H/D 8, jehož vítězem se stal Erik Žejdlík z Hlinska před Lukášem Pavlíčkem z Moravské Třebové a Tomášem Ludvíkem z Polabin, z dívek byla nejúspěšnější Kateřina Dudlová z Ústí n/O.
Postřehy z turnaje naleznete jako obvykle na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

07.04.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Další velikonoční aktivity
V letošním roce došlo o velikonocích na území kraje ke kumulaci dvou velkých akcí - turnaje družstev v rapidu v Kunvaldě a turnaje jednotlivců v blesku v Městečku Trnávka. Oba turnaje však i přesto měly vysokou účast a to si ještě několik hráčů (zejména) Polabin odskočilo 'ke konkurenci'.
V sobotu to byl rapid v Jihlavě, kde se do popředí protlačili Lubomír Šilar a Jiří Tůma (Chrudim), v neděli blesk v Hostinném, kde o sobě nechali znát především Michal Novotný a František Navrátil. A aby toho nebylo málo - výborný výsledek zaznamenal i Jindřich Bauer na blicáku v Kolešovicích.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.04.10 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Mirka Kodytka 2010
V sobotu 3.dubna 2010 se v Kunvaldu uskutečnil 21.ročník Memoriálu Mirka Kodytka, který se současně hrál i jako Krajský přebor čtyřčlenných družstev v rapidu. Turnaje se zúčastnilo celkem 16 družstev, z toho plných 9 soutěžilo o titul krajského přeborníka. Vítězem se stalo družstvo Dopravních staveb Brno II před Pandou Rychnov n/Kn. a ŠK Vysoké Mýto, na druhé příčce v KP skončil Rapid Pardubice a na třetí Jiskra Ústí n/O.
Perlička - kvůli turnaji v Kunvaldě se dostali do křížku webmaster KHŠS a administrátor webových stránek Pandy Rychnov n/Kn.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

06.04.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Bleskový turnaj Městečko Trnávka 2010
Velikonoční bleskový turnaj v Městečku Trnávka si rok od roku získává stále větší popularitu. Letošního 26.ročníku, hraného v sobotu 3.dubna 2010 švýcarským systémem na 16 kol, se zúčastnilo 96 hráčů z 33 oddílů, přičemž více než polovina účastníků byla z jiných krajů. V turnaji samotném se prosadili favorité - suverénně zvítězil Vojtěch Plát z Třince před Martinem Červeným z Polabin a Marianem Sabolem z Vysokého Mýta.
O turnaji se dočtete v regionálním Svitavském deníku i na webových stránkách JmŠS.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

01.04.10 Sekce : Nemistrovské akce
Velikonoční turnaj mládeže Polička
Ve čtvrtek dne 1.dubna 2010 uspořádal šachový oddíl TJ Štefanydes Polička 8.ročník Velikonočního turnaje mládeže, kterého se ve dvou kategoriích zúčastnilo 71 mladých hráčů.
V kategorii neelistů zvítězil Marek Šulc ze Svitav před Zdeňkem Cachem z Polabin a Patrikem Žejdlíkem z Hlinska, neúspěšnější dívkou byla Lucie Ambrožová ze Svitav.
V kategorii elistů kralovali favorité - prvenství získal Marcel Bednář z Holdie Praha před Petrem Čižinským z Polabin a Davidem Výprachtickým ze Žamberka.
Ohlasy z turnaje můžete nalézt na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

31.03.10 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie 6.- 9.tříd - celostátní finale
Ve dnech 30.-31.3.2010 se ve Vyškově uskutečnilo celostátní kolo Přeboru škol v kategorii 6.-9.tříd ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnazií, ve kterém jsme měli dva zástupce. Ti však v konkurenci 29 družstev z celé ČR nijak neoslnili - ZŠ Sezemice skončila na desátém a ZŠ Na Lukách Polička na patnáctém místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

29.03.10 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 14-16 - 4.turnaj
V sobotu dne 27.března 2010 se ve Svitavách v prostorech DDM Svitavy uskutečnil poslední čtvrtý turnaj Krajského přeboru mládeže kategorie H/D 14-16 let.
V kategorii H/D 14 byl nejlepší Daniel Vančura z Polabin následovaný Antonínem Vu z Lanškrouna a Martinem Burešem z Polabin, nejlepší dívkou byla Marie Doláková ze Svitav.
V kategorii H/D 16 zvítězil David Sion před Kamilem Petráskem (oba Polička) a Matějem Půlpánem z Polabin, v dívkách byla nejúspěšnější Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta.
Ve Svitavském koníkovi zvítězil Ondřej Cach před svým bratrem Jakubem (oba Polabiny) a Adamem Brejšou z Lanškrouna, nejlepší dívkou byla Lucie Ambrožová ze Svitav.
Současně hraný turnaj Svitavský koník 1992-94 se stal kořistí Jakuba Půlpána z Polabin, za ním následovali David Výprachtický ze Žamberka a Josef Krátký z Lanškrouna.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O., k dispozici je i konečné pořadí kategorií H/D-14, H/D-16 a dívek po skončení kvalifikací.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

28.03.10 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - čtvrté dvoukolo
Ve čtvrtém dvoukole Extraligy ŠSČR naši zástupci ze zájezdu na sever Čech moc bodů nepřivezli. V sobotu zvítězila Sagina nad Turnovem 5:3 a Polabiny podlehly Novému Boru 5,5:2,5, v neděli si soupeře vyměnili a oba prohráli - Sagina s Novým Borem 4,5:3,5 a Polabiny s Turnovem 5,5:2,5.
Další výsledky: sobota: Bohemians - DURAS Brno 5:3, Mahrla - Zlín 4,5:3,5, Třinec - Geofin 4,5:3,5, Frýdek-Místek - Grygov 5:3
neděle: Zlín - Bohemians 4,5:3,5, DURAS Brno - Mahrla 1:7, Grygov - Třinec 3,5:4,5, Geofin - Frýdek-Místek 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

28.03.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 10.kolo
V desátém kole 2.ligy sk. D se rozhodlo o postupujícím do 1. ligy, kterým se po výhře 4,5:3,5 nad Třebíčí A stal Rychnov n/Kn.. Veledůležité body v boji o udržení v soutěži získala Litomyšl po výhře 4,5:3,5 nad Pelhřimovem a Polabiny B zvítězily nad Bohemií vysoko 6,5:1,5. Zbývající naši zástupci hráli venku a jen remizovali 4:4 - Zaječice s Durasem B a AKIS s Třebíčí B. Další výsledky: Loko Brno B - Žďár n/S. 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

28.03.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 10.kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Žamberk C - Loko Č.Třebová B 1:7, Svitavy - Jablonné n/O. 4:4, Ústí n/O. C - Lanškroun B 2,5:5,5, D.Čermná - Kunvald 5:3, Polička B - Žamberk B 5,5:2,5, M.Třebová - Žamberk A 3:5.
Bez ohledu na výsledek posledního kola je vítězem a postupujícím do KP1 Žamberk A, naopak posledním a sestupujícím do KS je Žamberk C.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

28.03.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 10.kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohemia B - H.Městec 5,5:2,5, Rangers - Polabiny E 3,5:4,5, Hlinsko - Rapid 5,5:2,5, Predators - Krouna 6:2, Polička C - Chrudim B 1:7, Choceň - Chrudim C 4,5:3,5.
Bez ohledu na výsledek posledního kola je vítězem a postupujícím do KP1 Chrudim B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

26.03.10 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.1/2010
První pravidelná schůze VV PDŠS v roce 2010 navázala na Konferenci delegátů PDŠS rozdělením úkolů z ní vyplývajících, vyslechla zprávy z komisí a informace z Konference ŠSČR a na závěr uložila nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

24.03.10 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 10-12 - 4.turnaj
V sobotu dne 20.března 2010 se ve Svitavách v prostorech DDM Svitavy uskutečnil poslední čtvrtý turnaj Krajského přeboru mládeže kategorie H/D 10-12 let.
V kategorii do 10 let zvítězil Ondřej Cach z Polabin jen o pomocné hodnocení před Matějem Kupsou z Lanškrouna, třetí byl Jan Nešpůrek z Polabin a z dívek byla nejlepší Lucie Ambrožová ze Svitav.
Kategorii do 12 let vyhrál Josef Havelka ze Svitav před Jakubem Cachem z Polabin a Adamem Kolomým z Lanškrouna, nejúspěšnější dívkou byla Klára Dědková ze Svitav.
S postřehy z turnaje se můžete seznámit na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O., k dispozici je i celkové pořadí kategorií E6

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

21.03.10 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 10.kolo
V desátém kole 1.ligy východ se Vysoké Mýto rozešlo s Kroměříží smírně 4:4, což pro obě družstva znamená stoprocentní jistotu sestupu do 2.ligy. Naproti tomu Litovel A i přes remizu 4:4 v Ostravě s Labortechem již může slavit návrat do Extraligy. Další výsledky: Jihlava - Poruba 4,5:3,5, Staré Město - Orlová 3,5:4,5, Třinec B - Mittal 2,5:5,5, Karviná - Litovel B 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

21.03.10 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 10.kolo
Desáté kolo 1.ligy západ již rozhodlo o postupujícím do Extraligy, kterým se kolo před koncem soutěže po výhře 5:3 nad Holdií Praha stalo družstvo Lysé n/L., zato naše Chrudim se po prohře 5,5:2,5 na půdě Spořitelny A propadla na desátou (t.č. sestupovou) pozici. Další výsledky: Vršovice - Pankrác 4:4, Teplice - Vyšehrad 4:4, České Budějovice - Spořitelna B 6:2, Novoborský B - Hradec Králové 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

21.03.10 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 10.kolo
Předposlední desáté kolo Krajského přeboru 1.třídy rozhodlo o vítězi a postupujícím do 2.ligy, kterým se stalo letos suverénní družstvo Jiskry Ústí n/O. A po vítězství 5,5:2,5 nad Č.Třebovou - Blahopřejeme !! Další výsledky: Ústí n/O. B - Synpo 4:4, Polička - Polabiny C 3,5:4,5, Polabiny D - Letohrad 3,5:4,5, Chotěboř - V.Mýto C 5,5:2,5, Lanškroun - V.Mýto B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

