achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0

Archiv všech článků sezony 2011/12

29.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
MČR seniorů 2012
Ve dnech 20.-28.srpna 2012 se v Rychnově n/Kn. uskutečnil 14.ročník šachového festivalu Rychnov n/Kn. 2012, který byl letos opět vyhlášen Mistrovstvím České republiky seniorů. Ve třech kategoriích (přípravka od 50 let, senioři od 60 let a veteráni od 70 let) se ho letos zúčastnilo 134 hráčů, přičemž celá řada z nich (20) byla z našeho kraje.
V hlavní kategorii (nad 60 let) startovalo 76 hráčů, z toho 13 našich. Z našinců si nejlépe vedl Milan Kotva z Moravské Třebové, jenže na medaile to ani zdaleka nestačilo.
Mezi veterány (nad 70 let) byl z našich nejúspěšnější Jaroslav Hájek ze Zaječic, ale ani on na medaile nedosáhnul.
Jedinou medaili pro kraj získal Oldřich Lorenc z Poličky v kategorii nad 50 let, který mezi 26 účastníky nenašel žádnou konkurenci.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Sádek Open 2012
V sobotu 25.srpna 2012 se v prostorách nového a nejsevernějšího moravského vinařského sklípku v Sádku u Kojetic nad Rokytnou uskutečnil premiérový 1.ročník šachového turnaje v rapidu Sádek Open 2012. V netradičním prostředí se mezi komorní sestavou 22 účastníků nacházelo i trio polabinských hráčů a nevedlo si nijak špatně.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Wisconsin Cup Prostějov 2012
Ve dnech 18.-25.srpna 2012 se v Prostějově uskutečnil 6.ročník turnaje Wisconsin Cup Prostějov 2012 za účasti 42 hráčů. Mezi nimi se nacházela i sedmičlenná výprava hráčů našeho kraje, z nichž nejúspěšnější byli Josef Krátký z Lanškrouna a Milan Londin z Hlinska.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

13.08.12 Sekce : Kalendář akcí
Kalendář akcí PDŠS na sezonu 2012/13
Komise mládeže a Sportovně-technická komise PDŠS pro vás připravily kalendář pro nadcházející sezónu, obsahující soutěže družstev ŠSČR i PDŠS, dále soutěže mládeže a letos nově i termíny turnajů dospělých, které by naše členy mohly zajímat. Mnoho soutěží PDŠS ještě svůj termín nemá stejně tak jako další akce, kalendář se proto bude průběžně aktualizovat.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Kalendář akcí

13.08.12 Sekce : Svazové informace
Rozcestník soutěží družstev a jednotlivců dospělých i mládeže
Jako bonus byl pro všechny zájemce zpracován také Rozcestník šachových soutěží s odkazem a popisem postupové cesty.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

13.08.12 Sekce : Svazové informace
Rozdělení družstev KP2 a KS do skupin pro sezonu 2012/13
STK PDŠS zkompletovala přihlášky do soutěží družstev PDŠS na sezonu 2012/13 a na jejich základě rozdělila družstva do skupin. KP2V a KP2Z jsou letos snad bez problémů - jinak to ani udělat nejde. Do skupin KS se zatím přihlásilo 28 družstev, která byla rozdělena do tří skupin tak, že nejpočetnější je skupina sever (která i přesto má nejmenší dojezdové vzdálenosti). Toto rozdělení se ještě může změnit, kdyby se někdo odhlásil nebo naopak by chtěl ještě přihlásit další družstvo do KS. Termín pro tyto doplňkové přihlášky (resp. odhlášky) byl stanoven do konce srpna.
Novinkou v krajských soutěžích družstev bude zaslání výsledků i na FIDE ELO s tím, že rozdíl v poplatcích bude pro letošek dotován z rozpočtu PDŠS.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

13.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Jiráskův Memoriál 2012
Ve dnech 4.-11.srpna 2012 se v Rakovníku v rámci Jiráskova Memoriálu uskutečnil rovněž uzavřený GM turnaj, v němž se o splnění normy IM pokoušel také FM Martin Červený z Polabin - bohužel neúspěšně.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Olomoucké šachové léto - turnaj v rapidu
V sobotu 4.srpna 2012 byl v rámci Olomouckého šachového léta sehrán také sedmikolový turnaj v rapidu. V silně obsazeném turnaji se nacházelo i několik našinců, kteří se v početném hráčském poli nijak neztratili a nejvíce o sobě dal vědět Tomáš Pokorný z Lanškrouna.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Fide Open Tábor
Ve dnech 29.7.-5.8.2012 se v Táboře uskutečnil 8.ročník mezinárodního turnaje Open Tábor, kterého se zúčastnilo 125 hráčů. Mezi nimi byla i trojice pardubických hráčů, kterým se však turnaj příliš nepovedl.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.08.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.8.2012
K 1.srpnu 2012 bylo zveřejněno další FIDE ELO v praktickém šachu, rapidu a bleskové hře, poprve zpracované v jednoměsíčním intervalu.
Vzhkledem k malé aktuálnosti každoměsíčních akktualizací ELA FIDE bude v dalších obdobích pořadí hráčů PDŠS zveřejňováno jen 2x ročně (k 1.5. a 1.10. každého roku) a zachytí vždy jen pořadí po ukončení celoročních soutěží družstev a před zahájením dalšího ročníku.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Czech Open 2012 - hlavní turnaje
Letošního šachového festivalu Czech Open se v pěti hlavních turnajích, konaných ve dnech 20.-28.července 2012 v prostorách pardubického Zimního stadionu, zúčastnilo celkem 1124 šachuchtivých jedinců. Mezi nimi bylo více než 80 hráčů z našeho kraje, kteří letos získali 4 medaile a kromě toho v dalších 16 případech skončili na některém z prvních tří míst v hodnocení českých hráčů !!

Ve velmistrovském turnaji A byl z českých hráčů nejlepší IM Vítězslav Rašík, který skončil na 2.místě a splnil normu GM, z našich zástupců se blýsknul 6.místem (2 nejlepší čech) GM Jan Votava a třetí příčku mezi českými seniory obsadil IM Eduard Prandstetter (oba Rapid Pardubice).

V ratingovém turnaji B se z našich hráčů nejvíce dařilo Jakubovi Půlpánovi z Polabin (45.místo a druhé mezi českými hráči do 16 let) a třetí příčku mezi českými seniory získal Václav Jelínek z Bohemie Pardubice.

Nejúspěšněji pro náš kraj dopadl ratingový turnaj C, v němž jsme získali hned 4 medaile. O dvě z nich se zasloužil Jan Macháň, který skončil na 3.místě (1 v ČR) a současně byl druhým nejlepším hráčem do 16 let (1 v ČR), třetí získal Daniel Kožúšek (oba Polabiny) za 2.místo v kategorii do 16 let (2 v ČR) a čtvrtou přidala Lucie Bartošová z Litomyšle za druhé místo (1 v ČR) mezi ženami - Blahopřejeme !!! Na čelných místech mezi českými hráči se však umístili ještě další naši zástupci - Vojtěch Melichar z Polabin (3 v ČR mezi U16) a Milan Kotva z Moravské Třebové (3 v ČR mezi seniory).

Také v Mistrovství Evropy hráčů s FIDE pod 2000 jsme bodovali - Jaroslav Zelenka z Bohemie Pardubice obsadil 10.místo v Mistrovství Evropy (3 v ČR) a mezi ženami skončily Tran Huyen Linh z Rapidu Pardubice jako první a Hana Frgalová z Polabin jako druhá mezi českými ženami.

Ani v Mistrovství Evropy hráčů s FIDE pod 1800 jsme nevyšli naprázdno - hlinecký Patrik Žejdlík (t.č. již z Polabin) obsadil páté místo v Mistrovství Evropy (1 v ČR) a Barbora Voldánová z Bohemie Pardubice byla první mezi českými ženami.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Desko Liberec
Ve dnech 21.-28.července 2012 se v Liberci uskutečnil 7.ročník turnaje Open Desko Liberec, kterého se zúčastnilo 55 hráčů z 19 oddílů. Mezi nimi byly i 'rodinné klany' Sabolovců z Vysokého Mýta a Holáskovců z Ústí n/O., kteří však turnaj pojali zřejmě jen jako doplněk rodinné dovolené.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Czech Open 2012 - doprovodné turnaje
Součástí šachového festivalu Czech Open je každoročně celá řada doprovodných turnajů, ve kterých nechybí ani naši zástupci. Letos se jim však (až na světlé výjimky) příliš nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

22.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Rozlosování ligových soutěží družstev
V sobotu 21.července se při příležitosti šachového festivalu CZECH OPEN 2012 uskutečnilo v hotelu Sport v Pardubicích rozlosování všech ligových soutěží družstev pro sezonu 2012/13. Souhrnný přehled losu všech skupin lig (s výjimkou Extraligy, která hraje systémem dvojic se závěrečným soustředěním) je uveden v příloze, detaily jsou na stránkách ŠSČR.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Finale Mistrovství ČR v online šachu
V pondělí 16.července 2012 se v Pardubicích v rámci šachového festivalu Czech Open 2012 uskutečnilo také finale Mistrovství ČR v online šachu, kterého se s úspěchem zúčastnili i 'naturalizovaní' zástupci Rapidu Pardubice. V turnaji na 3 minuty zvítězil IM Lukáš Černoušek před GM Milošem Jírovským a v turnaji na 5 minut skončil GM Miloš Jírovský na třetím místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Czech Open 2012 - turnaje v rapidu
Druhým vrcholem pardubického šachového festivalu Czech Open jsou turnaje v rapidu, kterých se letos zúčastnilo přes čtyřicet našich zástupců.

Otevřené Mistrovství ČR plně ovládli cizinci, nejlepším českým zástupcem byl GM David Navara na 6.místě a z našinců FM Luboš Roško z Polabin na 41.místě, vytáhli se i Jakub Půlpán z Polabin a zejména Vojtěch Kastner z Rapidu Pardubice.

V Amatérském Mistrovství Evropy s FIDE <2000 byli nejlepšími z našich zástupců Josef Krátký z České Třebové na čtvrtém a Pavel Daněk z Bohemie Pardubice na 8.místě, ostatním se příliš nedařilo.

Jedinou medaili pro ČR získal v Amatérském Mistrovství Evropy s FIDE <1800 Matěj Půlpán z Polabin za třetí místo - Blahopřejeme !!!, do desítky nejlepších se prosadili ještě Vojtěch Melichar z Polabin a David Půlpán z Chrudimě.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový turnaj Bouzov 2012
Ve stínu startujícího pardubického šachového festivalu se v sobotu 14.července 2012 pod patronací ŠK Luká uskutečnil již 5.ročník turnaje v rapidu Bouzov 2012. Z našeho kraje se jej letos zúčastnila početná výprava hráčů ze tří blízkých oddílů (Lanškroun, Litomyšl, M.Třebová), z nichž nejúspěšnější byl Zdeněk Sojma z Moravské Třebové na pátém místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Czech Open 2012 - družstva
Mamutí šachový festival v Pardubicích zahájil jako obvykle soutěží čtyřčlenných družstev, jíž se ve dnech 12.-15.července 2012 zúčastnilo 103 družstev. Vítězem se stalo favorizované družstvo ukrajinských velmistrů před Zikudou Turnov A (vítěz přeboru ČR) a ruským Yamalem, druzí v přeboru ČR byli hráči ŠK Lípa A a třetí příčku obsadil Pankrác Praha. Z našich družstev byli nejúspěšnější hráči Polabin A před Bohemií Pardubice A a Polabinami B.
Postřehy z turnaje by se snad někdy mohly objevit na webových stránkách Č.Třebové, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Ústí n/O. a Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.07.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.7.2012
V červencové listině Elo FIDE došlo ke změnám pouze u několika hráčů, kteří se zúčastnili turnajů v posledních dvou měsících.
Poprve však byly zveřejněny také FIDE listiny v rapidu a blesku, na nichž je (díky zejména KP družstev v rapidu a bleskovému turnaji v Městečku Trnávka) uvedena už celá řada hráčů našeho kraje.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.06.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
XXVII Memoriał Mistrza Błaszczaka Wroclaw
Ve dnech 21.-24.června 2012 zavítala tříčlenná výprava hráčů našeho kraje do polské Wroclawi, kde se zúčastnila 27.ročníku mezinárodního turnaje Memoriál mistra Blaszczaka.
V kategorii 'mladíků do 14 let' obsadil Jan Česenek z Poličky 5 místo, v kategorii 'juniorů do 18 let' skončil Petr Čižinský z Polabin na 7 místě a v kategorii 'učňů a VIP' byl Jiří Hájek ze Zaječic na 13 místě.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

25.06.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Teplice 2012
Ve dnech 16.-24.června 2012 se v Teplicích hrál velmi silně obsazený 7.ročník turnaje Open Teplice, kterého se zúčastnilo 134 hráčů ze 14 zemí. Mezi nimi byli i dva zástupci našeho kraje, kteří se zde pokusili splnit mezinárodní normy. Zatímco IM Lukáš Černoušek z Rapidu Pardubice skončil na 3.místě a splnil normu GM - Blahopřejeme !!!, FM Aleš Jedlička z Polabin na normu IM nedosáhl.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

24.06.12 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2012/13
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2012/13 včetně Přihlášky do soutěží. Zpoždění oproti minulému roku jde na vrub STK ŠSČR, která teprve před několika minutami zveřejnila změnu Soutěžního řádu ohledně doplňování hráčů na soupisku. V našem kraji se nic nemění, tzn. že v KPI a v KPII lze doplnit hráče na soupisku do 30.11. s tím, že nastoupit mohou až po 1.1.2013. V KS lze doplňovat hráče kdykoliv, ale mohou nastoupit až po zveřejnění ve zpravodaji ze soutěží.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

22.06.12 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR družstev ml. žáků 2012 podruhé
Neuplynul ani celý týden od letošního Mistrovství družstev ml. žáků a vše je poněkud jinak. 'Zařehtal úřední šiml' v podobě KM ŠSČR, který odsoudil 'liknavý postup' vedoucího družstva Rychnova n/Kn. v případě registrace jeho polského hosta, posvětil 'nekompromisní přístup' rozhodčího turnaje a na správnou míru uvedl 'váhavost' registrační komise v této záležitosti. Důsledkem je kontumace všech utkání družstva Rychnova n/Kn., čímž se Polička posunula na čtvrté místo.
Jen ten šachový kůň se asi bude 'řechtat' ještě hodně dlouho.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

17.06.12 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR družstev ml. žáků
Ve dnech 15.-17.června 2012 se v Olomouci uskutečnilo Mistrovství ČR družstev ml. žáků za účasti 28 družstev, z toho tří z našeho kraje.
Na první místo se po tříleté odmlce suverénně vrátilo družstvo BŠS Frýdek Místek A, druhé místo obhájilo a stříbrnou medaili získalo naše družstvo 2222 ŠK Polabiny - Blahopřejeme !!!, na třetím místě skončilo družstvo ŠACHklubu Tábor.
Velmi dobře si vedlo i družstvo TJ Štefanydes Polička, které skončilo na výborném 5.místě a zasloužilo se tak o účast tří našich družstev na MČR i v dalším ročníku.
Zástupci TJ Lanškroun se umístili podle předstartovní prognózy na přibližně odpovídajícím 25.místě.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

