achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0

Archiv všech článků sezony 2013/14

31.08.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál arm. generála Ludvíka Krejčího
V sobotu 30.srpna 2014 uspořádal ŠO TJ Jablonné n/O. 5.ročník Memoriálu arm. generála Ludvíka Krejčího, kterého se zúčastnilo 92 hráčů z 34 oddílů/klubů. Vítězství si na lepší pomocné hodnocení vybojoval FM Jakub Půlpán z Polabin před GM Janem Krejčím z Litovle, třetí příčku obsadil Jan Soural z Prahy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

24.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR seniorů
Ve dnech 16.-24.srpna 2014 se v Rychnově n/Kn. uskutečnil 16.ročník Mezinárodního Rychnovského šachového festivalu seniorů, kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo rekordních 154 hráčů - z nichž 30 bylo z našeho kraje.
Největší úspěch zaznamenal Ladislav Zeman z Litomyšle, který si odnesl prvenství a titul Mistr ČR v kategorii nad 70 let, když nejlepším hráčem v kategorii nad 80 let se stal další náš zástupce Bohumír Zámečník ze Žamberka (celkově 4.místo v kat. 70+) - Blahopřejeme !!!
V kategorii nad 60 let nikdo z našinců nijak nezazářil, mírným úspěchem je jen 13 místo Luboše Trojana z Polabin (druhý z účastníků nad 70 let). V této kategorii srdnatě bojoval i jeden hráč starší 80 let - Dimitrij Mathon z Přerova (klobouk dolů !!!).
V kategorii nad 50 let byl z našinců nejúspěšnější Oldřich Lorenc z Poličky, kterého však až páté místo asi moc neuspokojilo.
V přidružených bleskových turnajích se moc našinců neprezentovalo - potěší jen 2.místo Jana Macháně z Polabin a 3.místo FM Mariana Sabola z Vysokého Mýta v Memoriálu Josefa Přibyla.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

23.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Soutěže družstev PDŠS pro sezonu 2014/15
STK PDŠS zveřejnila seznam družstev, která se ke dnešnímu dni přihlásila do soutěží PDŠS na sezonu 2014/15. Krajský přebor 1.třídy i obě skupiny Krajského přeboru 2.třídy jsou již naplněné (a v podstatě i rozdělené do skupin), do Krajské soutěže je možné se ještě dodatečně přihlásit do 31.8.2014 s tím, že rozdělení družstev KS do skupin bude provedeno až po definitivním uzavření přihlášek.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Ligové soutěže družstev dorostu pro sezonu 2014/15
Komise mládeže ŠSČR provedla rozdělení družstev Extraligy dorostu a prvních lig dorostu do jednotlivých skupin, přičemž pardubický kraj bude mít v sezoně 2014/15 dva zástupce (Polabiny a Polička) v Extralize východ a pět zástupců (Polabiny B a C, Polička B, Lanškroun a Ústí n/O. ) ve skupině 1.ligy sever.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

19.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Letní šachové tábory
O letošních prázdninách uspořádaly některé oddíly našeho kraje (Chvaletice, Hlinsko) pro své nejmladší naděje letní výcvikové tábory, další oddíly (Polabiny, Rapid, Chotěboř, Polička, Ústí n/O., Č.Třebová, Lanškroun) využily k letní přípravě mládeže jiné možnosti.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Staré Město
Ve dnech 8.-16.srpna 2014 se ve Starém Městě uskutečnil 12.ročník Fide Openu Staré Město, kterého se zúčastnilo 148 hráčů z 58 oddílů. Mezi nimi bylo i několik zástupců z Polabin a Poličky, kteří zde pilovali formu na nadcházející soutěže družstev - a docela úspěšně.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Letní Open Praha
1.ročník Letního Openu Praha, konaný v Praze ve dnech 9.-16.srpna 2014 v rámci CzechTour, si přijelo vyzkoušet také duo bratří Půlpánů z Polabin. Výsledné umístění nebylo nic moc, zvláště když Jakub se dlouho pohyboval v popředí peletonu, jenže závěr turnaje mu nevyšel.
Přidruženého rapidu se zúčastnili i další hráči zejména z Bohemie Pardubice a výsledky už byly přece jen o něco lepší.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.08.14 Sekce : Kalendář akcí
Kalendář akcí PDŠS na sezonu 2014/15
Komise mládeže a Sportovně-technická komise PDŠS s mírným předstihem opět společně vytvořily kalendář Pardubického šachového svazu pro sezónu 2014/2015, obsahující soutěže družstev ŠSČR i PDŠS, dále soutěže mládeže a také řadu turnajů jednotlivců, které by naše členy mohly zajímat.
Kalendář bude průběžně aktualizován a doplňován o odkazy na propozice a pokud do něj chcete přidat další vlastní akce, obracejte se na předsedy KM, STK nebo nejlépe přímo na webmastera.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Kalendář akcí

