achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0

Archiv všech článků sezony 2012/13

31.08.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál arm. generála Ludvíka Krejčího
Letošní již 4.ročník Memoriálu arm. generála Ludvíka Krejčího, který se uskutečnil v sobotu 31.srpna 2013 v Jablonném n/O., přivítal na startu rekordní účast 90 hráčů v čele s historicky prvním nositelem titulu GM. V turnaji podle očekávání dominoval IM Vojtěch Plát z Třince následovaný mladíky Danielem Kožúškem z Jičína, Vojtěchem Melicharem z Polabin a Davidem Výprachtickým ze Žamberka, kteří odsunuli GM Jiřího Krejčího z Litovle až na 5.místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

25.08.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Jeseník
Ve dnech 17.-25.srpna 2013 se v Jeseníku konal další ročník otevřeného mezinárodního turnaje O putovní pohár města Jeseník, na který rovněž našlo cestu několik našinců.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

25.08.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR seniorů
Ve dnech 17.-25.srpna 2013 se v Rychnově n/Kn. uskutečnil 5.ročník Mezinárodního šachového festivalu seniorů, kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo celkem 133 hráčů. Mezi nimi bylo i 24 hráčů našeho kraje, kteří však nijak nezazářili (ale také nepropadli).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.08.13 Sekce : Kalendář akcí
Kalendář akcí PDŠS na sezonu 2013/14
Komise mládeže a Sportovně-technická komise PDŠS společně vytvořily kalendář Pardubického šachového svazu pro sezónu 2013/2014, obsahující soutěže družstev ŠSČR i PDŠS, dále soutěže mládeže a také některé termíny turnajů dospělých, které by naše členy mohly zajímat (např. Grand Prix ČR v rapidu jednotlivců).
Kalendář je průběžně aktualizován a doplňován o odkazy na propozice a pokud do něj chcete přidat další vlastní akce, obracejte se na předsedy KM, STK nebo přímo na webmastera.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Kalendář akcí

17.08.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
FIDE Open Staré Město
Ve dnech 9.-17.srpna 2013 se ve Starém Městě uskutečnil 11.ročník otevřeného mezinárodního turnaje FIDE Open Staré Město, kterého se zúčastnila také sedmičlenná výprava hráčů pardubických Polabin. Z nich se nejvíc dařilo FM Martinovi Červenému, který obsadil celkové 5.místo a pozadu nezůstal ani FM Michal Novotný na 14.místě, mladším hráčům se však tentokrát moc nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.08.13 Sekce : Svazové informace
Rozdělení družstev KP2 a KS do skupin pro sezonu 2013/14
Na základě všech došlých přihlášek do soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2013/14 zpracovala STK návrh na rozdělení družstev do dvou skupin KP2 a tří skupin KS, který co nejlépe reaguje na současné geografické umístění přihlášených družstev.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

01.08.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Desko Liberec
Účast na otevřeném turnaji Open Desko Liberec, který se konal ve dnech 20.-27.července 2013, spojily s dovolenou hned tři 'rodinné klany' z východní části našeho kraje a dovolenou si (alespoň podle šachových výsledků soudě) užily více.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.07.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2013 - hlavní turnaje
Největší pozornost na mamutím festivalu Czech Open na sebe poutala pětice hlavních turnajů, kterých se zúčastnilo cca 1150 hráčů a mezi nimi i takřka 80 našich zástupců. Až na vyjímky však stupně vítězů patřily zahraničním účastníkům, mezi českými hráči pak byli 'na bedně' vidět jen dva našinci.
V turnaji A byl z českých hráčů nejlepší GM Martin Petr z Rapidu Pardubice na celkově 5.místě, ostatním se příliš nedařilo.
V turnaji B byli z našich zástupců nejúspěšnější Jakub Půlpán z Polabin a Tomáš Veselý z Rapidu Pardubice následovaní Václavem Pekařem z Litomyšle.
V turnaji C zvítězil český zástupce Jiří Jezbera z Hradce Králové, mezi českými hráči skončil na třetím místě Lubomír Šilar z Chvaletic (celkově šestý), v popředí byli i Vojtěch Melichar z Polabin, Ondřej Kraus z Rapidu Pardubice a Milan Kotva z Moravské Třebové.
V turnaji D byl z našich hráčů nejúspěšnější Jan Švub z Ústí n/O. před Radkem Sukdolákem z Chotěboře, Štefanem Michlianem z Bohemie Pardubice a Alešem Novotným z Rapidu Pardubice.
V turnaji E se nejvíce dařilo hned pětici našinců v pořadí Jakub Cach z Polabin, Adam Lorenc z Letohradu, Petr Jouza z Lázní Bohdaneč, Zdeněk Cach jun. z Polabin a Barbora Voldánová z Bohemie Pardubice.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

20.07.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2013 - soutěže v rapidu
Mezi zahajovacími soutěžemi družstev a závěrečnými hlavními turnaji jednotlivců pardubického šachového festivalu Czech Open jsou vložené turnaje v rapidu, kterých se i letos zúčastnilo přes čtyřicet našich zástupců.
Otevřené Mistrovství ČR ovládli cizinci v čele s 'naším' GM Sergejem Movsesianem, nejlepším českým zástupcem byl GM David Navara na 7.místě a z našinců FM Martin Červený z Polabin na 40.místě.
V otevřeném turnaji o Rtg FIDE opět kralovali cizinci, z našich zástupců skončil nejlépe Jakub Půlpán z Polabin na 9.místě (druhý v ČR).
V otevřeném turnaji hráčů s Rtg FIDE <2000 opět byli nejlepší cizinci, ovšem naši zástupci Pavel Daněk z Bohemie, Jiří Hon z Rapidu a Jaroslav Zelenka z Bohemie obsadili všechna medailová místa mezi hráči z ČR.
Teprve v otevřeném turnaji hráčů s Rtg FIDE <1800 se na medailové posty prosadili i čeští zástupci, z našinců byl nejlepší Martin Bureš z Polabin na 7.místě (třetí v ČR).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

17.07.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový turnaj Bouzov
V sobotu 13.července 2013 uspořádal ŠK Luká v Bouzově 6.ročník turnaje v rapidu, kterého se zúčastnilo 82 hráčů. Mezi nimi byla i početná výprava 17 hráčů z východní části našeho kraje (Česká Třebová, Jablonné n/O., Lanškroun, Litomyšl, Městečko Trnávka, Moravská Třebová, Polička), z nichž se nejvíce dařilo Zdeňku Šimkovi z České Třebové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.07.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2013 - soutěž družstev
Letošní mezinárodní festival Czech Open v Pardubicích zahájil ve dnech 11.-14.července 2013 stále oblíbenější soutěží čtyřčlenných družstev. V rekordním 120-ti členném startovním poli zvítězilo favorizované ruské družstvo Yamal 1 před týmy Plathematics (kombinované družstvo hráčů BŠS, Třince a Polabin) a Oazy Praha A, které se stalo Mistrem ČR. Z našich zástupců se nejvíce dařilo družstvu Chotěboře A, které se vyšvihlo na 11.místo, další týmy (Chrudim, Vysoké Mýto, Polabiny, Bohemia Pardubice, Litomyšl, Ústí n/O. a Rapid Pardubice) skončily buď podle předpokladu a nebo o něco hůře.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

07.07.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
NIKI Open Náchod
Ve dnech 29.června až 7.července se v Náchodě uskutečnil již 11.ročník velice slušně dotovaného mezinárodního turnaje NIKI Open 2013, který měl na startu 78 hráčů včetně 3 GM, 4 IM a 6 FM. Byla mezi nimi i pětice pardubických hráčů, z nichž nejlépe skončil FM Luboš Roško na 6.místě a se svým výsledkem určitě budou spokojeni i Jan Macháň a hlavně Kateřina Vlčková (oba Polabiny).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.07.13 Sekce : Soutěže žáků
Mistrovství ČR juniorů v rapidu
Za minimálního zájmu proběhlo ve dnech 6.-7.července 2013 ve Světlé n/S. Mistrovství ČR juniorů a juniorek v rapidu. Mezi pouhými 38 účastníky (včetně juniorek) byla také pětice mladíků z Polabin, z nichž nejúspěšnější byl Petr Čižinský na celkovém 4.místě (1.místo v kategorii U18).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

06.07.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Fide Open Polička 2013
Ve dnech 29.června až 6.července 2013 se v Poličce po delší odmlce znovu uskutečnil otevřený FIDE Open (1),(2),(3), kterého se zúčastnilo 34 hráčů. Samostatným vítězem se stal FM Petr Červený z pořádající Poličky následovaný FM Martinem Červeným z Polabin a FM Marianem Sabolem z Vysokého Mýta, dobře si vedli i nejlepší junior Marek Stodola z Poličky a nejlepší žena Hana Frgalová z Polabin.
Turnaje se kromě hráčů pořádajícího oddílu zúčastnili i zástupci Vysokého Mýta, Polabin, Rapidu Pardubice, Litomyšle, Ústí n/O., Lanškrouna a Chotěboře, dorazili i účastníci z Hradce Králové, Píště a dokonce i z polského Chrzanowa.
Doprovodný rapid turnaj ve Fischerových šachách zájemce nelákal, zato turnaje v Holanďanech se zúčastnilo 9 dvojic (převážně z domácího oddílu).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

28.06.13 Sekce : Svazové informace
Nový šachový oddíl SPV Červená Voda
Počet šachových oddílů v našem kraji rozšířil v posledních dnech další - SPV Červená Voda, který je již 33 registrovaným oddílem v rámci působnosti PDŠS.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

20.06.13 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2013/14.
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2013/14 včetně Přihlášky do soutěží. Rozpis již reaguje na změny Soutěžního řádu, do kterého byly zapracovány nutné úpravy související se změnami v jiných legislativních předpisech a který začne platit od 1.9.2013. Zejména se jedná o povolení figurovat současně až na 3 soupiskách, změnu definice základní sestavy v soutěžích družstev a upřesnění definice volného hráče (hosté a cizinci se za volné hráče nepovažují).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

19.06.13 Sekce : Svazové informace
Novelizace Soutěžního řádu ŠSČR
VV ŠSČR dne 17.června 2013 schválil změny v Soutěžním řádu, které se týkají zejména způsobu fakturace závazků oddílů, možnosti hráčů fugurovat současně na 3 soupiskách, definice základní sestavy družstva a volných hráčů. Novelizovaný Soutěžní řád začne plati od 1.9.2013.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

16.06.13 Sekce : Nemistrovské akce
Medailová žeň na Mistrovství ČR družstev mladších žáků !
Ve dnech 14.-16.června 2013 se v Táboře uskutečnilo 'Mistrovství ČR družstev mladších žáků', kterého se mezi 28 družstvy z krajských kvalifikací zúčastnili i 3 naši zástupci.
Prvenství v turnaji vybojovalo družstvo 2222 ŠK Polabiny - Blahopřejeme !!!, které tak po zlatu ze 'zaječického' MČR družstev st. žáků získaly v tomto roce 'DUBL' ! Vítězné Polabiny se opíraly zejména o suverénní výkony Jerguše Pecháče a Matěje Půlpána, kteří na 1 a 2 šachovnici získali shodně 8,5/9 !
Druhou příčku obsadili hráči Beskydské šachové školy, mnohaleté stálice na nebi mládežnických soutěží.
Další velký úspěch zaznamenali zástupci ŠK Štefanydes Polička, kteří zásluhou nejlepšího pomocného hodnocení skončili na 3.místě - Blahopřejeme !!!, přičemž jako jediné družstvo (!) prošli turnajem bez porážky !
Poněkud ve stínu obou medailových družstev zůstali mladí hráči ŠO Hlinsko, jejichž 'až' 19 místo je přesto lepší než jejich nasazení.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

15.06.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Přeborníka Heřmanova Městce
Prvního ročníku turnaje v rapidu 'O přeborníka Heřmanova Městce', který se uskutečnil v sobotu 15.června 2013, se zúčastnilo 45 hráčů z 20 oddílů. Vítězem se stal FM Martin Červený z Polabin před Lukášem Karáskem z Jihlavy a FM Marianem Sabolem z Vysokého Mýta, z žen byla nejúspěšnější Zuzana Podrázská z Havlíčkova Brodu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

12.06.13 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 2/2013
Na druhé schůzi v roce 2013 vyslechl VV zprávy z komisí STK, mládeže, rozhodčích a hospodáře, schválil výsledky v soutěžích družstev v sezoně 2012/13 vč. udělených pokut, schválil proplacení faktur za pořádání soutěží v rámci kraje, dotací v soutěžích mládeže a odměn členům VV a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

12.06.13 Sekce : Svazové informace
Adresář PDŠS 2013
Ke dni 31.5.2013 byl aktualizován Adresář oddílů, členů VV a revizní komise Pardubického šachového svazu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

11.06.13 Sekce : Nemistrovské akce
Dorostenecká liga - závěrečné trojkolo
Ve dnech 25.-26.května 02013 se ve Svitavách uskutečnilo závěrečné trojkolo Dorostenecké ligy PDŠS, které určilo vítěze - v dorostencích se jím stal Jan Mareš z Ústí n/O. a v dorostenkách Hana Frgalová z Polabin - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

09.06.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Putovní pohár 2013
V sobotu 8.června 2013 se v Chotěboři odehrál jubilejní XXX.ročník šachového turnaje jednotlivců v rapidu 'O putovní pohár'. V sedmikolovém turnaji za účasti 82 hráčů byl nejúspěšnější FM Martin Červený z Polabin před Jiřím Gregorem z Neratovic a FM Marianem Sabolem z Vysokého Mýta - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

09.06.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár starosty města dobrého vína
V sobotu 8.června 2013 se v Hustopečích uskutečnil 7.ročník turnaje v rapidu 'O pohár starosty města dobrého vína', který byl současně posledním turnajem GP ČR v rapidu pro sezonu 2012/13. Turnaj značně slevil ze svého předchozího věhlasu, když počet účastníků i zúčastněných velmistrů byl podstatně nižší než obvykle, přesto se svými 110 hráči a dvěma velmistry stále patří k nejlepším rapidům v ČR.
Ochutnat atmosféru turnaje se vydala i čtveřice zástupců Polabin, ale formu zřejmě zapomněla doma.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.06.13 Sekce : Nemistrovské akce
Lanškrounská věž 2013
V sobotu 8.června 2013 se v Lanškouně konal 19.ročník turnaje pro mládež 'O Putovní věž města Lanškrouna'.
V nejstarší kategorii do 19 let byl mezi osmi účastníky nejlepší Jan Mareš z Ústí n/O. před Janem Fraňkem z Bohemians Praha a Josefem Havelkou z Lanškrouna.
V nejpočetněji zastoupené kategorii do 14 let se 21 účastníky patřilo vítězství Petru Žižkovi z Bohemians Praha ale jen na pomocné hodnocení před Adamem Kolomým z Lanškrouna a Lukášem Pavlíčkem z Poličky, z dívek byla nejúspěšnější Natalie Hrůšová z Ústí n/O..
V kategorii do 10 let byla z 18 hráčů nejlepší Kateřina Dudlová z Ústí n/O. opět jen na lepší pomocné hodnocení před Janem Jirouškem z České Třebové, třetí skončil Marek Bláha ze Zábřehu.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

02.06.13 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR družstev st. žáků v rapidu
První červnový víkend byl i letos dobou konání Mistrovství ČR družstev starších žáků v rapidu (populárních 'Zaječic'). Do Juniorhotelu na Seči i přes naprostou nepřízeň počasí přijelo 57 šestičlenných družstev spolu se 46 dvojicemi nejmladších žáků a 51 jednotlivců převážně z řad doprovodu, kteří zde svedli dvoudenní boje.
V Mistrovství ČR družstev st. žáků podruhé v řadě triumfovali zástupci Polabin, kteří tentokrát zvítězili s náskokem tří bodů před Vlašimí a Libercem - Blahopřejeme !!! Ostatní zástupci našeho kraje až na Poličku a Polabiny B skončili až ve druhé polovině startovního pole.
V turnaji dvojic nejmladších žáků se nejvíce dařilo hráčům z Frýdku-Místku, z našinců byli nejlepší zástupci Ústí n/O..
V doprovodném turnaji jednotlivců obsadil samostatné první místo FM Martin Červený z Polabin, v popředí výsledkové listiny však byli i další naši zástupci.
S názory vedoucích jednotlivých výprav se můžete seznámit na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