10.06.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Akademické hry ČR
V neděli 10.června 2012 se v Brně v rámci každoročních Akademických her po dlouhé době opět uskutečnilo otevřené Akademické Mistrovství ČR čtyřčlenných družstev studentů, absolventů a zaměstnanců VŠ v rapidu. Ve startovním poli 14 družstev (z toho 8 studentských a 6 absolventských) se prezentovali také absolventi VŠCHT (nyní UPce) Pardubice a předvedli, že se s nimi stále ještě musí počítat.
V turnaji suverénně zvítězilo družstvo ČVUT Praha před MU Brno a UK Praha, dlouholetí pardubičtí absolventi mezi 'mladými dravci' obsadili pěkné páté místo jako nejúspěšnější z absolventů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

10.06.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Putovní pohár 2012
V sobotu 9.června 2012 byl v Chotěboři odehrán 29.ročník turnaje v rapidu 'O Putovní pohár', kterého se zúčastnilo 82 hráčů převážně z Vysočiny a Pardubického kraje. V sedmikolovém turnaji hraném švýcarským systémem zvítězil Marian Sabol z Vysokého Mýta před Richardem Jermanem z Kladna a Jiřím Tůmou z Chrudimě, nejlepší ženou byla Monika Vilímová ze Sázavy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

10.06.12 Sekce : Nemistrovské akce
O Putovní věž města Lanškrouna
V sobotu 9.června 2012 se v Lanškrouně uskutečnil 18.ročník integrovaného turnaje pro mládež do 18 let 'O Putovní věž města Lanškrouna', kterého se ve dvou skupinách zúčastnilo celkem 33 hráčů.
Ve skupině do 14 let kralovali zástupci Bohemians Praha, kteří obsadili všechny stupně vítězů v pořadí Jakub Voříšek, Tomáš Kozbert a Petr Aubrecht, nejlepší z dívek byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O..
V kategorii do 18 let, hrané kruhovým systémem, zvítězil Jan Mareš z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

09.06.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár starosty města dobrého vína
V sobotu 9.června 2012 se v Hustopečích uskutečnil poslední turnaj serie GP ŠSČR v rapidu, který byl nejen nejlépe dotovaným, ale i nejlépe obsazeným z celé serie.
V turnaji suverénně kraloval GM Sergej Movsesian, stříbro bral GM Jan Krejčí a bronz IM Michal Konopka, hráčům se vztahem k našemu kraji se dařilo se střídavými úspěchy.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

08.06.12 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 2/2012
Na druhé letošní schůzi projednal VV zprávy z komisí STK, mládeže, rozhodčích a hospodáře, schválil výsledky soutěží družstev v minulé sezoně, proplacení dotací za vedení soutěží družstev a organizaci dalších krajských akcí včetně soutěží mládeže, projednal informace ze schůzky předsedů krajských šachových svazu s VV ŠSČR a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

03.06.12 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR družstev st. žáků
Ve dnech 2.-3.června 2012 se v Juniorhotelu na Seči uskutečnilo Mistrovství ČR družstev starších žáků - jubilejní 50.ročník populárních Zaječic za rekordní účasti 61 šestičlenných družstev, z nichž 8 bylo z našeho kraje.
Jubilejní ročník přinesl první zlatou medaili zástupcům 2222 ŠK Polabiny A, kteří zvítězili před Spartakem Vlašim a družstvem BŠS Frýdek Místek A - Blahopřejeme !!!
V turnaji dvojic do 10 let zvítězilo polské družstvo z Wroclawi, z českých dvojic byli nejlepší zástupci Durasu Brno a z našich Štefanydes Polička.
V doprovodném turnaji jednotlivců zvítězil Jan Dočekal ze Znojma jen lepším pomocným hodnocením před Martinem Šmajzrem z Ústí n/O., v desítce nejlepších skončili Lukáš Hájek a Josef Vařejčko ze Zaječic.
Postřehy z Mistrovství můžete nalézt na webových stránkách našich zástupců z Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Ústí n/O. a Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

02.06.12 Sekce : Soutěže jednotlivců
Biskupské věže Litomyšl
Třetí ročník šachového turnaje v rapidu, uspořádaný Jiskrou Litomyšl v sobotu 2.června 2012 a hraný současně i jako Krajský přebor PDŠS v rapidu, přilákal na start celkem 56 hráčů. Vítězem se stal FM Martin Červený z Polabin před Sergejem Petuchovem z Rapidu Pardubice a FM Marianem Sabolem z Vysokého Mýta, nejlepší ženou (i juniorkou) byla Tran Huyen Linh, juniorem Aleš Novotný (oba Rapid Pardubice) a seniorem nestárnoucí František Vykydal z Lokomotivy Brno.
Pořadí v KP PDŠS bylo totožné, jen nejlepším seniorem se stal Karel Černý z Jablonného n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

29.05.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Pouťová pětiminutovka Krucemburk
Pouťového bleskového turnaje, který se konal v sobotu 26.května 2012 v Krucemburku, se zúčastnilo 45 hráčů z 15 oddílů. Mezi nimi byl nejúspěšnější Luboš Ptáček z Vysokého Mýta před Janem Kolomazníkem z Kutné Hory a Pavlem Hrubešem z Lanškrouna, mezi muži se neztratila ani Jana Londinová z Hlinska.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

28.05.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Rozdělení ligových družstev do skupin pro sezonu 2012/13
V sobotu 25.května 2012 se v Havlíčkově Brodě uskutečnila rozšířená schůze STK ŠSČR, která mj. uzavřela minulý ročník soutěží družstev a schválila zásady jejich rozdělení do skupin pro sezonu příští.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.05.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Dorostenecká liga PDŠS
Odvážný pokus o sehrání Dorostenecké ligy PDŠS našel odezvu u 20 mládežníků, bohužel ne všichni vzali svůj závazek naprosto vážně. Přesto však tento první ročník proběhl nad očekávání dobře a ve svých výsledcích potvrdil roli favoritů. V sedmikolovém turnaji zvítězil Petr Čižinský z Polabin před Ondřejem Krausem z Rapidu a Josefem Krátkým z Lanškrouna, z dívek byla úspěšnější Hana Frgalová z Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.05.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR jednotlivců
Ve dnech 12.-20.května se v Koutech nad Desnou odehrálo Mistrovství České republiky jednotlivců. Účast 4 našich zástupců byla docela slušná stejně tak jako (až na výjimky) jejich dosažené výsledky.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.05.12 Sekce : Soutěže žáků
Finale Krajského přeboru mládeže
Ve dnech 19.-20.května 2012 se v Kuněticích odehrálo finale Krajského přeboru mládeže PDŠS v kategoriích HD 10-16, které určilo 18 postupujících do Přeboru Čech. Pořadatelé organizaci zvládli na jedničku, hrálo se ve velmi důstojném prostředí, každý účastník si domů odvezl minimálně pamětní diplom a hodnotnou věcnou cenu.
Ohlasy z turnaje můžete nalézt na klubových webech Hlinska, Polabin, Poličky, Rapidu, Ústí n/O. a Vysokého Mýta, obsáhlejší komentář bude připraven i do krajského časopisu TEMPO.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

20.05.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Hradec Králové 2012
Ve dnech 12.-19.května 2012 se v Hradci Králové v rámci serie Czech Tour 2012/13 uskutečnil 3.ročník turnaje Open Hradec Králové, kterého se zúčastnil i značný počet hráčů z našeho kraje. Z nich nejlépe skončil FM Luboš Roško z Polabin na 3.místě, v desítce nejlepších byli ještě FM Yrij Vorobyov z Bohemie, FM Aleš Jedlička a Daniel Kožúšek z Polabin a Oldřich Kastner z Rapidu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.05.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pohár města Hlinska
V sobotu 12.května 2012 se v Hlinsku uskutečnil 13.ročník turnaje v bleskové hře 'O Pohár města Hlinska'. Za účasti 34 hráčů zvítězil Jaromír Pasčenko z Poličky před Sergejem Petuchovem z Rapidu Pardubice a Janem Kolomazníkem z Kutné Hory.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

12.05.12 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor družstev v bleskové hře
V neděli 13.května 2012 se ve Vysokém Mýtě uskutečnil KP družstev v bleskovém šachu. I když počet družstev byl menší než před týdnem v Poličce, kvalita nejlepších 4 družstev byla dokonce mnohem vyšší. Po dramatickém závěru nakonec pozici nasazené jedničky obhájilo družstvo z Polabin před domácím Vysokým Mýtem a skvěle finišujícím družstvem z Ústí n/O.. Na borce z Lanškrouna zbyla nepopulární bramborová medaile. Turnaj proběhl bez problémů a bude započten na FIDE bleskové ELO.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

06.05.12 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor družstev v rapidu
Letošní Krajský přebor čtyřčlenných družstev v rapidu se uskutečnil v neděli 6.května 2012 v Poličce za nebývale vysokého zájmu 19-ti družstev. Roli favorita potvrdilo družstvo Vysokého Mýta, které zvítězilo s velkým odstupem, na druhém místě skončila 'stará garda' z Polabin (věkový průměr 65,5 roku !) o pouhou půlku před třetím A družstvem Poličky.
Řadu fotografií z turnaje naleznete na webu Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

06.05.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže v rapidu
V sobotu 5.května 2012 se ve Svitavách uskutečnil Krajský přebor mládeže v rapidu, kterého se ve čtyřech kategoriích zúčastnilo celkem 91 mladých šachistů. V jednotlivých kategoriích byli nejlepší a postup na MČR si vybojovali následující hráči:
Kategorie H/D 10 : Tomáš Ludvík Polabiny), Lukáš Pavlíček (Polička), Marie Vašková (Hlinsko)
Kategorie H/D 12 : Patrik Žejdlík (Hlinsko), Ondřej Cach (Polabiny), Adam Kolomý (Lanškroun), Ambrožová Lucie (Svitavy)
Kategorie H/D 14 : Jakub Cach (Polabiny), Antonín Vu, Josef Havelka (oba Lanškroun), Dominik Řezníček (Polabiny), Veronika Šmajzrová (Ústí n/O.)

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

05.05.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
LOK ČR k 5.5.2012
Opět o pět dní později než listina ELO FIDE vyšla Listina osobních koeficientů ČR, která stejně jako ta mezinárodní zohledňuje zejména všechny výsledky ze soutěží družstev sezony 2011/12.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.05.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.5.2012
Květnová listina Elo FIDE bývá v průběhu roku tou nejsledovanější, protože zohledňuje výsledky všech hráčů dosažené v celoročních soutěžích družstev. Tyto výsledky pak zásadním způsobem rozhodují nejen o absolutní výšce Ela FIDE, ale i o pořadí každého hráče na příslušných žebříčcích (celostátním, krajském či klubovém).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.04.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Ing. Karel Černý 75-tiletý !!!
V úterý 15.května 2012 se dožívá 75-ti let 'Jablonský šachový bard' Ing. Karel Černý, dlouholetý hráč, sponzor, trenér a v neposlední řadě i organizátor šachových akcí v Jablonném n/O. !! - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.04.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pardubickou kotvu
Zatímco parník Arnošt z Pardubic po generální rekonstrukci ještě čeká v Přelouči na nezbytné dokončení úprav, proběhl v sobotu 28.dubna 2012 již 9.ročník turnaje v rapidu O Pardubickou kotvu opět na suchu - v prostorách Obecního hostince v Chotči.
Zúčastnilo se ho 57 hráčů, kteří si na různá šachová překvapení rozhodně nemohli stěžovat - zvítězil FM Michal Novotný před Lubomírem Šilarem a Danielem Kožúškem (všichni Polabiny).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

28.04.12 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev mladších žáků 2012
V sobotu 28.dubna 2012 se v Lanškrouně uskutečnil Krajský přebor družstev mladších žáků pro rok 2012. Za účasti 8 družstev zvítězili zástupci Štefanydes Polička - Blahopřejeme !!! - před Polabinami A a Lanškrounem A. Všichni tři medailisté postupují na Mistrovství ČR, které se uskuteční ve dnech 17.-19.června 2012 v Olomouci.
Za stupni vítězů pak zůstala družstva Ústí n/O, Hlinska, Svitav a B družstva Polabin a Lanškrouna.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

25.04.12 Sekce : Svazové informace
Webové stránky Vysokého Mýta
Tak nám v kraji ožily další webové stránky. Jako bájný pták Fénix vstaly z popela webové stránky Vysokého Mýta a představily se ve zcela novém slušivém hávu !
Stránky si můžete prohlédnout na staronovém odkazu http://myto.chesspce.cz/.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

22.04.12 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - závěrečné trojkolo
Letošní Extraliga ŠSČR skončila závěrečným trojkolem, sehraným ve dnech 20.-22.dubna 2012 v Poděbradech. Jejím vítězem se stalo družstvo Nového Boru před Rapidem Pardubice a Labortechem Ostrava, Extraligu opouštějí celky 2222 ŠK Polabiny a Bohemians Praha.
Naši zástupci odehráli závěrečná kola podle předpokládaného scénáře - Polabiny si 'ani neškrtly' a soutěž opouštějí, zatímco Rapidu ani závěrečné 3 výhry nestačily na lepší než stříbrnou medaili.
Výsledky: pátek: Zlín - Labortech Ostrava 3,5:4,5, Lysá n/L. - Bohemians 5,5:2,5, Rapid - Polabiny 6:2, Grygov - Litovel 4:4, Frýdek-Místek - Ostrava-Poruba 5,5:2,5, Turnov - Nový Bor 1:7.
sobota: Nový Bor - Ostrava-Poruba 7,5:0,5, Turnov - Frýdek-Místek 4:4, Litovel - Polabiny 7:1, Grygov - Rapid 3,5:4,5, Bohemians - Labortech Ostrava 2:6, Lysá n/L. - Zlín 4,5:3,5.
neděle: Frýdek-Místek - Nový Bor 0,5:7,5, Ostrava-Poruba - Turnov 0,5:7,5, Rapid - Litovel 6:2, Polabiny - Grygov 1,5:6,5, Zlín - Bohemians 4:4, Labortech Ostrava - Lysá n/L. 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

22.04.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 11.kolo
Teprve poslední 11.kolo 2.ligy skupina D definitivně rozhodlo o třetím sestupujícím, kterým je družstvo Lokomotivy Brno, vítězem se už kolo před koncem stala Caissa Třebíč A.
Výsledky: Polabiny C - Ústí n/O. 4:4, Duras Brno B - Třebíč A 4:4, Loko Brno - Vysoké Mýto 4,5:3,5, Zaječice - Hradec Králové B 3,5:4,5, Rychnov n/Kn. - Chrudim 4:4, Třebíč B - AKIS 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