04.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Petra Macha
V neděli 3.srpna 2014 se na Seči v rámci dětského letního tábora Palučinské šachové školy uskutečnil další ročník Memoriálu Petra Macha v bleskové hře, kterého se kromě účastníků tábora a jejich vedoucích zúčastnili i další hráči.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Fide Open Tábor 2014
Ve dnech 27.7.-3.8.2014 se v Táboře uskutečnil 10.ročník šachového festivalu FIDE Open Tábor, kterého se zúčastnilo 118 hráčů ze 12 zemí. Mezi nimi byli i dva zástupci Polabin, kteří skončili úměrně svému nasazení (i když FM Aleš Jedlička usiloval i o medailové pozice).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.08.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Nabídka šachových časopisů
Z šachového archívu nedávno zesnulého Ládi Šilara jsou mimo jiné k dispozici kompletní vydání Čs. šachu z let 1962 - 2013, ročníky 1958 a 1960 a neúplný ročník 1961. Bližší informace jsou k dispozici na adrese jirikristof@seznam.cz.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.07.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open - doprovodné turnaje
V průběhu více než 14 dnů šachového festivalu Czech Open se mezi jeho třemi vrcholy - turnaj družstev, turnaje v rapidu a hlavní turnaje - odehrála ještě celá řada doprovodných turnajů (převážně bleskových, ale dostalo se i na další šachová odvětví).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

28.07.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Desko Liberec
Souběžně s hlavními turnaji festivalu Czech Open se konal také 'komorní' turnaj Open Desko Liberec, kterého se zúčastnilo 54 hráčů (z toho 11 našinců). V turnaji zvítězil Martin Bednář z Holdie Praha před FM Marianem Sabolem z Vysokého Mýta, ostatní našinci (z Poličky, Vysokého Mýta a Ústí n/O.) víceméně obhájili své nasazení.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

27.07.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2014 - hlavní turnaje
Ve dnech 18.-26.července 2014 proběhly v Pardubicích čtyři hlavní turnaje šachového festivalu Czech Open 2014, kterých se letos zúčastnilo 'pouhých' 978 hráčů.
Na stupně vítězů se z českých zástupců dostali jen Michal Schmalz z Buštěhradu za druhé místo v turnaji C a Mark John Towse (v ČR asi neznámý ?) za třetí místo v turnaji D.
Z našich zástupců se nejlépe umístili Jan Tůma z Chotěboře (první v ČR, šestý celkem v turnaji B) a Dominik Řezníček z Polabin (druhý v ČR, devátý celkem v turnaji C) - Blahopřejeme !!!, nikdo další již 'na bednu' nedosáhl.
S názory našich účastníků se možná budete moci postupně seznámit na webových stránkách příslušných oddílů (Bohemia, Č.Třebová, H.Městec, Hlinsko, Chotěboř, Polabiny, Polička, Rapid, Ústí n/O.).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

19.07.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Los ligových soutěží družstev ŠSČR pro sezonu 2014/15
V sobotu 19.července 2014 se v pardubickém hotelu Sport uskutečnil los ligových soutěží družstev ŠSČR pro sezonu 2014/15. Původní návrh složení jednotlivých skupin prvních i druhých lig doznal po odhlášení několika družstev změny, díky nimž zůstává ve 2.lize Ústí n/O., které je spolu se všemi našimi účastníky zařazeno do skupiny D.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.07.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open - rapid jednotlivců
Ve dnech 16.-17.července 2014 se v Pardubicích v rámci šachového festivalu Czech Open 2014 odehrály tři turnaje v rapidu jednotlivců, kterých se zúčastnilo celkem 335 hráčů.
V otevřeném mezinárodním Mistrovství ČR se zápočtem na FIDE se o vítězství dělila početná skupinka v čele se zahraničními účastníky, z českých hráčů v ní byli na 6.místě GM David Navara a na 8.místě GM Martin Petr z Rapidu Pardubice, další našinci FM Michal Novotný a FM Martin Červený (oba Polabiny) skončili ve čtvrté desítce a v první polovině závěrečného pořadí skončil ještě Sergej Petuchov z Rapidu Pardubice.
V otevřeném turnaji pro hráče s ELO FIDE <2100 zvítězil český zástupce Lubomír Bukáček a na 3.místě skončil i Jan Rusnák, z našinců se nejvíce dařilo Aleši Novotnému z Rapidu Pardubice a Jaroslavu Zelenkovi z Bohemie Pardubice, v první polovině výsledkové tabulky figurovalo ještě dalších 7 našinců.
V otevřeném turnaji hráčů s ELO <1800 kralovali cizinci, z českých hráčů byl nejlepší Mark John Towse a z našinců Tomáš Mikulenka z Rapidu Pardubice, do půlky pořadí se prosadilo ještě dalších 7 našinců.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

15.07.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový turnaj Bouzov
V sobotu 12.července 2014 pořádal ŠO Luká již 7.ročník Šachového turnaje Bouzov v rapidu, kterého se i přes konkurenci šachového festivalu v Pardubicích zúčastnilo rovných 100 šachistů (!)
Suverénním vítězem letošního ročníku se stal FM Tomáš Cagašík z Kroměříže, který svým soupeřům nepovolil získat ani půlku (!!!), následovaný FM Františkem Vránou ze Starého Města a Janem Uhmannem z Loko Brno. Naši zástupci z Lanškrouna, České Třebové a Moravské Třebové sice na vavříny nedosáhli, přesto se většinou umístili lépe, než jim velelo startovní pořadí.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

14.07.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open - družstva
Ve dnech 10.-13.července 2014 se v Pardubicích uskutečnil první z významných turnajů mamutího šachového festivalu Czech Open 2014 - turnaj čtyřčlenných družstev. Mezi rovnými 100 družstvy byli nejlepší zástupci Turnova - na prvním místě skončil Turnov I. a na druhém místě Turnov A. Třetí příčku obsadila ERA Praha A a z našich zástupců byly nejúspěšnější Polabiny A na 6.místě.
Názory medailistů a našich zástupců můžete nalezt na webových stránkách Turnova, ERA Praha, Polabin, Chotěboře, Bohemie Pardubice, Litomyšle, Vysokého Mýta, Poličky, Ústí n/O. a Rapidu Pardubice.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