27.05.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Ligové soutěže družstev pro sezonu 2013/14
Rozšířená schůze STK ŠSČR, která se konala v neděli 26.května 2013 v Ledči n/S., rozhodla m.j. o rozdělení ligových družstev pro sezonu 2013/14 do jednotlivých skupin (a opět zajímavě).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.05.13 Sekce : Soutěže žáků
Finale KP mládeže H/D 10-16
Finalové boje Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-16 se uskutečnily ve dnech 25.-26.května 2013 ve Svitavách. Turnaj se odehrál za velmi dobré organizace, navíc pořadatelé nemuseli řešit žádné námitky a celý turnaj se odehrál v duchu fair play.
Nejstarší kategorii do 16 let ovládl Dominik Řezníček z Polabin, kterého na Mistrovství Čech této kategorie doprovodí ještě Václav Grundman z Ústí n/O., Zdeněk Cach z Polabin, Jan Česenek a Patrik Feltl (oba Polička).
Kategorii do 14 let dominoval Patrik Žejdlík z Polabin. Kromě bronzové Lucie Ambrožové z Poličky se na MČech probojovali i Jakub Nešpor z Poličky, Ondřej Cach z Polabin, Jan Tulis a Ondřej Švanda (oba Polička). Závěrečné kolo této kategorie bylo zcela jistě nejdramatičtější, jelikož hned 4 hráči měli 2,5 bodu a bojovalo se tak o to, kdo nedoplní Adama Kolomého jako jistého nepostupujícího. Na dálku se navíc sváděl boj i o stříbrnou a bronzovou medaili.
Dvanáctky zcela zaslouženě vyhrál Michal Simon z Poličky, který se do finále probojoval až z pozice náhradníka! Z postupu na MČech se kromě Marie Vaškové z Hlinska těší i Erik Žejdlík z Polabin, Vojtěch Říha z Hlinska a Daniel Zeman z Vysokého Mýta.
V kategorii špuntů do 10 let se rozhodlo již kolo předem a z turnajového vavřínu se radoval českotřebovský Jan Jiroušek. O něco menší radost mají společně s Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O. i následující postupující - Rudolf Jun z Chotěboře, Adam Švanda z Poličky a Michal Píše z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

26.05.13 Sekce : Nemistrovské akce
O Svitavského koníka
Současně s finalovými boji Krajského přeboru mládeže se ve dnech 25.-26.května 2013 ve Svitavách uskutečnil také turnaj mládeže O Svitavského koníka.
V uzavřeném turnaji O Svitavského koníka A se o vítězství díky stejnému pomocnému hodnocení podělili Josef Havelka z Lanškrouna a Jakub Cach z Polabin, finanční cenu si do Brna odvezla i celkově třetí Tereza Kocí.
Otevřenému turnaji O Svitavského koníka B dominoval poličský Jakub Simon následovaný Danielem Urbanem a Petrem Peškem (oba Lanškroun).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

22.05.13 Sekce : Svazové informace
ŠO TJ Energetik Chvaletice se představuje
Dvanáctý duben 2013 byl dnem oficielního založení nového šachového oddílu Pardubického kraje - ŠO TJ Energetik Chvaletice, který se od počátku roku 2013 do podvědomí šachové veřejnosti již výrazně zapsal uspořádáním šesti turnajů (pěti pro mládež a jedním pro dospělé !).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

21.05.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Hradec Králové
Ve dnech 15.-21.května 2013 se v Hradci Králové uskutečnil 4.ročník otevřeného mezinárodního šachového festivalu, zařazeného do seriálu turnajů Czech Tour 2013/14. Mezi 85 účastníky byla také početná výprava zástupců Pardubického kraje, tvořená převážně členy pardubických Polabin.
V turnaji dosáhli hned 3 hráči stejného počtu 7 bodů z 9 partií, přičemž pomocné hodnocení přisoudilo prvenství FM Luboši Roškovi z Polabin - Blahopřejeme !! před IM Sebastianem Plischki z Německa a FM Tomášem Krausem z Hořic. Zbývající zástupci kraje se sice v peletonu neztratili, ale všichni v turnaji poztráceli méně nebo i více Fide bodů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.05.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Krále Železných hor
V sobotu 18.května 2013 se ve Chvaleticích uskutečnil 1.ročník turnaje v rapidu 'O Krále Železných hor', kterého se v početné konkurenci dalších turnajů hned napoprve zúčastnilo 48 hráčů z 20 blízkých i hodně vzdálených oddílů. A nebyli to žádní začátečníci - více než solidní cenový fond spolu s řadou dalších věcných cen přivedl na start 27 hráčů s ELO FIDE vyšším než 2000 včetně 1 GM, 1 IM a 7 FM !
Vítězem prvního ročníku se stal FM Martin Červený z Polabin (7,5/9) s půlbodovým náskokem před favorizovanou kolínskou dvojicí GM Milošem Jirovským a IM Pavlem Jirovským, nevděčnou 'bramborovou medaili' za samostatné čtvrté místo pak bral FM Marian Sabol z Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

13.05.13 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor družstev v rapidu
V neděli 12.května 2013 se v Poličce uskutečnil Krajský přebor čtyřčlenných družstev v rapidu za účasti 11 družstev. První příčku suverénně obsadilo vysoce favorizované družstvo Polabin A, druzí byli zástupci Bohemie Pardubice A a na třetím místě skončili hráči Vysokého Mýta, domácí Poličce se příliš nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

11.05.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže v rapidu
V sobotu 11.května 2013 se v rozlehlých prostorách Chvaletického Domu Kultury uskutečnil Krajský přebor mládeže v rapidu v kategoriích H/D 10, 12, 14 a dorostu, kterého se zúčastnilo celkem 65 mladých šachistů.
V nejmladší kategorii do 10 let zvítězil hlinecký Erik Žejdlík (v barvách Polabin) před Michalem Ročňákem a absolutní triumf Hlinska završil třetím místem Ondřej Novotný (oba Hlinsko), když v dívkách patřilo prvenství favorizované Kateřině Dudlové z Ústí n/O..
V kategorii do 12 let deklasovala všechny ostatní účastníky Lucie Ambrožová z Poličky plným ziskem 9/9 bodů, v chlapcích byl nejúspěšnější Ondřej Cach před Markem Bílkem a Janem Nešpůrkem (všichni Polabiny) - ale mezi ně se na třetím místě vklínila ještě další dívka Marie Vašková z Hlinska !!!
V kategorii do 14 let se z vítězství radoval Jakub Cach před Patrikem Žejdlíkem a Tomášem Ludvíkem (všichni Polabiny), dívky se této kategorie nezúčastnily.
Přidaná kategorie dorostu skončila 'mrtvým během' dvou účastníků, když o vítězství Vojtěcha Melichara z Polabin před Josefem Havelkou z Lanškrouna rozhodl až los, třetí skončil Martin Bureš a v dívkách byla nejúspěšnější Hana Frgalová (oba Polabiny).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

10.05.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pohár města Hlinska
S menší prodlevou dorazily výsledky XIV.ročníku bleskového turnaje 'O Pohár města Hlinska', konaného v sobotu 4.května 2013 v Hlinsku za účasti 34 hráčů. Ve finalové skupině A zvítězil Josef Hospodka z Chotěboře před Janem Kolomazníkem z Kutné Hory a Oldřichem Kastnerem z Rapidu Pardubice, mezi žáky byli nejlepší Vojtěch Říha, Petr Zelenka a Ondřej Novotný (všichni Hlinsko).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

04.05.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pardubickou kotvu
V sobotu dne 4.května 2013 se v Chotči uskutečnil 10.ročník turnaje v rapidu - O Pardubickou kotvu, kterého se zúčastnilo 55 hráčů ze 17 oddílů. První místo obsadil FM Marian Sabol z Vysokého Mýta jen na lepší pomocné hodnocení před FM Martinem Červeným z Polabin, třetí místo obsadil Stanislav Galíček z Tachova.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

02.05.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Elo FIDE ke dni 1.5.2013
Ke dni 1.května 2013 byla zveřejněna další listina Elo FIDE, která zohledňuje zejména všechny výsledky již ukončených dlouhodobých soutěží družstev a je na ní uvedeno již 311 aktivních hráčů našeho kraje..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.05.13 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor družstev v bleskové hře
Ve středu 1.května 2013 se ve Vysokém Mýtě uskutečnil Krajský přebor družstev v bleskové hře. Za komorní účasti 7 družstev se v něm na prvních místech umístila favorizovaná družstva Polabin A před Vysokým Mýtem A, ve vyrovnaném boji o bronz bylo nejúspěšnější Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

29.04.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Jana Turka + Znojemská královna
Ve dnech 27.-28.dubna 2013 se ve Znojmě uskutečnily tradiční turnaje v rapidu - Znojemská Královna a královnička spolu s Memoriálem Ing. Jiřího Turka, který byl součastí Grand Prix ŠSČR v rapidu. Z našeho kraje se jich zúčastnila malá výprava (tvořená zejména rodinou Sabolovou z Vysokého Mýta), která se mezi účastníky rozhodně neztratila.
V memoriálu Jiřího Turka exceloval FM Marian Sabol, který se ziskem 6,5/7 obsadil samostatné 1.místo - Blahopřejeme !!!, když na čtvrtém místě skončil ještě FM Aleš Jedlička z Polabin a ve Znojemské Královně skončily sestry Sabolovy se ziskem 5/9 na 9 a 12 místě.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.04.13 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - závěrečné trojkolo
Závěrečné trojkolo Extraligy ŠSČR se hrálo ve dnech 26.-28.dubna 2013 formou soustředění všech družstev v Ostravě. Náš zástupce ŠK Rapid Pardubice po páteční remize 4:4 s Lysou n/L. v sobotu deklasoval Litovel 7:1 a po nedělní stejně vysoké výhře 7:1 nad Grygovem bezpečně obsadil výborné druhé místo - Blahopřejeme !!!
Další výsledky: pátek: Labortech Ostrava - Poruba 4,5:3,5, Litovel - Grygov 5:3, Mahrla Praha - Bohemians Praha 4:4, Turnov - Nový Bor 4:4, Frýdek-Místek - Třinec 4:4
sobota: Labortech Ostrava - Frýdek-Místek 4,5:3,5, Poruba - Třinec 3:5, Grygov - Lysá n/L. 4:4, Mahrla Praha - Turnov 4,5:3,5, Bohemians Praha - Nový Bor 2:6
neděle: Třinec - Ostrava 4:4, Frýdek-Místek - Poruba 5:3, Lysá n/L. - Litovel 3:5, Nový Bor - Mahrla Praha 5:3, Turnov - Bohemians Praha 5:3
Extraligu suverénně vyhrál Nový Bor, na posledních dvou místech zůstaly a do první ligy sestupují dva pražské celky - Mahrla a Bohemians.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

28.04.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Turnaj ve zrychleném šachu
V sobotu 27.dubna 2013 se v Krucemburku uskutečnil Turnaj ve zrychleném šachu, kterého se zúčastnilo 30 hráčů z 9 oddílů. Ve vyrovnaném turnaji zvítězil až na pomocné hodnocení Martin Buchta z Poličky před Přemyslem Osičkou z Hlinska a Bohdanem Trčkou z Prahy-Smíchova, mezi mládeží byli nejúspěšnější Martin Bureš z Polabin před Petrem Štůlou a Jakubem Satrapou (oba Havlíčkův Brod).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

27.04.13 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev mladších žáků
V sobotu 27.dubna 2013 se v Lanškrouně uskutečnil Krajský přebor družstev mladších žáků. Mezi 10 zúčastněnými družstvy zvítězili zástupci Poličky na score před Polabinami, na třetím místě se umístili hráči Hlinska, na medaile již nedosáhla družstva Lanškrouna, Ústí n/O., Svitav, Chotěboře a další. První tři družstva si vybojovala postup na MČR družstev ml. žáků, které se bude hrát ve dnech 14.-16.června 2013 v Táboře.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

26.04.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Mirka Kodytka
V sobotu 20.dubna 2013 se v Kunvaldu uskutečnil XXIII.ročník Memoriálu Mirka Kodytka za účasti dvanácti čtyřčlenných družstev. Mezi nimi bylo nejúspěšnější družstvo Pandy Rychnov n/Kn. před ŠK Ústí n/O. a Sokolem Žamberk.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

22.04.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - souhrn kvalifikačních turnajů
Po posledním kvalifikačním turnaji Krajského přeboru mládeže byly KM vydány kompletní výsledky ve všech kategoriích - HD 10, 12, 14, 16 i dívek. Současně byl ve všech kategoriích zveřejněn seznam všech potvrzených účastníků (včetně jednoho náhradníka) finalových turnajů, jejichž rozlosování se uskutečnilo v sobotu 27.dubna 2013 v Lanškrouně při KP družstev ml. žáků.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

21.04.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 11.kolo
Až v posledním kole 1.ligy východ se Polabiny B dočkaly první výhry, když zvítězily v Jihlavě v poměru 4,5:3,5 nad již rovněž sestupujícím Gordicem.
Další výsledky: Orlová - Třebíč 4:4, Kroměříž - Frýdek-Místek B 5,5:2,5, Duras Brno - Zlín 3:5, Grygov B - Litovel B 1,5:6,5, Karviná - Staré Město 3:5
Po dramatickém posledním kole skončil boj o třetího sestupujícího shodným počtem 14 bodů u čtyř týmů, když mezi nimi rozhodlo nejen skore, ale dokonce až počet výher o sestupu Grygova B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

21.04.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 11.kolo
V jedenáctém kole 1.ligy západ přehrály Polabiny A doma Vyšehrad 5:3 a odsoudily ho k sestupu do 2.ligy.
Další výsledky: Hradec Králové - Lysá n/L. B 3,5:4,5, Pankrác -Vršovice 6:2, Poštovní spořitelna - Kobylisy 5,5:2,5, Holdia - České Budějovice 3:5 (!), Nový Bor B - Jičín 3,5:4,5
Teprve poslední kolo rozhodlo nejen o sestupu Vyšehradu a Kobylis, ale i o postupujícím, kterým se po klopýtnutí Holdie se zachraňujícími se Českými Budějovicemi poněkud nečekaně stala Poštovní spořitelna !!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

21.04.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 11.kolo
V posledním kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Rapid Aggressors - Polička 4:4, Litomyšl - Chrudim B 5,5:2,5, Bohemia - Vysoké Mýto B 5,5:2,5, Zaječice - Ústí n/O. B 5,5:2,5, H.Městec - Žamberk 3:5, Polabiny D - Chotěboř 3,5:4,5
Poslední kolo již jen potvrdilo Poličku na postu vítěze a postupujícího do 2.ligy, když o sestupech již bylo rozhodnuto dříve.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

20.04.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - čtvrtý turnaj
Závěrečný čtvrtý turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu 20.dubna 2013 v Hlinsku.
V kategorii do 14 let v něm triumfovali hráči Poličky, kteří obsadili celé stupně vítězů v pořadí Jan Tulis, Lucie Ambrožová a Jakub Nešpor (všichni Polička).
V kategorii do 16 let za jako již tradičně nepříliš početné účasti zvítězil Josef Havelka z Lanškrouna před Janem Česenkem z Poličky a Dominikem Řezníčkem z Poličky, jediná dívka Adéla Drdlová ze Svitav na chlapce nestačila.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách zúčastněných oddílů z Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

14.04.13 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finalové skupiny o medaile a o udržení
Ve dnech 12.-14.dubna 2013 se ve Vlachovicích odehrálo finale Extraligy družstev staršího dorostu. V elitní šestnáctce měl náš kraj trojnásobné zastoupení, když Polabiny A bojovaly ve skupině A o medaile a Polabiny B spolu s Poličkou hrály ve skupině B o udržení se v Extralize.
Ve skupině A Polabiny A nečekaně zaváhaly v souboji s Údlicemi a ztratily tak šanci na zlato a v posledním kole po remize s Vlašimí na ně zůstal jen bronz.
Ve skupině B naopak Polabiny B neztratily ani bod a po zásluze tak zůstávají v Extralize i pro další sezonu, Polička však nezopakovala loňský vítězný závěr a soutěž bude muset nejméně na rok opustit.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

14.04.13 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - závěrečné čtyřkolo
Ve dnech 13.-14.dubna 2013 se v Hradci Králové odehrály všechny zápasy závěrečného čtyřkola 1.ligy mladšího dorostu skupiny sever, v níž měl náš kraj celkem 4 zástupce.
Polabiny C po předchozím neslavném vstupu do soutěže přidaly a spolu s Lanškrounem se umístily v klidném středu tabulky, naopak Polabiny D přes nečekaný zisk bodů na záchranu ligy nestačily a ani Polička B záchranu ještě nemá jistou.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