22.04.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 11.kolo
V posledním 11.kole Krajského přeboru 2.třídy východ zakončilo Ústí n/O. B svou spanilou jízdu dalším vítězstvím a po zásluze postupuje do Krajského přeboru 1.třídy - Blahopřejeme !!
Výsledky: Ústí n/O. B - Kunvald 5:3, Ústí n/O. C - Jablonné n/O. 4,5:3,5, Litomyšl B - Svitavy 6:2, D.Čermná - Žamberk B 5:3, Č.Třebová B - Lanškroun 2:6, Letohrad - Polička B 2,5:5,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

22.04.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 11.kolo
Až poslední 11.kolo Krajského přeboru 2.třídy západ rozhodlo o vítězi a postupujícím do KP1, kterým se stalo družstvo 2222 ŠK Polabiny D - Blahopřejeme !!
Výsledky: Polička C - Rapid D 2,5:5,5, Bohemia B - Polabiny D 2,5:5,5, Choceň - Hlinsko 1,5:6,5, Polabiny E - Chotěboř B 5:3, Rapid E - Chrudim C 2,5:5,5, Polička D volno

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

22.04.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Turnaj ve zrychlené hře
TJ Sokol Krucemburk uspořádal v sobotu dne 21.dubna 2012 další turnaj v rapidu, který byl určen jen pro hráče s ELO max. 1700. Zúčastnilo se ho 43 hráčů převážně z nejbližšího okolí a mezi nimi byl nejúspěšnější Miroslav Blažek z Havlíčkova Brodu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

21.04.12 Sekce : Soutěže žáků
Přehled postupujících do finale KP mládeže
Komise mládeže PDŠS připravila přehled oprávněných účastníků postupujících do finálového turnaje, který se uskuteční ve dnech 19.-20.5.2012 a hostí ho 2222 ŠK Polabiny. Přihlášky budou průběžně aktualiuovány a změny bude možné sledovat i na krajském šachovém webu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

21.04.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 4.turnaj
V sobotu 21.dubna 2012 uspořádala TJ Štefanydes Polička závěrečný 4.kvalifikační turnaj mládeže v kategoriích H/D 14-16.
V kategorii do 14 let zvítězil Patrik Feltl z Poličky před Matějem Dolečkem a Adamem Kolomým (oba Lanškroun), nejlepší z dívek byla Veronika Šmajzrová z Ústí n/O..
V kategorii do 16 let byl nejúspěšnější Vojtěch Melichar následovaný Jakubem Cachem (oba Polabiny) a Josefem Havelkou z Lanškrouna, jediná dívka Beáta Soldánová ze Svitav tentokrát na chlapce nestačila.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

18.04.12 Sekce : Časopis TEMPO
Šachový dvouměsíčník TEMPO - 2/2012
V minulých dnech bylo všem zájemcům rozesláno druhé číslo Šachového dvouměsíčníku TEMPO, který vychází pouze v elektronické podobě a je distribuován mailem jen těm, kteří o jeho zasílání požádali na této adrese.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Časopis TEMPO

15.04.12 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finale A
Finalová utkání Extraligy dorostu se hrála ve dnech 13.-15.dubna 2012 ve Vlachovicích a mezi jejími účastniky bylo i družstvo Polabin. Po dramatickém průběhu Extraliga skončila společným vítězstvím tří týmů, když o konečném pořadí muselo rozhodnout až skore. Vítězem se tak stalo družstvo TJ Lokomotivy Brno před BŠS Frýdek-Místek a historicky první bronzovou medaili bralo družstvo 2222 ŠK Polabiny - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

15.04.12 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finale B
Ve dnech 13.-15.dubna 2012 hostily Vlachovice také účastníky Extraligy dorostu - skupiny o udržení, mezi nimiž bylo i naše družstvo Štefanydes Polička. I přes nejlepší výchozí pozici Poličky bylo klání napínavé až do posledního kola, v němž si Polička po vítězství přece jen udržela soutěž i do dalšího ročníku - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

15.04.12 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - závěrečná 4 kola
Ve dnech 14.-15.dubna 2012 se v Hlušicích uskutečnila závěrečná čtyři kola 1.ligy ml. dorostu sk. sever. Se ztrátou jediné remizy v ní suverénně zvítězilo družstvo 2222 ŠK Polabiny B a postupuje do Extraligy dorostu - Blahopřejeme !!!
Také další naši zástupci skončili velice slušně - Lanškroun na třetím a Polabiny C na pátém místě, a tak jen Polabiny D splnily roli 'otloukánka' a po umístění na posledním místě soutěž opouští.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

15.04.12 Sekce : Nemistrovské akce
Šachový turnaj mládeže Jevíčko
V neděli 15.dubna 2012 uspořádal Šachový klub Jevíčko tradiční dubnový turnaj mládeže, kterého se tentokrát mezi 61 hráči zúčastnila celá řada našich žáků.
Starší kategorii ovládli zástupci Boskovic Filip Dvořáček a Lukáš Osouch před Tomášem Dumou ze Svitav, z dívek byla nejlepší Beáta Soldánová rovněž ze Svitav.
V mladší kategorii se na první příčku prosadil Jan Kolář z Mohelnice následován Marií Vaškovou a Ondřejem Novotným (oba Hlinsko).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

08.04.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Velikonoční bleskový turnaj Hostinné
V neděli 8.dubna 2012 se v Hostinném uskutečnil 56.ročník Velikonočního bleskového turnaje, kterého se zúčastnila i výprava Polabin a vedla si velice dobře. Na pomyslnou 'bednu' vystoupil stříbrný FM Michal Novotný, v desítce byli ještě FM Aleš Jedlička a František Navrátil, ale i všichni ostatní skončili nejméně v první polovině startovního pole.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.04.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Velikonoční bleskový turnaj M.Trnávka
V sobotu dne 7.dubna 2012 uspořádal šachový oddíl Sokol Městečko Trnávka již 28.ročník Turnaje v bleskovém šachu, kterého se zúčastnilo rovných 100 hráčů. Vítězství si s odstupem zajistil Martin Červený před Michalem Novotným (oba Polabiny), na třetí příčce skončil Marian Sabol z Vysokého Mýta a mezi muži se neztratila ani jediná žena ve startovním poli Lucie Bartošová z Litomyšle.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

05.04.12 Sekce : Nemistrovské akce
Velikonoční turnaj mládeže
Ve čtvrtek 5.dubna 2012 se v Poličce uskutečnil 10.ročník Velikonočního turnaje mládeže, kterého se zúčastnilo 83 hráčů ve dvou kategoriích.
V turnaji Elistů startovalo 29 hráčů, z nichž byl nejúspěšnější Tomáš Kraus z Hořic před Jakubem Půlpánem a Petrem Čižinským (oba Polabiny), jediná dívka Lucie Ambrožová ze Svitav tentokrát na hochy nestačila.
Ve skupině hrající o VT zvítězil Matěj Kupsa z Lanškrouna před Lukášem Pavlíčkem z Poličky a Tomášem Mikulenkou, ze 13 (!) dívek byla nejúspěšnější Huyen Linh Tran (oba Rapid Pardubice) před sestrami Kateřinou a Veronikou Šmajzrovými (obě Ústí n/O.).
Ohlasy z turnaje byste mohli časem nalézt na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

05.04.12 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 1/2012
Na první schůzi v letošním roce vyslechl VV zprávy z komisí a z celostátní konference ŠSČR a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

03.04.12 Sekce : Přebory škol
Celostátní kolo Přeboru škol kategorie 6.-9.tříd
Ve dnech 2.-3.dubna 2012 se (do třetice ve Štědroníně) uskutečnilo i finale Mistrovství České republiky školních týmů v kategorii 6.-9.tříd ZŠ, ve kterém zvítězilo družstvo Gymnazia Uherské Hradiště. Naši zástupci - ZŠ Polabiny a Gymnazium Lanškroun - skončili shodně o 4 místa před svým nasazením na 10. (resp 11.) místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

01.04.12 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 11.kolo
V jedenáctém kole 1.ligy východ prohrály (podruhé za sebou !) Polabiny B v Jihlavě, přesto však skončily na (3.-) 4.místě tabulky. První místo a postup do 1.ligy si vybojoval Třinec, soutěž opouští družstva Labortechu Ostrava B, Zlína B a Starého Města.
Výsledky: Orlová - Kroměříž 3,5:4,5, Třinec - Labortech Ostrava B 5,5:2,5, Duras Brno - Grygov B 2,5:5,5, Karviná - Litovel B 6,5:1,5, Zlín B - Staré Město 3,5:4,5, Jihlava - Polabiny B 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

31.03.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 11.kolo
V jedenáctém kole Krajského přeboru 1.třídy ztratila Č.Třebová první body za remizu s Chrudimí B, ale nic to nemění na jejím vítězství v KP a na postupu do 2.ligy. Poslední kolo rozhodlo o tom, že nejvyšší krajskou soutěž opustí kromě Vysokého Mýta C také Moravská Třebová (a možná i Žamberk - v případě sestupu Polabin C z 2.ligy).
Výsledky: Chotěboř - V.Mýto C 6,5:1,5, Polička - Bohemia 4,5:3,5, Litomyšl - M.Třebová 4:4, Rapid C - Žamberk 2,5:5,5, Chrudim B - Č.Třebová 4:4, H.Městec - V.Mýto B 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

31.03.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 4.turnaj
Čtvrtý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 31.března 2012 v České Třebové za účasti 51 dětí.
V kategorii do 12 let zvítězil Matěj Kupsa z Lanškrouna před Vojtěchem Říhou z Hlinska a Adamem Brejšou z Lanškrouna, nejlepší z dívek byla Lucie Ambrožová ze Svitav.
V kategorii do 10 let byl suverénně nejlepší Erik Žejdlík před Michalem Ročňákem (oba Hlinsko), jako třetí skončila Veronika Holásková z Ústí n/O..
Postřehy z turnaje naleznete jako obvykle na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Polabin, Poličky a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

30.03.12 Sekce : Přebory škol
Celostátní kolo Přeboru škol kategorie středních škol
Ve dnech 29.-30.března 2012 se ve Štědroníně uskutečnilo Mistrovství České republiky školních týmů v kategorii středních škol, jehož vítězem se podle očekávání stalo družstvo ČOG Frýdek-Místek. Také naše dvě družstva skončila podle očekávání - Gymnazium Ústí n/O. na 15.místě a Gymnazium Vysoké Mýto na 29.místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

29.03.12 Sekce : Přebory škol
Celostátní kolo Přeboru škol kategorie 1.-5.tříd ZŠ
Ve dnech 27.-28.března 2012 se ve Štedroníně uskutečnilo Mistrovství České republiky školních týmů v kategorii 1.-5.tříd základních škol, jehož vítězem se stala ZŠ Kubatova České Budějovice. Z našeho kraje se přeboru zúčastnila jen ZŠ Bedřicha Smetany z Lanškrouna, která skončila až na 21.místě, odpovídajícím jejímu nasazení v turnaji.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

28.03.12 Sekce : Krajský šachový svaz
Cenový fond PDŠS pro rok 2012
STK PDŠS rozdělila celkový cenový fond turnajů pro rok 2012, schválený na Konferenci PDŠS 2012, na jednotlivé turnaje.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský šachový svaz

25.03.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 10.kolo
V desátém kole 2.ligy skupina D vyhrála Chrudim v místním derby nad Zaječicemi 6:2, AKIS porazil Rychnov n/Kn. těsně 4,5:3,5, Vysoké Mýto zvítězilo nad Durasem Brno B 5:3, Ústí n/O. remizovalo s Třebíčí B 4:4 a naprázdno vyšly jen Polabiny C, které podlehly Třebíči A 5,5:2,5
Další výsledky: Hradec Králové B - Loko Brno 6,5:1,5.
Před posledním kole je už jasno o postupujícím, kterým se stává Třebíč A a o dvou sestupujících, kterými jsou Třebíč B a Zaječice, poslední 'Damoklův meč' visí nad Loko Brno A resp. Polabinami C.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

25.03.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 10.kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald - Letohrad 2,5:5,5, Polička B - Č.Třebová B 5,5:2,5, Lanškroun - D.Čermná 6,5:1,5, Žamberk B - Litomyšl B 5:3 Svitavy - Ústí n/O. C 4,5:3,5, Jablonné n/O. - Ústí n/O. B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

25.03.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 10.kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - Polabiny E 3:5, Chotěboř B - Choceň 5,5:2,5, Hlinsko - Bohemia B 2:6, Polabiny D - Polička C 6:2, Rapid D - Polička D 7,5:2,5, Rapid E volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

24.03.12 Sekce : Nemistrovské akce
Orlická šachovnice + KP H/D 8
V sobotu 24.března 2012 se v Ústí n/O. uskutečnil již 42.ročník turnaje mládeže v rapidu - Orlická šachovnice. Jeho vítězem se stal Jakub Půlpán z Polabin před Janem Česenkem z Poličky a Josefem Havelkou z Lanškrouna, nejlepší z dívek byla Veronika Šmajzrova z Ústí n/O.
Současně se uskutečnil i Krajský přebor nejmladších žáků (kat. H/D 8), jehož vítězem se stal Adam Švanda z Poličky před Janem Jirouškem z České Třebové a Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

23.03.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Ondřej Kraus vede DL po 3. kole
Třetí kolo dorostenecké ligy se odehrálo 25. února v Poličce. Po tomto kole se již jen Ondřej Kraus z Rapidu Pardubice může pyšnit 100% bodovým ziskem. Ondra se na čele osamostatnil výhrou černými nad Janem Marešem z ŠK Ústí nad Orlicí. Půl bodu na lídra ztrácí Josef Krátký z Lanškrouna. 'Peloton' dvoubodových čítá celkem 5 jmen. Ligu provází i několik překvapení ratingově slabších hráčů na úkor těch silnějších. V této statistice se nevíce daří Ondřeji Schafferovi z Poličky. Čtvrté kolo čeká naše účastníky 28. 4. 2012 v Lanškrouně, poté bude následovat víkendové finále v Kuněticích u Pardubic.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

18.03.12 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 10.kolo
V desátém kole 1.ligy východ si Polabiny B letos již podruhé zahrály 'na Jánošíka', když se sestupem ohroženým Zlínem B podlehly doma vysoko 1,5:6,5 (!), ale přesto zůstaly na třetím místě tabulky.
Další výsledky: Kroměříž - Jihlava 4:4, Staré Město - Karviná 4:4, Litovel B - Duras Brno 4,5:3,5, Grygov B - Třinec 3,5:4,5, Labortech Ostrava B - Orlová 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

18.03.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 10.kolo
V desátém kole Krajského přeboru 1.třídy potvrdila Česká Třebová svou letošní spanilou jízdu krajským přeborem, když v předposledním kole vyprovodila hostující Rapid C domů s předčasnou velikonoční nadílkou.
Výsledky: V.Mýto C - H.Městec 2,5:5,5, V.Mýto B - Chrudim B 4:4, Č.Třebová - Rapid C 6:2, Žamberk - Litomyšl 3:5, M.Třebová - Polička 2,5:5,5, Bohemia - Chotěboř 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