21.03.10 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 10.kolo
Také v Krajské soutěži východ je po desátém kole již rozhodnuto o vítězi, kterým se po výhře 5:0 nad Poličkou F stalo družstvo Litomyšle B - Blahopřejeme !! Další výsledky: Němčice - M.Trnávka 2:3, Litomyšl C - Svitavy C 0,5:4,5, Svitavy B - Polička D 3,5:1,5, Č.Třebová C - Polička E 3:2, Č.Třebová D - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

21.03.10 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 10.kolo
V desátém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. D - Mistrovice 2,5:2,5, Letohrad C - H.Čermná 2:3, Letohrad B - Žamberk D 3,5:1,5, Jablonné n/O. B - Kunvald B 2:3, Kovo Jonáš - Kunvald C 2,5:2,5, Lanškroun C - volno. Kolo před koncem soutěže se vítězem stalo družstvo Letohradu B - Blahopřejeme !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

14.03.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 9.kolo
V devátém kole 2.ligy sk. D porazily Polabiny B v krajském derby Litomyšl 5,5:2,5, AKIS zvítězil nad Loko Brno B vysoko 6:2, Bohemia remizovala s Třebíčí B v bezzubém zápase 4:4 a jen Zaječice podlehly doma suverénnímu Rychnovu n/Kn. 2,5:5,5. Další výsledky: Žďár n/S. – Duras B 4:4, Třebíč A - Pelhřimov 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

14.03.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: M.Třebová - Žamberk C 7:1, Žamberk A - Polička B 6,5:1,5, Žamberk B – D.Čermná 5:3, Kunvald - Ústí n/O. C 2:6, Lanškroun B - Svitavy 5,5:2,5, Jablonné n/O. – Č.Třebová B 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

14.03.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Choceň - Bohemia B 1,5:6,5, Chrudim C - Polička C 1:7, Chrudim B - Predators 6:2, Krouna - Hlinsko 2,5:5,5, Rapid - Rangers 4,5:3,5, Polabiny E – H.Městec 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

13.03.10 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR mládeže 2010
Mistrovství České republiky mládeže v kategoriích H/D 10-16, které se uskutečnilo ve dnech 6.-13.března 2010 v Koutech nad Desnou, se zúčastnila také početná skupina zástupců našeho kraje. Z nich se nejvíce dařilo Kateřině Vlčkové (D14) a Petrovi Čižinskému (H16) (oba Polabiny), kteří získali bronzové medaile - Blahopřejeme !! Do desítky nejlepších se probojovali ještě bratři Půlpánové (oba Polabiny) - Jakub skončil na 4.místě v H12 a Matěj na 5.místě v H10, Natalie Dunglová ze Žamberka na 9.místě v D14 a Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta na 10.místě v D16.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

07.03.10 Sekce : Nemistrovské akce
O Hlineckého střelce 2010
V sobotu 6.března 2010 uspořádal ŠO DDM Hlinsko šachový turnaj pro děti základních škol 'O Hlineckého střelce'. V hlavní kategorii dominovali výhradně hráči Poličky v pořadí Kamil Petrásek, Petr Pospíšil a David Sion, nejlepší dívkou byla Monika Ryšavá. V mladší kategorii zvítězil Ondřej Cach z Polabin před Erikem Žejdlíkem z Hlinska a Janem Nešpůrkem z Polabin, z dívek byla nejlepší Sofie Přibylová z Prahy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

02.03.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Konference ŠSČR 2010
V sobotu 27.února 2010 proběhla v Havlíčkově Brodě Konference delegátů pro rok 2010, na jejímž programu byl (stejně jako v posledních letech) nejdůležitějším bodem rozpočet ŠSČR na příští rok. Se závěry Konference se budete moci postupně seznámit na webových stránkách ŠSČR, nejdůležitější dokument - Usnesení Konference - naleznete i zde.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.03.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.3.2010
V pravidelném dvouměsíčním intervalu vyšla k 1.březnu 2010 další listina Elo FIDE. Ačkoliv do ní byly zahrnuty pouze výsledky turnajů z posledního období, na několik změn zejména v jejím čele to stačilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.02.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 8.kolo
V osmém kole 2.ligy skupina D nepomohlo Litomyšli ani domácí prostředí proti Třebíči A a podlehla jí vysoko 2:6. Všichni zbývající naši zástupci hráli venku a se střídavými úspěchy - Zaječice vyhrály v Pelhřimově 4,5:3,5, Polabiny B jen remizovaly v Třebíči s B družstvem 4:4, ale Bohemia podlehla v Brně Loko B 5:3 a AKIS podlehl rovněž v Brně Durasu B dokonce 5,5:2,5. Další výsledky: Rychnov n/Kn. - Žďár n/S. 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

28.02.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 8.kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Žamberk C - Jablonné n/O. 3:5, Č.Třebová B - Lanškroun B 2:6, Svitavy - Kunvald 5,5:2,5, Ústí n/O. C - Žamberk B 4,5:3,5, D.Čermná - Žamberk A 1,5:6,5, Polička B – M.Třebová 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

28.02.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 8.kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohemia B - Polabiny E 3:5, H.Městec - Rapid 4,5:3,5, Rangers - Krouna 2,5:5,5, Hlinsko - Chrudim B 2,5:5,5, Predators - Chrudim C 7:1, Polička C - Choceň 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

21.02.10 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 9.kolo
V devátém kole 1.ligy východ podlehlo Vysoké Mýto venku Orlové 4,5:3,5 a prvoligové vody se nad ním pomalu uzavírají. Další výsledky: Karviná - Jihlava 5:3, Litovel B - Labortech 6,5:1,5, Litovel A - Třinec B 5:3, Mittal - Staré Město 6:2, Kroměříž - Poruba 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

21.02.10 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 9.kolo
V devátém kole 1.ligy západ si Chrudim mírně vylepšila šance na záchranu po domácí výhře 4,5:3,5 nad Novoborským B. Další výsledky: Spořitelna A - Lysá n/L. 2,5:5,5, Hradec Králové - Č.Budějovice 3,5:4,5, Spořitelna B - Teplice 3,5:4,5, Vyšehrad - Vršovice 4,5:3,5, Pankrác - Holdia 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

21.02.10 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 1.třídy získalo Ústí n/O. A po výhře 5,5:2,5 v Lanškrouně dvě kola před koncem v čele tabulky už prakticky nepřekonatelný šestibodový náskok ! Další výsledky: V.Mýto B - Chotěboř 4:4, V.Mýto C - Polabiny D 5,5:2,5, Letohrad - Polička 3,5:4,5, Polabiny C - Ústí n/O. B 6,5:1,5, Synpo - Č.Třebová 7:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

21.02.10 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička E - Svitavy B odloženo, Polička D - Litomyšl B 0,5:4,5, Polička F - Litomyšl C 2:3, Svitavy C - Němčice 1:4, M.Trnávka - Č.Třebová D 5:0, Č.Třebová C - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

21.02.10 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald C - Jablonné n/O. B 4,5:0,5, Kunvald B - Letohrad B 2,5:2,5, Žamberk D - Letohrad C 2,5:2,5, H.Čermná - Ústí n/O. D 2:3, Mistrovice - Lanškroun C 1:4, Kovo Jonáš - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

21.02.10 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 9.kolo
Poslední 9.kolo Krajské soutěže západ potvrdilo vítěze a prvního postupujícího do Krajského přeboru 2.třídy, kterým se i přes prohru 3:2 v Miřeticích stalo družstvo TJ ŠO a DDM Chrudim E - Blahopřejeme !! Ostatní výsledky: Bohdaneč - Teenagers 2:3, Krucemburk - Polabiny G 2:3, Polabiny F - Hlinsko B 5:0, Talents - Chrudim D 0:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

20.02.10 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev st. žáků - šesté a sedmé kolo
Závěrečnými dvěmi koly byl v sobotu 20.února 2010 v Ústí n/O. a v Hlinsku dohrán Krajský přebor družstev st. žáků. V přímém souboji o prvenství a postup do 1.ligy zvítězily Polabiny C nad Lanškrounem B 4:2, třetí místo obsadilo družstvo Polabiny D. Postřehy z posledních dvou kol naleznete na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

15.02.10 Sekce : Krajská soutěž ml. žáků
Krajská soutěž družstev st. žáků - 2.turnaj
V sobotu dne 13.února 2010 se v prostorách DDM Alfa v Pardubicích-Polabinách uskutečnil 2.turnaj Krajské soutěže družstev st. žáků. Při účasti 8 družstev se očekávaným vítězem stalo družstvo Polabin E před Lanškrounem C a Polabinami F. Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Polabin a Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž ml. žáků

14.02.10 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - třetí dvoukolo
Ve třetím dvoukole Extraligy ŠSČR hráli oba naši zástupci na jihovýchodní Moravě se značným úspěchem. V sobotu Sagina zvítězila v Brně nad Durasem 6:2, ale Polabiny podlehly ve Zlíně stejným poměrem, v neděli však obě družstva vyhrála - Polabiny nad Durasem 5:3 stejně jako Sagina nad Zlínem.
Další výsledky: dohrávka 5.kola: Třinec - Frýdek-Místek 2:6, Duras - Zlín 3:5
sobota: Třinec - Turnov 4:4, Frýdek-Místek - Novoborský 3,5:4,5, Geofin - Bohemians 5:3, Grygov - Mahrla 3,5:4,5
neděle: Novoborský - Třinec 5,5:2,5, Turnov - Frýdek-Místek 3:5, Mahrla - Geofin 5:3, Bohemians - Grygov 2,5:5,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

14.02.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 7.kolo
V sedmém kole 2.ligy skupina D zvítězily Polabiny B nad Loko Brno B vysoko 6:2 a Bohemia porazila DURAS Brno B těsně 4,5:3,5. Ostatní naši zástupci už tak úspěšní nebyli - Litomyšl podlehla v Třebíči místnímu B družstvu 5,5:2,5, AKIS Rychnovu n/Kn. 3,5:4,5 a Zaječice Třebíči A 3:5. Další výsledky: Žďár n/S. - Pelhřimov 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

14.02.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička B - Žamberk C 7:1, M.Třebová - D.Čermná 6,5:1,5, Žamberk A - Ústí n/O. C 6,5:1,5, Žamberk B - Svitavy 3,5:4,5, Kunvald - Č.Třebová B 4:4, Lanškroun B - Jablonné n/O. 7:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