10.04.13 Sekce : Přebory škol
Celostátní finale přeboru středních škol
Ve dnech 9.-10.dubna 2013 se ve Štědroníně uskutečnilo celostátní finale Přeboru družstev středních škol, na němž náš kraj zastupovala družstva Sportovního Gymnazia Pardubice a Gymnazia Lanškroun. Obě družstva předváděla dobré výkony a skončila v první desítce, když o jejich konkrétním umístění rozhodlo až poslední kolo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

07.04.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 10.kolo
V desátém kole 1.ligy západ si Polabiny A zajely do Lysé n/L. pro dodatečnou nadílku od místního B družstva v podobě 6:2, přesto však zůstaly na nesestupovém místě a mají velkou šanci na něm zůstat i po posledním kole.
Další výsledky: Vyšehrad - Nový Bor B 4:4, Jičín - Holdia 4:4, České Budějovice - Poštovní spořitelna 2:6, Kobylisy - Pankrác 1:7, Vršovice - Hradec Králové 2,5:5,5
Ve hře o prvenství zůstávají ještě dvě družstva, z nichž i přes dnešní ztrátu dvou bodů má lepší vyhlídky Holdia Praha. Se sestupem se už musí smířit Vršovice, další dva sestupující ze čtyř kandidátů určí až poslední kolo.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

07.04.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 10.kolo
V zápase předposledního kola 1.ligy východ byl zápas posledních Polabin B doma s vedoucí Karvinou jen nemilosrdnou tečkou za nevydařenou sezonou s výsledkem 1,5:6,5.
Další výsledky: Frýdek-Místek B - Orlová 5:3, Zlín - Kroměříž 2,5:5,5, Litovel B - Duras Brno 3:5, Staré Město - Grygov B 2,5:5,5, Třebíč - Jihlava 5:3
Předposlední kolo již rozhodlo o vítězi a postupujícím do Extraligy, kterým se stalo družstvo Karviné. Současně se rozhodlo i tom, že k již dříve sestupujícím Polabinám B se přidá Gordic Jihlava, o třetího Černého Petra se v posledním kole ještě popere několik kandidátů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

07.04.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 10.kolo
V předposledním desátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička - Polabiny D 6,5:1,5, Chotěboř - H.Městec 5,5:2,5, Žamberk - Zaječice 4:4, Ústí n/O. B - Bohemia 2,5:5,5, V.Mýto B - Litomyšl 4:4, Chrudim B - Rapid Aggressors 1,5:6,5
Předposlední kolo již prakticky vyluštilo tajenku na obou pólech tabulky - zatímco Poličku může o první místo připravit jen ryzí teorie, o sestupu Polabin D a H.Městce už není žádných pochyb.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

06.04.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 4.kolo
Závěrečné čtvrté kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 10-12 se uskutečnilo v sobotu 6.dubna 2012 v Mistrovicích a zúčastnilo se ho celkem 56 dětí.
V kategorii do 10 let zvítězil přespolní Viktor Pražák z Lípy následovaný Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O., Rudolfem Junem z Chotěboře a Adamem Zelenkou z Hlinska.
V kategorii do 12 let byl první Vojtěch Říha z Hlinska před Petrem Klabenešem z Chotěboře a Michalem Simonem z Poličky, z dívek byla nejúspěšnější Marie Vašková z Hlinska.
Názory na tento turnaj budete mít možnost si přečíst na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Ústí n/O. a Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

06.04.13 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická šachová Olympiáda - 4.turnaj
V sobotu 6.dubna 2013 se ve Chvaleticích uskutečnil závěrečný 4.turnaj Chvaletické šachové Olympiády 2013, kterého se zúčastnilo 34 žáků.
Turnaji už počtvrté kraloval bezchybný Dominik Řezníček (který ani tentokrát neztratil ani půlku a opět zvítězil s plným počtem bodů) před Martinem Burešem a Janem Nešpůrkem (všichni Polabiny).
Mezi mladšími žáky byl nejúspěšnější Vojtěch Váňa z Polabin před Janem Jirouškem z České Třebové a Josefem Laurynem z Přelouče.
Mezi dívkami byla nejlepší Marie Kronowetterová z Poděbrad před Soňou Leksovou z České Třebové a Eliškou Stárkovou z Přelouče, nejlepším supermladším žákem byl Rostislav Štěpánek z Klánovic a z domácích nadějí vynikl Vladimír Chudý z Ronova n/D..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

05.04.13 Sekce : Svazové informace
Přehled rozhodčích v PDŠS
Komise rozhodčích zveřejnila seznam všech rozhodčích Pardubického kraje k datu 1.dubna 2013 s uvedením jejich tříd a dob platnosti.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

04.04.13 Sekce : Přebory škol
Celostátní finale přeboru základních škol v kategorii 6.-9.tříd
Ve dnech 3.-4.dubna 2013 se v Mostě uskutečnilo celostátní finale Přeboru družstev ZŠ v kategorii 6.-9.tříd. Zúčastnila se ho i dvě družstva z našeho kraje (ZŠ Polabiny I a Gymnazium Chrudim), která skončila na místech víceméně odpovídajících jejich nasazení.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

03.04.13 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 1/2013
Na své první schůzi v roce 2013 vyslechl zprávy z komisí STK, mládeže, rozhodčích a hospodáře, zabýval se přípravou Konference delegátů ŠSČR pro rok 2013 a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

02.04.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Jan Bernášek velmistrem !
V minulých dnech se na šachových serverech objevila radostná zpráva - Jan Bernášek z Rapidu Pardubice se stal dalším českým velmistrem - Blahopřejeme !!! Stalo se tak na Mistrovství Rakouska družstev, kde v dresu takřka jen českého Zwettlu získal 7/11, čím splnil potřebnou třetí normu GM !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.04.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Turnaj šachových nadějí 2013
Ve dnech 28.března až 1.dubna 2013 se ve Frýdku-Místku uskutečnil 34.ročník Turnajů šachových nadějí, kterého se zúčastnila i malá výprava hráčů z Polabin. V těžké mezinárodní konkurenci však mnoho důvodů k radosti neměla.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.04.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Františka Šoulavého
V neděli 31.března 2013 se v Hostinném uskutečnil 57.ročník Memoriálu Františka Šoulavého, který byl současně Krajským přeborem Královéhradeckého kraje v bleskové hře. Mezi 72 účastníky byla i výprava z pardubických Polabin, z níž se nejvíce dařilo Danovi Kožúškovi.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.03.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Velikonoční bleskový turnaj Městečko Trnávka
V sobotu 30.března 2013 se v Městečku Trnávka uskutečnil již 29.ročník Velikonočního bleskového turnaje, kterého se zúčastnilo 93 hráčů z 31 oddílů. Třetí prvenství v řadě za sebou vybojoval FM Martin Červený z Polabin a získal tak do trvalého vlastnictví putovní pohár - Blahopřejeme !! Druhý skončil FM Marian Sabol a třetí Luboš Ptáček (oba Vysoké Mýto).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

29.03.13 Sekce : Nemistrovské akce
Velikonoční turnaj Polička
Ve čtvrtek 28.března 2013 se V Poličce uskutečnil již 11.ročník Velikonočního turnaje pro mládež, kterého se zúčastnilo celkem 75 dětí.
V Kategorii ELO zvítězil Jakub Půlpán z Polabin před Davidem Sionem a Petrem Pospíšilem (oba Polička), z dívek byla nejúspěšnější Simona Suchomelová ze Světlé n/S..
V kategorii VT zvítězil Michal Ročňák před Ondřejem Novotným (oba Hlinsko), třetí byla Kateřina Šmajzrová z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

24.03.13 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - čtvrté dvoukolo
Ve čtvrtém dvoukole Extraligy ŠSČR Rapid Pardubice v sobotu zvítězil nad Labortechem Ostrava nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5, aby pak v neděli stejným poměrem podlehl Porubě, čímž ztratil kontakt s vedoucím Novým Borem. Další výsledky:
sobota: Mahrla Praha - Frýdek-Místek 2,5:5,5,Bohemians Praha - Třinec 3:5, Turnov - Litovel 3,5:4,5, Nový Bor - Grygov 7:1, Lysá n/L. - Poruba 5,5:2,5
neděle: Třinec - Mahrla Praha 5:3, Frýdek-Místek - Bohemians Praha 8:0, Grygov - Turnov 3,5:4,5, Litovel - Nový Bor 2,5:5,5, Labortech Ostrava - Lysá n/L. 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

24.03.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 11.kolo
V jedenáctém kole 2.ligy skupina D zbývalo rozřešit už jen otázku třetího sestupujícího, kterým se v přímém souboji o sestup s Ústím n/O. stal Šumperk díky prohře 4,5:3,5.
Další výsledky: Chrudim - Polabiny D 5:3, Rychnov n/Kn. - Vysoké Mýto 4:4, Náchod - Velké Losiny 5:3, Olomouc - Hradec Králové B 4,5:3,5, Česká Třebová - Rapid Pardubice 4:4
Vítězem a postupujícím do 1.ligy se stalo družstvo ŠO Chrudim - Blahopřejeme !!!, sestupují Česká Třebová, Náchod a Šumperk.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

24.03.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - jedenácté kolo
V jedenáctém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička B - Letohrad 7:1, Lanškroun - Ústí n/O. C 6,5:1,5, Svitavy A - M.Třebová 2,5:5,5, Litomyšl B - D.Čermná 4:4, Žamberk B - Svitavy B 5,5:2,5, Č.Třebová B - Jablonné n/O. 4,5:3,5
Vítězem a postupujícím do Krajského přeboru 1.třídy se stalo družstvo TJ Štefanydes Polička B - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

24.03.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - jedenácté kolo
V jedenáctém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polička C - Chrudim C 7:1, Rapid D - Bohemia B 3,5:4,5, Hlinsko - Rapid Teenagers 7:1, Polabiny E - Polabiny F 5,5:2,5, Rapid E - Choceň 5:3, V.Mýto C - Chotěboř B 2:6
Suverénním vítězem a postupujícím do Krajského přeboru 1.třídy se stalo družstvo ŠK Bohemia Pardubice B - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

23.03.13 Sekce : Nemistrovské akce
Orlická šachovnice
V soboru 23.března 2013 se v rámci 43.ročníku Orlické šachovnice uskutečnil v Ústí n/O. také Krajský přebor mládeže v kategorii H/D8.
Krajským přeborníkem se stal Rudolf Jun z Chotěboře před Patrikem Václavíkem a Michalem Zachařem (oba Svitavy) a krajskou přebornicí se stala Dominika Šmajzrová před Markétou Holáskovou (obě Ústí n/O.). Řada dětí bohužel nebyla registrována a proto nemohla být v rámci KP vyhodnocena.
Vítězství v Orlické šachovnici obhájil Jakub Půlpán z Polabin, další kategorie ovládli Tomáš Ludvík z Polabin, Veronika Šmajzrová a Kateřina Dudlová z Ústí nad Orlicí.
Podrobnější reportáž se i s fotkami objeví na www.sachyuo.cz.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

23.03.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový turnaj družstev středních škol
V pátek 22.března 2013 uspořádala Vysoká škola finanční a správní ve spolupráci s Pražskou šachovou společností již 3.ročník turnaje čtyřčlenných družstev středních škol v rapidu. Mezi 23 družstvy byli také zástupci Gymnazia Lanškroun, kteří skončili na nepopulárním čtvrtém místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.03.13 Sekce : Přebory škol
Celostátní finale přeboru základních škol v kategorii 1.-5.tříd
Ve dnech 20.-21.března 2013 se ve Vyškově uskutečnilo celostátní finale Přeboru družstev ZŠ v kategorii 1.-5.tříd. Zúčastnila se ho i dvě družstva z našeho kraje (ZŠ Ležáků Hlinsko a ZŠ Lanškroun), která skončila uprostřed startovního pole.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

17.03.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 9.kolo
Také v devátém kole 1.ligy východ vyšly Polabiny B naprázdno, když pouze v sedmi podlehly v Třebíči 4,5:3,5 a stále jim patří poslední příčka v tabulce.
Další výsledky: Jihlava - Frýdek-Místek B 4:4, Orlová - Zlín 4:4, Kroměříž - Litovel B 4:4, Duras Brno - Staré Město 3,5:4,5, Grygov B - Karviná 2,5:5,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

17.03.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 9.kolo
I v devátém kole 1.ligy západ pokračovaly Polabiny A ve vítězném trendu posledních kol a získaly další tři důležité body po vítězství 5,5:2,5 nad Vršovicemi.
Další výsledky: Lysá n/L. B - Vyšehrad 6,5:1,5, Hradec Králové - Kobylisy 3,5:4,5, Pankrác - České Budějovice 4:4, Poštovní Spořitelna - Jičín 4:4, Holdia - Nový Bor B 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

17.03.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 9.kolo
V devátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Chrudim B - Polička 1,5:6,5, Rapid Aggressors - V.Mýto B 3,5:4,5, Litomyšl - Ústí n/O. B 6:2, Bohemia - Žamberk 4:4, Zaječice - Chotěboř 4:4, H.Městec - Polabiny D 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

17.03.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička F - Hlinsko B 1,5:3,5, Polička D - M.Trnávka 2,5:2,5, Lanškroun C - Němčice 2:3, Hlinsko C - Krouna 2:3, Polička E volno
Poslední kolo již nerozhodovalo o vítězi a postupujícím do Krajského přeboru 2.třídy, protože Polička D je měla zajištěné již kolo před koncem - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

17.03.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald C - H.Čermná B 0,5:4,5, Kunvald B - Letohrad B 3:2, Žamberk C - Ústí n/O. D 0,5:4,5, Lanškroun B - Ústí n/O. E 4,5:0,5, Mistrovice - H.Čermná A 3:2
Teprve poslední kolo rozhodlo o vítězi skupiny s právem postupu do Krajského přeboru 2.třídy, kterým se stalo družstvo Ústí n/O. D - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

17.03.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 9.kolo
V devátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Polabiny G 2,5:2,5, Miřetice - Rapid G 4:1, Rapid Kids - Chrudim D 2,5:2,5, Krucemburk - Chotěboř C 3:3, Polabiny H volno
V rozhodujícím zápase posledního kola uhrály Lázně Bohdaneč remizu, která jim stačila na první místo s právem postupu do Krajského přeboru 2.třídy - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

16.03.13 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství České republiky mládeže 2013
Na Mistrovství České republiky mládeže pro rok 2013, které se konalo ve dnech 9.-16.března 2013 v Koutech n/D., byli naši zástupce velice úspěšní - získali na něm dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili - Blahopřejeme !!!
O zlaté medaile se zasloužili Lucie Ambrožová z Poličky v D12 a Daniel Kožúšek v H14, stříbrnou přidal Jakub Půlpán v H16 - (oba Polabiny).
A to ještě těsně pod stupni vítězů zůstali Jan Macháň z Polabin (4.místo v H16), Josef Havelka z Lanškrouna (5.místo v H14), Tomáš Ludvík (4.místo v H12), Matěj Půlpán (5.místo v H12) - oba Polabiny a Ondřej Švanda z Poličky (5.místo v H10) !!!
Vytáhli se však i Vojtěch Melichar z Polabin (10.místo v H16) a Lukáš Pavlíček z Poličky (10.místo v H10), úspěšní byli i Dominik Řezníček (4.místo v Open B) a Zdeněk Cach (9.místo v Open B) - oba Polabiny.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

04.03.13 Sekce : Nemistrovské akce
O Hlineckého střelce
V sobotu 2.března 2013 se v Hlinsku uskutečnil 5.ročník turnaje pro děti a mládež 'O hlineckého střelce', kterého se zúčastnilo 42 hráčů ve třech kategoriích.
Mezi nejmladšími byl nejúspěšnější Rudolf Jun (7/7 !) z Chotěboře, následovaný Viktorem Pražákem z Lípy a Adamem Zelenkou z Hlinska.
V prostřední kategorii zvítězil Tomáš Ludvík před Matějem Půlpánem (oba Polabiny) a Vojtěchem Říhou, hned za nimi se umístila Marie Vašková (oba Hlinsko).
Nejstarší kategorie se nesla ve znamení převahy Polabin - zvítězil Jakub Půlpán (100%) před Vojtěchem Melicharem a Patrikem Žejdlíkem, Monika Ryšavá z Poličky na své soupeře tentokrát nestačila.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