17.03.12 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR mládeže kat. H/D 10-16
Ve dnech 10.-17.března 2012 se v Koutech nad Desnou uskutečnilo Mistrovství České republiky mládeže v kategoriích H/D 10-16, kterého se zúčastnila celá řada našich zástupců.
Největší radost nám udělalo suverénní vítězství Kateřiny Vlčkové v kategorii D16 a druhé místo Jakuba Půlpána v kategorii H14 (oba Polabiny) - Blahopřejeme !!!
Mezi nejlepšími se dobře umístili i Tomáš Ludvík (4.místo v kategorii H10), Vilma Hofmanová (8.místo v kategorii D12) - oba Polabiny, Josef Havelka (11.místo v kategorii H14) z Lanškrouna, Matěj Půlpán (12.místo v kategorii H12) z Polabin a Ondřej Švanda (12.místo v kategorii H10) z Poličky, kteří si vybojovali postup na letošní ME mládeže v Praze.
Ve FIDE Openu si dobře vedl Patrik Krušina ze Svitav a v Openu B pak naši zástupci v celkovém pořadí kromě vítězství Jana Česenka z Poličky a třetího místa Filipa Liducha z Polabin získali i další dvě místa z prvních pěti!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

04.03.12 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - sedmé a osmé kolo
V dalším dvoukole Extraligy ŠSČR hráli oba naši zástupci naposledy v domácím prostředí. Šlágrem sobotního kola byl duel dvou doposud neporažených družstev Rapidu s Novým Borem, který po dramatickém boji skončil nerozhodně 4:4. Polabiny hostily Turnov v Chotči a ani 'domácí' prostředí jim nebylo nic platné - prohrály 2:6. V neděli si naši zástupci své soupeře prohodili a málem došlo k senzaci - Rapid sice podle očekávání porazil Turnov 5:3, ale Polabiny podlehly Novému Boru až po nečekaně vyrovnaném boji těsně 4,5:3,5.
Další výsledky: sobota: Grygov - Bohemians 6:2, Litovel - Lysá n/L. 3,5:4,5, Zlín - Ostrava-Poruba 3:5, Labortech Ostrava - Frýdek-Místek 3,5:4,5
neděle: Lysá n/L. - Grygov 4:4, Bohemians - Litovel 2:6, Frýdek-Místek - Zlín 6,5:1,5, Ostrava-Poruba - Labortech Ostrava 3:5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

04.03.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 9.kolo
V desátém kole 2.ligy skupina D se v obou našich derbyzápasech radovali hosté, když jak Vysoké Mýto v Polabinách tak AKIS v Zaječicích zvítězili nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5. Úspěsná byla i Chrudim, která si z palubovky Loko Brno přivezla všechny body za výhru 5:3 a tak jediné Ústí n/O. vyšlo v Třebíči naprázdno s místním favorizovaným A družstvem v poměru 6:2.
Další výsledky: Duras Brno B - Hradec Králové B 3,5:4,5, Rychnov n/Kn. - Třebíč B 6,5:1,5.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

04.03.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Jablonné n/O. - Kunvald 5:3, Ústí n/O. B - Svitavy 4,5:3,5, Ústí n/O. C - Žamberk B 3,5:4,5, Litomyšl B - Lanškroun 3,5:4,5, D.Čermná - Polička B 2:6, Č.Třebová B - Letohrad 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

04.03.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polička D - Polabiny D 2:6, Polička C - Hlinsko 2,5:5,5, Bohemia B - Chotěboř B 5,5:2,5, Choceň - Chrudim C 4,5:3,5, Polabiny E - Rapid E 6:2, Rapid D volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

03.03.12 Sekce : Nemistrovské akce
O Hlineckého střelce
V sobotu dne 3.března 2012 uspořádal DDM Hlinsko a ŠO Hlinsko 4.ročník šachového turnaje pro děti a mládež 'O Hlineckého střelce' za účasti 38 hráčů převážně ze západní části našeho kraje.
V kategorii 1995-99 zvítězil Petr Nešpůrek před Oskarem Hofmanem (oba Polabiny) a Janem Tůmou (Polička), v kategorii 2000-02 byl nejlepší Tomáš Ludvík z Polabin před Radomírem Kolářem z Mohelnice a Patrikem Žejdlíkem z Hlinska a v nejmladší kategorii do 2003 byli nejúspěšnější Erik Žajdlík, Michal Ročňák a Ondřej Novotný (všichni Hlinsko).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

01.03.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachy jsou cesta
Po dohrání Krajského přeboru družstev mládeže Pardubického šachového svazu se na webových stránkách Poličky objevil článek Leoše Pavlíčka, jednoho z rodičů zúčastněných žáků. Jeho názory jsou natolik zajímavé, že by vůbec neškodilo, kdyby se s nimi seznámili i další šachisté (nejen rodiče šachového potěru).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.03.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.3.2012
K prvnímu březnovému dni byla zveřejněna nejnovější listina ELO FIDE, do níž byly zahrnuty výsledky všech turnajů, sehraných v prvních dvou měsících tohoto roku.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.02.12 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 9.kolo
V devátém kole 1.ligy východ měl náš zástupce Polabiny B své utkání v Karviné již předehráno s výhrou 5:3.
Další výsledky: Labortech Ostrava B - Kroměříž 1,5:6,5, Orlová - Grygov B 3,5:4,5, Třinec - Litovel B 6,5:1,5, Duras Brno B - Staré Město 5:3, Zlín B - Jihlava 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

26.02.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 1.třídy dokázala Česká Třebová zvítězit v Litomyšli nad svým posledním pronásledovatelem a stává se tak 2 kola před koncem soutěže suverénním vítězem a postupujícím do 2.ligy - Blahopřejeme !!!
Výsledky: Bohemia - V.Mýto C 5,5:2,5, Chotěboř - M.Třebová 6:2, Polička - Žamberk 5,5:2,5, Litomyšl - Č.Třebová 3:5, Rapid C - V.Mýto B 3,5:4,5, Chrudim B - H.Městec 7,5:0,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

26.02.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička F - Svitavy C 3,5:1,5, Litomyšl C - M.Trnávka 2:3, Svitavy B - Č.Třebová C 4,5:0,5, Němčice - KrounaKrouna 3,5:1,5, Polička E volno
Vítězem skupiny východ s právem postupu do KP2 se již před tímto kolem suverénně stalo družstvo TJ Sokol Němčice - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

26.02.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - Kunvald B 4:1, Lanškroun B - Ústí n/O. D 2:3, H.Čermná B - Mistrovice 2:3, Žamberk C - H.Čermná A 3,5:1,5, Kunvald C - Letohrad B 3,5:1,5
Vítězem skupiny sever s právem postupu do KP2 se stalo družstvo TJ Lanškroun C - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

26.02.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Hlinsko B - Bohdaneč 1,5:3,5, Polabiny F - Rapid G 3:2, Miřetice - Chrudim D 2,5:2,5, Polabiny H - Krucemburk 4,5:0,5, Rapid F - Polabiny G 3,5:1,5
Vítězem skupiny západ s právem postupu do KP2 se stalo družstvo ŠK Rapid Pardubice F - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

25.02.12 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev žáků - závěrečné trojkolo
V sobotu 25.února 2012 se v Poličce uskutečnilo závěrečné trojkolo Krajského přeboru družstev mládeže za účasti všech šesti družstev. První místo a postup do 1.ligy dorostu si suverénně vybojovalo družstvo Polabin E (Blahopřejeme !!!) před Poličkou B, bronz patří Lanškrounu B.
Názory účastníků si můžete přečíst na webových stránkách Hlinska, Polabin, Poličky nebo Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

19.02.12 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - dohrávky prvního a druhého kola
V dohrávkách prvního dvoukola Extraligy ŠSČR ztratil Rapid Pardubice první body za remizu 4:4 s Labortechem Ostrava, což ho i přes následnou výhru 5:3 nad Zlínem stálo průběžné první místo. Zato Polabiny nestačily ani na Zlín ani na Labortech Ostrava a po dvou prohrách 5:3 jim (asi už definitivně) patří poslední místo v tabulce.
Další výsledky: Sobota: Turnov - Litovel 4:4, Nový Bor - Grygov 6,5:1,5
Neděle: Grygov - Turnov 4,5:3,5, Litovel - Nový Bor 1,5:6,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

19.02.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 8.kolo
V osmém kole 2.ligy skupina D hrála všechna naše družstva proti 'cizincům' a docela se vytáhla - dokázala zvítězit v plné polovině zápasů!
Detailní výsledky: Ústí n/O. - Rychnov n/Kn. 4,5:3,5 (!), Třebíč B - Zaječice 4,5:3,5, AKIS - Loko Brno 5,5:2,5, Chrudim - Duras Brno B 5:3, Hradec Králové B - Polabiny C 4,5:3,5, Vysoké Mýto - Třebíč A 2:6

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

19.02.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 8.kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald - Č.Třebová B 2,5:5,5, Letohrad - D.Čermná 7:1, Polička B - Litomyšl B 4:4, Lanškroun - Ústí n/O. C 5,5:2,5, Žamberk B - Ústí n/O. B 3:5, Svitavy - Jablonné n/O. odloženo
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

19.02.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 8.kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid E - Choceň 5:3, Chrudim C - Bohemia B 3,5:4,5, Chotěboř B - Polička C 4:4, Hlinsko - Polička D 6,5:1,5, Polabiny D - Rapid D 3:5, Polabiny E volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

18.02.12 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 2.turnaj
V sobotu 18.února 2012 uspořádala TJ Štefanydes Polička druhý turnaj Krajské soutěže družstev mládeže, v němž zvítězili hráči Polabin F před Ústím n/O. B a Hlinskem B. Celkovým vítězem z obou turnajů se stali hráči 2222 ŠK Polabiny F před ŠO DDM Hlinsko B a ŠK Ústí nad Orlicí B. Na místě byly předány poháry a diplomy i za celkové pořadí v této soutěži. Díky za účast!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž st. žáků

12.02.12 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 8.kolo
V osmém kole 1.ligy východ zvítězily Polabiny B v neskutečně houpačkovém zápase nad Durasem Brno nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5 a definitivně tak unikly i od teoretických sestupových problémů.
Další výsledky: Kroměříž - Zlín B 4,5:3,5, Jihlava - Karviná 4:4, Staré Město - Třinec 3,5:4,5, Litovel B - Orlová 3:5, Grygov B - Labortech Ostrava B 6,5:1,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

12.02.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 8.kolo
Ani v 8.kole Krajského přeboru 1.třídy nenašla Lokomotiva Česká Třebová přemožitele a tři kola před koncem soutěže zůstává na prvním místě se stoprocentním ziskem a luxusním sedmibodovým náskokem.
Výsledky: V.Mýto C - Chrudim B 2:6, H.Městec - Rapid C 5:3, V.Mýto B - Litomyšl 4,5:3,5, Č.Třebová - Polička 5,5:2,5, Žamberk - Chotěboř 3,5:4,5, M.Třebová - Bohemia 3:5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

12.02.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Krouna - Svitavy B 1,5:3,5, Č.Třebová C - Litomyšl C 4:1, M.Trnávka - Polička F 4:1, Svitavy C - Polička E 2,5:2,5, Němčice volno.
I přes volný los se již kolo před koncem stávají Němčice vítězem skupiny - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

12.02.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald B - Kunvald C 2,5:2,5, Letohrad B - Žamberk C 1,5:3,5, H.Čermná A - H.Čermná B 3:2, Mistrovice - Lanškroun B 2:3, Ústí n/O. D - Lanškroun C 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

12.02.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Rapid F 3,5:1,5, Polabiny G - Polabiny H 4,5:0,5, Krucemburk - Miřetice 2,5:2,5, Chrudim D - Polabiny F 0,5:4,5, Rapid G - Hlinsko B 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

11.02.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 3.turnaj
Třetí kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu dne 11.února 2012 v Hlinsku za celkové účasti 55 hráčů.
Nejstarší kategorii do 16 let suverénně ovládli zástupci Polabin, kteří mezi sebe takřka nikoho nepustili. Zvítězil Jakub Půlpán před svým bratrem Matějem (oba Polabiny), třetí skončil Josef Havelka z Lanškrouna a nejlepší dívkou byla Beáta Soldánová ze Svitav.
Zato v kategorii do 14 let bylo zástupců Polabin jako šafránu a ve výsledném pořadí se to jen hemžilo talenty odjinud. Vítězem se stal Patrik Žejdlík z Hlinska před Adamem Kolomým z Lanškrouna a Jakubem Nešporem z Litomyšle, z dívek byla nejúspěšnější Marie Vašková z Hlinska.
Ohlasy na turnaj jako obvykle naleznete (nebo taky ne) na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Litomyšle, Polabin, Poličky, Rapidu a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

07.02.12 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Konference delegátů Pardubického šachového svazu 2012
Konference delegátů Pardubického šachového svazu se uskutečnila v sobotu 28.1.2012 v Chocni za účasti 18 oprávněných zástupců oddílů/klubů. Přítomní nejprve vyslechli zprávy o činnosti VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2011 a zprávu revizní komise. V diskuzi se vyjádřili zejména k získání právní subjektivity PDŠS včetně změny sídla svazu a k návrhu na zvýšení startovného v soutěžích družstev, současnému stavu a možnostem zvyšování členské základny. Zvolili delegáty na celostátní konferenci, schválili rozpočet a plán práce VV PDŠS na rok 2012 a na závěr odsouhlasili usnesení z konference.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

07.02.12 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Usnesení konference delegátů PDŠS 2012
Konference delegátů Pardubického šachového svazu vzala na vědomí zprávy VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2011, schválila hospodaření za rok 2011 a rozpočet na rok 2012, odsouhlasila zvýšení startovného v soutěžích družstev PDŠS od sezony 2012/2013, zvolila delegáty na celostátní konferenci, schválila plán práce VV a uložila úkoly VV i oddílům.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

07.02.12 Sekce : Svazové informace
Registrační příspěvky na rok 2012 - pokyny
Organizační komise ŠSČR rozeslala všem oddílům pokyny pro Registraci členů v ŠSČR na rok 2012, které byly doplněny PDŠS o výši krajských příspěvků a seznam platných variabilních symbolů jednotlivých oddílů. Členské příspěvky na rok 2012 se oproti minulému roku nemění a činí pro ŠSČR 150 Kč pro všechny dospělé a 75 Kč pro mládež do 18 let a seniory nad 65 let, rovněž krajské příspěvky pro PDŠS zůstávají beze změny (100 a 50 Kč).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

05.02.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 7.kolo
Sedmé kolo 2.ligy skupina D našim barvám moc bodů nepřineslo. Krajová derby Vysoké Mýto - Ústí n/O. a Polabiny C - Chrudim skončila remizami 4:4, Duras Brno B vyhrál doma s AKISem 5,5:2,5 a tak jediné tři body nečekaně urvaly Zaječice Rychnovu n/Kn. za vítězství 5:3.
Další výsledky: Třebíč A - Hradec Králové B 6,5:1,5 (Hradec nastoupil jen v pěti !), Loko Brno - Třebíč B 5,5:2,5.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