07.07.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Krajský přebor PDŠS v Bughouse (Holanďanech)
Na závěr FIDE Openu Polička uspořádali pořadatelé také Krajský přebor PDŠS v Bughouse (Holanďanech). Premierový ročník však moc zájemců o start nenalákal - kromě suverénní vítězné přespolní dvojice se turnaje zúčastnili jen domácí hráči.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.07.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár města Klatovy
V prvním červencovém týdnu se v západočeských Klatovech uskutečnil 23.ročník šachového festivalu 'O pohár města Klatov', kterého se zúčastnilo celkem 164 hráčů. Mezi nimi byla i malá skupinka hráčů našeho kraje, která však za sebou zanechala výraznou stopu.
V hlavním turnaji zvítězil GM Petr Neuman z Rapidu Pardubice a třetí skončil FM Michal Novotný, v B turnaji pak dominoval Petr Jecha (oba Polabiny).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.07.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
FIDE OPEN Polička 2014
Ve dnech 26.6.-5.7.2014 se v Poličce uskutečnil II.ročník Openu Polička 2014. Slušný cenový fond přivedl na start 38 hráčů v čele s dvěma mistry Fide, kteří svým kvalitám nezůstali nic dlužni - vítězem se stal FM Martin Červený z Polabin před FM Petrem Červeným z pořádající Poličky a Václavem Pekařem z Litomyšle.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

26.06.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
O přeborníka Heřmanova Městce
Šachový oddíl Jiskra Heřmanův Městec uspořádal v sobotu 21.června 2014 2.ročník turnaje v rapidu O přeborníka Heřmanova Městce, kterého se zúčastnilo 34 hráčů. Oproti prvnímu ročníku sice trochu ubylo hráčů, avšak turnaj dostal punc mezinárodního, když se jej účastnil Slovák Peter Ambrozi.
Vítězem se po právu stal se ziskem 8 bodů GM Miloš Jirovský z Rapidu Pardubice, mistr republiky z roku 2003, který jako jediný neprohrál žádnou partii. Druhý skončil FM Martin Červený z Polabin, který neobhájil loňské prvenství, se ziskem 7,5 bodu, loňský bronz s 6,5 body obhájil FM Marian Sabol z Vysokého Mýta.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

25.06.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Jaroslav Volf - 70 let
Ve čtvrtek 26.června 2014 oslavil Jaroslav Volf z ŠK Ústí n/O. významné životní jubileum - 70 let !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

25.06.14 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2014/15
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2014/15 včetně Přihlášky do soutěží.
Po odřeknutí účasti několika družstev ve 2.lize se v této soutěži nakonec udrželo družstvo ŠK Ústí n/O., což má významný vliv i na obsazení soutěží družstev KP1 a KP2 pro sezonu 2014/15. Vzhledem k výše uvedenému (a problémům při přihlašování družstev PDŠS do soutěží před startem minulého ročníku) STK důrazně upozorňuje na nutnost dodržení termínu zaslání přihlášek (tj. nejpozději do 31.7.2014) a to včetně zaplacení startovného, pokut, atd. s tím, že případným letošním opozdilcům budou bez vyjímky uděleny pokuty dle Rozpisu v plné výši.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

22.06.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Teplice 2014
Ve dnech 14.-22.června 2014 se v Teplicích uskutečnil IX.ročník Mezinárodního šachového turnaje, kterého se zúčastnilo 161 hráčů z 23 zemí, mezi nimiž bylo 16 velmistrů a 17 mezinárodních mistrů (!). V turnaji dominovali favorizovaní zahraniční účastníci, trio našich zástupců skončilo přibližně na úrovni jejich předstartovního nasazení.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.06.14 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Mistrovství ČR družstev ml. žáků
Ve dnech 13.-15.června 2014 se v Brně uskutečnilo Mistrovství České republiky družstev mladších žáků, do něhož postoupilo 28 nejlepších družstev z celé ČR a mezi nimi byla i 3 družstva našeho kraje.
Suverénním vítězem se stalo A družstvo BŠS Frýdek-Místek před svým B družstvem a Kuřimí, z našinců patří páté místo Polabinám a šesté Poličce (díky vzájemné remize v posledním kole - vítěz by bral jednu z medailí !), za očekáváním zůstalo Hlinsko až na 17.místě - což vše dohromady znamená, že na příštím MČR družstev ml. žáků bude mít náš kraj opět trojnásobné zastoupení.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

14.06.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Putovní pohár 2014
Šachový oddíl TJ CHS Chotěboř uspořádal v sobotu 14.června 2014 tradiční XXXI. ročník turnaje v rapidu 'O Putovní pohár', který se letos hrál současně i jako Přebor PDŠS jednotlivců v rapidu. Velice kvalitně obsazeného turnaje se zúčastnilo 58 hráčů z 26 oddílů a mezi nimi byli i 3 GM !!
Turnaji však vévodil suverénní Jakub Půlpán z Polabin, který všem pronásledovatelům utekl o půldruhého bodu (Blahopřejeme !!!), o druhé místo se rozdělila pětice hráčů v pořadí FM Marian Sabol z Vysokého Mýta, GM Petr Velička z Ostravy, GM Jan Krejčí z Litovle, GM Miloš Jirovský z Rapidu Pardubice a FM Martin Červený z Polabin.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