03.03.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 10.kolo
V desátém kole 2.ligy skupina D se konalo hned několik krajských derbyzápasů, jejichž výsledky se významnou měrou podílely na vyjasnění postů jak na čele tak na chvostu tabulky.
1. výsledek zápasu mezi Vysokým Mýtem a Chrudimí v podobě 3,5:4,5 rozhodl o tom, že vítězem 2.ligy D a postupujícím do 1.ligy se kolo před koncem stává Chrudim - Blahopřejeme !!!
2. Polabiny C domácím vítězstvím 6:2 jen potvrdily sestup beznadějně poslední České Třebové a samy se zařadily do bezproblémového středu tabulky
3. Hradec Králové B vítězstvím 5:3 nad Náchodem ho definitivně dosadil do role předpokládaného druhého sestupujícího
4. Rapid Pardubice B vzkřísil své šance na udržení v soutěži vítězstvím 4,5:3,5 nad Ústím n/O., čímž ho přidržel v pásmu adeptů na třetího 'Černého Petra'
5. Šumperk v existenčním zápase porazil Olomouc 4,5:3,5 a o jeho bytí či nebytí rozhodne až zápas posledního kola v Ústí n/O. s podobně ohroženými domácími
6. výsledek zápasu mezi Velkými Losinami a Rychnovem n/Kn. v podobě 5,5:2,5 pro domácí vzal Rychnovu n/Kn. i teoretickou šanci na první místo a oba celky se tak mohou ucházet už jen o nepříliš zajímavou stříbrnou či bronzovou příčku

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

03.03.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Letohrad - Č.Třebová B 6,5:1,5, Jablonné n/O. - Žamberk B 1,5:6,5, Svitavy B - Litomyšl B 2:6, D.Čermná - Svitavy A 3:5, M.Třebová - Lanškroun 2:6, Ústí n/O. C - Polička B 2:6
Největší šance na první místo a postup do Krajského přeboru 1.třídy má Polička B (které v posledním kole stačí i remiza), na poslední příčce už definitivně zůstalo družstvo Svitavy B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

03.03.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - V.Mýto C 4,5:3,5, Chotěboř B - Rapid E 6:2, Choceň - Polabiny E 2,5:5,5, Polabiny F - Hlinsko 3,5:4,5, Rapid Teenagers - Rapid D 3,5:4,5, Bohemia B - Polička C 5:3
Poslední kolo už nebude mít vliv ani na prvenství Bohemie B a její postup do krajského přeboru 1.třídy - Blahopřejeme !!!, ani na sestup neznadějně poslední Chocně.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

02.03.13 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická šachová Olympiáda - 3.turnaj
V sobotu 2.března 2013 se ve Chvaleticích uskutečnil 3.turnaj Chvaletické šachové Olympiády 2013, kterého se zúčastnilo 46 žáků.
Mezi staršími žáky opět nedal nikomu šanci polabinský Dominik Řezníček a zvítězil s plným počtem bodů, druhý byl Jiří Píše a třetí Vojtěch Holásek (oba Ústí n/O.).
Mladší kategorii vyhrál Aleš Kronowetter z Poděbrad před Vojtěchem Váňou z Polabin a Josefem Laurynem z Přelouče.
V kategorii dívek patřilo prvenství Veronice Holáskové z Ústí n/O. před Soňou Leksovou z České Třebové a Marií Kronowetterovou z Poděbrad, mezi supermladšími žáky se z vítězství radoval Oliver Hruban z Čáslavi a z domácích nadějí se nejvíce dařilo Jakubovi Tlustému z Třemošnice.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

02.03.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Dobrovický rapid
V sobotu 2.března 2013 se v Dobrovici uskutečnil 8.ročník 'Dobrovického rapidu', který byl zařazen do seriálu celostátní soutěže Grand Prix v rapidu. Turnaje se zúčastnilo rekordních 154 šachistů nejrůznější výkonnosti z celé ČR i ze zahraničí, z nichž byl nejúspěšnější IM Zoltán Hajnal z Maďarska před GM Milošem Jirovským z Rapidu Pardubice a FM Jiřím Kočiščákem z Ostravy. Ve startovním poli byla i řada dalších zástupců z pardubických klubů Rapidu, Polabin a Bohemie, kteří nám ostudu určitě neudělali.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.02.13 Sekce : Nemistrovské akce
Dorostenecká liga - 4.kolo
V sobotu 23.února 2013 se v rámci turnaje Krajské soutěže družstev mládeže v Poličce uskutečnilo také 4.kolo Dorostenecké ligy PDŠS.
Poslední trojkolo Dorostenecké ligy se bude hrát ve dnech 25.-26. 5. opět ve Svitavách.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

24.02.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 8.kolo
V osmém kole 1.ligy východ nevyužily Polabiny B ani výhodu domácího prostředí a po prohře 3,5:4,5 s Grygovem B se nad nimi prvoligové vody již definitivně uzavřely.
Další výsledky: Karviná - Duras Brno 5,5:2,5, Staré Město - Kroměříž 4,5:3,5, Litovel B - Orlová 0,5:7,5, Zlín - Jihlava 5,5:2,5, Frýdek-Místek - Třebíč 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

24.02.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 8.kolo
V osmém kole 1.ligy západ posílily Polabiny A své šance na udržení v soutěži, když z pražských Kobylis přivezly vítězství v poměru 5:3 !
Další výsledky: Vyšehrad - Holdia 3:5, Nový Bor B - Poštovní spořitelna 3,5:4,5, Jičín - Pankrác 4:4, České Budějovice - Hradec Králové odloženo, Vršovice - Lysá n/L. B 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

24.02.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 8.kolo
V osmém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička - H.Městec 6:2, Polabiny D - Zaječice 2,5:5,5, Chotěboř - Bohemia 5:3, Žamberk - Litomyšl 4,5:3,5, Ústí n/O. B - Rapid Aggressors 5,5:2,5, V.Mýto B - Chrudim B 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

24.02.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Krouna - Lanškroun C 4:1, Němčice - Polička D 2:3, M.Trnávka - Polička F 4:1, Hlinsko B - Polička E 5:0 kontumačně, Hlinsko C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

24.02.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná B - Mistrovice 2,5:2,5, H.Čermná A - Lanškroun B 3,5:1,5, Ústí n/O. E - Žamberk C 1,5:3,5, Ústí n/O. D - Kunvald B 4:1, Letohrad B - Kunvald C 4:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

24.02.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 8.kolo
V osmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Chotěboř C - Rapid Kids 1:4, Chrudim D - Miřetice 4,5:0,5, Rapid G - Bohdaneč 0,5:4,5, Polabiny G - Polabiny H 4:1, Krucemburk volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

23.02.13 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 2.turnaj
V sobotu 23.února 2013 se v Poličce uskutečnil 2.turnaj Krajské soutěže družstev mládeže, kterého se zúčastnilo pěkných 15 čtyřčlenných týmů !
Vítězství z prvního turnaje si zopakovalo družstvo Lanškrouna C, které se tak stalo celkovým vítězem s právem postupu do Krajského přeboru - Blahopřejeme !!!
O dojmech z turnaje se můžete dovědět na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Polabin, Poličky, Rapidu, Ústí n/O. a V.Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž st. žáků

20.02.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Nový Bor 2013
Ve dnech 9.-16.února 2013 se v Novém Boru uskutečnil IV. ročník turnaje Open Nový Bor, zařazeného jako poslední turnaj serie CZECH TOUR v sezoně 2012/13. Podobně jako v předchozích turnajích se ho zúčastnili i mladí pardubáci, z nichž zejména Jan Macháň z Polabin dal o sobě hodně vědět - zisk 7 b/9 mu vynesl skvělé 2.místo - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.02.13 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků - druhé trojkolo
V sobotu 16.února 2013 proběhl ve Svitavách 2. sraz Krajského přeboru družstev starších žáků. I když Lanškroun B předvedl slabší výkony než na prvním turnaji, vedení v soutěži obhájil a jeho hráči se tak stali krajskými přeborníky a postupujícími do 1. LDMD. Na dalších medailových postech se umístila družstva Ústí n/O. a Hlinska a jako poslední skončil nekompletní celek Svitav (který navíc nesplnil slib, že po 1.1.2013 bude mít již registrované všechny hráče, kteří nastoupí k zápasům Krajského přeboru). Závěrečný zpravodaj bude vydán v průběhu týdne.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

17.02.13 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - třetí dvoukolo
Ve třetím dvoukole Extraligy ŠSČR pokračovaly dostihy na čele tabulky, při nichž Rapid Pardubice přivezl všechny body ze severu Moravy za výhry 5,5:2,5 nad Frýdkem-Místkem a 5:3 nad Třincem.
Další výsledky:
sobota: Třinec - Lysá n/L. 4:4, Labortech Ostrava - Turnov 4,5:3,5, Poruba - Nový Bor 3:5, Litovel - Mahrla Praha 4:4, Grygov - Bohemians Praha 6:2
neděle: Lysá n/L. - Frýdek-Místek 4,5:3,5, Nový Bor - Labortech Ostrava 6:2, Turnov - Poruba 5:3, Bohemians Praha - Litovel 1:7, Mahrla Praha - Grygov 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

17.02.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 9.kolo
Dva nepříliš očekávané výsledky 9.kola 2.ligy skupiny D zdramatizovaly boj o první místo - doposud suverénně vedoucí Chrudim podlehla doma Velkým Losinám 3:5, také Rychnov n/Kn. ztratil doma všechny body stejným poměrem 3:5 s družstvem Hradec Králové B a na čelo se tak nebezpečně dotáhlo i Vysoké Mýto po výhře 5,5:2,5 nad Polabinami C. V boji o sestupové příčky se nedařilo Náchodu, který doma podlehl Šumperku 2,5:5,5, naproti tomu alespoň 1 bod přivezl Rapid B z Olomouce za bezkrevnou remizu 4:4. V duelu geografických sousedů zvítězilo Ústí n/O. nad Českou Třebovou těsně 4,5:3,5, což pro Ústí znamená velkou šanci na záchranu, ale pro Třebovou již prakticky neodvratitelný sestup.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

17.02.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. C - Letohrad 4:4, Polička B - M.Třebová 4,5:3,5, Lanškroun - D.Čermná 6:2, Svitavy A - Svitavy B 6:2, Litomyšl B - Jablonné n/O. 7:1, Žamberk B - Č.Třebová B 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

17.02.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohemia B - Chrudim C 4:4, Polička C - Rapid Teenagers 6,5:1,5, Rapid D - Polabiny F 3,5:4,5, Hlinsko - Choceň 6:2, Polabiny E - Chotěboř B 3:5, Rapid E - V.Mýto C 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

10.02.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 7.kolo
V sedmém kole 1.ligy východ přivezly Polabiny B první bod z Frýdku-Místku B za remizu 4:4, který jim však nelichotivé postavení v tabulce nijak nevylepšil.
Další výsledky: Třebíč - Zlín, Jihlava - Litovel B 4:4, Orlová - Staré Město, Kroměříž - Karviná, Duras Brno - Grygov B

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

10.02.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 7.kolo
V sedmém kole 1.ligy západ ' v hodině dvanácté' konečně zabraly Polabiny A a (i když s velikým štěstím) si připsaly 3 body po výhře 4,5:3,5 nad Českými Budějovicemi, čímž se odpoutaly z posledního místa v tabulce.
Další výsledky: Vršovice - Vyšehrad 3,5:4,5, Lysá n/L.B - Kobylisy 5,5:2,5, Hradec Králové - Jičín 1,5:6,5, Pankrác - Nový Bor B 3,5:4,5, Poštovní Spořitelna - Holdia 6,5:1,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

10.02.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 7.kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: V.Mýto B - Polička 1:7, Chrudim B - Ústí n/O. B 5,5:2,5, Rapid Aggressors - Žamberk 5:3, Litomyšl - Chotěboř 2,5:5,5, Bohemia - Polabiny D 5,5:2,5, Zaječice - H.Městec 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

10.02.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička E - M.Trnávka 0,5:4,5, Polička F - Němčice 2:3, Polička D - Krouna 4,5:1,5, Lanškroun C - Hlinsko C 4:1, Hlinsko B volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

10.02.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Letohrad B - H.Čermná B 4:1, Kunvald C - Ústí n/O. D 1,5:3,5, Kunvald B - Ústí n/O. E 2,5:2,5, Žamberk C - H.Čermná A 1,5:3,5, Lanškroun B - Mistrovice 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

10.02.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 7.kolo
V sedmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny H - Rapid G 3:2, Bohdaneč - Chrudim D 5:0, Miřetice - Chotěboř C 3,5:1,5, Rapid Kids - Krucemburk 1,5:3,5, Polabiny G volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

06.02.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Pohár města Světlá n/S.
V sobotu 2.února 2013 se ve Světlé n/S. uskutečnil turnaj mládeže O Pohár města Světlá n/S. za účasti 95 mladých šachistů. Mezi nimi bylo i 9 našinců z Chotěboře, Hlinska, Polabin a Poličky, kteří se většinou umístili v popředí turnaje a mnozí získali i medaile ve svých kategoriích.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

03.02.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 8.kolo
Ve 2.lize skupina D Chrudim stále jede na vítězné vlně a i tentokrát si připsala plný bodový zisk v Hradci Králové s místním B družstvem v poměru 4,5:3,5. Úspěšné byly i další naše celky - Vysoké Mýto zvítězilo ve Velkých Losinách 5:3, Rapid Pardubice B porazil doma Náchod 4,5:3,5 a stejným poměrem 4,5:3,5 zvítězily v krajovém derby Polabiny C doma nad Ústím n/O., takže jen Česká Třebová prohrála doma 2,5:5,5 s Olomoucí. V posledním utkání tohoto kola podlehl Šumperk Rychnovu n/Kn. vysoko 2:6.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

03.02.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Letohrad - Žamberk B, Č.Třebová B - Litomyšl B, Jablonné n/O. - Svitavy A, Svitavy B - Lanškroun, D.Čermná - Polička B, M.Třebová - Ústí n/O. C
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

03.02.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - Rapid E 4,5:3,5, V.Mýto C - Polabiny E 5:3, Chotěboř B - Hlinsko 4,5:3,5, Choceň - Rapid D 2,5:5,5, Polabiny F - Polička C 4:4, Rapid Teenagers - Bohemia B 0,5:7,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

02.02.13 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická šachová Olympiáda - 2.turnaj
V sobotu 2.února 2013 se ve Chvaleticích uskutečnil 2.turnaj Chvaletické šachové Olympiády 2013, kterého se zúčastnilo 40 žáků z 10 míst.
Mezi staršími žáky opět bezkonkurenčně kraloval polabinský Dominik Řezníček s plným počtem bodů, následovaný Václavem Grundmanem a Jiřím Píše (oba Ústí n/O.), mladší kategorii vyhrál Jan Jiroušek z Č.Třebové před Markem Bílkem z Polabin a Martinem Novotným z Poděbrad.
Mezi 10 (!) dívkami byla nejúspěšnější Kateřina Dudlová z Ústí n/O. před Soňou Leksovou z Č.Třebové a Veronikou Holáskovou z Ústí n/O., mezi supermladšími žáky byl nejlepší Oliver Hruban z Čáslavi, z 'domácích nadějí' se nejvíce dařilo Janu Rožkovi ze ZŠ Třemošnice a vyhlášeni byli nejúspěšnější hráči ještě dalších kategorií.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

01.02.13 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Konference delegátů PDŠS pro rok 2013
Konference delegátů PDŠS pro rok 2013 se uskutečnila v sobotu dne 26.ledna 2013 v Chocni za účasti 19 oprávněných zástupců oddílů/klubů (55,8 %). Přítomní nejprve vyslechli zprávy o činnosti VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2012 a zprávu revizní komise. V diskuzi se zaměřili zejména na technické otázky soutěží družstev jako jsou začátky utkání, hrací tempo, startovné, rozhodčí, hrací místnosti, dotace a věnovali se návrhu rozpočtu na rok 2013. Zvolili delegáty na celostátní konferenci, schválili rozpočet a plán práce VV PDŠS na rok 2013 a na závěr odsouhlasili usnesení z konference.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

01.02.13 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Usnesení konference PDŠS pro rok 2013
Konference delegátů Pardubického šachového svazu vzala na vědomí zprávy VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2012, schválila hospodaření za rok 2012 a rozpočet na rok 2013, odsouhlasila m.j. motivační příspěvek pro delegáty na konferencích PDŠS, zvolila delegáty na celostátní konferenci, schválila plán práce VV a uložila úkoly VV i oddílům.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

27.01.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 6.kolo
I v šestém kole 1.ligy západ pokračuje mizerie Polabin A, když opět v nekompletní sestavě prohrály v Jičíně 5,5:2,5
Další výsledky: Vyšehrad - Poštovní spořitelna 4:4, Holdia - Pankrác 5,5:2,5, Nový Bor B - Hradec Králové 3,5:4,5, České Budějovice - Lysá n/L. B 0:8, Kobylisy - Vršovice 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