14.02.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polička C - Bohemia B 3,5:4,5, Choceň - Predators 1:7, Chrudim C - Hlinsko 3:5, Chrudim B - Rangers 6,5:1,5, Krouna - H.Městec 2:6, Rapid - Polabiny E 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

08.02.10 Sekce : Nemistrovské akce
Triumf Marka Bílka ve VC Hradce Králové
Jeden z nejmladších adeptů šachové hry z našeho kraje - sedmiletý Marek Bílek z Polabin - se pravidelně zúčastňuje turnajů Velkých cen v sousedním Královéhradeckém kraji a daří se mu. V posledním turnaji, hraném v sobotu 6.února 2010 na ZŠ Gočárova v Hradci Králové, za sebou nechal všechny hráče ve své kategorii a připsal si další vítězství ! Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

07.02.10 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 8.kolo
V osmém kole 1.ligy východ Vysoké Mýto podlehlo doma Mittalu 3:5 a nachází se v pásmu sestupu. Další výsledky: Jihlava - Kroměříž 4:4, Poruba - Orlová 6:2, Staré Město - Litovel A 3,5:4,5, Třinec B - Litovel B 4,5:3,5, Labortech - Karviná 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

07.02.10 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 8.kolo
V osmém kole 1.ligy západ si Chrudim zkomplikovala záchranářské práce, když prohrála v Budějovicích 4,5:3,5. Další výsledky: Lysá n/L. - Pankrác 4:4, Holdia - Vyšehrad 6,5:1,5, Vršovice - Spořitelna B 4:4, Teplice - Hradec Králové 2,5:5,5, Novoborský B - Spořitelna A 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

07.02.10 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 8.kolo
V osmém kole Krajského přeboru 1.třídy zdolalo Ústí n/O. A další překážku na cestě za postupem do 2.ligy vítězstvím 5:3 nad Synpem, ale na paty mu stále šlape Č.Třebová, která porazila Polabiny C 4,5:3,5. Další výsledky: Ústí n/O. B - Letohrad 4:4, Polička - V.Mýto C 5:3, Polabiny D - V.Mýto B 2,5:5,5, Chotěboř - TJ Lanškroun 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

07.02.10 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Č.Třebová D - Svitavy C 3:2, Němčice - Polička F 4:1, Litomyšl C - Polička D 0,5:4,5, Litomyšl B - Polička E 3,5:1,5, Svitavy B - Č.Třebová C 3:2, M.Trnávka - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

07.02.10 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - H.Čermná 2,5:2,5, Ústí n/O. D - Žamberk D 3,5:1,5, Letohrad C - Kunvald B 3:2, Letohrad B - Kunvald C 3:2, Jablonné n/O. B - Kovo Jonáš 3:2, Mistrovice - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

07.02.10 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim E - Talents 4,5:0,5, Chrudim D - Polabiny F 2:3, Hlinsko B - Krucemburk 3:2, Polabiny G - Bohdaneč 2:3, Teenagers - Miřetice 4:1. Kolo před koncem soutěže je již jistým vítězem a postupujícím do KP2 družstvo Chrudim E - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

07.02.10 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 14-16 - 3.turnaj
Třetí turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 let se uskutečnil v sobotu dne 6.února 2010 v Lanškrouně. V kategorii do 14 let byl nejlepší Petr Pospíšil z Poličky před Josefem Havelkou a Antonínem Vu (oba Lanškroun), z dívek byla nejúspěšnější Klára Dědková ze Svitav. V nejstarší kategorii do 16 let zvítězil Marek Stodola z Poličky před Kristýnou Sabolovou z Vysokého Mýta (nejlepší dívka) a Petrem Nešpůrkem z Polabin. Dojmy z turnaje naleznete na stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

03.02.10 Sekce : Svazové informace
Pokyny pro registraci členů v roce 2010
Doplňující informace k placení registračních a krajských poplatků PDŠS pro rok 2010
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

03.02.10 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Konference delegátů PDŠS pro rok 2010
Konference delegátů Pardubického šachového svazu se uskutečnila v sobotu 30.1.2010 v Chocni za těsně nadpoloviční účasti 19 oprávněných zástupců oddílů/klubů. Přítomní vyslechli zprávy o činnosti VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2009, zprávu revizní komise, v diskuzi se vyjádřili zejména k plánu rozpočtu na rok 2010 a jeho naplnění, zvolili delegáty na celostátní konferenci, schválili plán práce VV PDŠS na rok 2010 a usnesení z konference.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

03.02.10 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Usnesení konference delegátů PDŠS pro rok 2010
Konference delegátů Pardubického šachového svazu vzala na vědomí zprávy VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2009, schválila hospodaření za rok 2009 a rozpočet na rok 2010, rozhodla o změně kategoriíi a zvýšení krajských příspěvků od 1.1.2010, doplnila VV, zvolila delegáty na celostátní konferenci a uložila úkoly VV i oddílům.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

01.02.10 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 10-12 - 3.turnaj
Třetí turnaj Krajského přeboru mládeže kategorie H/D 10-12 let se uskutečnil v sobotu dne 30.ledna 2010 v Pardubicích-Polabinách za účasti 82 hráčů a hráček. V mladší kategorii zvítězil Adam Brejša z Lanškrouna před Ondřejem Cachem z Polabin a Matějem Kupšou opět z Lanškrouna, z dívek byla nejúspěšnější Lucie Ambrožová ze Svitav. V kategorii do 12 let ze z vítězství radoval Josef Havelka z Lanškrouna, druhý byl Patrik Žejdlík z Hlinska a třetí skončil Jakub Cach, mezi dívkami kralovala Vilma Hofmanová (oba Polabiny). Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

31.01.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 6.kolo
V šestém kole 2.ligy skupina D byl z krajských družstev nejúspěšnější AKIS Pardubice, který přivezl 3 body z Pelhřimova za výhru 5:3, remizou 4:4 skončilo derby Litomyšle se Zaječicemi a souboj Durasu B s Polabinami B, naprázdno vyšla jen Bohemia Pardubice v Rychnově n/Kn. po prohře 6:2. Další utkání: Třebíč A - Žďár n/S. 5,5:2,5, Loko Brno B - Třebíč B 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

31.01.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 6.kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Žamberk C - Lanškroun B 1,5:6,5, Jablonné n/O. - Kunvald 1,5:6,5, Č.Třebová B - Žamberk B 6:2, Svitavy - Žamberk A 3,5:4,5, Ústí n/O. C - M.Třebová 4:4, D.Čermná - Polička B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

31.01.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 6.kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny E - Krouna 5,5:2,5, H.Městec - Chrudim B 0,5:7,5, Rangers - Chrudim C 2,5:5,5, Hlinsko - Choceň 6:2, Predators - Polička C 2,5:5,5, Bohemia B - Rapid odloženo
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

24.01.10 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. liga ml. dorostu 2009/10 sk. sever - 7 kolo
Sobota 23.ledna 2010 byla vyhrazena utkáním 7.kola 1.ligy ml. dorostu. Zatímco všechna naše družstva si svá utkání předehrála, jinde se termín dodržel. V polabinském derby nedalo Ačko Bečku žádnou šanci a po vítězství 6:0 si udrželo první místo, Polička porazila Lanškroun těsně 3,5:2,5 a v tabulce se dostala před něj.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

24.01.10 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 7.kolo
V sedmém kole 1.ligy východ muselo Vysoké Mýto na stolech Litovle A přetrpět nejen neregulérní hrací místnost, ale i vysokou prohru 6:2. Další výsledky: Geofin - Jihlava 4:4, Karviná - Třinec B 2,5:5,5, Litovel B - Staré Město 4:4, Mittal - Poruba 5:3, Orlová - Kroměříž 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

24.01.10 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 7.kolo
V sedmém kole 1.ligy západ si Chrudim zlepšila vyhlídky na udržení v soutěži po domácím vítězství nad nováčkem z Teplic 5:3. Další výsledky: Novoborský B - Lysá n/L. 3:5, Spořitelna A - Č.Budějovice 4:4, Hradec Králové - Vršovice 3,5:4,5, Spořitelna B - Holdia 2,5:5,5, Vyšehrad - Pankrác 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

24.01.10 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 1.třídy udělalo Ústí n/O. další krok k postupu do 2.ligy, když přivezlo z Chotěboře všechny body za vysokou výhru 6:2, zatímco hlavní konkurent Polabiny C prohrály doma se Synpem 2,5:5,5. Další výsledky: Lanškroun - Polabiny D 4,5:3,5,V.Mýto B - Polička 3,5:4,5, V.Mýto C - Ústí n/O. B 2:6, Letohrad - Č.Třebová 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

24.01.10 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Č.Třebová C - Litomyšl B 2,5:2,5, Polička E - Litomyšl C 4,5:0,5, Polička D - Němčice 2:3, Polička F - Č. Třebová D 2,5:2,5, Svitavy C - M.Trnávka 0,5:4,5, Svitavy B - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

24.01.10 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Kovo Jonáš - Letohrad B 1,5:3,5, Kunvald C - Letohrad C 1:4, Kunvald B - Ústí n/O. D 2,5:2,5, Žamberk D - Lanškroun C 1,5:3,5, H.Čermná - Mistrovice 3,5:1,5, Jablonné n/O. B - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

24.01.10 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Teenagers - Chrudim E 2,5:2,5, Miřetice - Polabiny G 1,5:3,5, Bohdaneč - Hlinsko B 3:2, Krucemburk - Chrudim D 2,5:2,5, Polabiny F - Talents 3,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

17.01.10 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 5.kolo
V pátém kole 2.ligy sk. D podlehly Polabiny B v boji o první místo Rychnovu n/Kn. 2,5:5,5. Všem ostatním družstvům z kraje se ale dařilo - vytáhl se AKIS, který doma porazil Třebíč A 5:3, Litomyšl přivezla z Brna všechny body za výhru 5:3 nad Loko Brno B, také Zaječice přivezly všechny body ze Žďáru n/S. za výhru 6,5:1,5 a Bohemii dokonce soupeři z Pelhřimova vůbec nedorazili (8:0). Další výsledky: Třebíč B - Duras B 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

17.01.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: D.Čermná - Žamberk C 6,5:1,5, Polička B - Ústí n/O. C 4,5:3,5, M.Třebová - Svitavy 4:4, Žamberk A - Č.Třebová B 6,5:1,5, Žamberk B - Jablonné n/O. 2,5:5,5, Kunvald - Lanškroun B 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