13.06.14 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 2/2014
Na své druhé schůzi v roce 2014, která se uskutečnila dne 5.června 2014 v Chocni, vyslechl VV PDŠS zprávy z komisí (STK, KM, TKM, KR a hospodáře), schválil konečné výsledky soutěží družstev sezony 2013/14 včetně udělených pokut, odsouhlasil proplacení došlých faktur a příspěvků na režijní výdaje členů VV, upozornil oddíly na povinnost dát do souladu jejich stanovy s novým Občanským zákoníkem a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

07.06.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
O pohár starosty dobrého vína
V sobotu 7.června 2014 se v Hustopečích odehrál poslední turnaj z letošní serie GP ČR v rapidu s názvem 'O Pohár starosty města dobrého vína'. Mezi 124 účastníky byla také desetičlenná výprava z Pardubic a vedla si nadmíru úspěšně - FM Michal Novotný z Polabin skončil druhý (Blahopřejeme !!!) jen na pomocné hodnocení za vítězným GM Petrem Veličkou, těsně za stupni vítězů zůstali GM Miloš Jirovský z Rapidu a FM Martin Červený z Polabin, a ve dvacítce nejlepších se umístili i Sergej Petuchov z Rapidu, FM Aleš Jedlička a Jan Macháň (oba Polabiny).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

07.06.14 Sekce : Nemistrovské akce
O putovní věž města Lanškrouna
V sobotu 7.června 2014 se v Lanškrouně uskutečnil XX.ročník turnaje mládeže do 19 let 'O Putovní věž města Lanškrouna' za účasti 51 hráčů převážně z východní části našeho kraje (ale i 'přespolních' z Hronova a Zábřeha).
Souboj o prvenství v nejstarší kategorii skončil mrtvým během favoritů Josefa Havelky z Lanškrouna a Václava Grundmana z Polabin, třetí skončil Adam Kolomý rovněž z pořádajícího Lanškrouna.
V kategorii do 13 let zvítězil přespolní David Černý z Hronova před Vojtěchem Holáskem z Ústí n/O. a Michalem Simonem z Poličky, nejlepší z dívek byla domácí Julie Kalousová.
Kategorii do 10 let suverénně ovládl opět přespolní Marek Blaha ze Zábřeha s plným bodovým ziskem před Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O. a Andrejem Bartošem z Poličky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

01.06.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR družstev starších žáků
Ve dnech 321.5-1.6.2014 se v Juniorhotelu na Seči konalo Mistrovství ČR družstev starších žáků v rapidu (již 52.ročník stále populárních 'šachových Zaječic'). Pardubickým Polabinám se sice těsně nepodařil zlatý hattrick, ale se stříbrem jsou určitě také spokojeni - Blahopřejeme !!!. Na pěkném desátém místě skončila Polička, která určitě pošilhávala i po vyšších příčkách, další naše družstva už ze svých umístění moc radostí neměla.
V turnaje dvojic do 10 let naši zástupci moc úspěšní nebyli - nejlepší Polabiny A skončily až na 14 místě a i ostatní (až na vyjímky) skončili za svými možnostmi.
V doprovodném rapidu zvítězil Jakub Půlpán a v popředí byli vidět i další našinci (zejména Josef Vařejčko, David Půlpán a Pavel Holásek).
S názory našich zástupců se můžete seznámit na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Chvaletic, Polabin, Poličky a Ústí n/O., případně si je vyhledat na stránkách mimokrajských družstev pomocí Rozcestníku.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
Dne 28. května 2014 nás navždy opustil ve věku nedožitých 65 let dlouholetý hráč šachového oddílu TJ Lanškroun Ladislav Šilar. Čest jeho památce.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
O soudky piva
V letošním roce poprve nebylo v Boskovicích pro start na již 16.ročníku turnaje čtyřčlenných družstev v rapidu 'O Černohorský soudek' žádné omezení účasti, což přivedlo na start celkem 29 družstev. Mezi nimi byla kromě tradičních účastníků z našeho kraje nově i dvě družstva Bohemie Pardubice, z nichž Béčko překvapivě obsadilo první místo !!
Bohemia se vzápětí zúčastnila i 30.ročníku obdobného turnaje v bleskové hře v Praze 'O Smíchovský soudek', kde už ale na vítěznou trofej nedosáhla - nicméně skončila na pěkném 6.místě ze 34 družstev !

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

25.05.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kategorií H/D 10-16 - finale
Ve dnech 24.-25.května 2014 se v Kuněticích uskutečnily finalové boje Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-16, do něhož se kvalifikovalo nejúspěšnějších 8 hráčů z každé věkové kategorie. Dvoudenní klání určilo nejen pořadí na stupních vítězů, ale i další postupující do Přeboru Čech (v tabulkách označeni červeně).
Postřehy z turnaje můžete nalézt na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Chvaletic, Poličky, Polabin, Ústí n/O. a Vysokého Mýta, rozsáhlé fotogalerie najdete zde nebo zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

25.05.14 Sekce : Soutěže žáků
Dorostenecká liga PDŠS 2013/14 - závěr
Současně s finalovými turnaji KP mládeže probíhaly v Kuněticích i závěrečné souboje posledních tří kol Dorostenecké ligy PDŠS. Počáteční elán se však někam vytratil a přebor dohrávala jen 'hrstka statečných'. První místo vybojoval Dominik Řezníček před Vojtěchem Melicharem (oba Polabiny), třetí skončil Josef Havelka z Lanškrouna.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