27.01.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 6.kolo
V šestém kole 1.ligy východ nedokázaly Polabiny B využít ani výhodu domácího prostředí, když podlehly Durasu Brno 3,5:4,5 a jsou stále poslední bez jediného bodu.
Další výsledky: Grygov B - Kroměříž 2:6, Karviná - Orlová 4,5:3,5, Staré Město - Jihlava 4:4, Litovel B - Třebíč 3,5:4,5, Zlín - Frýdek-Místek B 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

27.01.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 6.kolo
V šestém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička - Zaječice 4,5:3,5, H.Městec - Bohemia 1:7, Polabiny D - Litomyšl 4:4, Chotěboř - Rapid Aggressors 5:3, Žamberk - Chrudim B 3:5, Ústí n/O. B - V.Mýto B 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

27.01.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Hlinsko C - Polička D 1:4, Krouna - Polička F 2,5:2,5, Němčice - Polička E 4,5:0,5, M.Trnávka - Hlinsko B 3:2, Lanškroun C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

27.01.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná B - Lanškroun B 1,5:3,5, Mistrovice - Žamberk C 4:1, H.Čermná A - Kunvald B 2,5:2,5, Ústí n/O. E - Kunvald C 3,5:1,5, Ústí n/O. D - Letohrad B 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

27.01.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 6.kolo
V šestém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Krucemburk - Miřetice 4:1, Chotěboř C - Bohdaneč ,5:4,5, Chrudim D - Polabiny H 3,5:1,5, Rapid G - Polabiny G 1:4, Rapid Kids volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

27.01.13 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finalové skupiny o medaile a o udržení
V sobotu 26.prosince 2013 měla Extraliga dorostu na pořadu poslední dvě kola v základních skupinách.
Ve skupině východ si Polabiny A zvítězily v obou zápasech a postupují do finalového turnaje A z prvního místa, Polabiny B si i přes jedno vítězství a remizu zahrají ve skupině B o udržení.
Ve skupině západ nebyla Poličce nic platná ani dvě vítězství a čeká ji také boj o udržení ve skupině B.
A jak výsledky hodnotí jednotlivá družstva se můžete dočíst na webových stránkách Polabin, Frýdku-Místku, Loko Brno, Náměště n/O., Orlové, Havířova a Durasu Brno, resp. na stránkách Vlašimi, Mostu, Bohemians, Klatov, Liberce, Poličky a Říčan.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

27.01.13 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - 7 kolo
V sobotu 26.ledna 2013 měla 1.liga dorostu skupina sever na pořadu zápasy 7.kola, v nichž se dařilo Polabinám C a Lanškrounu, Polabiny D a Polička B vyšly naprázdno.
Názory na tato utkání můžete nalézt na webových stránkách Hradce Králové, Lípy, Bohemians, Liberce, Polabin, Rychnova n/Kn., Poličky a Nového Boru.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

20.01.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 7.kolo
V sedmém kole 2.ligy skupina D byla z našich družstev plně úspěšná jen Chrudim po vítězství 5:3 nad Šumperkem a Ústí n/O., které přivezlo velice cenné 3 body z Olomouce za nejtěsnější výhru 4,5:3,5. Remizu 4:4 uhrálo Vysoké Mýto doma s Hradcem Králové B, ostatní již vyšli naprázdno : Polabiny C podlehly ve Velkých Losinách 4,5:3,5, Česká Třebová prohrála v Náchodě vysoko 6:2 a Rapid Pardubice B dostal v Rychnově n/Kn. nadílku v hodnotě 6,5:1,5 !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

20.01.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: M.Třebová - Letohrad 5,5:2,5, Ústí n/O. C - D.Čermná 5:3, Polička B - Svitavy B 6,5:1,5, Lanškroun - Jablonné n/O. 7,5:0,5, Svitavy A - Č.Třebová B 3,5:4,5, Litomyšl B - Žamberk B 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

20.01.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid Teenagers - Chrudim C 1:7, Bohemia B - Polabiny F 4,5:3,5, Polička C - Choceň 5,5:2,5, Rapid D - Chotěboř B 3,5:4,5, Hlinsko - V.Mýto C 6,5:1,5, Polabiny E - Rapid E 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

20.01.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16
Třetí kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 se uskutečnilo v sobotu 19.ledna v Poličce.
V nejstarší kategorii, opět početně nepříliš obsazené, zvítězil Dominik Řezníček z Polabin před Josefem Havelkou z Lanškrouna a Janem Česenkem z Poličky, dívky chyběly.
V kategorii do 14 let byl nejlepší Patrik Žejdlík z Polabin před Adamem Kolomým z Lanškrouna a Jakubem Nešporem z Poličky, mezi dívkami byla nejúspěšnější Lucie Ambrožová opět z Poličky.
Postřehy z turnaje byste mohli nalézt na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu, Vysokého Mýta a Ústí n/O., průběžné pořadí všech kategorií naleznete zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

17.01.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Praha 2013
Ve dnech 9.-16.ledna 2013 se v Praze v rámci Czech Tour uskutečnil 12.ročník turnaje Open Praha 2013. Turnaj byl velmi silně obasazen jak kvantitativně tak kvalitativně - ve startovním poli 180 hráčů ze 30 zemí bylo 9 GM+WGM, 22 IM+WIM a 15 FM+WFM. Konkurence se nezalekli ani tři naši zástupci, z nichž zejména oba mládežníci z Polabin si zde slušně vylepšili své FIDE ratingy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

14.01.13 Sekce : Nemistrovské akce
Dorostenecká liga - 2.-3.kolo
Současně s prvním kolem Krajské soutěže družstev mládeže, které proběhlo v sobotu 5.ledna 2013 v Pardubicích-Polabinách, se odehrálo také 2 a 3.kolo Dorostenecké ligy PDŠS.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

13.01.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 5.kolo
Také páté kolo 1.ligy východ Polabinám B nepřineslo ani bod, když podlehly ve Zlíně vysoko 6,5:1,5 a jsou již s odstupem stále na posledním místě tabulky. Další výsledky: Frýdek-Místek B - Litovel B 6:2, Třebíč - Staré Město 5:3, Jihlava - Karviná 3:5, Orlová - Grygov B 4,5:3,5, Kroměříž - Duras Brno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

13.01.13 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 5.kolo
V pátém kole 1.ligy západ získaly Polabiny doma první bod za remizu 4:4 s Novým Borem B (a to ještě nastoupily jen v sedmi !), ale z posledního místa se stejně neodpoutaly. Další výsledky: Kobylisy - Vyšehrad 4:4, Vršovice - České Budějovice 5:3, Lysá n/L. B - Jičín 5,5:2,5, Hradec Králové - Holdia 2,5:5,5, Pankrác - Poštovní spořitelna 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

13.01.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 5.kolo
V pátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. B - Polička 2:6, V.Mýto B - Žamberk 6:2, Chrudim B - Chotěboř 5:3, Rapid Aggressors - Polabiny D 5:3, Litomyšl - H.Městec 5:3, Bohemia - Zaječice 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

13.01.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Hlinsko B - Němčice 1,5:3,5, Polička E - Krouna 1,5:3,5, Polička F - Hlinsko C 3:2, Polička D - Lanškroun C 3:2, M.Trnávka volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

13.01.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. D - H.Čermná B 2,5:2,5, Letohrad B - Ústí n/O. E 3,5:1,5, Kunvald C - H.Čermná A 3:2, Kunvald B - Mistrovice 2,5:2,5, Žamberk C - Lanškroun B 0:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

13.01.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 5.kolo
V pátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny G - Chrudim D 3:2, Polabiny H - Chotěboř C 2,5:2,5, Bohdaneč - Krucemburk 4,5:0,5, Miřetice - Rapid Kids 3:2, Rapid G volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

13.01.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 3.kolo
Třetí kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 10-12 se uskutečnilo v sobotu 12.ledna 2013 v České Třebové a zúčastnilo se ho celkem 63 dětí z 11 oddílů.
V kategorii do 10 let patřilo prvenství Rudolfu Junovi z Chotěboře, který byl následovaný Janem Jirouškem z České Třebové a Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O., která byla rovněž nejúspěšnější dívkou.
Kategorii do 12 let stoprocentně opanovali hlinečtí šachisté - zvítězil Michal Ročňák před Vojtěchem Říhou a Erikem Žejdlíkem (hrajícím v barvách Polabin), nejlepší z dívek byla Marie Vašková.
A co na to říkají vedoucí jednotlivých výprav, to byste se mohli dovědět na webech České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

06.01.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 6.kolo
Šesté kolo 2.ligy skupina D přálo hostujícím celkům, když čest (převážně našich) domácích celků zachraňovalo jen Ústí n/O. za remizu 4:4 s Náchodem. V krajském derby nestačil Rapid Pardubice B na Chrudim a podlehl jí 2,5:5,5, Polabiny C podlehly stejným poměrem 2,5:5,5 Olomouci, Česká Třebová prohrála s Rychnovem n/Kn. dokonce 2:6 a tak jedině Vysoké Mýto přivezlo všechny body ze Šumperka za výhru 2:6. Další výsledky: Hradec Králové B - Velké Losiny 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

06.01.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Letohrad - Litomyšl B 4:4 (protest), Žamberk B - Svitavy A 4:4, Č.Třebová B - Lanškroun 1,5:6,5, Jablonné n/O. - Polička B 1:7, Svitavy B - Ústí n/O. C 0:8, D.Čermná - M.Třebová 1:7
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

06.01.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - Polabiny E 4,5:3,5, Rapid E - Hlinsko 1:7, V.Mýto C - Rapid D 4,5:3,5, Chotěboř B - Polička C 6:2, Choceň - Bohemia B 1,5:6,5, Polabiny F - Rapid Teenagers 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

05.01.13 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 1.turnaj
V sobotu 5.ledna 2013 se v Pardubicích-Polabinách uskutečnil 1.turnaj Krajské soutěže družstev mládeže, kterého se zúčastnilo neuvěřitelných 17 čtyřčlenných manšaftů !!
Systémem Start-Cíl v něm suverénně zvítězilo družstvo Rapidu Pardubice (červení), které si tak vytvořilo předpoklady nejen k celkovému vítězství, ale i k postupu do dalšího ročníku Krajského přeboru družstev mládeže !!
Doufejme, že o dojmy z tohoto turnaje se se všemi podělí přímí účastníci na webech České Třebové, Hlinska, Chrudimi, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž st. žáků

05.01.13 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická šachová Olympiáda - 1.turnaj
V sobotu 5.ledna 2013 se v Kulturním domě ve Chvaleticích uskutečnil 1.turnaj nového seriálu turnajů pro mládež - Chvaletická šachová Olympiáda, kterého se ve dvou kategoriích (hraných v jedné skupině) zúčastnilo celkem 29 hráčů z blízkého i hodně vzdáleného okolí.
Mezi staršími žáky suverénně kraloval Dominik Řezníček z Polabin, který nepovolil svým soupeřům ani jedinou remizu, následovaný dvojicí David Černý a Jan Trojtl (oba Hronov), jedinou dívkou byla Lenka Křemenáková z Chvaletic.
V mladší kategorii byl nejúspěšnější Marek Bílek před Tomášem Ludvíkem (oba Polabiny), třetí skončil Lukáš Němeček z Poděbrad, z dívek se nejvíce dařilo Miře Maňákové z Chvaletic.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

03.01.13 Sekce : Soutěže jednotlivců
České šachové vánoce
Ve dnech 26.prosince 2012 až 2.ledna 2013 se v Litomyšli uskutečnil 14.ročník turnaje České šachové vánoce, který byl současně Krajským přeborem Pardubického kraje.
Mezi symbolickými 64 účastníky zvítězil IM David Kaňovský z Grygova před FM Martinem Červeným z Polabin a IM Kananem Hyedarlim z Azerbajdžanu, nejlepší ženou (i juniorkou) se stala Eliška Johnová z Mostu, nejlepším juniorem Michael Kubík z Frýdku-Místku a nejlepším seniorem Jiří Tejkal z Loko Praha.
V Krajském přeboru skončili za prvním FM Martinem Červeným z Polabin na druhém místě FM Marian Sabol z Vysokého mýta a na třetím místě FM Michal Novotný z Polabin, z juniorů byl nejlepší Jakub Půlpán z Polabin.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

03.01.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Jirky Pavliše
V neděli 30.12.2012 pořádala TJ Sokol Krouna v sokolovně již 8. ročník šachového turnaje Memoriál Jirky Pavliše v rapidu. Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol v tempu 2 x 15 minut. Turnaje se zúčastnilo celkem 83 hráčů nejen z několika krajů Čech a Moravy, ale i dva hráči z Litvy. Průměrné ELO hráčů turnaje bylo 1699 bodů, přičemž 15 z nich mělo ELO vyšší než 2000.
Po 9 kolech se vítězem turnaje zaslouženě stal Michal Novotný z ŠK 2222 Polabiny Pardubice se ziskem 7,5 bodu, druhý skončil Vlastimil Bouček z ŠK Kostelec n. Č.L. se 7 body , třetí místo také se 7 body obsadil Lukáš Karásek z ŠO Gordic Jihlava.
S názory na turnaj (možná) dostanete příležitost se seznámit na webových stránkách zúčastněných oddílů - Hlinsko, Chotěboř, Polabiny, Polička, Vysoké Mýto a Ústí n/O.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

02.01.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Vánoční turnaj v šachu
Ve středu 26.prosince se v DDM Kostelec n/O. uskutečnil 21.ročník Vánočního turnaje v šachu, kterého se zúčastnilo i několik hráčů našeho kraje.
A nevedli si vůbec špatně: za vítězným Zbyňkem Ringelem z Rychnova n/Kn. se na stupních vítězů umístili Tomáš Pokorný z Lanškrouna a Jaroslav Mojžíš z Polabin, a ani v dalším pořadí se našinci neztratili.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Lupenická hospoda 2012
V sobotu 29.prosince 2012 uspořádal ŠK Panda Rychnov n/Kn. 1.ročník turnaje v 'polobleskové' hře v prostorách nově renovované hospody v Lupenicích. Nový turnaj na pomezí dvou krajů oslovil celkem 51 zájemců, z nichž 21 bylo z našeho kraje.
V příjemném prostředí a přátelské atmosféře se prvním vítězem stal brněnský expardubák FM Martin Šklíba, druhý byl Oldřich Vedral z OAZY Praha a na třetím místě skončil mladý polabinský exrychnovák Jan Macháň.
Další komentáře k turnaji tentokrát najdete (prozatím ?) pouze na webu Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

27.12.12 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Oldřicha Hájka
Ve středu 26.prosince 2012 se v Ústí n/O. uskutečnil 44.ročník Memoriálu Oldřich Hájka, který byl současně Krajským přeborem PDŠS pro rok 2013 v bleskové hře a započítával se do hodnocení RtgFide v blesku.
Za účasti 56 hráčů s odstupem zvítězil Martin Červený před Alešem Jedličkou (oba Polabiny) a Marianem Sabolem z Vysokého Mýta, nejlepší ženou byla Magdaléna Komárková z Poličky, seniorem František Navrátil z Polabin, juniorem Jan Mareš z Ústí n/O. a juniorkou Gabriela Sabolová z Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

23.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Sledovanost webu PDŠS - 500 000 návštěv !!
Návštěvníci webu PDŠS si letos pod stromeček nadělili malý dárek - díky jejich přízni zaznamenaly v neděli 23.prosince 2012 webové stránky PDŠS za cca 10 let své existence přístup svého půlmiliontého návštěvníka !!!
Na přiloženém grafu, který znázorňuje průměrný denní počet návštev webu (počítaný jako průměr z posledních 3 měsíců) za celou dobu jeho existence, je dobře vidět postupný nárůst sledovanosti i její kolísání v průběhu jednotlivých roků.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

23.12.12 Sekce : Nemistrovské akce
Dorostenecká liga - 1.kolo
V rámci druhého kola Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16, které se hrálo v sobotu 1.prosince 2012 v Ústí n/O., se uskutečnilo také 1.kolo Dorostenecké ligy PDŠS.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