17.01.10 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Predators - Bohemia B 4:4, Polička C - Hlinsko 5:3, Choceň - Rangers 6:2, Chrudim C - H.Městec 2:6, Chrudim B - Polabiny E 6:2, Krouna - Rapid 0,5:7,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

17.01.10 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev st. žáků - čtvrté a páté kolo
V sobotu 16.ledna 2010 se v Poličce odehrála další dvě kola Krajského přeboru družstev st. žáků. V nich si opět bezchybně vedla družstva Polabin C a Lanškrouna B, mezi nimiž se příště rozhodne o celkovém vítězi a postupujícím do 1.ligy. Dojmy z utkání jsou k dispozici na stránkách Chotěboře, Polabin, Poličky i Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

16.01.10 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - páté kolo
Ani páté kolo Extraligy ŠSČR se neobešlo bez překvapení - historicky první extraligové derby pardubických klubů mezi Saginou a Polabinami po nervydrásajícím průběhu skončilo nečekanou remizou 4:4. Další výsledky: Bohemians - Mahrla 1:7, Geofin - Grygov 4:4, Turnov - Novoborský 2,5:5,5 (předehráno), Třinec - Frýdek-Místek (odloženo), Duras - Zlín (odloženo)
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

10.01.10 Sekce : Krajská soutěž ml. žáků
Krajská soutěž družstev st. žáků - 1.turnaj
Sněhová nadílka odradila vzdálenější týmy, a tak se na prvním turnaji Krajského přeboru družstev st. žáků v Lanškrouně v sobotu 9. ledna 2010 sešla pouze čtyři družstva. Po poradě vedoucích jsme se rozhodli hrát dvoukolově, aby si ti, co přijeli, zahráli. Po prvním kole vykrystalizovaly dvě dvojice, které soupeřily o první a třetí místo. Teprve poslední partie závěrečných zápasů rozhodly o konečném pořadí. Nejprve Marek Černohous odmítl dát Verunce Holáskové z Ústí n/O. „jednotažec“, aby vzápětí partii prohrál, a odsoudil svůj tým k poslednímu místu. Ve druhé dvojici bojoval Jan Paukert s Michalem Frankem. Kvalita navíc stačila lanškrounskému hráči k remíze a k celkovému vítězství družstva TJ Lanškroun C.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž ml. žáků

10.01.10 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 6.kolo
V šestém kole 1.ligy východ ani v domácím prostředí nestačilo Vysoké Mýto na Litovel B a podlehlo mu 3:5. Další výsledky: Jihlava - Orlová 5:3, Kroměříž - Mittal 3:5, Poruba - Litovel A 3:5, Staré Město - Karviná 2,5:3,5, Třinec B - Geofin 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

10.01.10 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 6.kolo
Ani v šestém kole 1.ligy západ se Chrudimi nedařilo - podlehla v Praze Vršovicím nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5 a setrvává v nebezpečném pásmu sestupu. Další výsledky: Lysá n/L. - Vyšehrad 4:4, Pankrác - Poštovní spořitelna B 5,5:2,5, Holdia B - Hradec Králové 5:3, Teplice - Poštovní spořitelna A 2,5:5,5, České Budějovice - Novoborský B odloženo
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

10.01.10 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 6.kolo
V šestém kole Krajského přeboru 1.třídy v souboji dvou dosud stoprocentních celků bylo úspěšnější Ústí n/O., které doma zvítězilo nad Polabinami C 5:3. Další výsledky: Synpo - Letohrad 2:5, Č.Třebová - Vysoké Mýto C 6,5:1,5, Ústí n/O. B - Vysoké Mýto B 2:6, Polička - Lanškroun 4,5:3,5, Polabiny D - Chotěboř 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

10.01.10 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Č.Třebová D - Polička D 0,5:4,5, Němčice - Polička E 2,5:2,5, Litomyšl C - Č.Třebová C 0:5, Litomyšl B - Svitavy B 5:0, M.Trnávka - Polička F odloženo, Svitavy C - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

10.01.10 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Mistrovice - Žamberk D 1:4, Lanškroun C - Kunvald B 3:2, Ústí n/O. D - Kunvald C 1,5:3,5, Letohrad C - Kovo Jonáš 2:3, Letohrad B - Jablonné n/O. B 4:1, H.Čermná - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

10.01.10 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim E - Polabiny F 3:2, Talents - Krucemburk 2:3, Chrudim D - Bohdaneč 3,5:1,5, Hlinsko B - Miřetice 3,5:1,5, Polabiny G - Teenagers 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

07.01.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Rozhovor s Janem Bernáškem
Málokdy se v nešachových periodikách objeví zmínka o šachistech. Poslední výjimkou je rozhovor s IM Janem Bernáškem v Orlickém deníku při příležitosti jeho výsledku na Českých šachových vánocích 2009 v Litomyšli.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.01.10 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Jirky Pavliše
Pátý ročník Memoriálu Jirky Pavliše pořádaný Sokolem Krouna se uskutečnil v neděli dne 27.prosince 2009 v Kulturním domě v Oldříši. Na jeho startu se sešlo velice slušných 62 účastníků z 21 oddílů, z nichž celá řada náležela do jiných krajů než pardubického (z krajských zástupců měla nejpočetnější zastoupení Polička). Mezi všemi zúčastněnými si nejlépe vedl Libor Chloupek z Makkabi Boskovice před Lubošem Ptáčkem z Vysokého Mýta a Josefem Jirušem z Hradce Králové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

05.01.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Listina osobních koeficientů ke dni 5.1.2010
Lednová Listina osobních koeficientů zahrnuje výsledky turnajů, sehraných v druhé polovině minulého roku (zejména turnajů mládeže a seriálu CZECH TOUR). A počet aktivních hráčů kraje na ní uvedených se opět zvýšil až na hodnotu 576.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.01.10 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor družstev v bleskové hře
V neděli 3.1.2010 proběhl ve Vysokém Mýtě krajský přebor družstev v bleskovém šachu. Přestože se kvantitou nemůžeme (bohužel) srovnávat se sousedním krajem (HK), ti co přijeli, určitě nelitovali. O titul krajského přeborníka se utkalo 8 čtyřčlenných družstev, která si spolu zahrála dvoukolově s progresivním časovým tempem 3 minuty + 2 sekundy za tah. I díky tomuto tempu proběhl turnaj v pohodové atmosféře a rozhodčí Marian Sabol nemusel řešit žádné protesty.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

02.01.10 Sekce : Soutěže jednotlivců
České šachové vánoce 2009
Ve dnech 26.prosince 2009 až 2.ledna 2010 se v Litomyšli konal další ročník Českých šachových vánoc, který byl současně přeborem pardubického kraje jednotlivců pro rok 2010. Mezi 109 účastníky zvítězil IM Martin Petr z Polabin před GM Bartolomiejem Heberlou a IM Janem Bernáškem (oba Rapid Pardubice), bronz z přeboru kraje bral FM Marian Sabol z Vysokého Mýta. V přeboru kraje byla nejlepší ženou Lucie Bartošová z Litomyšle, juniorem Petr Čižinský z Polabin a seniorem Milan Kotva z České Třebové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

01.01.10 Sekce : Ostatní zajímavosti
Sledovanost webu PDŠS
Závěr roku 2009 přinesl pro webovou stránku PDŠS hned několik zajímavostí. V úterý dne 22. prosince byl na stránkách zaznamenán přístup 250000 návštěvníka ode dne spuštění stránek, v sobotu 25.prosince byl prvním dnem dosažení 100 denních přístupů (v průměru ode dne zahájení provozu) a v úterý 29.prosince bylo poprve dosaženo 200 přístupů za den (počítáno jako průměr posledních 100 dní). A aby toho nebylo málo - celkový počet návštěv za prosinec dosáhl absolutně nejvyšší měsíční hodnotu 6763 za celou dobu existence stránek !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

31.12.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.1.2010
Lednová listina ELO FIDE zahrnula pouze změny, ke kterým došlo v průběhu posledních dvou měsíců. Z našeho kraje se to týká pouhých dvou desítek hráčů, takže nová úplná krajská listina nebude vydána.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.12.09 Sekce : Ostatní akce v kraji
Vánoční turnaje 2009
V období vánočních svátků se na území kraje uskutečnily některé další regionální turnaje. V sobotu 26.prosince to byl bleskový turnaj v Chrudimi a v neděli 27.prosince Vánoční bleskový turnaj Bohemie Pardubice (průměr ELO 1933). A do třetice - zajímavou akci uspořádala již v pátek 25. prosince Polička a sice bleskový turnaj po Internetu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

27.12.09 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Oldřicha Hájka
V sobotu dně 26.prosince 2009 se v Ústí n/O. uskutečnil již 41.ročník Memoriálu Oldřich Hájka, který byl současně Krajským přeborem PDŠS v blesku pro rok 2010. Švýcarský systém a hlavně zvolený čas na rozmyšlenou (3' + 3''/tah) významně přispěly k výraznému zkvalitnění hry. Za účasti 43 hráčů z celé řady oddlílů se také prosadili favorité - přesvědčivě zvítězil Martin Červený z Polabin před Marianem Sabolem z Vysokého Mýta a Michalem Novotným z Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

24.12.09 Sekce : Nemistrovské akce
Vánoční turnaj mládeže
Ve středu 23.prosince 2009 se ve Svitavách uskutečnil Vánoční turnaj mládeže za účasti 84 hráčů. V nejmladší kategorii do 10 let se z vítězství radoval Josef Havelka z Lanškrouna před Patrikem Žejdlíkem z Hlinska a Matějem Dolečkem z Lanškrouna. Kategorie do 14 let byla plně v režii hráčů Poličky - zvítězil Michal Rott před Davidem Sionem a Petrem Pospíšilem. Nejstarší kategorii do 18 let vyhrál Martin Petráž z České Třebové před Gabrielou Sabolovou z Vysokého Mýta a Janem Marešem z Hradce Králové. Dojmy z turnaje jsou k dispozici i na stránkách Jiskry Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