24.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Chess Open Děčín
V sobotu 24.května 2014 se v Děčíně uskutečnil předposlední turnaj letošního ročníku GP ŠSČR v rapidu, kterého se zúčastnilo 91 hráčů včetně čtyř našinců. O přední pozice usilovala zejména trojice pardubáků a byla úspěšná - GM Miloš Jirovský zvítězil, GM Petr Neuman (oba Rapid Pardubice) skončil na pátém a FM Aleš Jedlička z Polabin na šestém místě - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

24.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Vysočina
Ve dnech 17.-24.5.2014 se v Třebíči odehrál další turnaj seriálu Chechtour 2013/14 'Open Vysočina', kterého se zúčastnilo 63 hráčů a mezi nimi byl i 'čtyřlístek' našich zástupců.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

19.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
V den svých narozenin zemřel hráč šachového oddílu Sokola Městečko Trnávka pan Vilém Bušina ve věku 83 let. Čest jeho památce!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.05.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Krajský přebor družstev v rapidu
Krajský přebor čtyřčlenných družstev v rapidu, hraný v neděli 18.května 2014 v Poličce, se moc velkému zájmu netěšil - na start se dostavilo pouhých šest družstev. Vítězem se trochu nečekaně (ale zcela zaslouženě) stalo mladé družstvo Polabin před Vysokým Mýtem a Bohemií Pardubice, na domácí Poličku zbyla až bramborová medaile.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

18.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Krucemburský pouťový rapid
V sobotu 17.května 2014 se v Krucemburku uskutečnil další ročník stále oblíbenějšího 'Krucemburského pouťového rapidu' pro hráče s LOK do 1700, kterého se letos zúčastnilo celkem 45 hráčů. Vítězství si vybojoval Martin Buchta z Poličky před Lubomírem Bukáčkem ze Žďáru n/S. a Davidem Schafferem z Poličky, v přidruženém turnaji mládeže byl první Václav Kubát před Tomášem Balkem (oba Havlíčkova Borová) a René Vaškem z pořádajícího Krucemburku.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.05.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže v rapidu
V sobotu 17.května 2014 uspořádal DDM Duha ve spolupráci s ŠK Ústí n/O. Krajský přebor mládeže v rapid šachu, který se odehrál v prostorách Kulturního domu v Ústí n/O. za účasti 113 hráčů z 11 oddílů a klubů Pardubického kraje.
V kategorii H/D 10 zvítězil Jan Jiroušek z České Třebové před Michalem Jarešem z Chvaletic a Kateřinou Dudlovou z Ústí n/O..
V kategorii H/D 12 byl nejlepší Daniel Zeman z Vysokého Mýta před Ondřejem Novotným z Hlinska a Erikem Žejdlíkem z Polabin, nejlepší dívkou byla Marie Vašková z Hlinska.
V kategorii H/D 14 byl nejúspěšnější Patrik Žejdlík z Polabin před Matějem Kupsou z Lanškrouna a Ondřejem Cachem z Polabin, nejlepší dívkou se stala Veronika Šmajzrová z Ústí n/O..
Současně se hrálo o prvenství i v přidružených kategoriích H/D 16-20, spojených do jednoho turnaje. V něm byl nejúspěšnější Josef Havelka z Lanškrouna před Václavem Grundmanem z Ústí n/O. a Dominikem Řezníčkem z Polabin, nejlepší dívkou byla Kateřina Šmajzrová z Ústí n/O.
Ohlasy z turnaje byste mohli nalézt na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chvaletic, Poličky, Polabin, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

17.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Pribináček 2014
V sobotu 17.května 2014 se v Havlíčkově Brodě uskutečnila Velká cena Havlíčkova Brodu - Pribináček 2014, které se zúčastnilo 129 mládežníků. Mezi nimi byla i početná výprava hráčů z Chotěboře a také z Poličky, kteří se (až na světlé vyjímky) příliš neodchýlili od startovních předpokladů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Jubilejní turnaj Havlíčkův Brod
V pátek 16.května 2014 se v Havlíčkově Brodě při příležitosti oslav 100.let trvání organizovaného šachu v Havlíčkově Brodě uskutečnil turnaj v rapidu, kterého se zúčastnilo 70 šachistů. Mezi nimi byli i hráči CHS Chotěboř a Bohemie Pardubice, kteří byli v konečném pořadí vidět nejen kvůli jejich počtu (celkem 12 !!), ale hlavně díky dosaženým výsledkům.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

12.05.14 Sekce : Soutěže žáků
Mistrovství ČR mládeže H/D8
Ve dnech 10.-11.května 2014 se v Táboře hrálo Mistrovství ČR mládeže kategorie H/D 8, kterého se zúčastnilo 99 nejmladších adeptů šachové hry z celé ČR a mezi nimi bylo i 13 účastníků z našeho kraje. Z nich mezi chlapci skončil nejlépe Martin Stoček z Polabin na sedmém místě a v první polovině tabulky byli ještě Radek Nejedlý z Chotěboře, Adam Zelený z Hlinska a Filip Málek z Lanškrouna, dívky získaly jen první přetěžké zkušenosti a ani doprovod se nijak neprosadil.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