22.12.12 Sekce : Nemistrovské akce
Vánoční turnaj mládeže Svitavy
V sobotu 22.prosince 2012 se ve Svitavách uskutečnil další ročník Vánočního turnaje mládeže ve třech kategoriích.
V kategorii do 12 let s přehledem zvítězil první nasazený Tomáš Ludvík z Polabin, který za sebou s bodovým odstupem nechal dvojici Lukáš Pavlíček z Poličky a Michal Ročňák, z dívek byla nejlepší Marie Vašková (oba Hlinsko).
Také v kategorii do 16 let se prosadili favorité, ale o medailistech v pořadí Matěj Půlpán z Polabin, Josef Havelka z Lanškrouna a Václav Grundmann z Ústí n/O. rozhodovalo až pomocné hodnocení, mezi dívkami kralovala Lucie Ambrožová z Poličky.
V Openu se z vítězství radoval Jan Mareš z Ústí n/O., který předstihl favorizované duo Jakub Půlpán a Jan Macháň (oba Polabiny) o půl bodu, jedinou dívkou byla Monika Ryšavá z Poličky.
Postřehy z turnaje byste časem mohli nalézt na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Mohelnice, Polabin, Poličky, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

20.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
PF 2013
Veselé vánoce a šťastný Nový rok 2013 všem návštěvníkům tohoto webu přeje webmaster !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.12.12 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků - první trojkolo
První turnaj Krajského přeboru PDŠS družstev st. žáků pro sezonu 2012/13 se uskutečnil v sobotu 15.prosince 2012 ve Svitavách.
První sraz opanovalo B družstvo Lanškrouna, které zvítězilo ve všech třech utkáních a do druhého srazu bude v únoru vstupovat z první pozice s plným počtem bodů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

15.12.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 5.kolo
Páté kolo 2.ligy skupina D tentokrát více přálo domácím celkům.
V krajských derbyzápasech zvítězilo Vysoké Mýto nad Rapidem Pardubice 6:2, stejným výsledkem porazila Chrudim Českou Třebovou a Velké Losiny vyhrály se Šumperkem 5:3. Výhodu domácího prostředí využil i Rychnov n/Kn. k vysoké výhře 6,5:1,5 nad Ústím n/O..
Domácí ztratili body pouze v duelu Hradec Králové B proti Polabinám C za remizu 4:4 a v souboji dvou nejvzdálenějších účastníků této skupiny druhé ligy Náchod nestačil na Olomouc a podlehl jí vysoko 1,5:6,5.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

15.12.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: D.Čermná - Letohrad 2,5:5,5, M.Třebová - Svitavy B 8:0, Ústí n/O. C - Jablonné n/O. 7,5:0,5, Polička B - Č.Třebová B 6,5:1,5, Lanškroun - Žamberk B 5,5:2,5, Svitavy A - Litomyšl B 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

15.12.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny F - Chrudim C 5,5:2,5, Rapid Teenagers - Choceň 6,5:1,5, Bohemia B - Chotěboř B 4:4, Polička C - V.Mýto C 4,5:3,5, Rapid D - Rapid E 6:2, Hlinsko - Polabiny E 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

14.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Stříbro z Mistrovství ČR jednotlivců v blesku pro Jakuba Půlpána !!
V sobotu 15.prosince 2012 se v Praze pod dohledem televizních kamer uskutečnilo Mistrovství České republiky jednotlivců v bleskové hře, kterého se ve třech kategoriích (muži, ženy, mládež) zúčastnilo celkem 122 hráčů, z nichž 13 bylo členy oddílů našeho kraje.
Výsledky základní části:
Mezi 52 muži podle očekávání zvítězil novoborský expardubák GM Viktor Láznička před třineckým IM Vojtěchem Plátem a pražským GM Davidem Navarou, z našich zástupců byl nejúspěšnější GM Miloš Jírovský z Rapidu Pardubice na 5.místě.
V ženách patřilo první místo WFM Martině Marečkové z Rychnova n/Kn., druhá skončila WIM Karolina Olšarová z Orlové a třetí WGM Eva Kulovaná z Třebíče, z našich zástupkyň byla nejlepší Gabriela Sabolová z Vysokého Mýta na 8.místě.
Mezi 40 startujícími v kategorii mládeže se z vítězství radoval Jakub Půlpán z Polabin - Blahopřejeme !!!, který společně s Tomášem Krausem z Hořic a Ondřejem Tomanem z Údlic docílil 9,5/13, na 5.místě skončil ještě Jan Macháň z Polabin.
Finalové boje: Po skončení základní třináctikolové části následovalo ve všech třech soutěžích vyřazovací finale nejúspěšnějších čtveřic, které určilo konečné pořadí následovně:
Muži: Vojtěch Plát, Viktor Láznička, David Navara
Ženy: Tereza Olšarová, Eva Kulovaná, Karolina Olšarová
Mládež: Tomáš Kraus, Jakub Půlpán, Ondřej Toman

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

13.12.12 Sekce : Přebory škol
Krajské finale přeboru středních škol
Ve středu 12.prosince 2012 proběhlo ve Svitavách Krajské finale Přeboru čtyřčlenných družstev středních škol, kterého se letos zúčastnilo rekordních 15 družstev. Mezi nimi si nejlépe vedla družstva Gymnázium Lanškroun A a Sportovní Gymnázium Dašická Pardubice, která si vybojovala postup do celostátního finale.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

11.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Registrace členů oddílů pro rok 2013
Pro příští rok chystá Šachový svaz ČR zásadní změnu ve formě úhrady členských příspěvků. Od 1.1.2013 budou veškeré finanční závazky oddílů vůči ŠSČR hrazeny na základě faktur vystavených Šachovým svazem oddílům.
(aktualizováno 11.2.2013)

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

11.12.12 Sekce : Přebory škol
Krajské finale přeboru základních škol v kategorii 1.-5.tříd
V pondělí 10.prosince 2012 se v Ústí n/O. uskutečnilo Krajské finale Přeboru škol čtyřčlenných družstev v kategorii 1.-5.tříd. Při účasti pouhých šesti družstev (z toho tří z Pardubic) bylo suverénně nejúspěšnější družstvo ZŠ Ležáků Hlinsko s odstupem následované družstvem ZŠ Jiráskova Lanškroun a obě se kvalifikovala do celostátního finale.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

09.12.12 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 1.ligy západ nestačily Polabiny A na Holdii a podlehly jí v Praze vysoko 6:2 (když alespoň 'čest' jim opět zachraňovaly zadní šachovnice).
Další výsledky: Vyšehrad - Pankrác 3,5:4,5, Poštovní Spořitelna - Hradec Králové 6,5:1,5, Nový Bor B - Lysá n/L. B 2,5:5,5, Jičín - Vršovice 4,5:3,5, České Budějovice - Kobylisy 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

09.12.12 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole 1.ligy východ i přes abnormální přízeň Štěstěny podlehly Polabiny B doma Kroměříži 3,5:4,5 a nadále jsou bez jediného bodu na posledním místě tabulky.
Další výsledky: Duras Brno - Orlová 3:5, Grygov B - Jihlava 3:5, Karviná - Třebíč 5:3, Staré Město - Frýdek-Místek B 3,5:4,5,Litovel B - Zlín 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

09.12.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička - Bohemia 4:4, Zaječice - Litomyšl 5,5:2,5, H.Městec - Rapid Aggressors 3,5:4,5, Polabiny D - Chrudim B 1,5:4,5, Chotěboř - V.Mýto B 3,5:4,5, Žamberk - Ústí n/O. B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

09.12.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - Polička F 4:1, Hlinsko C - Polička E 2,5:2,5, Krouna - Hlinsko B 2:3, Němčice - M.Trnávka 2,5:2,5, Polička D volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

09.12.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná B - Žamberk C 5:0, Lanškroun B - Kunvald B 2:3, Mistrovice - Kunvald C 2:3, H.Čermná A - Letohrad B 0,5:4,5, Ústí n/O. E - Ústí n/O. D 1:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

09.12.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 4.kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid Kids - Bohdaneč 0,5:4,5, Krucemburk - Polabiny H 3:2, Chotěboř C - Polabiny G 0:5, Chrudim D - Rapid G 3,5:1,5, Miřetice volno+E17
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

09.12.12 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finalové skupiny o medaile a o udržení
V sobotu 8.prosince 2012 měla Extraliga dorostu v obou základních skupinách na pořadu zápasy pátého kola, z nichž mnohé byly předehrány již dříve.
Ve východní skupině si Polabiny A upevnily první příčku po vítězství 5,5:0,5 nad Polabinami B, ve skupině západ podlehla Polička Vlašimi 2:4 a je stále poslední.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

09.12.12 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - 5+6 kolo
V sobotu 8.prosince 2012 pokračovala 1.liga dorostu skupina sever zápasy pátého a šestého kola. V nich se z našinců vytáhlo zejména družstvo Polabin C, které v Rychnově n/Kn. vyhrálo oba své zápasy, jedno vítězství si připsali Lanškroun a Polabiny D, jen Polička B vyšla naprázdno a dostala se až do pásma sestupu a v předehrávce 7.kola nadělily Polabiny C vlastnímu D družstvu 'kanára'.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

09.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Losinského Kapra
V sobotu 8.prosince 2012 se v Koutech nad Desnou uskutečnil 20.ročník turnaje 'O Losinského kapra', který byl součástí GP ČR jednotlivců v rapidu. Ve startovním poli 132 hráčů za účasti 4 GM, 5 IM a 10 FM byl suverénně nejlepší IM Jan Bernášek z Rapidu Pardubice, v konečném pořadí byli v popředí vidět i další naši zástupci.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.12.12 Sekce : Přebory škol
Krajské finale přeboru základních škol v kategorii 6.-9.tříd
Ve čtvrtek 6.prosince 2012 se v Pardubicích uskutečnilo Krajské finale Přeboru škol čtyřčlenných družstev v kategorii 6.-9.tříd. V osmičlenné finalové skupině se nejvíce dařilo družstvům ZŠ Polabiny 1 Pardubice a Gymnaziu JR Chrudim, která se ostatním vzdálila 'o parník', suverénně obsadila první dvě místa a postoupila do celostátního finale.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

02.12.12 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - druhé dvoukolo
Ve druhém dvoukole Extraligy ŠSČR po sobotní 'selance', v níž Rapid Pardubice zdolal Turnov vysoko 6:2, došlo v neděli na lámání chleba. V duelu s favorizovaným Novým Borem Rapid 'nestačil s dechem' a podlehl mu 5,5:2,5.
Další výsledky: sobota: Litovel - Frýdek-Místek 1:7, Grygov - Třinec 4:4, Mahrla - Labortech 3,5:4,5, Bohemians - Poruba 3:5, Nový Bor - Lysá n/L. 5:3
neděle: Třinec - Litovel 2,5:5,5, Frýdek-Místek - Grygov 5,5:2,5, Poruba - Mahrla 3:5, Labortech - Bohemians 4,5:3,5, Lysá n/L. - Turnov 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

02.12.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 4.kolo
V neděli 2.prosince 2012 pokračovala 2.liga skupina D zápasy čtvrtého kola, které přálo hostujícím celkům. Na domácí půdě získaly alespoň 1 bod pouze (opět děravé) Polabiny C za remizu 4:4 s Náchodem, Rapid Pardubice B podlehl Velkým Losinám vysoko 1,5:6,5, v krajských derbyzápasech pak Ústí n/O. prohrálo s Chrudimí rovněž přesvědčivě 2:6 a Česká Třebová podlehla Vysokému Mýtu 3:5.
Další výsledky: Olomouc - Rychnov n/Kn. 3,5:4,5, Šumperk - Hradec Králové B 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

02.12.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Letohrad - Svitavy A 4,5:3,5, Litomyšl B - Lanškroun 3,5:4,5, Žamberk B - Polička B 3:5, Č.Třebová B - Ústí n/O. C 5,5:2,5, Jablonné n/O. - M.Třebová 2:6, Svitavy B - D.Čermná 1:7
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

02.12.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - Hlinsko 6,5:1,5, Polabiny E - Rapid D 6:2, Rapid E - Polička C 7:1, V.Mýto C - Bohemia B 2:6, Chotěboř B - Rapid Teenageers 3,5:4,5, Choceň - Polabiny F 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

01.12.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16
V sobotu 1.prosince 2012 se v Ústí n/O. uskutečnilo druhé kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16.
Kategorie do 14 let se zúčastnilo 56 hráčů, z nichž nejúspěšnější byli Tomáš Ludvík a Patrik Žejdlík (oba Polabiny) před Ondřejem Švandou, dívkám vévodila Lucie Ambrožová (oba z Poličky).
V kategorii do 16 let se představilo pouhých 10 účastníků, přičemž celé stupně vítězů zabrali Lanškrouňáci v pořadí Antoním Vu, Matěj Doleček a Josef Havelka.
S postřehy z řad účastníků se můžete seznámit na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, M.Třebové, Poličky, Polabin, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

01.12.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Polofinale MČR juniorů a dorostenců 2012
Ve dnech 25.11.-1.12.2012 se v Havlíčkově Brodě uskutečnilo Polofinale Mistrovství ČR juniorů a dorostenců současně s Mistrovstvím ČR juniorek a dorostenek pro rok 2012. Mezi 84 účastníky byla i osmičlenná výprava zástupců našeho kraje, z nichž si nejlépe vedli David Výprachtický ze Žamberka - 8.místo (čtvrtý v B20), Jan Macháň z Polabin - 12.místo (sedmý v B18) a Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta - 46.místo (pátá v G18).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.11.12 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 4/2012
Na poslední letošní schůzi zkontroloval VV uložené úkoly, vyslechl zprávy z komisí STK, mládeže a hospodáře, zabýval se přípravou Konference delegátů pro rok 2013 a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

28.11.12 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků 2012/13 - propozice
Komise mládeže PDŠS vydala Úvodní zprávu ke Krajskému přeboru družstev žáků pro sezonu 2012/13, který se při účasti 4 družstev bude hrát dvoukolově.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

25.11.12 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 3.kolo
Ve třetím kole 1.ligy východ nestačily v souboji B-družstev Polabiny B v Litovli na místní extraligovou rezervu a podlehly jí nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5.
Další výsledky: Zlín - Staré Město 3,5:4,5, Frýdek-Místek B - Karviná 5,5:2,5, Třebíč - Grygov B 3,5:4,5, Jihlava - Duras Brno 3,5:4,5, Orlová - Kroměříž 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

25.11.12 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 3.kolo
Ve třetím kole 1.ligy západ podlehly Polabiny A doma Poštovní spořitelně vysoko 2:6, když za domácí bodovaly jen 'mladé pušky'.
Další výsledky: České Budějovice - Vyšehrad 7:1 (hosté přijeli jen v pěti !!), Kobylisy - Jičín 3:5, Vršovice - Nový Bor B 1,5:6,5, Lysá n/L. B - Holdia 3,5:4,5, Hradec Králové - Pankrác 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

25.11.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 3.kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Žamberk - Polička 2:6, Ústí n/O. B - Chotěboř 4,5:3,5, V.Mýto B - Polabiny D 5,5:2,5, Chrudim B - H.Městec 6:2, Rapid Aggressors - Zaječice 5:3, Litomyšl - Bohemia 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

25.11.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 3.kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. E - H.Čermná B 2:3, Ústí n/O. D - H.Čermná A 3,5:1,5, Letohrad B - Mistrovice 2,5:2,5, Kunvald C - Lanškroun B 1:4, Kunvald B - Žamberk C 4,5:0,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

25.11.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: M.Trnávka - Krouna 3,5:1,5, Hlinsko B - Hlinsko C 2:3, Polička E - Lanškroun C 0:5, Polička F - Polička D 1,5:3,5, Němčice volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

25.11.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid G - Chotěboř C 3,5:1,5, Polabiny G - Krucemburk 2,5:2,5, Polabiny H - Rapid Kids 2,5:2,5, Bohdaneč - Miřetice 3,5:1,5, Chrudim D volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

24.11.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 2.kolo
Druhé kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 10-12 se odehrálo v sobotu 24.listopadu 2012 v Hlinsku.
Kategorie H/D 10 se zúčastnilo 31 hráčů, z nichž byl nejlepší Jan Jiroušek z Č.Třebové následovaný Adamem Švandou z Poličky a nejlepší dívkou Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O..
Mezi dvanáctiletými žáky zvítězil Vojtěch říha z Hlinska před Ondřejem Švandou a Lukášem Pavlíčkem (oba Polička), z dívek Byla nejlepší Marie Vašková z Hlinska.
Ohlasy na turnaj by se časem mohly objevit na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

24.11.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Járy Masopusta
V sobotu 24.listopadu 2012 uspořádal TJ Sokol Mistrovice 15.ročník Turnaje Járy Masopusta, kterého se zúčastnilo 43 hráčů zejména z východní části našeho kraje. V turnaji se prosadili favorité, když zvítězil Tomáš Pokorný z Lanškrouna před Richardem Jermanem z Kladna a Jaroslavem Volfem z Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