05.02.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Svitavy - Kunvald 5,5:2,5, Jablonné n/O. - Žamberk B 4,5:3,5, Ústí n/O. B - Lanškroun 4,5:3,5, Ústí n/O. C - Polička B 4,5:3,5, Litomyšl B - Letohrad 6:2, D.Čermná - Č.Třebová B 5:3.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

05.02.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid D - Hlinsko 4,5:3,5, Polička D - Chotěboř B 4:4, Polička C - Chrudim C 4,5:3,5, Bohemia B - Rapid E 6:2, Choceň - Polabiny E 3:5, Polabiny D volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

03.02.12 Sekce : Časopis TEMPO
Nový šachový dvouměsíčník TEMPO (nejen) pro mládež
V prvních únorových dnech spatřilo světlo světa úvodní číslo nového krajského mládežnického časopisu Tempo, které připravila skupina mládežnických nadšenců ve složení: Cach Zdeněk, Holásek Pavel, Novotný Michal a Schaffer David. Dvouměsíčník bude vycházet pouze v této formě, jeho odebírání bude bezplatné, jen je potřeba projevit jakýmkoli způsobem souhlas s jeho odebíráním na tento email (úvodní číslo bylo rozesláno hromadně na všechny šachové kontakty, které autoři měli k dispozici a premierově je zveřejněno i na krajských webových stránkách).
Příjemné počtení!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Časopis TEMPO

02.02.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
V.zimní olympiáda dětí a mládeže
Ve dnech 30.1.-2.2.2012 uspořádal Moravskoslezský kraj 5.zimní olympiádu dětí a mládeže, v níž se představili také zástupci šachových reprezentací jednotlivých krajů.
Šachové části se zúčastnili reprezentanti 13 krajů, z nichž byli nejlepší zástupci favorizovaného Královéhradeckého kraje před hráči Prahy a Jihomoravského kraje. Naše výprava v sestavě Jakub Půlpán, Vilma Hofmanová, Matěj Půlpán (všichni Polabiny) a Lucie Ambrožová (Svitavy) skončila až na 10 místě, když zůstala dost dlužna své výkonnosti.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.01.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Pauza v aktualizacích webu
V důsledku dlouhodobě naplánovaného 'výletu' webmastera do Vysokého nad Jizerou (v předhůří Krkonoš) nebude web PDŠS po dobu cca prvních dvou únorových týdnů aktualizován.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.01.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
5.zimní olympiáda dětí a mládeže - zahájení
Ve dnech 30.1.-2.2.2012 bude Moravskoslezský kraj hostit účastníky 5.zimní olympiády dětí a mládeže, v níž se představí také zástupci šachových reprezentací jednotlivých krajů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.01.12 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 7.kolo
V sedmém kole 1.ligy východ zavítaly Polabiny B na sever Moravy, kde nejprve v sobotu v předehrávce 9.kola porazily Karvinou 5:3 a v neděli remizou 4:4 sesadily Třinec z prvního místa v tabulce.
Další výsledky: Grygov B - Kroměříž 6:2, Labortech Ostrava B - Litovel B 2,5:5,5, Orlová - Staré Město 6:2, Duras Brno - Jihlava 5:3, Karviná - Zlín B 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

29.01.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 1.třídy nedokázala ani Chotěboř na domácí půdě zastavit rozjetou Lokomotivu Česká Třebová, která i nadále zůstává v čele tabulky se slušným náskokem na druhou Litomyšl.
Výsledky: M.Třebová - V.Mýto C 5,5:2,5, Bohemia - Žamberk 5:3, Chotěboř - Č.Třebová 2:6, Polička - V.Mýto 4:4, Litomyšl - H.Městec 5:3, Rapid C - Chrudim B 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

29.01.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička E - M.Trnávka 0,5:4,5, Polička F - Č.Třebová C 3:2, Litomyšl C - Krouna 3:2, Svitavy B - Němčice 1,5:3,5, Svitavy C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

29.01.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. D - Kunvald B 3,5:1,5, Lanškroun C - Mistrovice 3,5:1,5, Lanškroun B - H.Čermná A 3:2, H.Čermná B - Letohrad B 0,5:4,5, Žamberk C - Kunvald C 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

29.01.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid G - Bohdaneč 1:4, Hlinsko B - Chrudim D 1:4, Polabiny F - Krucemburk 3:2, Miřetice - Polabiny G 1:4, Polabiny H - Rapid F 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

29.01.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 3.turnaj
Třetí kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se za účasti 55 nejmladších adeptů královské hry uskutečnil v sobotu dne 28.ledna 2012 v Hlinsku.
V kategorii do 10 let zvítězil domácí Erik Žejdlík následovaný Vojtěchem Andrlem ze Svitav a Adamem Švandou z Poličky, v dívkách byla nejlepší Kateřina Dudlová z Ústí n/O.
V kategorii do 12 let byl suverénně nejlepší Tomáš Ludvík před Ondřejem Cachem (oba Polabiny) a Ondřejem Švandou z Poličky, nejlepší z dívek byla Veronika Šmajzrová z Ústí n/O.
Ohlasy na tento turnaj možná naleznete na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Litomyšle, Poličky, Polabin, Rapidu a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

22.01.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 6.kolo
Šesté kolo 2.ligy skupina D mělo na pořadu 2 krajská derby, v nichž Ústí n/O. doma rozdrtilo Zaječice 6:2 a Polabiny C zvítězily venku nad AKISem těsně 4,5:3,5. Chrudim doma obrala Třebíč A o první body za remizu 4:4, ale Vysoké Mýto podlehlo venku Hradci Králové B těsně 4,5:3,5
Další výsledky: Rychnov n/Kn. - Loko Brno 6,5:1,5, Třebíč B - Duras Brno B 2,5:5,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

22.01.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 6.kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald - D.Čermná 5,5:2,5, Č.Třebová B - Litomyšl B 3,5:4,5, Letohrad - Ústí n/O. C 1:7, Polička B - Ústí n/O. B 3:5, Lanškroun - Jablonné n/O. 5:3, Žamberk B - Svitavy 1:7
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

22.01.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 6.kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny E - Bohemia B 2:6, Rapid E - Polička C 4:4, Chrudim C - Polička D 6:2, Chotěboř B - Rapid D 4,5:3,5, Hlinsko - Polabiny D 1:7, Choceň volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

21.01.12 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - šesté a sedmé kolo
V posledním dvoukole Extraligy dorostu skupiny západ vyhrály Polabiny nejprve nad Kladnem 4:2 a na závěr zvítězily i nad Vlašimí 3,5:2,5, takže postupují do finále s plným počtem bodů - Blahopřejeme !!!
Ve východní skupině Extraligy dorostu náš druhý zástupce Štefanydes Polička neudržel dosavadní postavení a po hladkých prohrách 5,5:0,5 s Náměští n/O. a 4,5:1,5 s Loko Brno bude hrát jen ve skupině o udržení v Extralize.
S názory jednotlivých aktérů se můžete seznámit na webových stránkách Polabin, Vlašimi, Říčan, Hořic, Liberce, Mostu a Kladna ze západní skupiny a Poličky, Loko Brno, Frýdku-Místku, Havířova, Durasu Brno, Náměště n/O., Boršic a St. Města z východní skupiny Extraligy dorostu.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

21.01.12 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - druhé dvoukolo
I ve druhém dvoukole 1.ligy dorostu skupina sever nám naši zástupci udělali radost.
Polabiny B zvítězily v obou zápasech a jsou spolu s Kobylisy s odstupem na prvním místě, Lanškroun a Polabiny C zůstaly ve středu tabulky a tak jen Polabiny D i přes statečný výkon tabulku bez jediného bodu uzavírají.
Ohlasy na dění v druhém dvoukole by mohly být k nalezení na webových stránkách Polabin, Kobylis, Liberce, Hradce Králové, Rychnova n/Kn., Smíchova, Nového Boru a Nového Bydžova.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

20.01.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Praha 2012
Ve dnech 13.-20.ledna 2012 se v Praze pod taktovkou pardubické agentury AVE-Kontakt v rámci serie turnajů Czech Tour uskutečnil 11.ročník Mezinárodního šachového festivalu Open Praha 2012. Velmi silně obsazeného Openu A se zúčastnilo i několik hráčů z našeho kraje, kteří však na tento turnaj (až na výjimky) příliš dobré vzpomínky mít nebudou.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.01.12 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 6.kolo
V šestém kole 1.ligy východ hostily Polabiny B silný celek Orlové, s nímž se díky zadním šachovnicím rozešly smírně 4:4.
Další výsledky: Kroměříž - Karviná 3,5:4,5, Zlín B - Duras Brno 2,5:5,5, Gordic Jihlava - Třinec 2,5:5,5, Staré Město - Labortech Ostrava 6,5:1,5, Litovel B - Grygov B 3:5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

15.01.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 6.kolo
Ani v šestém kole Krajského přeboru 1.třídy nenalezla Česká Třebová přemožitele a s plným počtem bodů stále zůstává na prvním místě tabulky.
Výsledky: V.Mýto C - Rapid C 0,5:7,5, Chrudim B - Litomyšl 4:4, H.Městec - Polička 3:5, V.Mýto B - Chotěboř 1:7, Č.Třebová - Bohemia 6:2, Žamberk - M-Třebová 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

15.01.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Němčice - Litomyšl C 4:1, Krouna - Polička F 4:1, Č.Třebová C - Polička E 2,5:2,5, M.Trnávka - Svitavy C 3:2, Svitavy B volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

15.01.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald B - Žamberk C 2,5:2,5, Kunvald C - H.Čermná B 3:2, Letohrad B - Lanškroun B 3:2, H.Čermná A - Lanškroun C 2,5:2,5, Mistrovice - Ústí n/O. D 1,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

15.01.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Polabiny H 2,5:2,5, Rapid F - Miřetice 4:1, Polabiny G - Polabiny F 3:2, Krucemburk - Hlinsko B 2,5:2,5, Chrudim D - Rapid G 3,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

14.01.12 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev žáků - první dvoukolo
V sobotu 14.ledna 2012 se v Pardubicích a v Poličce uskutečnila první 2 kola Krajského přeboru družstev mládeže. Favorizovaná družstva Polabin E a Poličky B nezaváhala a nasadila hned na startu ostré tempo.
Názory zúčastněných naleznete na webových stránkách Hlinska, Polabin, Poličky a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

09.01.12 Sekce : Soutěže žáků
Dorostenecká liga PDŠS - 2.kolo
V sobotu 7.ledna 2012 hostil ŠK Svitavy 2.kolo Dorostenecké ligy PDŠS, kterého se zúčastnilo celkem 16 hráčů (3 se omluvili). Nebyla nouze o některé překvapivé výsledky na úkor favoritů, takže po druhém kole je 100%-ní již jen trio Mareš, Kraus a Krátký.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

08.01.12 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - páté a šesté kolo
V dalším dvoukole Extraligy ŠSČR se z našich zástupců podle očekávání dařilo více Rapidu - v sobotu zvítězil nad Bohemians vysoko 6,5:1,5 a v neděli porazil Lysou n/L. 5:3, zatímco Polabiny v sobotu podlehly Lysé n/L. 5,5:2,5 a i v neděli prohrály v existenčním souboji s Bohemians 6:2
Další výsledky:
Sobota: Turnov - Labortech Ostrava 3:5, Nový Bor - Zlín 5,5:2,5, Grygov - Ostrava-Poruba 6:2, Litovel - Frýdek-Místek 5:3
Neděle: Zlín - Turnov 3,5:4,5, Labortech Ostrava - Nový Bor 1:7, Frýdek-Místek - Grygov 3,5:4,5, Ostrava-Poruba - Litovel 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

08.01.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 5.kolo
V pátém kole 2.ligy skupina D se z našich zástupců mohly radovat jen Polabiny C, které doma deklasovaly Třebíč B v poměru 7,5:0,5 a Chrudim, která v derby porazila Vysoké Mýto na jeho půdě těsně 4,5:3,5. Ostatní našinci už vyšli naprázdno - Ústí n/O. podlehlo venku Hradci Králové B vysoko 6:2 podobně jako AKIS prohrál venku s Třebíčí A dokonce 6,5:1,5 a i Zaječice prohrály v Brně s místní Lokomotivou 4,5:3,5.
Zbývající výsledky: Duras Brno B - Rychnov n/Kn. 2,5:5,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

08.01.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Žamberk B - Kunvald 5,5:2,5, Svitavy - Lanškroun 3:5, Jablonné n/O. - Polička B 6,5:1,5, Ústí n/O. B - Letohrad 5,5:2,5, Ústí n/O. C - Č.Třebová B 2,5:5,5, Litomyšl B - D.Čermná 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

08.01.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny D - Chotěboř B 3,5:4,5, Rapid D - Chrudim C 4:4, Polička D - Rapid E 3,5:4,5, Polička C - Polabiny E 4:4, Bohemia B - Choceň 3,5:4,5, Hlinsko volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

07.01.12 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 1.turnaj
Na první turnaj Krajské soutěže družstev mládeže se v sobotu 7.ledna 2011 do Pardubic sjelo celkem 12 družstev, která sehrála turnaj systémem každý s každým. První místo získalo družstvo Rapidu Pardubice A s odstupem před Polabinami F, na třetím místě skončilo C družstvo Lanškrouna.
Ohlasy z turnaje naleznete na webových stránkách Hlinska, Polabin, Rapidu nebo Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž st. žáků

06.01.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
LOK ČR k 5.1.2012
Pátý leden je každoročně termínem, ve kterém vychází nová Listina osobních koeficientů a nebylo tomu jinak ani letos. V nové Listině jsou zohledněny všechny výsledky, získané v soutěžích jednotlivců i družstev, ukončených do konce roku 2011.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.01.12 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev žáků - schválené soupisky
Komise mládeže potvrdila soupisky všech družstev letošního ročníku Krajského přeboru družstev žáků, který proběhne ve dvou termínech - 14.ledna a 25.února 2012.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

04.01.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.1.2012
Začátkem nového roku 2012 vyšla nejnovější listina ELO FIDE, v níž jsou zahrnuty výsledky turnajů, sehraných v posledních dvou měsících loňského roku.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

03.01.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Silvestrovský turnaj v Chotěboři
V pátek 30.prosince 2011 uspořádal ŠO TJ CHS Chotěboř již 29.ročník Silvestrovského turnaje v destiminutovkách, který časově navazoval na turnaj v Krouně. Z 24 účastníků byl nejlepší Radek Sukdolák před Jiřím Tůmou a Václavem Jelínkem, mezi muži se neztratila ani Markéta Voltrová.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

03.01.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Jirky Pavliše
V pátek 30.prosince 2011 uspořádal ŠO Sokol Krouna 7.ročník Memoriálu Jirky Pavliše v rapidu, kterého se zúčastnilo 72 (!) hráčů nejen z našeho kraje. Těsné vítězství (na pomocné hodnocení) si vybojoval Pavel Hrubeš z Lanškrouna před Lubošem Ptáčkem z Vysokého Mýta a na třetím místě skončil Jiří Tůma z Chrudimě, mezi ženami byla nejlepší Kristýna Stodolová z Vlašimi.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