12.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Soustředění talentované mládeže
V sobotu 3.května 2014 se v Lanškrouně uskutečnilo Soustředění talentované mládeže PDŠS, kterého se pod vedením trenérů Tomáše Pokorného, Pavla Borka a Pavla Holáska ve dvou skupinách zúčastnilo 17 hráčů a hráček.
Na soustředění mládeže navázalo v sobotu 10.května 2014 rovněž v Lanškrouně školení trenérů 4.tříd a učitelů (vedoucích šachových kroužků mládeže), z něhož vyšlo dalších 10 nových trenérů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

11.05.14 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická Olympiáda - 4.turnaj
V sobotu 10.května 2014 se ve Chvaleticích uskutečnil závěrečný čtvrtý turnaj Chvaletické Olympiády 2014, kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo 62 chlapců a dívek.
V nejmladší kategorii A zvítězil Jan Jiroušek z České Třebové před Rudolfem Junem z Chotěboře a Filipem Rokošem z Hradce Králové, nejlepší dívkou byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O..
V kategorii B se suverénním vítězem s plným bodovým ziskem stal Petr Klabeneš z Chotěboře před Martinem Novotným z Poděbrad a Vojtěchem Holáskem, nejlepší z dívek byla Veronika Holásková (oba Ústí n/O.).
V kategorii C byl první Martin Bureš z Polabin před Vítem Holáskem z Ústí n/O. a Karlem Lysým z Polabin, mezi chlapci se neztratila ani jediná dívka Tereza Nováková z Poděbrad.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách České Třebové, Chotěboře, Chvaletic, Poděbrad, Polabin a Ústí n/O..
Závěrečné pořadí po čtyřech sehraných turnajích naleznete zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

06.05.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Aktuální květnové Ratingy - FIDE i LOK
Začátek měsíce května je každoročně obdobím, kdy jsou zveřejňovány nejnovější ELO listiny - FIDE i národní (zahrnující zejména výsledky dosažené v celoročních soutěžích družstev) a ani letos tomu nebylo jinak. V poslední době se však jejich počet značně rozrostl, takže začátkem května bylo aktualizováno hned 6 ELO listin:
FIDE, FIDE-R a FIDE-B - mezinárodní ratingové listiny v klasickém šachu, rapidu a blesku
LOK, LOK-R a LOK-O - národní ratingové listiny v klasickém šachu, rapidu a online šachu
Pravidelná aktualizace všech nejnovějších ELO listin na krajských webových stránkách se tak už stala neúnosnou, proto příště již všechny zájemce odkazujeme na online databázi ŠSČR, v níž jsou všechny tyto údaje pravidelně aktualizovány.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

04.05.14 Sekce : Nemistrovské akce
Šachový turnaj mládeže
Šachový klub Jevíčko uspořádal v neděli 4.května 2014 turnaj mládeže, kterému letos dominovaly dívky a Lokomotiva Brno.
V kategorii starších byla z 15 účastníků nejúspěšnější Eliška Vavřínková z Loko Brno před Martinem Burešem z Polabin a Terezou Kocí z Loko Brno.
V kategorii mladších se prezentovalo 26 účastníků, mezi nimiž zvítězil Tomáš Kocí před Annou Vavřínkovou a Michaelem Kurešem (všichni Loko Brno).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

03.05.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pohár města Hlinska
V sobotu 3.května 2014 uspořádal DDM a ŠO Hlinsko XV.ročník bleskového turnaje 'O Pohár města Hlinska', kterého se zúčastnilo 45 hráčů. Po kvalifikačních bojích se o konečné pořadí hrálo ve čtyřech finalových skupinách, přičemž ve finalové skupině A byl nejúspěšnější Pavel Hrubeš z Lanškrouna před Michalem Hanusem z Hlinska a Romanem Vinczem z Jihlavy.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

03.05.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pardubickou Kotvu 2014
V sobotu 3.května 2014 uspořádal šachový klub 2222 ŠK Polabiny 11.ročník devítikolového turnaje v rapidu 'O Pardubickou Kotvu', který se odehrál v osvědčených prostorách Obecního hostince v Chotči. Mezi 54 účastníky byl nejúspěšnější FM Michal Novotný z pořádajících Polabin s bodovým odstupem před druhým Michalem Horáčkem z Bohemie Pardubice a na třetím místě skončil Jakub Půlpán z Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

28.04.14 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finale
Ve dnech 25.-27.dubna 2014 se v Třešti uskutečnily finalové boje Extraligy dorostu, které určily jak medailisty, tak čtyři sestupující.
Ve finálové skupině A, v níž se hrálo o prvenství, získaly Polabiny A ze čtyř zápasů 9 bodů, které jim však stačily jen k zisku třetího místa - Blahopřejeme !!!
Ve finálové skupině B, v níž se hrálo o udržení v Extralize, získaly Polabiny B jen 4 body což jim k udržení v soutěži nestačilo.
Postřehy z finale Extraligy dorostu naleznete na webových stránkách zúčastněných družstev - Vlašim, Frýdek-Místek, Polabiny, Most, OAZA Praha, Duras Brno, Klatovy, Orlová, Bohemians Praha, Údlice, Lokomotiva Brno, Hradec Králové a Tábor.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