24.11.12 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Svitavy kategorií 1.-5.tříd a 6.-9.tříd
V pátek 23.listopadu 2012 se v Poličce uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol kategorií 1.-5.tříd i 6.-9.tříd.
Při účasti pouhých 7 družstev hrály obě kategorie společně v jedné skupině, přičemž vítězem kategorie 1.-5.tříd se stalo družstvo ZŠ Na Lukách Polička A a v kategorii 6-9.tříd zvítězili zástupci ZŠ TGM Polička.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

21.11.12 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Pardubice kategorií 1.-5.tříd a 6.-9.tříd
Ve středu 21.listopadu 2012 se v Pardubicích odehrálo okresní kolo Přeboru škol kategorií 1.-5.tříd i 6.-9.tříd.
V kategorii 1.-5.tříd soutěžilo 14 družstev, z nich nejlepší byli hráči ZŠ Šfefánikova Pardubice před ZŠ Polabiny 1 Pardubice.
V kategorii 6.-9.tříd soutěžilo 5 družstev a vítězem se stali žáci ZŠ Polabiny 1 Pardubice.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

21.11.12 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Chrudim kategorií 1.-5.tříd a 6.-9.tříd
V úterý 20.listopadu 2012 se v Chrudimi uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol kategorií 1.5. tříd a 6-9.tříd, které se při účasti 9 družstev hrálo společně v jedné skupině.
V mladší kategorii 1.-5.tříd zvítězili zástupci ZŠ Ležáků Hlinsko, starší kategorie 6.-9.tříd se stala kořistí družstva GRJ Chrudim.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

20.11.12 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kat. 6-9.tříd
V úterý 20.listopadu 2012 se v Lanškrouně za účasti 9 družstev uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol okresu Ústí n/O. kategorie 6.-9.tříd základních škol. Suverénním vítězem se stalo družstvo Gymnazia Lanškroun, které v osmi utkáních ztratilo pouhé 3 remizy !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

20.11.12 Sekce : Soutěže žáků
Listina mládežnické reprezentace PDŠS 2012/13 - doplnění
Po skončení Mistrovství Čech mládeže do 10 let doplnila Komise mládeže Listinu mládežnické reprezentace PDŠS o další hráče.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

18.11.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 3.kolo
Druhá liga skupina D měla v neděli 18.listopadu 2012 na pořadu zápasy třetího kola.
V krajském derby zvítězilo Vysoké Mýto nad Ústím n/O. 5:3, Chrudim porazila Garde Olomouc 5,5:2,5, Polabiny C přivezly všechny body ze Šumperka za nejtěsnější výhru 4,5:3,5 a Česká Třebová přivezla bod z Velkých Losin za remizu 4:4. Naprázdno vyšel jen Rapid Pardubice B, když venku podlehl Hradci Králové B vysoko 6,5:1,5.
Další výsledky: předehrávané utkání Rychnov n/Kn. - Náchod 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

18.11.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy tyto výsledky: Svitavy B - Letohrad 0,5:7,5, D.Čermná - Jablonné 3,5:4,5, M.Třebová - Č.Třebová B 4,5:3,5, Ústí n/O. C - Žamberk B 5:3, Polička B - Litomyšl B 7,5:0,5, Lanškroun - Svitavy A 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

18.11.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Choceň - Chrudim C 2,5:5,5, Polabiny F - Chotěboř B 4:4, Rapid Teenagers - V.Mýto C 5,5:2,5, Bohemia B - Rapid E 6,5:1,5, Polička C - Polabiny E 5:3, Rapid D - Hlinsko 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

18.11.12 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže do 10 let
Ve dnech 16.-18.listopadu 2012 se v jihočeském Hrdoňově uskutečnilo další Mistrovství Čech mládeže, tentokrát v nejmladších kategoriích H/D 8-10.
Výprava našeho kraje byla velice úspěšná, protože se z něj vrátila se dvěma zlatými (!!) medailemi, o které se postarali Ondřej Švanda z Poličky a Kateřina Dudlová z Ústí n/O. (oba v kategorii H/D 10) - Blahopřejeme !!!
Příslibem do budoucna je i skutečnost, že prakticky všichni naši účastníci (z Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Svitav a Ústí n/O.) docílili nejméně 50% možných bodů a většina z nich je i o dost překročila !

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

16.11.12 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kat. 1.-5.tříd
Ve čtvrtek 15.listopadu 2012 se v Lanškrouně uskutečnilo okresní kolo Přeboru čtyřčlenných družstev ZŠ v kategorii 1.-5.tříd, v němž zvítězilo družstvo ZŠ Jiráskova Lanškroun před ZŠ Komenského Ústí n/O.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

11.11.12 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 2.kolo
Ani ve druhém kole 1.ligy západ se Polabinám A (opět nekompletním) nedařilo, když podlehly v Praze Pankráci 5,5:2,5.
Další výsledky: Vyšehrad - Hradec Králové 3,5:4,5, Pošt. Spořitelna - Lysá n/L. B 5:3, Holdia - Vršovice 5,5:2,5, Nový Bor B - Kobylisy 5:3, Jičín - Č.Budějovice 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

11.11.12 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 2.kolo
Také ve 2.kole 1.ligy východ Polabiny B nebodovaly, když ve 'zdecimované' sestavě podlehly doma Orlové vysoko 1,5:6,5. Další výsledky: Kroměříž - Jihlava 5:3, Duras Brno - Třebíč 4,5:3,5, Grygov B - Frýdek-Místek B 4,5:3,5, Karviná - Zlín 5,5:2,5, Staré Město - Litovel B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

11.11.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 2.kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička - Litomyšl 6:2, Bohemia - Rapid Aggressors 5,5:2,5, Zaječice - Chrudim B 5:3, H.Městec - V.Mýto B 2:6, Polabiny D - Ústí n/O. B 3:5, Chotěboř - Žamberk 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

11.11.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 2.kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Polička D - Polička E 3:2, Lanškroun C - Hlinsko B 5:0, Hlinsko C - M.Trnávka odloženo, Krouna - Němčice 0,5:4,5, Polička F volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

11.11.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 2.kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná B - Kunvald B 2:3, Žamberk C - Kunvald C 3,5:1,5, Lanškroun B - Letohrad B 2,5:2,5, Mistrovice - Ústí n/O. D 2:3, H.Čermná A - Ústí n/O. E 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

11.11.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 2.kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Miřetice - Polabiny H 4:1, Rapid Kids - Polabiny G 1,5:3,5, Krucemburk - Rapid G 4:1, Chotěboř C - Chrudim D 1:4, Bohdaneč volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

10.11.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 1.kolo
V sobotu 10.listopadu 2012 uspořádal ŠO TJ Lanškroun 1.kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16, kterého se zúčastnilo celkem 65 nejstarších šachových nadějí.
Obzvlášť potěšitelná byla účast 54 startujících v kategorii do 14 let, v níž zvítězil Ondřej Cach z Polabin před Adamem Kolomým z Lanškrouna a Jakubem Nešporem z Poličky, mezi deseti (!!) zúčastněnýmí dívkami byla nejlepší Lucie Ambrožová z Poličky.
Naproti tomu v kategorii do16 let hrálo pouhých 11 hráčů, z nichž byl nejúspěšnější Josef Havelka z Lanškrouna před Dominikem Řezníčkem z Polabin a Janem Česenkem z Poličky, dívky se ho vůbec nezúčastnily.
Jak tento turnaj viděli vedoucí jednotlivých výprav, to se doufejme brzy dočtete na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, M.Třebové, Polabin, Poličky, Ústí n/O. a V.Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

06.11.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mohelnice Open 2012
V sobotu 3.listopadu 2012 uspořádal ŠO DDM+TJ Mohelnice již 26.ročník turnaje v rapidu, kterého se mezi 68 hráči úspěšně zúčastnila i čtyřčlenná výprava z Moravské Třebové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.11.12 Sekce : Soutěže žáků
Listina mládežnické reprezentace PDŠS 2012/13
KM PDŠS vydala Listinu mládežnické reprezentace PDŠS na sezónu 2012/2013, která bude ještě doplněna po MČech do 10 let. Podmínkou zařazení na Listinu bylo umístění v roce 2012 v první polovině závěrečného pořadí Mistrovství Čech nebo MČR (dívky) či MČR v rapid šachu a chlapci 10-16 vybojovaná účast na MČR.
Vypsaní mládežníci jsou osvobozeni od startovného v soutěžích jednotlivců mládeže PDŠS 2012/2013.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

04.11.12 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - první dvoukolo
První dvoukolo Extraligy ČR začalo pořádně zostra. Náš zástupce Rapid Pardubice vstoupil do soutěže na domácí půdě a to více než úspěšně - v sobotu zvítězil nad Mahrlou Praha vysoko 6:2 a v neděli deklasoval Bohemians Praha dokonce 7:1, díky čemuž mu patří první příčka tabulky !
Další výsledky: sobota: Nečekaná bomba vybuchla v zápase Lysá n/L. - Bohemians Praha, který vyhráli odepisovaní hosté v poměru 4,5:3,5 !!, kuriozitou kola je kontumační výsledek partie Plát - Markoš (-:+) v zápase Třince s Novým Borem 2,5:5,5, dost nečekaná je prohra Frýdku-Místku s Turnovem 3,5:4,5 stejně jako prohra Labortechu Ostrava s Litovlí rovněž 3,5:4,5 a tak snad jen zápas Poruba - Grygov 5,5:2,5 splnil předpoklady bookmakerů.
neděle: Nový Bor - Frýdek-Místek překvapivě 4:4, Turnov - Třinec 5,5:2,5, Mahrla Praha - Lysá n/L. 3,5:4,5, Grygov - Labortech Ostrava opět nečekaně 5:3, Litovel - Poruba 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

04.11.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - 2.kolo
V neděli 4.listopadu 2012 pokračovala 2.ligy skupina D zápasy druhého kola. V nich se nejvíce dařilo Rapidu Pardubice, který doma zvítězil nad Šumperkem vysoko 6,5:1,5, úspěšná byla Chrudim v Náchodě s výhrou 6:2 i Ústí n/O. při domácí výhře 4,5:3,5 s Velkými Losinami a Vysoké Mýto přivezlo bod z Olomouce za remizu 4:4. Zbývající družstva již vyšla naprázdno - Polabiny C podlehly doma Rychnovu n/Kn. 3:5 a stejným poměrem prohrála i Česká Třebová doma s Hradcem Králové B.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

04.11.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - druhé kolo
Krajský přebor 2.třídy východ pokračoval v neděli 4.listopadu 2012 druhým kolem s těmito výsledky: Letohrad - Lanškroun 2:6, Svitavy A - Polička B 4,5:3,5, Litomyšl B - Ústí n/O. C 2:6, Žamberk B - M.Třebová 3,5:4,5, Č.Třebová B - D.Čermná 5,5:2,5, Jablonné n/O. - Svitavy B 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

04.11.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - druhé kolo
Krajský přebor 2.třídy západ pokračoval v neděli 4.listopadu 2012 druhým kolem s těmito výsledky: Chrudim C - Rapid D 3:5, Hlinsko - Polička C 4,5:3,5, Polabiny E - Bohemia B 3,5:4,5, Rapid E - Teenagers 1,5:6,5, V.Mýto C - Polabiny F 2:6, Chotěboř B - Choceň 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

03.11.12 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 1.kolo
V sobotu 3.listopadu 2012 se v Pardubicích uskutečnilo 1.kolo Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 10-12 za účasti 81 nejmladších adeptů královské hry.
V kategorii H/D 10 nedala nikomu šanci Kateřina Dudlová z Ústí n/O. a obsadila samostatné první místo před trojicí mladíků - Adam Švanda z Poličky, Martin Stoček z Rapidu Pardubice a Rudolf Jun z Chotěboře.
V kategorii H/D 12 zvítězil Tomáš Ludvík z Polabin před Ondřejem Novotným z Hlinska a Ondřejem Švandou z Poličky (když o pořadí rozhodlo jen pomocné hodnocení), nejlepší dívkou byla Marie Vašková z Hlinska.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

01.11.12 Sekce : Svazové informace
Dorostenecká liga PDŠS 2012/13 - propozice
Komise mládeže vydala Propozice Dorostenecké ligy PDŠS pro sezonu 2012/13, která se bude hrát švýcarským systémem na 7(9) kol.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

31.10.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Licenční poplatky rozhodčích FIDE turnajů
KR PDŠS upozorňuje všechny rozhodčí, že k 1.lednu 2013 vstupuje v platnost nové nařízení FIDE o placení licenčních poplatků všech rozhodčích, kteří řídí soutěže se zápočtem partií na FIDE rating. Termín zaplacení těchto poplatků 1.12.2012 se již blíží, vyzýváme proto všechny rozhodčí, aby se seznámili s publikovaným článkem a průběžně sledovali stránky ŠSČR, kde by se měly objevit i další informace.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.10.12 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - 1.kolo
V neděli 28.října 2012 zahájila novou sezonu také 1.liga skupina západ, v níž náš zástupce Polabiny A přivítaly doma hosty z Hradce Králové. Oběma družstvům do optimální sestavy dost chybělo, přesto však Polabiny na Hradec nestačily a podlehly mu 5:3.
Další výsledky: Jičín - Vyšehrad 5,5:2,5, Č.Budějovice - Nový Bor 3,5:4,5, Kobylisy - Holdia 3:5, Vršovice - Pošt. spořitelna 3,5:4,5, Lysá n/L. B - Pankrác 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

28.10.12 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - 1.kolo
Krajský přebor 1.třídy zahájil novou soutěžní sezonu následujícími výsledky prvního kola: Chotěboř - Polička 4:4, Žamberk - Polabiny D 5,5:2,5, Ústí n/O. B - H.Městec 4,5:3,5, V.Mýto B - Zaječice 3,5:4,5, Chrudim B - Bohemia 3:5, Rapid Aggressors - Litomyšl 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

28.10.12 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 1.kolo
V prvním kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Němčice - Hlinsko C 4:1, M.Trnávka - Lanškroun C 1,5:3,5, Hlinsko B - Polička D 1:4, Polička E - Polička F 5:0, Krouna volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

28.10.12 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž sever - 1.kolo
V prvním kole Krajské soutěže sever byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná A - H.Čermná B 1,5:3,5, Ústí n/O. E - Mistrovice 2,5:2,5, Ústí n/O. D - Lanškroun B 2:3, Letohrad B - Žamberk C 4,5:0,5, Kunvald C - Kunvald B 0,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

28.10.12 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 1.kolo
V prvním kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim D - Krucemburk 2,5:2,5, Rapid G - Rapid Kids 2:3, Polabiny G - Miřetice 4:1, Polabiny H - Bohdaneč 0,5:4,5, Chotěboř C volno
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

27.10.12 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže 2012
Ve dnech 20.-27.října 2012 se v jihočeském Hrdoňově uskutečnilo Mistrovství Čech mládeže v kategoriích H/D 10, 12 a 16. Mezi 196 účastníky bylo i 23 hráčů z Pardubického kraje - Hlinsko 2, Lanškroun 4, Polabiny 9, Polička 5 a Ústí n/O. 3.
V kategorii H/D 12 si podle očekávání nejlépe vedl Matěj Půlpán z Polabin, který se ziskem 7/9 a horším pomocným hodnocením obsadil 2.místo ! S nejméně 50% možných bodů skončili další 4 naši zástupci, mezi nimiž byla i jediná naše dívka Marie Vašková z Hlinska.
V kategorii H/D 14 si nejlépe z našinců vedl Daniel Kožúšek z Polabin, který sice neobhájil post nasazené jedničky, ale se ziskem 6,5/9 získal alespoň bronzovou medaili. Dařilo se i dalším - s min. 50% turnaj zakončilo dalších 5 našich hráčů !
Ani v nejstarší kategorii H/D 16 se Janu Macháňovi z Polabin nepodařilo obhájit post nasazené jedničky, ovšem na stupních vítězů ho úspěšně zastoupil Josef Havelka z Lanškrouna se ziskem další stříbrné medaile za 7/9 opět s horším pomocným hodnocením! Na nejméně 50% pak skončilo i všech 6 zbývajících našinců v tého kategorii!!
Zahanbit se nedali ani naši zástupci v doprovodných Open turnajích a takřka všichni skončili rovněž s nejméně 50%!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.10.12 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - 1.kolo
V prvním kole nové sezony 1.ligy východ hostovaly Polabiny B ve Starém Městě, kde s děravou sestavou proti kompletním domácím prohrály hladce 6:2.
Další výsledky: Litovel B - Karviná 2,5:5,5, Zlín - Grygov B 4:4, Frýdek-Místek B - Duras Brno 2,5:5,5, Třebíč - Kroměříž 5:3, Jihlava - Orlová 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