01.01.12 Sekce : Soutěže jednotlivců
České šachové vánoce 2011
Ve dnech 26.12.2011-1.1.2012 se v Litomyšli uskutečnil 13.ročník turnaje České šachové vánoce, který byl současně i Krajským přeborem PDŠS jednotlivců pro rok 2012.
Mezi 68 účastníky si nejlépe vedl polský IM Krzysztof Bulski, druhý byl FM Martin Červený z Polabin a třetí IM David Kaňovský z Grygova, přičemž Martin Červený svým výsledkem splnil druhou normu IM - Blahopřejeme !!!
V přeboru PDŠS získal stříbro FM Marian Sabol z Vysokého Mýta a bronz Petr Čižinský z Polabin (který byl i nejlepším juniorem) a nejlepší ženou (i juniorkou) byla Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

29.12.11 Sekce : Ostatní akce v kraji
Vánoční bleskový turnaj Bohemie Pardubice
Další ze serie Vánočních bleskových turnajů se uskutečnil ve středu 28.prosince 2011 v kavárně Evropa v Pardubicích. K přátelskému klání v povánoční atmosféře usedlo za šachovnice 28 hráčů z Pardubic a nejbližšího okolí, mezi nimiž s přehledem zvítězil Jiří Pačovský (t.č. člen Porg Praha).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

27.12.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Přebor kraje Vysočina v bleskové hře
A do třetice - v pondělí 26.prosince 2011 se blicalo nejen v Ústí n/O. ale i ve Žďáru n/S. na přeboru kraje Vysočina, kam zavítali i tři t.č. členové našeho kraje.
Z nich si nejlépe vedl FM Michal Novotný z Polabin, který potvrdil roli nasazené jedničky a v turnaji těsně zvítězil.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

27.12.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Vánoční turnaj v Kostelci n/O.
Kromě Memoriálu Oldy Hájka v Ústí n/O. se v pondělí 26.prosince 2011 v Kostelci nad Orlicí uskutečnil Vánoční turnaj jednotlivců v rapidu, kterého se zúčastnila i početná výprava zástupců našeho kraje.
A nevedli si vůbec špatně - Jan Macháň z Polabin obsadil druhé a Roman Solil z Lanškrouna třetí místo a ani další se mezi 65 účastníky neztratili.
S akcí se můžete blíže seznámit na videu Slavomíra Kožúška.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.12.11 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Oldřicha Hájka 2011
V pondělí 26.prosince 2011 uspořádala Jiskra Ústí n/O. 43.ročník Memoriálu Oldy Hájka, který i letos byl současně Krajským přeborem jednotlivců v bleskové hře.
Při účasti 51 hráčů zvítězil a titul krajského přeborníka v bleskové hře pro rok 2012 získal IM Jan Bernášek z Rapidu Pardubice před FM Martinem Červeným z Polabin a FM Marianem Sabolem, nejlepší ženou i juniorkou byla Gabriela Sabolová (oba Vysoké Mýto), nejlepším juniorem se stal Jan Mareš a nejlepším seniorem Jaroslav Volf (oba Ústí n/O.).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

23.12.11 Sekce : Nemistrovské akce
Vánoční turnaj mládeže Svitavy 2011
V pátek 23.prosince 2011 se ve svitavském Multifunkčním centru Fabrika uskutečnil další ročník Vánočního turnaje mládeže, kterého se zúčastnilo 90 hráčů a hráček (vč. doprovodu) nejen z Pardubického kraje.
V kategorii do 12 let a mladší tentokrát dominovaly dívky - zvítězila Petra Masáková z Adamova před Tomášem Ludvíkem z Polabin a Lucií Ambrožovou ze Svitav.
V kategorii 14-16 letých zvítězil Petr Pospíšil z Poličky před Vojtěchem Melicharem z Polabin a Josefem Havelkou z Lanškrouna, nejlepší z dívek byla Beata Soldánová ze Svitav.
V nejstarší kategorii byl nejlepší Josef Krátký z Lanškrouna před Ladislavem Kubištou a Vítem Kapounem (oba Ústí n/O.), jedinou dívkou byla Monika Ryšavá z Poličky.
Mezi doprovodem kraloval Pavel Holásek z Ústí n/O. před Adamem Sobotkou a Davidem Schafferem (oba Polička), mezi muži se však neztratila ani Jana Londinová z Hlinska.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

20.12.11 Sekce : Krajský šachový svaz
Přehled rozhodčích v PDŠS
Komise rozhodčích PDŠS aktualizovala přehled rozhodčích s platnou kvalifikací a vyřadila ze seznamu ty, jimž platnost vypršela k 31.12.2011.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský šachový svaz

19.12.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Bleskový turnaj Sendražice 2011
Jako 'konkurence' k souběžně probíhajícímu Mistrovství ČR v bleskové hře se v sobotu 17.prosince 2011 v Sendražicích uskutečnil již 41.ročník bleskového turnaje jednotlivců, na jehož startu se objevila početná výprava pardubických hráčů ze všech tří místních oddílů. A nevedli si nijak špatně - nestárnoucí FM Jaroslav Mojžíš z Polabin obsadil třetí příčku, v první desítce byli ještě další 3 naši zástupci a ve dvacítce rovněž tři !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.12.11 Sekce : Nemistrovské akce
Talent Cup 2011
Ve dnech 16.-18.prosince 2011 uspořádala Beskydská šachová škola v hotelu Bezruč v Malenovicích 5.ročník mezinárodního festivalu žactva Talent Cup 2011. V turnaji B se ho zúčastnili i tři zástupci našeho nejmladšího šachového potěru a mezi 63 účastníky byli celou dobu náležitě vidět ! Nejlépe z nich skončil Lukáš Pavlíček (5.místo) z Poličky následován Tomášem Ludvíkem (8) z Polabin (2, 3), když Marek Bílek (24) rovněž z Polabin slibně zahájený turnaj v posledních třech kolech pokazil 'velkou rošádou'.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

17.12.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR v bleskové hře
V sobotu 17.prosince 2011 se v Praze uskutečnil další ročník oblíbeného MČR v bleskové hře, jehož se tentokrát zúčastnila celá řada našich zástupců. Z nich si nejlépe vedli expardubák Viktor Láznička (hrající za Nový Bor), který získal prvenství v kategorii mužů a exrychnovský Jan Macháň (hrající za Polabiny), který po třetím místě v základní skupině kategorie mládeže ve finale vybojoval stříbro - Blahopřejeme !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.12.11 Sekce : Přebory škol
Krajské kolo Přeboru škol kategorie středních škol a odborných učilišť
Krajské kolo Přeboru čtyřčlenných družstev škol v kategorii středních škol a odborných učilišť se uskutečnilo ve čtvrtek 15.prosince 2011 v Pardubicích. Mezi 6 účastníky se z vítězství a postupu do celostátního kola radovali zástupci Gymnázia Ústí n/O. před Gymnáziem Vysoké Mýto (obě družstva postupují do celostátního finale).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

13.12.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Losinského kapra
V sobotu 10.prosince 2011 se v Koutech nad Desnou uskutečnil již 19.ročník oblíbeného turnaje v rapidu 'O losinského kapra'. Mezi 143 účastníky doposud nejmasověji a nejkvalitněji obsazeného turnaje letošní serie GP ŠSČR se nacházela i početná skupina našich zástupců. Z nich si nejlépe počínal IM Jan Bernášek z Rapidu Pardubice, který letošního kapra ulovil - Blahopřejeme !!, v desítce nejlepších byli i zástupci Polabin FM Martin Červený (6) a František Navrátil (8).
Atmosféru turnaje přibližuje video, jehož autorem je Slavomír Kožúšek.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

12.12.11 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 2.turnaj
Druhý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu dne 10.prosince 2011 v České Třebové.
V kategorii do 16 let dominovali zástupci Polabin v pořadí Dominik Řezníček, Filip Liduch a Jakub Cach, jedinou dívkou ve startovním poli byla Beáta Soldánová ze Svitav.
V kategorii do14 let zvítězil Josef Havelka před Matějem Dolečkem (oba Lanškroun) a Patrikem Žejdlíkem z Hlinska, z dívek byla nejlepší Vilma Hofmanová z Polabin.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Litomyšle, Poličky, Polabin, Rapidu Pardubice a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

12.12.11 Sekce : Přebory škol
Krajské kolo Přeboru škol kategorie 6-9.tříd
Krajské kolo Přeboru čtyřčlenných družstev škol v kategorii 6.-9.tříd se uskutečnilo v pátek dne 9.prosince 2011 v Lanškrouně. Mezi 6 účastníky se z vítězství a postupu do celostátního kola radovali zástupci Gymnazia Lanškroun před ZŠ Polabiny 1 (obě družstva postupují do celostátního finale).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

12.12.11 Sekce : Přebory škol
Krajské kolo Přeboru škol kategorie 1-5.tříd
Krajské kolo Přeboru čtyřčlenných družstev škol v kategorii 1.-5.tříd se uskutečnilo v pátek dne 9.prosince 2011 v Poličce. Mezi 6 účastníky se z vítězství a postupu do celostátního kola radovali zástupci ZŠ Bedřicha Smetany z Lanškrouna před ZŠ Na lukách z Poličky (obě družstva postupují do celostátního finale).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

11.12.11 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 5.kolo
V pátém kole 1.ligy východ cestovaly Polabiny B do Ostravy k utkání s rezervou Labortechu a po jednoznačném průběhu si odvezly první porážku v poměru 5,5:2,5.
Další výsledky: Litovel B - Kroměříž 4:4, Grygov B - St. Město 6:2, Orlová - Jihlava 5,5:2,5, Třinec - Zlín B 4,5:3,5, Duras Brno - Karviná 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

11.12.11 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 1.třídy hostovala vedoucí Č.Třebová v M.Třebové a po nejtěsnějším vítězství svou pozici obhájila.
Výsledky: Žamberk - V.Mýto C 6:2, M.Třebová - Č.Třebová 3,5:4,5, Bohemia - V.Mýto B 3,5:4,5, Chotěboř - H.Městec 3,5:4,5, Polička - Chrudim B 3,5:4,5, Litomyšl - Rapid C 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

11.12.11 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Svitavy C - Č.Třebová C 2,5:2,5, Polička E - Krouna 3:2, Polička F - Němčice 1:4, Litomyšl C - Svitavy B 2,5:2,5, M.Trnávka volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

11.12.11 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Mistrovice - Kunvald B 2,5:2,5, Ústí n/O. D - H.Čermná A 3:2, Lanškroun C - Letohrad B 4,5:0,5, Lanškroun B - Kunvald C 3,5:1,5, H.Čermná B - Žamberk C 3,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

11.12.11 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim D - Bohdaneč 2,5:2,5, Rapid G - Krucemburk 0,5:4,5, Hlinsko B - Polabiny G 3:2, Polabiny F - Rapid F 2:3, Miřetice - Polabiny H 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

04.12.11 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - třetí a čtvrté kolo
Ve druhém dvoukole Extraligy ŠSČR hostovala obě naše družstva na severu Moravy. Úspěšnější byl Rapid, který si odtud přivezl dvě vítězství v poměru 5:3 - v sobotu zvítězil nad Ostravou-Porubou a v neděli nad Frýdkem-Místkem. Polabinám se příliš nedařilo - v sobotu podlehly Frýdku-Místku 5,5:2,5 a v neděli Ostravě-Porubě 4,5:3,5. Sobotní výsledky: Lysá n/L. - Nový Bor 4:4, Bohemians - Turnov 3:5, Zlín - Litovel 2,5:5,5, Labortech Ostrava - Grygov 5:3.
Nedělní výsledky: Turnov - Lysá n/L. 3:5, Nový Bor - Bohemians 5,5:2,5, Grygov - Zlín 2,5:5,5, Litovel - Labortech Ostrava 3:5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

04.12.11 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 2.ligy D se hrálo jedno naše derby, v němž AKIS podlehl Vysokému Mýtu 3:5, Ústí n/O. deklasovalo Loko Brno 6,5:1,5 a Chrudim porazila doma Hradec Králové B těsně 4,5:3,5, zato Zaječice utrpěly doma debakl s Durasem Brno B v poměru 1:7 a také Polabiny C si přivezly z Rychnova n/Kn. pořádný nářez 6,5:1,5.
Další výsledky: Třebíč B - Třebíč A podle očekávání 1:7

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

04.12.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald - Litomyšl B 4:4, D.Čermná - Ústí n/O. C 4,5:3,5, Č.Třebová B - Ústí n/O. B 2,5:5,5, Letohrad - Jablonné n/O. 4,5:3,5, Polička B - Svitavy 4:4, Lanškroun - Žamberk B 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

04.12.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Choceň - Polička C 4:4, Polabiny E - Polička D 6:2, Rapid E - Rapid D 2,5:5,5, Chrudim C - Polabiny D 2:6, Chotěboř B - Hlinsko 4,5:3,5, Bohemia B volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

03.12.11 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 2.turnaj
Druhý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 3.prosince 2011 v Lanškrouně.
V mladší kategorii do 10 let hrálo 26 hráčů, z nichž byl nejúspěšnější Adam Švanda z Poličky před Vojtěchem Andrlem ze Svitav a Markem Černohousem z Lanškrouna, nejlepší z dívek byla Veronika Holásková z Ústí n/O..
Starší kategorie do12 let přivítala na startu 35 hráčů, mezi nimiž patřilo prvenství Tomáši Ludvíkovi z Polabin před Lucií Ambrožovou ze Svitav a Matějem Kupsou z Lanškrouna.
Dojmy z turnaje můžete nalézt na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Poličky, Polabin, Rapidu a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

01.12.11 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 4/2011
Na své poslední letošní schůzi změnil VV adresu sídla Pardubického krajského šachového svazu, provedl kontrolu uložených úkolů, vyslechl zprávy z komisí, schválil návrh dotací, oznámil termín a místo konání konference delegátů 2012 a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

01.12.11 Sekce : Soutěže jednotlivců
Konkurzy STK PDŠS na turnaje 2011/12
STK PDŠS vypisuje konkurzy na pořádání mistrovských turnajů dospělých pro rok 2012 s tím, že termín na podání návrhů na adresu předsedy STK je do 10.prosince 2011 !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

27.11.11 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 1.ligy východ přivítaly Polabiny B na domácí půdě favorita soutěže Grygov B, většinou sice 'tahaly za delší konec', ale po dramatickém a dlouhém zápolení s ním nakonec pouze remizovaly 4:4.
Další výsledky: Kroměříž - Duras Brno 5:3, Karviná - Třinec 1:7, Zlín B - Orlová 2,5:5,5, Jihlava - Labortech Ostrava B 5:3, St.Město - Litovel B 2,5:5,5
Předehrávka 5. kola: Třinec - Zlín B 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

27.11.11 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 4.kolo
I po čtvrtém kole zůstává v čele Krajského přeboru 1.třídy s plným počtem bodů Lokomotiva Česká Třebová !
Výsledky: V.Mýto C - Litomyšl 2:6, Rapid C - Polička 4,5:3,5, Chrudim B - Chotěboř 5:3, H.Městec - Bohemia 1,5:6,5, V.Mýto B - M.Třebová 6:2, Č.Třebová - Žamberk 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