20.12.09 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev st. žáků - první 3 kola
Poslední předvánoční sobota byla využita k sehrání prvních tří kol Krajského přeboru družstev st. žáků. Na dvou místech - ve Svitavách a v pardubických Polabinách - se utkalo celkem 8 přihlášených družstev. Ze vzájemných soubojů vyšla prozatím nejlépe družstva Polabin C a Lanškrouna B, která vyhrála všechna svá utkání. S postřehy z těchto klání se můžete seznámit na webových stránkách Chotěboře, Polabin, Poličky nebo Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

17.12.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie středních škol - krajské finale
Krajské kolo přeboru středních škol proběhlo ve čtvrtek dne 17.prosince 2009 na gymnáziu v Ústí nad Orlicí za účasti nadprůměrných 11 družstev. Hrálo se 7 kol švýcarským systémem tempem 10 minut + 5 sekund za tah. Po bezproblémovém průběhu si postup vybojovalo vítězné Gymnázium Vysoké Mýto a druhé v pořadí Gymnázium Žamberk.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

14.12.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie 6.- 9.tříd - krajské finale
V pondělí 14.prosince 2009 se ve Vysokém Mýtě uskutečnilo finale Krajského kola přeboru škol družstev v kategorii 6.- 9.třídy. Po zásluze si prvenství a postup do celostátního finále vybojovala ZŠ Na Lukách Polička, která od prvních kol vedla. Na druhém postupovém místě skončila nakonec ZŠ Sezemice, jejíž zaváhání v předposledním kole nedokázalo využít družstvo Gymnázia Ústí nad Orlicí. Po mnoha letech nás tak v této kategorii budou v celostátním finále reprezentovat dvě základní školy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

13.12.09 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 5.kolo
V pátém kole 1.ligy východ hrálo Vysoké Mýto až v Karviné a přivezlo si odtud další porážku v poměru 5,5:2,5. Další utkání: Třinec B - Jihlava 8:0k, Geofin Ostrava B - Staré Město 3,5:4,5, Litovel B - Poruba 3:5, Litovel A - Kroměříž 6,5:1,5, Mittal Ostrava - Orlová 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

13.12.09 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 5.kolo
V pátém kole 1.ligy západ hostila Chrudim Holdii a podlehla jí nejtěsnějším poměrem 3,5:4,5. Další utkání: Č.Budějovice - Lysá n/L. 3,5:4,5, Novoborský B - Teplice 5:3, Spořitelna A - Vršovice 4,5:3,5, Hradec Králové - Pankrác 3,5:4,5, Spořitelna B - Vyšehrad 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

13.12.09 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny D - Ústí n/O. A 0:8, Chotěboř - Polička 5,5:2,5, Lanškroun - Ústí n/O.B 6,5:1,5, V.Mýto B - Č.Třebová 2,5:5,5, V.Mýto C - Synpo 1:7, Letohrad - Polabiny C 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

13.12.09 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Svitavy B - Litomyšl C 3,5:1,5, Č.Třebová C - Němčice 2,5:2,5, Polička E - Č.Třebová D 3,5:1,5, Polička D - M.Trnávka 2,5:2,5, Polička F - Svitavy C 1:4, Litomyšl B - volno. Dohrávka 3.kola: Polička E - Svitavy C 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

13.12.09 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky: Jablonné n/O. B - Letohrad C 2,5:2,5, Kovo Jonáš - Ústí n/O.D 3,5:1,5, Kunvald C - Lanškroun C 2,5:2,5, Kunvald B - Mistrovice 2,5:2,5, Žamberk D - H.Čermná 2:3, Letohrad B - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

13.12.09 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny G - Chrudim E 1:4, Teenagers - Hlinsko B 4,5:0,5, Miřetice - Chrudim D 1,5:3,5, Bohdaneč - Talents 1,5:3,5, Krucemburk - Polabiny F 1:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

13.12.09 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev st. žáků - propozice
Komise mládeže připravila propozice Krajského přeboru družstev PDŠS st. žáků pro sezonu 2009/10, kterého se zúčastní celkem 8 družstev.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

13.12.09 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 10-12 - 2.turnaj
Druhý turnaj Krajského přeboru mládeže kategorie H/D 10-12 let se uskutečnil v sobotu dne 12.prosince 2009 v Hlinsku. Mezi mladšími žáky zvítězil Matěj Kupša z Lanškrouna před Ondřejem Cachem z Polabin a Lukášem Pavlíčkem z Moravské Třebové, z dívek byla nejlepší Lucie Ambrožová ze Svitav. Ve starší kategorii se z vítězství radoval Jakub Cach z Polabin (7/7!) před Josefem Havelkou z Lanškrouna a Patrikem Žejdlíkem z Hlinska, nejlepší z dívek byla Eliška Vinklerová z Polabin. Na stupně vítězů tak nedosáhli zástupci Poličky ani Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

13.12.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie 1.- 5.tříd - krajské finale
Krajské finale přeboru škol v kategorii 1.-5. tříd se uskutečnilo v pátek dne 11.prosince 2009 v Pardubicích. Z osmi zúčastněných družstev byli nejúspěšnější zástupci ZŠ Dobrovského před ZŠ Jiráskova (obě Lanškroun), kteří si vybojovali postup do celostátního finale.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

09.12.09 Sekce : Svazové informace
Webové stránky TJ Sokol Krouna
Začátkem nové sezony se v naprostém utajení objevily na Internetu webové stránky dalšího šachového oddílu z našeho kraje - TJ Sokol Krouna, které jsou součástí webové prezentace obce Krouna.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

08.12.09 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.4/2009
Na programu pravidelné schůze VV PDŠSV, která se uskutečnila v pondělí dne 23.listopadu 2009 v Pardubicích, byly kromě obvyklých bodů (kontrola uložených úkolů, zprávy z komisí STK, mládeže, rozhodčích a hospodáře) také příprava Konference 2010 a na závěr byly uloženy nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

07.12.09 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 14-16 - 2.turnaj
V sobotu dne 5.prosince 2009 se v Poličce uskutečnil druhý turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 let, přičemž v obou kategoriích se z vítězství radovali zástupci Polabin. V mladší kategorii zvítězil Vojtěch Melichar před Petrem Pospíšilem z Poličky a Janem Česenkem z Chrudimě, nejlepší dívkou byla Lucie Ambrožová ze Svitav. Ve starší kategorii byl první Petr Nešpůrek před Kamilem Petráskem z Poličky a Petrem Johnem, nejlepší z dívek byla Kateřina Šmajzrová (oba z Ústí n/O.).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

06.12.09 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - druhé dvoukolo
Druhé dvoukolo Extraligy ŠSČR přineslo našim zástupcům další radost z bodových zisků. V sobotu Polabiny prodloužily serii výher a po šťastném vítězství 4,5:3,5 nad Grygovem se ujaly vedení v tabulce (!!), když Sagina porazila Geofin Ostrava 5,5:2,5. V neděli Sagina zvítězila nad Grygovem 4,5:3,5, ale Polabiny nestačily na Geofin Ostrava a podlehly mu 5:3. Další výsledky: sobota: Turnov - Duras 5,5:2,5, Novoborský - Zlín 4,5:3,5, Bohemians - Třinec 2:6, Mahrla - Frýdek-Místek 3,5:4,5. neděle: Zlín - Turnov 5:3, Duras - Novoborský 3:5, Frýdek-Místek - Bohemians 6:2, Třinec - Mahrla 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

06.12.09 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 2.ligy sk. D v dalším krajovém derby porazily Zaječice nekompletní AKIS 5:3, Litomyšl získala první body za výhru 4,5:3,5 nad Žďárem n/S., Polabiny B přivezly 3 body z Pelhřimova za vysokou výhru 6,5:1,5, ale stejně vysokou nadílku si přivezla Bohemia od A-družstva Třebíče. Další výsledky: Rychnov n/Kn. - Třebíč B 6:2, Duras B - Loko Brno B 5:2 (!)
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

06.12.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Žamberk C - Kunvald 3:5, Lanškroun B - Žamberk B 7:1, Jablonné n/O. - Žamberk A 2:6, Č.Třebová B - M.Třebová 3,5:4,5, Svitavy - Polička B 3,5:4,5, Ústí n/O. C - D.Čermná 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

06.12.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Bohemia B - Krouna 4:3 (!), Rapid - Chrudim B 0,5:7,5, Polabiny E - Chrudim C 6:2, H.Městec - Choceň 6:2, Rangers - Polička C 2,5:5,5, Hlinsko - Predators 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

02.12.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Chrudim v kategoriích 1.-5.tříd a 6.-9.tříd
Ve středu 2.prosince 2009 se v Chrudimi uskutečnilo okresní kolo přeboru škol v kategoriích 1.-5. a 6.-9.tříd za celkové účasti pouhých 6-ti družstev. Díky tomu se hrálo v jedné skupině systémem každý s každým s tím, že v mladší kategorii byli nejlepší zástupci ZŠ Chrast B a ve starší kategorii zástupci Gymnazia Hlinsko.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

01.12.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Vynikající úspěch Viktora Lázničky na Světovém poháru
Vynikající výsledek docílil Viktor Láznička ve Světovém poháru, který se konal v sibiřském Chanty-Mansijsku. Po víceméně očekávané výhře nad řeckým šampionem Ioannisem Papaioannouem ve druhém kole senzačně vyřadil špičkového ruského hráče z klubu 2700+ Alexandra Morozeviče, ve třetím kole přidal skalp moldavského Viktora Bologana a až ve čtvrtém kole zastavil jeho spanilou jízdu další hráč 2700+, i u nás dobře známý azerbajdžánský Shakhriyar Mamedyarov. Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.11.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kategorie 6.-9.tříd
Okresní kolo přeboru okresu Ústí n/O. čtyřčlenných družstev škol kategorie 6.-9.tříd se odehrálo v pondělí dne 30.listopadu 2009 v Lanškrouně v prostorách Dělnického domu. Z desíti zúčastněných druřstev byli nejúspěšnější zástupci Gymnazia Ústí n/O. před Gymnaziem Vysoké Mýto, kteří se od ostatních výrazně odpoutali.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

30.11.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Pardubice v kategoriích 1.-5.tříd a 6.-9.tříd
Okresní kolo přeboru okresu Pardubice čtyřčlenných družstev škol kategorií 1.-5.tříd a 6.-9.tříd se uskutečnilo v pondělí dne 30.listopadu 2009 v Pardubicích v prostorách Kulturního domu v Hronovické ulici. V mladší kategorii se při účasti 6-ti družstev z vítězství radovali zástupci ZŠ Polabiny I, kteří zvítězili ve všech utkáních. Také ve starší kategorii se zúčastnilo 6 družstev a na prvním místě skončila jen o score ZŠ Sezemice.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