28.04.14 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - závěrečná čtyři kola
První liga dorostu skupiny sever měla ve dnech 26.-27.dubna 2014 na pořadu závěrečná čtyři kola, která se uskutečnila v Hradci Králové. V nich Polička potvrdila svou letošní suverenitu a se ztrátou jediné remizy skončila na prvním místě a po roční pauze se vrací do Extraligy dorostu - Blahopřejeme !!!
Ostatní naši zástupci (Lanškroun, Ústí n/O., Polabiny C) střídali dobré výsledky s horšími, ale v závěrečném účtování to všem stačilo k udržení soutěže !!
Postřehy ze závěrečných kol 1.ligy dorostu sever naleznete na webových stránkách zúčastněných družstev - Polička, Bohemians Praha, Kobylisy, Lípa, Jičín, Lanškroun, Rychnov n/Kn., Ústí n/O., Polabiny, OAZA Praha, Liberec a Nový Bor.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

26.04.14 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická Šachová Olympiáda 2014 - třetí turnaj
V sobotu 26.dubna 2014 se ve Chvaleticích uskutečnil 3.turnaj Chvaletické Šachové Olympiády 2014, kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo celkem 72 mladých adeptů šachové hry ze 14 oddílů a klubů.
V nejpočetněji obsazené nejmladší Kategorii A se ze 42 účastníků nejvíce dařilo zástupcům DDM Symfonie Poděbrady Pavlovi a Lukášovi Němečkovým, kteří se spolu s Michalem Jarešem z Chvaletic rozdělili o první místo až třetí místo a o jejichž pořadí rozhodlo až pomocné hodnocení, nejlepší dívkou byla Soňa Leksová z České Třebové.
V kategorii B se prezentovalo 26 hráčů, z nichž byl suverénně nejlepší Martin Novotný s plným bodovým ziskem (!) před Karlem Doležalem (oba DDM Symfonie Poděbrady) a Vítem Brázdou z Polabin, nejlepší z dívek byla Natálie Hrůšová z Ústí n/O..
Nejstarší kategorie C se zúčastnili pouze 4 hráči (nezájem, kolize s nejvyššími dorosteneckými soutěžemi družstev a nebo pouhá přehranost ?), z jejichž dvoukolového klání se stoprocentním bodovým výsledkem vyšel suverénní vítěz Matěj Prokop z Rapidu Pardubice, boj o stříbro skončil mrtvým během Jana Řeháka z Kunvaldu a Bořivoje Kronowettera z DDM Symfonie Poděbrady.
Průběžné pořadí po třech odehraných turnajích naleznete zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.04.14 Sekce : Nemistrovské akce
Turnaj šachových nadějí
Ve dnech 17.-21.dubna 2014 uspořádala Beskydská šachová škola 35.ročník Turnaje šachových nadějí, kterého se zúčastnila i menší výprava pardubických hráčů a v pestré mezinárodní konkurenci obstála se ctí.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.04.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Šachové velikonoce 2014
Ve dnech 18.-20.dubna 2014 se v Poličce uskutečnil první ročník Šachových velikonoc, kterého se zúčastnilo 22 hráčů. První místo s přehledem vybojoval David Výprachtický ze Žamberka, druhý skončil Adam Sodomka z Poličky a na třetím místě byl Josef Krátký z České Třebové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

20.04.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál F. Šoulavého - Hostinné
V neděli 20.dubna 2014 se v Hostinném konal již 58.ročník Memoriálu Františka Šoulavého, který byl tradičně také Krajským přeborem KHŠS v bleskové hře. Mezi 67 účastníky nechybělo ani několik hráčů z Pardubic, kteří skončili víceméně podle startovních předpokladů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.04.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Velikonoční šachový turnaj Jihlava
V sobotu 19.dubna 2014 se v Jihlavě konal Velikonoční šachový turnaj, který byl současně Krajským přeborem Vysočiny v rapidu. Na turnaj 'zabloudilo' i několik hráčů z našeho kraje, kteří se však v konečném pořadí ani náhodou neztratili.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

19.04.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Velikonoční bleskový turnaj Městečko Trnávka
V sobotu 19.dubna 2014 uspořádal Sokol Městečko Trnávka jubilejní 30.ročník turnaje v bleskovém šachu. Za účasti 88 hráčů z 28 oddílů ze širokého okolí skončil na prvním místě favorizovaný FM Marian Sabol z Vysokého Mýta jen na pomocné hodnocení před Janem Macháněm z Polabin, na třetím místě byl Roman Brázdil z Postoupek.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

17.04.14 Sekce : Nemistrovské akce
Velikonoční turnaj mládeže Polička
Ve čtvrtek 17.dubna 2014 uspořádala TJ Štefanydes Polička 12.ročník Velikonočního turnaje mládeže v rapidu, kterého se zúčastnilo celkem 59 mládežníků převážně z východní části našeho kraje.
V kategorii ELO-rapid se na prvních příčkách umístili vysoce favorizovaní bratři Půlpánové v pořadí Jakub a Matěj (oba Polabiny) před Ondřejem Švandou z Poličky, jedinou dívkou byla Kateřina Šmajzrová z Ústí n/O..
V kategorii VT zvítězil Jiří Píše z Ústí n/O. před Jakubem Dvořákem ze Svitav a Jakubem Simonem z Poličky, nejlepší z dívek byla Veronika Šmajzrová z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

16.04.14 Sekce : Přebory škol
Přebor středních škol - celostátní finale
Po přeborech základních škol se ve dnech 15.-16.dubna 2014 uskutečnil ve Vlachovicích také Přebor středních škol čtyřčlenných družstev. Naši zástupci skončili na 10 a 12 místě mezi 29 družstvy, přičemž 10.místo Gymnazia Ústí n/O. je mírným zklamáním a 12.místo SPŠE Pardubice odpovídá jejímu startovnímu pořadí.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