27.11.11 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Svitavy B - Polička F 3,5:1,5, Němčice - Polička E 3,5:1,5, Krouna - Svitavy C 2:3, Č.Třebová C - M.Trnávka 2,5:2,5, Litomyšl C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

27.11.11 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald B - H.Čermná B 3:2, Žamberk C - Lanškroun B 1,5:3,5, Kunvald C - Lanškroun C 1,5:3,5, Letohrad B - Ústí n/O. D 1:4, H.Čermná A - Mistrovice 4,5:0,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

27.11.11 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Miřetice 5:0, Polabiny H - Polabiny F 0,5:4,5, Rapid F - Hlinsko B 4:1, Polabiny G - Rapid G 4:1, Krucemburk - Chrudim D 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

26.11.11 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - páté kolo
V pátém kole západní skupiny Extraligy dorostu Polabiny porazily Říčany těsně 3,5:2,5, čímž si už spolu s Vlašimí zajistily postup do finale, ve východní skupině se Polička vytáhla na Duras Brno a po výhře 3,5:2,5 se posunula do první čtyřky !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

26.11.11 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - další dvoukolo
V sobotu 26.listopadu 2011 se odehrála další 2 kola 1.ligy dorostu skupiny sever a naši zástupci v nich potvrdili své předstartovní ambice - Polabiny B na špici, Polabiny C a Lanškroun na střed a Polabiny D na chvost tabulky.
Ohlasy na dění v dalších dvou kolech (možná) naleznete na webových stránkách Kobylis, Polabin, Liberce, Hradce Králové, Rychnova n/Kn., Smíchova, Nového Boru a Nového Bydžova.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

26.11.11 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Járy Masopusta
V sobotu 26.listopadu 2011 se v Mistrovicích uskutečnil 14.ročník Memoriálu Járy Masopusta, kterého se zúčastnilo 48 hráčů převážně ze severovýchodní části našeho kraje.
Vítězství získal nestárnoucí Jaroslav Volf z Ústí n/O. před Davidem Výprachtickým ze Žamberka a Romanem Solilem z Lanškrouna, nejlepší ženou byla Natalie Dunglová ze Žamberka.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

24.11.11 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Pardubice kategorie 1-5.tříd a 6-9.tříd
Okresní kolo Přeboru čtyřčlenných družstev žáků škol v kategorii 1-5.tříd i 6.-9. tříd pro okres Pardubice se uskutečnilo ve středu 23.listopadu v Pardubicích. V kategorii 1.-5.tříd se zúčastnilo 12 družstev, mezi mimiž suverénně zvítězili žáci ZŠ Sezemice A, v kategorii 6.-9.tříd při 4 družstvech těsně zvítězili zástupci ZŠ Polabiny 1.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

24.11.11 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Chrudim kategorie 1-5.tříd a 6-9.tříd
Okresní kolo Přeboru čtyřčlenných družstev žáků škol v kategorii 1-5.tříd i 6.-9. tříd pro okres Chrudim se uskutečnilo ve středu 23.listopadu 2011 v Chrudimi. V kategorii 1.5.tříd byli z 6 družstev nejúspěšnější zástupci ZŠ Ležáků Hlinsko, v kategorii 6.-9.tříd byli mezi 5 družstvy nejlepší žáci ZŠ Chrast.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

22.11.11 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kategorie 6.-9.tříd
Okresní kolo Přeboru čtyřčlenných družstev žáků škol v kategorii 6.-9. tříd pro okres Ústí n/O. se uskutečnilo v úterý 22.listopadu 2011 v Lanškrouně. Mezi osmi účastníky suverénně kralovali domácí - zvítězilo družstvo ZŠ Dobrovského Lanškroun těsně následováno Gymnaziem Lanškroun.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

21.11.11 Sekce : Soutěže žáků
Dorostenecká liga PDŠS v rapidu - propozice
KM PDŠS připravila i Dorosteneckou ligu v RAPID šachu, která bude sestávat ze čtyř samostatných turnajů. Propozice najdete v příloze, případné dotazy směřujte na ředitele soutěže.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

20.11.11 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 3.kolo
Ve třetím kole 2.ligy D nedošlo na čele ani na chvostu tabulky k žádným změnám.
V našich krajských derby vítězila domácí družstva - Chrudim porazila výrazně Ústí n/O. 6:2 a Polabiny C zdolaly Zaječice 5,5:2,5. Zbývající našinci se se svými soupeři rozešli smírně - AKIS remizoval v Hradci Králové se Slavií B 4:4 stejně jako Vysoké Mýto doma s Třebíčí B.
Další výsledky: Třebíč A - Rychnov n/Kn. 6,5:1,5 (!), Duras Brno B - Loko Brno 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

20.11.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun - Kunvald 6,5:1,5, Žamberk B - Polička B 3,5:4,5, Svitavy - Letohrad 4,5:3,5, Jablonné n/O. - Č.Třebová B 5:3, Ústí n/O. B - D.Čermná 7:1, Ústí n/O. C - Litomyšl B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

20.11.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Hlinsko - Chrudim C 6:2, Polabiny D - Rapid E 6:2, Rapid D - Polabiny E 3,5:4,5, Polička D - Choceň 4:4, Polička C - Bohemia B 2,5:5,5, Chotěboř B volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

19.11.11 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 1.turnaj
První kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu dne 19.listopadu 2011 v Pardubicích-Polabinách.
V kategorii do 16 let byl nejúspěšnější Jan Česenek z Poličky před Domonikem Řezníčkem a Oskarem Hofmanem (oba Polabiny), nejlepší dívkou byla Králová ze Svitav.
V kategogii do 14 let zvítězil Jan Tulis z Poličky před Patrikem Žejdlíkem z Hlinska a Adamem Kolomým z Lanškrouna, nejúspěšnější dívkou byla Veronika Hančová z Rapidu Pardubice.
Postřehy z turnaje můžete nalézt na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Poličky, Polabin, Rapidu a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

17.11.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár GŘ Hasičské Vzájemné Pojišťovny
Druhý turnaj letošního ročníku GR v rapidu se uskutečnil v sobotu dne 12.listopadu 2011 v Přibyslavi. Mezi 74 účastníky si nejlépe vedl IM Jan Bernášek z Rapidu Pardubice, který obsadil první místo - Blahopřejeme !!, dalších našinců se už ale mnoho nezúčastnilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.11.11 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev žáků - úvodní zpráva
Do letošního ročníku Krajského přeboru družstev žáků se přihlásilo pouze 6 zájemců, takže celá soutěž proběhne pouze ve dvou termínech - 14.ledna a 25.února 2012.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

17.11.11 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kategorie 1.-5.tříd
Okresní kolo Přeboru čtyřčlenných družstev žáků škol v kategorii 1.-5. tříd pro okres Ústí n/O. se uskutečnilo ve středu 16.listopadu 2011 v prostorách Dělnického domu v Lanškrouně. Ve vyrovnaném poli čtyř družstev byli nakonec nejúspěšnější žáci ZŠ Smetanova Lanškroun.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

17.11.11 Sekce : Svazové informace
Dorostenecká liga PDŠS - 1.kolo
Současně s 1.kvalifikačním turnajem mládeže kat. H/D 10-12 se v sobotu 20.listopadu 2011 v Pardubicích uskutečnilo 1.kolo Dorostenecké ligy PDŠS, do níž se přihlásilo 21 účastníků.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

13.11.11 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 3.kolo
Ve třetím kole 1.ligy východ zavítaly Polabiny B na půdu Litovle B a získaly zde další 3 body za nejtěsnější výhru 4,5:3,5.
Další výsledky: St.Město - Kroměříž 4,5:3,5, Grygov B - Jihlava 5,5:2,5, Labortech Ostrava B - Zlín B 3,5:4,5, Orlová - Karviná 2:6, Třinec - Duras Brno 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

13.11.11 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 3.kolo
Po třetím kole se do čela Krajského přeboru 1.třídy dostala samostatně Č.Třebová, která jako jediná má plný počet bodů.
Výsledky: Č.Třebová - V.Mýto C 7:1, Žamberk - V.Mýto B 3:5, M.Třebová - H.Městec 4,5:3,5, Bohemia - Chrudim B 4,5:3,5, Chotěboř - Rapid C 3,5:4,5, Polička - Litomyšl 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

13.11.11 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: M.Trnávka - Krouna 1:4, Svitavy C - Němčice 3,5:1,5, Polička E - Svitavy B 1,5:3,5, Polička F - Litomyšl C 1:4, Č.Třebová C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

13.11.11 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 3.kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná A - Kunvald B odloženo, Mistrovice - Letohrad B 3,5:1,5, Ústí n/O. D - Kunvald C 4:1, Lanškroun C - Žamberk C 3:2, Lanškroun B - H.Čermná B 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

13.11.11 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Krucemburk - Bohdaneč 2:3, Chrudim D - Polabiny G 3:2, Rapid G - Rapid F 1:4, Hlinsko B - Polabiny H 5:0, Polabiny F - Miřetice 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

13.11.11 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 1.turnaj
První kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 12.listopadu 2011 v Pardubicích-Polabinách. První kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 12.listopadu 2011 v Pardubicích-Polabinách.
Mezi 43 účastníky turnaje do 10 let byl nejúspěšnější Lukáš Pavlíček z Poličky před Erikem Žajdlíkem z Hlinska a Vojtěchem Andrlem ze Svitav, nejlepší dívkou byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O.
V kategorii do 12 let startovalo 46 účastníků, z nichž byl nejlepší Adam Brejša z Lanškrouna před Lucií Ambrožovou ze Svitav a Janem Nešpůrkem z Polabin.
Ohlasy z turnaje naleznete na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Litomyšle, Poličky, Polabin, Rapidu a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

07.11.11 Sekce : Soutěže žáků
Listina mládežnické reprezentace PDŠS pro sezonu 2011/12
Komise mládeže PDŠS zveřejnila Listinu mládežnické reprezentace pro kategorie H (D) 10-16, pro niž byly podkladem výsledky jednotlivých hráčů v celostátních soutěžích jednotlivců v minulé sezoně.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

06.11.11 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže 2011 - kategorie H/D 8-10
Na Mistrovství Čech mládeže kategorií H/D 8-10, které se konalo ve dnech 4.-6.listopadu 2011 v Harrachově, se z našich zástupců nejvíce zadařilo Tomášovi Ludvíkovi z Polabin, který obsadil 4.místo v kategorii H10 a vybojoval si tím postup na Mistrovství ČR - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

06.11.11 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 2.kolo
Ve druhém kole 2.ligy skupina D se z našich zástupců dařilo pouze Ústí n/O., které doma zdolalo Duras Brno B 4,5:3,5 a v krajském derby zvítězila Chrudim v Pardubicích nad Akisem 5:3. Ostatní už jen splakali nad výdělkem - Polabiny C hladce prohrály v Brně s místní Lokomotivou 5,5:2,5, Zaječice doma proti Třebíči A vysoko podlehly 1,5:6,5 a Vysoké Mýto v Rychnově n/Kn. rovněž prohrálo 5,5:2,5. Ostatní výsledky: Třebíč B - Hradec Hrálové B 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

06.11.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 2.kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald - Ústí n/O. C 3:5, Litomyšl B - Ústí n/O. B 3:5, D.Čermná - Jablonné n/O. 3:5, Č.Třebová B - Svitavy 1,5:6,5, Letohrad - Žamberk B 3,5:4,5, Polička B - Lanškroun 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

06.11.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 2.kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohemia B - Polička D 5,5:2,5, Choceň - Rapid D 3:5, Polabiny E - Polabiny D 3,5:4,5, Rapid E - Hlinsko 3:5, Chrudim C - Chotěboř B 2:6, Polička C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

02.11.11 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Svitavy kategorie 1-5.tříd a 6-9.tříd
Okresní kolo Přeboru čtyřčlenných družstev žáků škol okresu Svitavy v kategorii 1-5.tříd i 6.-9. tříd se uskutečnilo v úterý 1.listopadu 2011. Za účasti 9 družstev v kategorii 1.-5.tříd zvítězilo družstvo ZŠ Na lukách Polička a v kategorii 6.-9.tříd družstvo Gymnazia Svitavy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

01.11.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.11.2011
Po dvou měsících vyšla další listina ELO FIDE, v níž jsou zohledněny výsledky turnajů, sehraných během tohoto období.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.10.11 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 2.kolo
Po druhém kole Krajského přeboru 1.třídy se tabulka rozdělila na tři skupiny, které pomalu předznamenávají i závěrečné pořadí. Výsledky: V.Mýto C - Polička 1:7, Litomyšl - Chotěboř 4,5:3,5, Rapid C - Bohemia 3:5, Chrudim B - M.Třebová 7:1, H.Městec - Žamberk 4,5:3,5, V.Mýto B - Č.Třebová 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

30.10.11 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 2.kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Litomyšl C - Polička E 1,5:3,5, Svitavy B - Svitavy C 2,5:2,5, Němčice - M.Trnávka 5:0, Krouna - Č.Třebová C 1,5:3,5, Polička F volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

30.10.11 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 2.kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald B - Lanškroun B 1:4, H.Čermná B - Lanškroun C 1:4, Žamberk C - Ústí n/O. D 4:1, Kunvald C - Mistrovice 2,5:2,5, Letohrad B - H.Čermná A 1,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

30.10.11 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 2.kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Polabiny F 2,5:2,5, Miřetice - Hlinsko B 2:3, Polabiny H - Rapid G 1,5:3,5, Rapid F - Chrudim D 4:1, Polabiny G - Krucemburk 4,5:0,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

29.10.11 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže 2011
Letošního Mistrovství Čech mládeže do 16 let, které se konalo ve dnech 22.-29.října 2011 v Harrachově, se z našeho kraje v hlavních kategoriích zúčastnilo úctyhodných 28 hráčů a hráček plus 17 členů doprovodu v Open turnajích. Kvantita však tentokrát výrazně převýšila kvalitu - na bronzovou medaili dosáhl jediný Daniel Kožúšek a postup do Mistrovství ČR si vybojoval ještě Jakub Cach (oba Polabiny) v kategorii H14 - Blahopřejeme !!
Ohlasy z Mistrovství naleznete na webových stránkách Hlinska, Litomyšle, Poličky, Polabin a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

23.10.11 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 2.kolo
Ve druhém kole 1. ligy východ hostily Polabiny B družstvo Starého Města a po dramatickém boji zvítězily nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5.
Další výsledky: Kroměříž - Třinec 3,5:4,5, Duras Brno - Orlová 4,5:3,5, Karviná - Labortech Ostrava B 4:4, Zlín B - Grygov B 3,5:4,5, Jihlava - Litovel B 2:6