29.11.09 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 1.ligy východ nestačilo Vysoké Mýto na Geofin Ostrava B a podlehlo mu 3:5. Další výsledky: Jihlava - Mittal 3:5, Orlová - Litovel A 2,5:5,5, Kroměříž - Litovel B 3,5:4,5, Poruba - Karviná 3,5:4,5, Staré Město - Třinec B 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

29.11.09 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 1.ligy západ Chrudimi došel dech a podlehla v Praze Pankráci vysoko 6,5:1,5. Další výsledky : Lysá n/L. - Spořitelna B 6,5:1,5, Vyšehrad - Hradec Králové 2:6, Holdia - Spořitelna A 5:3, Vršovice - Novoborský B 5,5:2,5, Teplice - České Budějovice 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

29.11.09 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky : Ústí n/O. A - Letohrad 6:2, Polabiny C - V.Mýto C 7:1, Synpo - V.Mýto B 3,5:4,5, Č.Třebová - Lanškroun 5:3, Ústí n/O. B - Chotěboř 3:5, Polička - Polabiny D 7,5:0,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

29.11.09 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky : Svitavy C - Polička D 2,5:2,5, M.Trnávka - Polička E 3,5:1,5, Č.Třebová D - Č.Třebová C 0,5:4,5, Němčice - Svitavy B 2:3, Litomyšl C - Litomyšl B 0:5, Polička F volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

29.11.09 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže střed byly dosaženy tyto výsledky : H.Čermná - Kunvald B 2,5:2,5, Mistrovice - Kunvald C 1,5:3,5, Lanškroun C - Kovo Jonáš 4:1, Ústí n/O. D - Jablonné n/O. B 3,5:1,5, Letohrad C - Letohrad B 1,5:3,5, Žamberk D volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

29.11.09 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky : Chrudim E - Krucemburk 4,5:0,5, Polabiny F - Bohdaneč 0,5:4,5, Talents - Miřetice 3,5:1,5, Chrudim D - Teenagers 2,5:2,5, Hlinsko B - Polabiny G 1,5:3,5 (Hlinsku dodatečně kontumovány 3 šachovnice)
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

29.11.09 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. liga ml. dorostu 2009/10 sk. sever - 5.-6. kolo
Další dvě kola 1.ligy ml. dorostu sk. sever se pro naše družstva odehrála na dvou místech - v Novém Boru a v Lanškrouně. Ve výborných výkonech pokračovala obě družstva Polabin, když Áčko oba zápasy vyhrálo a Béčko získalo výhru a remizu a jsou na 1. a 3. místě tabulky. Lanškroun i Polička získaly shodně jen 1 bod a nacházejí se těsně ve druhé polovině tabulky.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

24.11.09 Sekce : Svazové informace
Přehled rozhodčích v Pardubickém kraji
Rozhodnutí Konference PDŠS o povinné účasti kvalifikovaných rozhodčích na všech zápasech družstev v rámci kraje, podpořené opakovaným uspořádáním školení rozhodčích 2.-3.tříd v roce 2009, přineslo své ovoce. Ke dnešnímu dni je v kraji evidováno celkem 88 držitelů platného oprávnění k řízení šachových utkání, což by mělo pro potřeby kraje postačovat.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

22.11.09 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 10-12 - 1.turnaj
V sobotu dne 21.listopadu 2009 se v Lanškrouně uskutečnilo 1.kolo Krajského přeboru mládeže kategorie H/D 10-12 let, které se neslo ve znamení převahy domácích borců. V kategorii H/D 10 byl sice první Vojtěch Holásek z Ústí n/O., ale další stupně vítězů už patřily Matěji Kupšovi a Adamu Brejšovi (oba Lanškroun), když nejlepší dívkou byla Lucie Ambrožová ze Svitav. V kategorii do 12 let byla převaha domácích ještě znatelnější - zvítězil Josef Havelka před Matějem Dolečkem (oba Lanškroun), bronz získal David Marel z Polabin a nejlepší dívkou byla Klára Dědková ze Svitav.
S ohlasy z prvního turnaje se určitě budou chtít pochlubit i účastníci z Chotěboře, Polabin, Poličky i Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

22.11.09 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 3.kolo
Třetí kolo 2.ligy skupiny D přineslo další krajské derby, v němž Bohemia porazila Zaječice 4,5:3,5. V souboji o čelo tabulky zvítězily Polabiny B nad Třebíčí A těsně 4,5:3,5 a také AKIS zvítězil stejným poměrem nad Žďárem n/S. Poslední zástupce kraje Litomyšl v Brně s Durasem B neuspěla a podlehla mu 5,5:2,5. Další výsledky: Loko Brno B - Rychnov n/Kn. (2) 2,5:5,5, Třebíč B - Pelhřimov 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

22.11.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 3.kolo
Třetí kolo Krajského přeboru 2.třídy východ přineslo tyto výsledky: Ústí n/O. C - Žamberk C 7:1, D.Čermná - Svitavy 2:6, Polička B - Č.Třebová B 4:4, M.Třebová - Jablonné n/O. 5:3, Žamberk A - Lanškroun B 5,5:2,5, Žamberk B - Kunvald 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

22.11.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 3.kolo
Třetí kolo Krajského přeboru 2.třídy západ přineslo tyto výsledky: Hlinsko - Bohemia B 4,5:3,5, Predators - Rangers 6,5:1,5, Polička C - H.Městec 4,5:3,5, Choceň - Polabiny E 2,5:5,5, Chrudim C - Rapid 2,5:5,5, Chrudim B - Krouna 8:0
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

20.11.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kategorie 1.-5.tříd
Ve čtvrtek dne 19.listopadu 2009 se v Lanškrouně uskutečnilo okresní kolo přeboru okresu Ústí n/O. čtyřčlenných družstev škol kategorie 1.-5.tříd. Za vysoké účasti sedmi družstev přesvědčivě zvítězilo družstvo ZŠ Jiráskova před ŽS Dobrovského (obě Lanškroun), třetí skončila s odstupem ZŠ Třebovská Ústí n/O.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

20.11.09 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Svitavy v kategoriích 1.-5. tříd a 6.-9.tříd
Dne 19. listopadu 2009 se v prostorách Gymnázia Poličky uskutečnil Přebor čtyřčlenných družstev škol okresu Svitavy v kategoriích 1.- 5. třída a 6.- 9. třída ZŠ a příslušných ročníků osmiletých gymnázií. Počet zúčastněných družstev byl žalostný - přijela pouze tři družstva, z nichž ani jediné se neúčastnilo nižší kategorie. Hrálo se dvoukolově každý s každým 2x20 minut a zvítězila ZŠ Na Lukách před Gymnáziem Polička a 4. ZŠ Náměstí Míru Svitavy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

16.11.09 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže H/D 8-10
Ve dnech 13.-15.listopadu 2009 se ve Stráži pod Ralskem uskutečnilo Mistrovství Čech mládeže v kategoriích H/D 8 a 10, na kterém jsme i my měli 'pár želízek v ohni'. Na stupně vítězů vystoupila jen Vilma Hofmanová z Polabin, která skončila druhá v kategorii D10 (celkově 13.místo), postup na Mistrovství ČR si vybojoval i Marek Bílek rovněž z Polabin za 8 místo v kategorii H8.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

15.11.09 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 3.kolo
Ve třetím kole 1.ligy východ se hrálo přehozené první kolo, ve kterém pokračovalo Vysoké Mýto v dobrých výkonech a porazilo Jihlavu 4,5:3,5. Další výsledky: Staré Město - Poruba 5:3, Třinec B - Kroměříž 5:3, Geofin - Orlová 4,5:3,5, Karviná - Mittal 5:3, Litovel B - Litovel A 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

15.11.09 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 3.kolo
Ve třetím kole 1. ligy západ Chrudim remizovala doma s Vyšehradem 4:4 a drží se ve středu tabulky. Další výsledky: Teplice - Lysá n/L. 3,5:4,5, Novoborský B - Holdia 1,5:6,5, Č.Budějovice - Vršovice 4:4, Spořitelna A - Pankrác 3,5:4,5, Hradec Králové - Spořitelna B 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

15.11.09 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 3.kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 1. třídy byly dosaženy tyto výsledky: Polička - Ústí n/O. A 3:5, Polabiny D - Ústí n/O. B 4,5:3,5, Chotěboř - Č.Třebová 3,5:4,5, Lanškroun - Synpo 3:5, V.Mýto B - Polabiny C 2,5:5,5, V.Mýto C - Letohrad 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

15.11.09 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 3.kolo
Třetí kolo Krajské soutěže východ přineslo tyto výsledky: Litomyšl B - Němčice 4:1, Svitavy B - Č.Třebová D 5:0, Č.Třebová C - M.Trnávka 0,5:4,5, Polička E - Svitavy C odloženo, Polička D - Polička F 3,5:1,5, Litomyšl C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

15.11.09 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 3.kolo
Třetí kolo Krajské soutěže střed přineslo tyto výsledky: Letohrad B - Ústí n/O. D 4,5:0,5, Jablonné n/O. B - Lanškroun C 1,5:3,5, Kovo Jonáš - Mistrovice 1,5:3,5, Kunvald C - H.Čermná 3:2, Kunvald B - Žamberk D 2:3, Letohrad C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

15.11.09 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 3.kolo
Třetí kolo Krajské soutěže západ přineslo tyto výsledky: Hlinsko B - Chrudim E 0:5, Polabiny G - Chrudim D 0,5:4,5, Teenagers - Talents 2,5:2,5, Miřetice - Polabiny F 3:2, Bohdaneč - Krucemburk 4:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

10.11.09 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 14-16 - 1.turnaj
V sobotu dne 7.listopadu 2009 se Pardubicích uskutečnil první turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 let. Mladší kategorie se stala kořistí hráčů Polabin v pořadí Matěj Půlpán, Daniel Vančura a Dominik Řezníček, z dívek byla nejúspěšnější Beata Soldánová ze Svitav. I v nejstarší kategorii stanuli na nejvyšších stupních zástupci Polabin - první byl Jakub Půlpán před Filipem Liduchem, třetí příčku obsadil Marek Stodola z Poličky a z dívek byla nejlepší Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Polabin, Poličky a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