15.10.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Lokomotiva Brno trénovala v Miřeticích !
Lokomotiva Brno si ve dnech 11.-14.října 2012 vybrala Miřetice za místo pro soustředění svých mladých hráčů před nadcházejícími boji na MMS v Koutech nad Desnou a hráče místního klubu NOPO Miřetice jako jejich sparingpartnery v přátelském zápase.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

14.10.12 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - první kolo
V neděli 14.října 2012 byla zahájena další sezona 2.ligy skupina D prvním kolem. V něm Vysoké Mýto porazilo Náchod 5,5:2,5, Chrudim zdolala nebezpečný Rychnov n/Kn. 4,5:3,5 a Polabiny C zvítězily na půdě Rapidu Pardubice B 5,5:2,5. Další naše celky už vyšly naprázdno - Česká Třebová prohrála v Šumperku 5:3 a Ústí n/O. v Hradci Králové B dokonce 6:2. V posledním zápase prvního kola hrály Velké Losiny s Olomoucí nerozhodně 4:4.
Předehrávka 3.kola : Rychnov n/Kn. - Náchod 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

14.10.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - první kolo
V neděli 14.října 2012 zahájil Krajský přebor 2 třídy východ novou sezonu partiemi prvního kola s těmito výsledky: Jablonné n/O. - Letohrad 4,5:3,5, Svitavy B – Č.Třebová B 1,5:6,5, D. Čermná - Žamberk B 3,5:4,5, M.Třebová - Litomyšl B 4,5:3,5, Ústí n/O. C - Svitavy A 3,5:4,5, Polička B - Lanškroun 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

14.10.12 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - první kolo
V neděli 14.října 2012 odstartoval Krajský přebor 2 třídy západ novou sezonu s těmito výsledky: Chotěboř B - Chrudim C 3,5:4,5, Choceň - V. Mýto C 1,5:6,5, Polabiny F - Rapid E 4:4, Teenagers - Polabiny E 3:5, Bohemia B - Hlinsko 5,5:2,5, Polička C - Rapid D 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

14.10.12 Sekce : Soutěže žáků
Vyhodnocení konkurzů na turnaje mládeže
Komise mládeže PDŠS zveřejnila vyhodnocení konkurzů na pořadatelství jednotlivých turnajů mládeže v sezoně 2012/13.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

08.10.12 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - první čtyři kola
Také v letošní sezoně reprezentují náš kraj v 1.lize ml. dorostu skupina sever čtyři družstva - 2222 ŠK Polabiny C a D, TJ Štefanydes Polička B a ŠKM Lanškroun.
Výhodu domácího prostředí mělo v prvních čtyřech kolech, odehraných ve dnech 6.-7.října 2012, jen družstvo Lanškrouna, které z ní vytěžilo 9 bodů a 5 místo v tabulce.
Ostatním družstvům se vůbec nedařilo (zvlášť když Polabiny C odehrály všechny zápasy jen ve čtyřech), takže se v současnosti po zásluze nacházejí až v nejspodnějších patrech tabulky.
Názory na jednotlivá utkání můžete nalézt na webových stránkách Nového Boru, Lípy, Kobylis, Liberce, Polabin, Hradce Králové, Bohemians Praha, Rychnova n/Kn. a Poličky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

07.10.12 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finalové skupiny o medaile a o udržení
Poprve v historii má letos náš kraj dvojnásobné zastoupení v Extralize st. dorostu skupina východ (a trojnásobné v Extralize dorostu celkem !!), když v této skupině letos startují hned dvě družstva 2222 ŠK Polabiny A a B.
První čtyři kola se hrála ve dnech 6.-7.října 2012 v Brně a Polabiny v nich obstály více než dobře - A družstvo je v čele tabulky a i B družstvo přes zisk pouhých dvou remiz sehrálo v extrémně vyrovnané soutěži ve všech zápasech důstojnou roli.
Názory na jednotlivá utkání můžete nalézt na webových stránkách Polabin, Frýdku-Místku, Náměště n/O., Loko Brno, Orlové, Havířova a Durasu Brno.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

07.10.12 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finalové skupiny o medaile a o udržení
Stejně jako v posledních třech letech má i letos náš kraj zástupce v Extralize st. dorostu skupina západ, kterým je tentokrát družstvo TJ Štefanydes Polička.
První čtyři kola se odehrála v termínu 6.-7.října 2012 ve Vlašimi a nekompletní Poličce se v nich vůbec nedařilo - ve všech čtyřech zápasech podlehla a v tabulce zaujímá poslední místo.
Názory na jednotlivá utkání můžete nalézt na webových stránkách Vlašimi, Mostu, Liberce, Bohemians Praha, Klatov, Říčan a Poličky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

02.10.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Elo FIDE ke dni 1.10.2012
Ke dni 1.října 2012 byly zveřejněna nejnovější listina ELO FIDE, na níž je uvedeno 278 aktivních hráčů z našeho kraje. Její hlavní význam spočívá v tom, že s uvedenými hodnotami Ela FIDE budou všichni hráči vstupovat do nového ročníku soutěží družstev a odehrají s ním celou soutěž.
Současně jsou uvedeny i momentálně platné hodnoty FIDE Ela pro rapid a bleskový šach u těch hráčů, kteří je již mají vypočteny.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.10.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Tatry 2012
Ve dnech 23.-30.září 2012 se v Tatranských Zruboch uskutečnil 18.ročník Mezinárodního šachového turnaje Open Tatry 2012. V početném (204 hráčů) a silně obsazeném turnaji se letos mnoho našinců neprezentovalo (3 hráči Rapidu a jeden Polabin) a ti zahráli v průměru spíše pod své možnosti.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

23.09.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Čeňka Honsy
V sobotu 22.září 2012 uspořádal šachový klub 2222 ŠK Polabiny 14.ročník Memoriálu Čeňka Honsy v rapidu, který se opět uskutečnil v obecním hostinci v Chotči.
Mezi 59 účastníky zvítězil GM Viguen Mirumian z Lysé n/L. před FM Michalem Novotným z Polabin a Sergejem Petuchovem z Rapidu Pardubice, zúčastnili se však nejen zástupci dalších oddílů z kraje (Bohemia Pardubice, Chotěboř, Lanškroun a Vysoké Mýto), ale i z dalších 11 oddílů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

19.09.12 Sekce : Svazové informace
Rozlosování soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2012/13
Ve středu 19.září 2012 se v Chocni uskutečnila losovací schůze soutěží družstev PDŠS, na níž byla všem družstvům v jednotlivých krajských soutěžích přidělena startovní čísla pro novou sezonu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

18.09.12 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 3/2012
Na své třetí letošní schůzi zkontroloval VV uložené úkoly, vyslechl zprávy z komisí STK, mládeže, rozhodčích a hospodáře, projednal a schválil navržené možnosti využití dotace ze ŠSČR a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

17.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Školení rozhodčích 2. a 3. třídy
Komise rozhodčích PDŠS uspořádala v Chocni ve dnech 8.-9.září 2012 školení a doškolení rozhodčích druhé a třetí třídy, kterého se zúčastnilo 21 uchazečů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR mládeže H/D 10-14 v rapidu
Ve dnech 15.-16.září 2012 se v Klatovech odehrálo Mistrovství České republiky mládeže kategorií H/D 10-14 v rapidu, ze kterého naši zástupci přivezli jedinou medaili - stříbro Josefa Havelky z Lanškrouna v kategorii H14 - Blahopřejeme !!!! Do desítky nejlepších se dostali ještě Daniel Kožúšek (5 v H14), Jakub Půlpán (7 v H14), Patrik Žajdlík (10 v H12), Tomáš Ludvík (5 v H10) - všichni Polabiny, Ondřej Švanda (6 v H10), Lucie Ambrožová (9 v D12) - oba z Poličky a Marie Vašková (8 v D10) z Hlinska, v doprovodném Openu pak kraloval Martin Šmajzr z Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

13.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Dodatek k Rozpisu soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2012/13
STK Pardubického krajského šachového svazu po dodatečných přihláškách vydala Dodatek k Rozpisu soutěží družstev na sezonu 2012/13, který obsahuje zejména definitivní rozdělení družstev KP2 a KS do jednotlivých skupin a také některé dodatečné pokyny.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

10.09.12 Sekce : Soutěže žáků
Rozpis soutěží družstev mládeže PDŠS pro sezonu 2012/13
KM PDŠS vydala Rozpis soutěží družstev mládeže, platný pro sezonu 2012/13
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

10.09.12 Sekce : Soutěže žáků
Směrnice pro pořádání KP mládeže jednotlivců
KM PDŠS vydala Směrnice pro pořádání soutěží mládeže jednotlivců
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

10.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Georgiev - Kesarovski
Ve dnech 1.-9.září 2012 se na bulharském Slunečném pobřeží uskutečnil již 11.ročník Memoriálu Georgieva a Kesarovskieho, který byl i letos přidružen k seriálu turnajů Czech Tour. Česká výprava v počtu 29 hráčů zřejmě podobně jako loni více než turnaji holdovala slunci a slané vodě, přesto umístění jednotlivých hráčů v průměru víceméně odpovídá jejich nasazení.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
O putovní pohár Makkabi Boskovice
V neděli 9.září 2012 se v Boskovicích uskutečnil 14.ročník bleskového turnaje 'O putovní pohár Makkabi Boskovice', který byl současně i přeborem jihomoravského kraje v bleskové hře.
Na start se postavilo 57 borců, z nichž plných 9 bylo ze šesti oddílů našeho kraje (Chotěboř, Lanškroun, Polabiny, Polička, Rapid Pardubice, Vysoké Mýto) - a to ještě nepočítám dva 'odrodilce'. Že by někdo z nich udělal 'díru do světa', to se říct nedá, ale v průměru si své uhráli - někdo víc, ale někdo i míň.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

08.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Jirky Mynáře 2012
V sobotu 8.září 2012 'zabloudila' trojice polabinských hráčů do Dvora Králové n/L., kde se zúčastnila 10.ročníku Memoriálu Jirky Mynáře v rapidu. Mezi 39 hráči vesměs z královéhradeckého kraje se podařil husarský kousek Janu Macháňovi, který všem zúčastněným 'vypálil rybník' a se ziskem 7,5/9 obsadil samostatné první místo - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR tělesně postižených
Ve dnech 25.srpna až 5.září 2012 se v Hradci nad Moravicí uskutečnilo Mistrovství ČR tělesně postižených. Mezi 30 účastníky byl i náš zástupce Jaroslav Volf z Ústí n/O., který jako první nasazený hráč potvrdil své nasazení a v turnaji se ziskem 7 bodů z devíti na pomocné hodnocení získal první místo - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
LOK ČR k 5.9.2012
Ke dni 5.září 2012 byla vydána národní Listina Osobních Koeficientů, která zahrnuje výsledky všech partií sehraných od začátku května 2012. Současně z ní lze vyčíst i hodnoty Ela FIDE včetně ratigu pro Rapid a Blesk, vydaných FIDE a platných k 1.září 2012. Souhrnně naleznete všechny Ratingy pro každého hráče v Databázi ŠSČR.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Změny oddílových příslušností 2012
Organizační komise ŠSČR zveřejnila schválené přestupy hráčů ke dni 5.září 2012. V letošním roce je jich v rámci kraje poněkud méně než obvykle (16) a mezi nimi zaujmou zejména 'taktické rošády' mezi pardubickými oddíly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Trade Fair Chess Festival Brno 2012
Ve dnech 26.srpna - 2.září 2012 se v Brně uskutečnil silně obsazený mezinárodní turnaj Trade Fair Chess Festival, na který zavítala i pětice našinců. Z nich se nejvíce dařilo IM Janu Bernáškovi z Rapidu Pardubice, který se ziskem 7/9 v turnaji zvítězil - Blahopřejeme !!!, hráčům z Litomyšle, Chotěboře ani Ústí n/O. se tentokrát moc nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.09.12 Sekce : Ostatní zajímavosti
Medailová smršť z Mistrovství ČR juniorů a dorostenců v rapidu
Ve dnech 1.-2.září 2012 se ve Světlé n/S. uskutečnilo Mistrovství ČR juniorů/ek a dorostenců/nek v rapidu, které však na start moc zájemců nepřilákalo - vypsaných kategorií a připravených medailí bylo 'málem' víc než účastníků. V početně hodně řídkém startovním poli 43 mládežníků se ho zúčastnilo i 6 zástupců (všichni Polabiny) a 2 zástupkyně (obě Vysoké Mýto) našeho kraje, kteří se domů s prázdnou nevrátili. Ovšem kdo a s jakou medailí, to se (kromě zlatých medailí) z webových stránek pořadatelů ani z výsledků prezentovaných na chess-results.com nedá zjistit ani náhodou (pořadatelé nikde nedokázali zveřejnit ani kategorii ani oddílovou příslušnost jednotlivých hráčů!).
Takže zprvu bylo jisté jen to, že zlato získali Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta v D18, Jan Macháň z Polabin v H16 a družstvo 2222 ŠK Polabiny.
Delším detektivním pátráním se dodatečně podařilo zjistit, že kromě výše uvedených zlatých medailí putují do kraje ještě 2x stříbro Jana Macháně z H20 a H18, 1x stříbro Gabriely Sabolové z H20, 1x bronz Kristýny Sabolové z H20 a 1x bronz Daniela Kožúška (Polabiny) z H16 - všem medailistům Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.09.12 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál arm. generála Ludvíka Krejčího
V sobotu 1.září 2012 uspořádal Ing. Karel Černý z ŠO TJ Jablonné n/O. 3.ročník Memoriálu armádního generála Ludvíka Krejčího v rapidu, kterého se zúčastnilo 65 hráčů z 22 oddílů. Mezi nimi byla celá řada seniorů, kteří přijeli především poblahopřát řediteli turnaje k jeho významnému životnímu jubileu a ostatním ukázat, že ty šachy ještě hrát nezapomněli.
Nečekaným vítězem se stal František Navrátil z Polabin (který byl současně i nejlepším seniorem) před Pavlem Strašilem z Litovle a Marianem Sabolem z Vysokého Mýta a nejúspěšnější ženou byla Petra Masáková z Adamova (která byla současně nejlepší mezi žáky).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

13.08.12 Sekce : Svazové informace
Rozcestník soutěží družstev a jednotlivců dospělých i mládeže
Jako bonus byl pro všechny zájemce zpracován také Rozcestník šachových soutěží s odkazem a popisem postupové cesty.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

13.08.12 Sekce : Svazové informace
Rozdělení družstev KP2 a KS do skupin pro sezonu 2012/13
STK PDŠS zkompletovala přihlášky do soutěží družstev PDŠS na sezonu 2012/13 a na jejich základě rozdělila družstva do skupin. KP2V a KP2Z jsou letos snad bez problémů - jinak to ani udělat nejde. Do skupin KS se zatím přihlásilo 28 družstev, která byla rozdělena do tří skupin tak, že nejpočetnější je skupina sever (která i přesto má nejmenší dojezdové vzdálenosti). Toto rozdělení se ještě může změnit, kdyby se někdo odhlásil nebo naopak by chtěl ještě přihlásit další družstvo do KS. Termín pro tyto doplňkové přihlášky (resp. odhlášky) byl stanoven do konce srpna.
Novinkou v krajských soutěžích družstev bude zaslání výsledků i na FIDE ELO s tím, že rozdíl v poplatcích bude pro letošek dotován z rozpočtu PDŠS.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

24.06.12 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2012/13
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2012/13 včetně Přihlášky do soutěží. Zpoždění oproti minulému roku jde na vrub STK ŠSČR, která teprve před několika minutami zveřejnila změnu Soutěžního řádu ohledně doplňování hráčů na soupisku. V našem kraji se nic nemění, tzn. že v KPI a v KPII lze doplnit hráče na soupisku do 30.11. s tím, že nastoupit mohou až po 1.1.2013. V KS lze doplňovat hráče kdykoliv, ale mohou nastoupit až po zveřejnění ve zpravodaji ze soutěží.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

01.07.11 Sekce : Svazové informace
Změna bankovního spojení PDŠS
S platností od 1.července 2011 došlo ke změně bankovního spojení Pardubického krajského šachového svazu, staré bankovní spojení proto již nepoužívejte !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace



Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.