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

18.10.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Dorostenecká liga PDŠS 2011/12 - propozice
Komise mládeže PDŠS se po předběžném zjištění zájmu rozhodla uspořádat 1.ročník Dorostenecké ligy PDŠS a vydala její Propozice pro sezonu 2011/12.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.10.11 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - první čtyři kola
Po víceleté absenci má v letošní sezoně náš kraj v Extralize dorostu hned dvojnásobné zastoupení - Polabiny startují ve skupině západ a Polička ve skupině východ. První čtyři kola, odehraná v Liberci a Frýdku-Místku, přinesla očekávaný plný zisk ostříleným borcům z Polabin, nováčci z Poličky se blýskli jedním vítězstvím a dvěma remizami!
S detaily se můžete seznámit nejen na webových stránkách Polabin a Poličky, ale i Vlašimi, Říčan, Hořic, Liberce, Mostu a Kladna ze západní skupiny a Loko Brno, Frýdku-Místku, Havířova, Durasu Brno, Náměště n/O., Boršic a St. Města z východní skupiny Extraligy dorostu.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

16.10.11 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - první trojkolo
V první lize ml.dorostu nás v nové sezoně reprezentují 3 (!) družstva Polabin a Lanškroun, všechna ve skupině sever.
První trojkolo pro našince dopadlo víceméně podle očekávání - Polabiny B získaly 7 bodů, Lanškroun a Polabiny C jich mají 6 a 'benjamínci' z Polabin D zůstali na nule.
Ohlasy na dění v prvních kolech se snad časem objeví na webových stránkách Kobylis, Polabin, Liberce, Hradce Králové, Rychnova n/Kn., Smíchova, Nového Boru a Nového Bydžova.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

11.10.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Nabídka partiářů
Ještě cca před 2 lety oddíly dostávaly od ŠSČR partiáře, ale jejich zásoby už pomalu docházejí. Agentura 64 sice přišla s nabídkou dodání samopropisovacích partiářů, kupovat je jednotlivě to ale zas až tak výhodné není a navíc pro některé menší oddíly může být 1000,- ks partiářů příliš (roční spotřeba vychází cca 50 partiářů na družstvo v KS, cca 100 ks na družstvo v KPII a cca 200 ks ve vyšších soutěžích, kde se musí psát dvojmo). Po dohodě proto PDŠS nabízí, že by zakoupil partiáře hromadně a následně je oddílům odprodal za 50,- Kč za blok (100 partiářů), počet bloků libovolný.
Zájemci o tuto nabídku sdělte prosím nejpozději do 20. října 2011 na mail Ing. Martina Šmajzra počet partiářů, o které by měli zájem.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

11.10.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Polofinale MČR juniorů a MČR juniorek 2011 - stav přihlášek
Komise mládeže ŠSČR vydala aktualizovaný přehled oprávněných účastníků Polofinale MČR juniorů a účastnic MČR juniorek, ve kterém jsou již zahrnuti všichni dosavadní zájemci z našeho kraje. Oni (i ev. další hráči - u juniorů je stále ještě ve hře 5 divokých karet !!) se však musí nejpozději do 2.11.2011 přhlásit (resp. omluvit !!) podle pokynů na webových stránkách pořadatelů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.10.11 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - první dvoukolo
V prvním dvoukole Extraligy se odehrály jen 4 zápasy, ostatní (včetně utkání obou našich zástupců) budou na pořadu až v náhradním únorovém termínu.
Sobotní výsledky: Frýdek-Místek - Bohemians 5:3, Ostrava-Poruba - Lysá n/L. 2,5:2,5
Nedělní výsledky: Lysá n/L. - Frýdek-Místek 3:5, Bohemians - Ostrava-Poruba 2,5:5,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

09.10.11 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 1.kolo
V neděli odstartoval prvním kolem nový ročník 2.ligy skupina D, v němž má letos náš kraj 6 zástupců. Z nich si nejlépe vedli AKIS a Vysoké Mýto, kteří zvítězili nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5 v derby s Ústím n/O. resp. Zaječicemi, Chrudim remizovala 4:4 s Třebíčí B stejně jako Polabiny C s Durasem Brno B. Další výsledky: Hradec Králové B - Rychnov n/Kn. 5,5:2,5, Třebíč A - Loko Brno 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

09.10.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - 1.kolo
První kolo Krajského přeboru 2.třídy východ přineslo tyto výsledky: Polička B - Kunvald 4,5:3,5, Lanškroun - Letohrad 5,5:2,5, Žamberk B - Č.Třebová B 3:5, Svitavy - D.Čermná 4,5:3,5, Jablonné n/O. - Litomyšl B 3,5:4,5, Ústí n/O. B - Ústí n/O. C 7:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

09.10.11 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - 1.kolo
První kolo Krajského přeboru 2.třídy západ přineslo tyto výsledky: Chotěboř B - Rapid E 3,5:4,5, Hlinsko - Polabiny E 5:3, Polabiny D - Choceň 5:3, Rapid D - Bohemia B 4:4, Polička D - Polička C 3:5, Chrudim C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

08.10.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Vyhodnocení konkurzů na turnaje mládeže PDŠS pro sezonu 2011/12
Komise mládeže PDŠS vyhodnotila konkurzy na uspořádání soutěží mládeže pro sezonu 2011/12, vyhlásila jejich vítěze a doplnila je do termínového kalendáře.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.10.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Sledovanost webu PDŠS
Uplynulo pouhých 17 měsíců od doby, kdy krajský web přivítal 300-tisícího návštěvníka a už je tady další jubileum - ve středu 5.10.2011 dosáhl počet návštěv na našem webu hodnotu 400 000 !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.10.11 Sekce : 1. liga východ
1. liga východ - 1.kolo
Po roční přestávce má náš kraj opět zastoupení v 1.lize východ. Družstvo Polabin B nastoupilo v 1.kole v silně kombinované sestavě a hrálo s Kroměříží nerozhodně 4:4.
Další výsledky: St.Město - Jihlava 3,5:4,5, Litovel B - Zlín B 3:5, Grygov B - Karviná 5,5:2,5, Labortech Ostrava B - Duras Brno 4:4, Orlová - Třinec 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

02.10.11 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 1.kolo
Již 1.kolo Krajského přeboru 1.třídy přineslo některé překvapivé výsledky, když ne všem favoritům se dařilo podle jejich představ. Výsledky: V.Mýto B - V.Mýto C 7:1, Č.Třebová - H.Městec 6:2, Žamberk - Chrudim B 3,5:4,5, M.Třebová - Rapid C 2:6, Bohemia - Litomyšl 1,5:6,5, Chotěboř - Polička 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

02.10.11 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 1.kolo
Výsledky 1.kola: Letohrad B - Kunvald B 4:1, H.Čermná A 3,5:1,5, Mistrovice - Žamberk C odloženo, Ústí n/O. D - H.Čermná B 3,5:1,5, Lanškroun C - Lanškroun B 4:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

02.10.11 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 1.kolo
Výsledky 1.kola: Č.Třebová C - Němčice 1:4, M.Trnávka - Svitavy B 2,5:2,5, Svitavy C - Litomyšl C 3,5:1,5, Polička E - Polička F 2:3, Krouna volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

02.10.11 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 1.kolo
Výsledky 1.kola: Polabiny G - Bohdaneč 2:3, Krucemburk - Rapid F 1,5:3,5, Chrudim D - Polabiny H 4:1, Rapid G - Miřetice 2:3, Hlinsko B - Polabiny F 0:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

27.09.11 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Čeňka Honsy
V sobotu 24.září 2011 se v Chotči uskutečnil 13.ročník Memoriálu Čeňka Honsy, který byl současně i Krajským přeborem PDŠS jednotlivců v rapidu. Vítězem se stal FM Michal Novotný před FM Martinem Červeným (oba Polabiny) a Lubošem Ptáčkem z Vysokého Mýta, nejlepší ženou byla Jana Londinová z Hlinska, seniorem FM Jaroslav Mojžíš, juniorem Jakub Půlpán (oba Polabiny) a juniorkou Veronika Holásková (Ústí n/O.).
Celý turnaj se letos vyznačoval především rapidním nástupem mládí (4. Jakub Půlpán, 7. Daniel Kožúšek, 9. Jan Macháň - všichni Polabiny).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

22.09.11 Sekce : Svazové informace
Rozlosování soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2011/12
Ve středu 21.září 2011 se v Chocni uskutečnila losovací schůze soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2011/12. Ani '5 minut po dvanácté' se nepodařilo doplnit počet účastníků v KP2 na plný počet, takže ve skupině západ bude startovat pouze 11 družstev.
K dispozici jsou už i kompletní soupisky všech družstev, které si zájemci mohou prohlédnout ve svazové databázi soutěží družstev.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

15.09.11 Sekce : Soutěže žáků
Rozpis soutěží družstev mládeže pro sezonu 2011/12
KM Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev mládeže pro na sezonu 2011/12, krerý oproti minulé sezoně obsahuje několik změn.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

15.09.11 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 3/2011
Na své první schůzi v nové sezoně provedl VV kontrolu uložených úkolů, vyslechl zprávy z komisí, přičemž schválil zařazení družstev do skupin pro sezonu 2011/12 a na závěr pak uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

12.09.11 Sekce : Svazové informace
Dodatek k Rozpisu soutěží družstev PDŠS na sezonu 2011/12
Na základě došlých přihlášek do soutěží družstev doplnila STK PDŠS uvolněná místa v KP2, provedla rozdělení přihlášených družstev KP2 a KS do jednotlivých skupin a rozhodla o datu a místě konání losovací schůze (středa 21.9.2011 16,00 hod Choceň).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

11.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Pohár Makkabi Boskovice
V neděli 11.září 2011 se v Boskovicích uskutečnil 13.ročník bleskového turnaje 'O Pohár Makkabi Boskovice'. Ve startovním poli 66 hráčů měli naši zástupci více než čtvrtinové zastoupení, přičemž nejlépe z nich skončili IM Jan Bernášek z Rapidu Pardubice a FM Marian Sabol z Vysokého Mýta na 4 resp. 6 místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

11.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
LOK ČR k 5.9.2011
Jen o pět dní později než vyšlo mezinárodní FIDE ELO, vstoupila v platnost také národní Listina osobních koeficientů, na níž jsou zařazeni nejen držitelé FIDE, ale celá řada dalších hráčů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Žamberecký Mish-Mash 2011
Během prvního zářijového víkendu se v Žamberku uskutečnil 2.ročník sportovně-šachového turnaje Mish-Mash, kterého se v 5-ti disciplinách zúčastnilo 8 čtyřčlenných družstev. Souboje to byly napínavé a o nejtěsnějším vítězství družstva HROTOVÉ rozhodovala málem až 'cílová kamera'.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Georgiev - Kesarovski
Ve dnech 27.8.-4.9.2011 se na bulharském Slunečném pobřeží uskutečnil velmi silně obsazený jubilejní 10.ročník Memoriálu Georgieva a Kesarovskieho, který byl také letos přidružen k seriálu turnajů Czech Open. Početná česká výprava, čítající celkem 29 hráčů, však na turnaji byla víceméně jen do počtu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.09.11 Sekce : Nemistrovské akce
MČR mládeže v rapidu
Ve dnech 3.-4.září 2011 se ve Vyškově uskutečnilo Mistrovství ČR mládeže v rapidu, kterého se zúčastnilo 16 hráčů a hráček z našeho kraje. A nevrátili se z prázdnou - stříbrnou medaili získal Matěj Půlpán v H10 a bronz přivezli Jan Macháň v H14 (oba Polabiny) a Josef Havelka z Lanškrouna v H12 - Blahopřejeme !!!.
Těsně za stupni vítězů ještě skončili Daniel Kožúšek z Polabin v H12 a Lucie Ambrožová ze Svitav v D10 (oba na čtvrtém místě), v první desítce se umístili i Jakub Půlpán na 6 místě v H14 a Jakub Cach na 9 místě v H12 (oba Polabiny).
Zasvěcené hodnocení startu našich zástupců na MČR by se mohlo objevit na webových stránkách Hlinska, Polabin i Poličky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

04.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
22.Hammerlingen Open
V sobotu 3.září 2011 se v dolnorakouském Zwettlu za účasti 56 hráčů z pěti zemí uskutečnil 22.ročník Hamerlingturnieru, na kterém letos kromě pravidelných účastníku z Brna hráli i zástupci Třebíče a Polabin. Z nich si nejlépe vedl František Navrátil z Polabin, který obsadil třetí místo, a dobře si vedli i mladí brněnští hráči Jiří Musil a Martin Hošek.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.09.11 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál arm. generála Ludvíka Krejčího
V sobotu 3.září 2011 uspořádal ŠO TJ Jablonné n/O. 2.ročník Memoriálu armádního generála Ludvíka Krejčího, kterého se zúčastnilo 53 hráčů převážně ze severovýchodní části našeho kraje. Očekáváným vítězem se stal IM Vojtěch Plát z Třince před Martinem Šmajzrem z Ústí n/O. a Pavlem Justem z Polabin.
Ohlasy na turnaj by se mohly objevit i na stránkách České Třebové, Chotěboře, Moravské Třebové, Polabin, Rapidu Pardubice a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

03.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Změny oddílových příslušností
Každoročně bývá poslední srpnový den posledním dnem přestupního termínu, během nějž v rámci našeho kraje změnilo oddílovou příslušnost celkem 29 hráčů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

03.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
ELO FIDE k 1.9.2011
Od 1.září 2011 platí nejnovější listina ELO FIDE, která zohledňuje výsledky všech turnajů, hraných během prázdninového období.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.09.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Rozmístění ligových soutěží družstev v sezoně 2011/12
Losování prvních a druhých lig, které proběhlo v sobotu 27.srpna 2011 v Brně, přineslo definitivní podobu složení jednotlivých ligových skupin pro sezonu 2011/12. Zatímco složení 1.lig se nezměnilo, ve 2.ligách došlo po nepřihlášení některých družstev k drobným změnám. K dispozici je kompletní los ve všech ligových skupinách vč. Extraligy a také přehledná Mapa geografického rozmístění všech družstev v nové sezoně.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.08.11 Sekce : Ostatní zajímavosti
Los ligových soutěží družstev
V sobotu 27.srpna 2011 byly v Brně rozlosovány ligové soutěže družstev pro sezonu 2011/12, kterých se z našeho kraje zúčastní celkem 9 družstev.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.07.11 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2011/12
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2011/12. Jsou v něm nově zohledněny změny v placení poplatků na ELO FIDE i LOK, vyvolané započítáváním výsledků z KP2 na FIDE ELO, které se promítly i do upravené Přihlášky do soutěží.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

01.07.11 Sekce : Svazové informace
Změna bankovního spojení PDŠS
S platností od 1.července 2011 došlo ke změně bankovního spojení Pardubického krajského šachového svazu, staré bankovní spojení proto již nepoužívejte !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

14.02.11 Sekce : Svazové informace
Nabídka prostoru k publikování
V rámci Pardubického kraje má v současné době vlastní webové stránky již celá polovina šachových oddílů a klubů, jenže řada z nich je ve stadiu hlubokého spánku a skutečně aktivních je jen cca polovina z nich. Na konferenci delegátů PDŠS 2011 proto v diskuzi zazněla nabídka k využití krajských webových stránek pro publikování článků všech zájemců z řad členů oddílů a klubů PDŠS bez ohledu na to, zda vlastní stránky dosud nemají a nebo jsou neaktivní.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace



Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.