09.11.09 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - první dvoukolo
Naprosto nečekaně proběhlo první dvoukolo Extraligy ŠSČR, v němž obě pardubická družstva zavítala na sever Moravy. V sobotu Polabiny senzačně pokořily BŠS Frýdek-Místek 5,5:2,5 (!) a také Sagina vyhrála v Třinci 4,5:3,5. V neděli si soupeře vyměnili - Sagina s BŠS Frýdek-Místek remizovala 4:4 zatímco Polabiny v Třinci opět zvítězily 4,5:3,5 a jsou s plným bodovým ziskem zcela neskutečně hned za Geofinem Ostrava v čele tabulky !!
Další výsledky: sobota - Bohemians - Turnov 3,5:4,5, Mahrla - Novoborský 4:4, Geofin - Duras 6,5:1,5, Grygov - Zlín 3:5, neděle - Novoborský - Bohemians 7:1, Turnov - Mahrla 2,5:5,5, Zlín - Geofin 2:6, Duras - Grygov 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

08.11.09 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 2.kolo
Druhé kolo 2.ligy sk. D mělo na pořadu hned dvě krajská derby. V tom prvním nestačila Litomyšl na AKIS Pardubice a podlehla mu 2:6, stejně jako Zaječice prohrály doma s Polabinami B 2,5:5,5. Náš poslední zástupce Bohemia Pardubice hostoval ve Žďáru n/S. a přivezl si plný počet bodů za vysokou výhru 6:2. Další výsledky: Třebíč A - Třebíč B 7:1, Pelhřimov - Loko Brno B 4,5:3,5, Rychnov n/Kn. - Duras Brno B 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

08.11.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 2.kolo
Druhé kolo Krajského přeboru 2.třídy východ přineslo tyto výsledky: Žamberk C - Žamberk B 2,5:5,5, Kunvald - Žamberk A 1:7, Lanškroun B - M.Třebová 5:3, Jablonné n/O. - Polička B 4,5:3,5, Č.Třebová B - D.Čermná 3,5:4,5, Svitavy - Ústí n/O. C 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

08.11.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 2.kolo
Druhé kolo Krajského přeboru 2.třídy západ přineslo tyto výsledky: Bohemia B - Chrudim B 1,5:6,5, Krouna - Chrudim C 1,5:6,5, Rapid - Choceň 3:5, Polabiny E - Polička C 2,5:5,5, H.Městec - Predators 4,5:3,5, Rangers - Hlinsko 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

08.11.09 Sekce : Soutěže žáků
Listina mládežnické reprezentace pro sezonu 2009/10
Komise mládeže PDŠS aktualizovala Listinu mládežnické reprezentace, která v současnosti čítá již 19 jmen (a to ještě chybí výsledky Mistrovství Čech kategorie H/D 8-10).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

05.11.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.11.2009
Listopadová listina ELO FIDE moc změn nepřinesla, protože počet započtených turnajů v posledních dvou měsících byl minimální. Přesto se počet aktivních hráčů našeho kraje opět rozrostl a dosáhl rovnou dvoustovku.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

03.11.09 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže do 16 let
Letošní Mistrovství Čech mládeže kategorií H/D 12, 14 a 16 se konalo ve dnech 24.-31. října 2009 v Harrachově za hojné účasti 32 hráčů z řady oddílů (Lanškroun, Polabiny, Polička, Svitavy, Ústí n/O., V.Mýto) našeho kraje. Naši zástupci doslova kralovali v kategorii do 12 let, kde získali všechny medaile - zlato Jakub Půlpán, stříbro Matěj Půlpán a bronz Dominik Řezníček (všichni Polabiny)! Další zlato přivezla Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta v kategorii dívek do 16 let, postup na Mistrovství ČR si vybojovali ještě Petr Čižinský (Polabiny) a Patrik Krušina (Svitavy) za umístění do 9 místa v kategorii do 16 let.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

01.11.09 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 2.kolo
Ve druhém kole 1. ligy západ nezopakovala Chrudim výsledek z prvního kola a podlehla v Litoměřicích Poštovní spořitelně B těsně 4,5:3,5. Další výsledky: Lysá n/L. - Hradec Králové 6:2, Vyšehrad - Spořitelna A 5:3, Pankrác - Novoborský B 2,5:5,5, Holdia - Č.Budějovice 4:4, Vršovice - Teplice 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

01.11.09 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 2.kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 1. třídy byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. A - V.Mýto C 6,5:1,5, Letohrad - V.Mýto B 2:6, Polabiny C - Lanškroun 5,5:2,5, Synpo - Chotěboř 6:2, Č.Třebová - Polabiny D 6:2, Ústí n/O. B - Polička 1:7. Předehrávka 11.kola Polabiny C - Polabiny D 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

01.11.09 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 2.kolo
Druhé kolo Krajské soutěže východ přineslo tyto výsledky: Polička F - Polička E 1:4, Svitavy C - Č.Třebová C 2:3, M.Trnávka - Svitavy B 4,5:0,5, Č.Třebová D - Litomyšl B 0:5, Němčice - Litomyšl C 5:0, Polička D volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

01.11.09 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 2.kolo
Druhé kolo Krajské soutěže střed přineslo tyto výsledky: Žamberk D - Kunvald C 3,5:1,5, H.Čermná - Kovo Jonáš 4:1, Mistrovice - Jablonné n/O. B 3:2, Lanškroun C - Letohrad B 1:4, Ústí n/O. D - Letohrad C 1,5:3,5, Kunvald B volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

01.11.09 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 2.kolo
Druhé kolo Krajské soutěže západ přineslo tyto výsledky: Chrudim E - Bohdaneč 4:1, Krucemburk - Miřetice 3:2, Polabiny F - Teenagers 1,5:3,5, Talents - Polabiny G 2:3, Chrudim D - Hlinsko B 5:0
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

01.11.09 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 2.kolo
O týden dříve než v Čechách pokračovala 1. liga východ na Moravě druhým kolem. V něm náš zástupce Vysoké Mýto nestačilo doma na Staré Město a podlehlo mu těsně 3,5:4,5. Další výsledky: Jihlava - Litovel A 2,5:5,5, Mittal - Litovel B 4:4, Orlová - Karviná 4,5:3,5, Kroměříž - Geofin B 5:3, Poruba - Třinec B 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

20.10.09 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 1.kolo
V prvním kole 2.ligy skupina D se v místním pardubickém derby dařilo Akisu, který porazil Bohemii na její půdě vysoko 6:2. Vítězství v poměru 5,5:2,5 získalo i B družstvo Polabin doma nad Žďárem n/S., ale to bylo vše. Zaječice podlehly v Třebíči místnímu B družstvu 4,5:3,5 a Litomyšl v Rychnově n/Kn. dokonce 6,5:1,5. Další výsledky: Duras Brno B - Pelhřimov 6:2, Loko Brno B - Třebíč A 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

18.10.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 1.kolo
První kolo Krajského přeboru 2.třídy východ přineslo tyto výsledky: Svitavy - Žamberk C 5:3, Ústí n/O. C - Č.Třebová B 3:5, D.Čermná - Jablonné n/O. 3:5, Polička B - Lanškroun B 2,5:5,5, M.Třebová - Kunvald 6,5:1,5, Žamberk A - Žamberk B 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

18.10.09 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 1.kolo
První kolo Krajského přeboru 2.třídy západ přineslo tyto výsledky: Rangers - Bohemia B 1:7, Hlinsko - H.Městec 3,5:4,5, Predators - Polabiny E 4,5:3,5, Polička C - Rapid 5:3, Choceň - Krouna 5:3, Chrudim C - Chrudim B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

18.10.09 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 1.kolo
Po třech letech od startu Lanškrouna v 1.lize východ potkal letos stejný osud Vysoké Mýto. V prvním hracím termínu při netradičně hraném třetím kole se mu podařilo na půdě Třince B získat všechny body za vítězství 4,5:3,5. Další výsledky: Litovel B - Orlová 5:3, Karviná - Kroměříž 5:3, Geofin B - Poruba 3:5, St.Město - Jihlava 3,5:4,5, Litovel A - Mittal 6:2, předehrávka 4.kola Orlová - Litovel A 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

11.10.09 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 1.kolo
První kolo 1.ligy západ přineslo našemu jedinému zástupci Chrudimi nečekané vítězství nad vysoce favorizovaným Hradcem Králové v poměru 4,5:3,5. Další výsledky: Vršovice - Lysá n/L. 3:5, Teplice - Holdia 3,5:4,5, Č.Budějovice - Pankrác 3,5:4,5, Novoborský B - Vyšehrad 4,5:3,5, Spořitelna A - Spořitelna B 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

11.10.09 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 1.kolo
První kolo nového ročníku Krajského přeboru 1.třídy přineslo šest rezultativních výsledků a rozdělilo tak tabulku na dvě víceméně očekávané poloviny. Výsledky: Ústí n/O. B - Ústí n/O. A 1:7, Polička - Č.Třebová 5:3, Polabiny D - Synpo 1,5:6,5, Chotěboř - Polabiny C 1,5:6,5, Lanškroun - Letohrad 3,5:4,5, V.Mýto B - V.Mýto C 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

11.10.09 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 1.kolo
První kolo Krajské soutěže východ přineslo tyto výsledky: Litomyšl C - Č.Třebová D 2:3, Litomyšl B - M.Trnávka 4:1, Svitavy B - Svitavy C 5:0, Č.Třebová C - Polička F 3,5:1,5, Polička E - Polička D 1:4, Němčice - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

11.10.09 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž střed - 1.kolo
První kolo Krajské soutěže střed přineslo tyto výsledky: Letohrad C - Lanškroun C 2,5:2,5, Letohrad B - Mistrovice 3,5:1,5, Jablonné n/. B - H.Čermná 3:2, Kovo Jonáš - Žamberk D 2,5:2,5, Kunvald C - Kunvald B 2,5:2,5, Ústí n/O. D - volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

11.10.09 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 1.kolo
První kolo Krajské soutěže západ přineslo tyto výsledky: Chrudim D - Chrudim E 2,5:2,5, Hlinsko B - Talents 2,5:2,5, Polabiny G - Polabiny F 2:3, Teenagers - Krucemburk 1,5:3,5, Miřetice - Bohdaneč 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

11.10.09 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. liga ml. dorostu 2009/10 sk. sever - 1.-4. kolo
První říjnový víkend odstartovala nová sezona dorosteneckých soutěží družstev. V úvodních čtyřech kolech 1. ligy sk. sever se 'v domácím prostředí' restaurace na Přívozu v Kuněticích nejvíce dařilo favorizovanému týmu 2222 ŠK Polabiny A, který zde získal plný počet bodů a ujal se vedení. Další naše týmy - Lanškroun, Polabiny B a Polička - zaujímají místa ve středu tabulky.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

05.10.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Tatranský pohár 2009
Ve dnech 27.9.-4.10.2009 uspořádal ŠK Slovan Bratislava v Tatranských Zruboch už 55. ročník Tatranského Poháru, který byl letos také otevřeným Mistrovstvím Slovenska jednotlivců. Na start se dostavilo 216 hráčů, mezi nimiž bylo 5 nositelů titulu GM (WGM), 16 IM (WIM) a 16 FM (WFM). Mezi 57 účastníky z České republiky byla i minivýprava pardubických hráčů (FM Aleš Jedlička, FM Martin Šklíba (pokračování) a Radim Vávra), z nichž Aleš Jedlička se ziskem 6,5/9 skončil na výborném 10. místě a i ostatní se umístili v první čtvrtině konečného pořadí !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.10.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Vysočina 2009
V rámci VI. ročníku Open Vysočina, který se uskutečnil ve dnech 26.9.-3.10.2009 v hotelu Jehla ve Žďáru n/S., se letos konal i uzavřený Mistrovský turnaj. V něm na 2. místě skončil FM Luboš Roško z Polabin se ziskem 6/9, což však na normu IM nestačilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

03.10.09 Sekce : Ostatní akce v kraji
6. turnaj Restaurace U Karla
V sobotu 26. září 2009 se v Hlinsku uskutečnil 6. ročník šachového turnaje v rapidu s názvem 'Restaurace U Karla'. V konkurenci 25 hráčů převážně z jižní části kraje dominovali hráči Poličky - zvítězil Oldřich Kastner před Oldřichem Lorencem, třetí byl Josef Vařejčko ze Zaječic.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

30.09.09 Sekce : Soutěže žáků
Rozpis soutěží družstev mládeže PDŠS pro sezonu 2009/10
Stejně jako v minulých letech vydala Komise mládeže PDŠS před startem soutěží družstev Rozpis soutěží družstev mládeže pro sezonu 2009/10.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

27.09.09 Sekce : Svazové informace
Listina talentů mládeže PDŠS 09/10
Komise mládeže PDŠS zveřejnila listinu 'talentů PDŠS' na sezonu 2009/10, na níž jsou uvedeni všichni hráči/hráčky, kteří se v minulé sezoně umístili v první polovině startovního pole v Mistrovství Čech nebo MČR (dívky), chlapci 10-16 vybojovaná účast na MČR
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

27.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár BVK 2009
V konkurenci několika dalších turnajů v rapidu se v Brně na 10. ročníku turnaje 'O pohár BVK' prezentovalo 60 hráčů při průměrném ratingu turnaje takřka 2000 (!), mezi nimiž bylo i několik zástupců našeho kraje. Z nich si nelépe vedl IM Jan Bernášek, který se ziskem 7,5/9 obsadil druhé místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.09.09 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Čeňka Honsy 2009
11. ročník Memoriálu Čeňka Honsy, který byl současně druhým turnajem GP ČR 2009/10 v rapidu a také Krajským přeborem PDŠS, oproti loňskému ročníku postrádal na startu špičkové hráče. Při účasti 36 domácích ze 76 účastníků tak Memoriál připomínal nejvíce přebor pořádajícího klubu, když zvítězil Michal Novotný (8,5/9 !! - pokračování serie z Fr. Lázní !) před Martinem Petrem a Jaroslavem Mojžíšem (všichni 2222 ŠK Polabiny).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

26.09.09 Sekce : Svazové informace
Rozlosování soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2009/10
Ve čtvrtek dne 24. září 2009 se v Chocni uskutečnila losovací schůze všech soutěží družstev v rámci kraje pro sezonu 2009/10. Díky včasnému nahlášení požadavků na řízené losování se podařilo splnit i nesplnitelné a všichni zúčastnění tak mohli odcházet spokojeni se získaným losem.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

24.09.09 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.3/2009
Další pravidelná schůze VV PDŠSV se uskutečnila v pondělí dne 7. září 2009 v Pardubicích. Na programu schůze kromě kontroly uložených úkolů byly zprávy z komisí STK (výsledky KP jednotlivců, rozdělení družstev do skupin), mládeže (výsledky MČR juniorů a mládeže v rapidu), rozhodčích (2 školení) a hospodáře (proplacení dotací), na závěr byly uloženy nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

21.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR tělesně postižených
Ve dnech 13. do 19. září se v Jeseníku - Dětřichově konalo Mistrovství ČR tělesně postižených, jehož vítězem se stal Jaroslav Volf z Jiskry Ústí n/O.. K vítězství mu stačil zisk 7 bodů z 9 partií (Rp 2275), když za sebou nechal i nejvýše nasazeného Víta Valentu. Blahopřejeme !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Los ligových soutěží družstev 2009/10
V sobotu dne 19. září 2009 se na několika místech uskutečnily losovací schůze ligových soutěží družstev pro sezonu 2009/10. Z našeho kraje je bude hrát celkem 9 družstev - dvě Extraligu, dvě první ligu a pět druhou ligu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Finale Poháru ČR družstev v rapidu
Ve dnech 19.-20. září 2009 se v atraktivním prostředí hotelu INGO Casino ve Františkových lázních uskutečnilo finale Poháru ČR družstev v rapidu. Z našeho kraje se zúčastnilo jediné družstvo - 2222 ŠK Polabiny - které si přijelo otestovat formu před blížícím se startem extraligové sezony (a ta zatím není optimální). Jako čtvrté nasazené družstvo skončily Polabiny na 9. místě, když o body se přičinili především hráči druhé poloviny družstva.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Kesarovski - Georgiev
Ve dnech 7.-13. září 2009 se na bulharském pobřeží uskutečnil 8. ročník Memoriálu Kesarovski - Georgiev. Mezi 93 účastníky byli nejen 3 GM a desítka IM, ale také početná česká skupina, tvořená zejména organizátory festivalu Czech Open. A ti ukázali, že si nepřijeli jen užít prodlouženého léta, ale že dokáží také velice slušně hrát šachy !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

14.09.09 Sekce : Soutěže žáků
Mistrovství ČR mládeže v rapidu
Ve dnech 12.-13. září 2009 se v Hradci Králové konalo Mistrovství České republiky mládeže kategorií H/D 10-14 v rapidu, které do kraje přineslo jednu zlatou medaili. Zasloužila se o ni Kateřina Vlčková z Polabin, která zvítězila v kategorii D14 se ziskem 7,5/9 (Blahopřejeme !!). V děvčatech se výborně prezentovaly také Vilma Hofmanová z Polabin (4. místo v D10) a Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta (6. místo v D14). V chlapcích se nejlépe umístili shodně na 5.místě bratři Půlpánovi (Jakub v H14, Matěj v H10), pěkné je i 8. místo Petra Čižinského v H14 (všichni Polabiny).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

13.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
11. ročník turnaje Makkabi Boskovice v blesku
Oblíbený bleskový turnaj jednotlivců Makkabi Boskovice letos značně zaostal za leskem předchozích ročníků. V konkurenci s dalšími turnaji se ho zúčastnilo pouhých 54 hráčů a to ještě účast zachraňovala početná ekipa hráčů našeho kraje. Z nich se nejvíce dařilo Janu Bernáškovi z Rapidu Pardubice, který skončil na 3. místě, v první desítce se ale umístili i další naši zástupci.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

12.09.09 Sekce : Svazové informace
Dodatek k Rozpisu soutěží družstev PDŠS na sezonu 2009/10
Na základě všech došlých přihlášek do soutěží družstev doplnila STK PDŠS uvolněná místa v KP1 a KP2, provedla rozdělení přihlášených družstev KP2 a KS do jednotlivých skupin a rozhodla o datu a místě konání losovací schůze.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

08.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR juniorů 2009 v rapidu
Otevřené Mistrovství ČR juniorů v rapidu, které se konalo ve dnech 5.-6. září 2009 v Havlíčkově Brodě, zaujalo z našich zástupců jen hrstku hráčů. Z nich si nejlépe vedla Gabriela Sabolová, která v kategorii juniorek získala bronzovou medaili (Blahopřejeme !!), v popředí tabulky byl vidět i Marek Kosek (oba Vysoké Mýto) a neztratili se ani bratři Půlpánovi z pardubických Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

08.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Změny oddílových příslušností
Poslední srpnový den byl současně i posledním dnem letošního přestupního termínu, během nějž v rámci našeho kraje změnilo oddílovou příslušnost celkem 39 hráčů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
Listina osobních koeficientů ke dni 5.9.2009
Letní aktivita v řadě turnajů se projevila i na zařazení hráčů na Listině osobních koeficientů ČR, která vyšla 5. září 2009. A jejich počet opět stoupl - v současnosti je na ní zařazeno již 553 aktivních hráčů našeho kraje !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.09.09 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.9.2009
K 1. září 2009 vyšla (poprve v intervalu dvou měsíců) nejnovější listina ELO FIDE, která zohlednila výsledky ze všech turnajů hraných v průběhu léta. Počet aktivních hráčů z našeho kraje evidovaných na ní se opět zvýšil a atakuje už hranici 200 !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.09.09 Sekce : Kalendář akcí
Kalendář akcí PDŠS na sezonu 2009/10
Stejně jako v minulých letech byly shrnuty základní soutěže družstev i jednotlivců v rámci PDŠS do souhrnného kalendáře, který zahrnuje i soutěže mládeže a nejzávažnější celostátní soutěže.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Kalendář akcí

31.08.09 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2009/10
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2009/10. Jsou v něm zohledněny jak návaznosti na vyšší soutěže družstev, tak nutné změny ve financování PDŠS i opatření k rozšíření řad rozhodcovského sboru.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace



Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.