13.04.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - jedenácté kolo
V jedenáctém kole 1.ligy východ zakončily Polabiny (2) letošní vynikající sezonu vysokým vítězstvím 7:1 v Litovli a postupují do Extraligy.
Dařilo se i Chrudimi, která si remizou 4:4 v Kroměříži udržela prvoligovou příslušnost i pro další sezonu.
Další výsledky: Zlín - Staré Město 4:4, Frýdek-Místek B - Loko Brno 3,5:4,5, Orlová - Duras Brno 3:5, Ostrava - Třebíč 3:5
První místo a postup do Extraligy získaly tedy 2222 ŠK Polabiny - Blahopřejeme !!!, do druhých lig sestupují Lokomotiva Brno, Tatran Litovel B a TJ Ostrava.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

13.04.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - jedenácté kolo
V posledním jedenáctém kole Krajského přeboru 1.třídy potvrdila Polička B letošní úspěšnou sezonu a po vítězství 5,5:2,5 v Chrudimi zůstala na prvním místě tabulky.
Další výsledky: Rapid C - Lanškroun 6:2, Č.Třebová - Chotěboř 3,5:4,5, Litomyšl - Zaječice 4,5:3,5, V.Mýto B - Ústí n/O. B 4,5:3,5, Bohemia - Žamberk 6:2
První místo a postup do 2.ligy získala TJ Štefanydes Polička B - Blahopřejeme !!!, do Krajského přeboru 2.třídy sestupují TJ ŠO Chrudim B, SK+Sokol Žamberk a ŠK Ústí n/O. B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

13.04.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - jedenácté kolo
Poslední jedenácké kolo Krajské soutěže východ potvrdilo výsadní postavení Němčic, které si po výhře 3,5:1,5 v Žamberku udržely první místo v tabulce. Další výsledky: Č.Voda - Lanškroun C 3:_2, Ústí n/O. E - H.Čermná B 4:1, Mistrovice A - Mistrovice B 4:1, H.Čermná A - Letohrad B 2,5:2,5, Kunvald C - Kunvald B 1,5:3,5
První místo a nárok na postup do Krajského přeboru 2.třídy si vybojovaly Němčice - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

12.04.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 4.kolo
Závěrečný čtvrtý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu dne 12.dubna 2014 v Hlinsku za účasti 83 hráčů.
Vítězství v nejstarší kategorii H/D 16 získal Václav Grundman z Ústí n/O. před Jakubem Nešporem z Poličky, třetí byl Tomáš Ludvík z Polabin, dívky se nezúčastnily.
V kategorii H/D 14 byl nejúspěšnější Matěj Kupsa z Lanškrouna před Vítem Brázdou a Janem Nešpůrkem (oba Polabiny), nejlepší z dívek byla Marie Vašková z Hlinska.
Ohlasy z turnaje naleznete na na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice a Ústí n/O., závěrečné pořadí po základní části naleznete zde a přehled postupujících včetně náhradníků je zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

11.04.14 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie 6.-9.tříd - celostátní finale
Také celostátní finale Přeboru škol kategorie 6.-9.tříd se uskutečnilo ve Vyškově a to ve dnech 9.-10.dubna 2014. Všichni naši zástupci byli po celý turnaj vidět v popředí a umístění Gymnazia Lanškroun na pátém místě stejně jako Gymnazia Chrudim na šestém místě lze hodnotit jako úspěch, Gymnazium Ústí n/O. se však po dvou 'kanárech' v závěru soutěže propadlo až na 15.místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

11.04.14 Sekce : Přebory škol
Přebor škol kategorie 1.-5.tříd - celostátní finale
Ve dnech 7.-8.dubna 1914 se ve Vyškově uskutečnilo celostátní finale Přeboru škol kategorie 1.-5.tříd. Z našich dvou zástupců se sice ZŠ Na Lukách Polička probojovala do první desítky, ale konečné šesté místo je pro ni přesto zklamáním, pro družstvo ZŠ Třemošnice to bylo hlavně o získávání zkušeností z tak silné soutěže.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

06.04.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - jedenácté kolo
V posledním jedenáctém kole 2.ligy skupina D došlo ke změně na čele tabulky, když doposud vedoucí Jičín B ztratil dva body náskoku za remizu 4:4 venku se sestupem ohroženým AKISEM Pardubice, což na skore vyneslo na první příčku Rychnov n/Kn., kterému na to stačilo vítězství 5:3 nad Hradcem Králové B. Vyjasnila se i situace na chvostu tabulky, když Polička unikla z pásma sestupu jasnou výhrou 6,5:1,5 nad demoralizovanými Polabinami B, zatímco Ústí n/O. nestačilo doma na oslabené Velké Losiny a po prohře 2,5:5,5 ligu opouští.
Další výsledky: Lípa - Vysoké Mýto 4:4, Havlíčkův Brod - Polabiny C 1,5:6,5.
Vítězem a postupujícím do 1.ligy se stal Rychnov n/Kn., sestupují družstva Ústí n/O., Havlíčkův Brod a Polabiny Pardubice B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

06.04.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - jedenácté kolo
V závěrečném kole Krajského přeboru 2.třídy východ neponechala Moravská Třebová nic náhodě a po suverénním vítězství 7,5:0,5 venku nad B družstvem České Třebové si na skore udržela první místo v tabulce.
Další výsledky: D.Čermná - Ústí n/O. D 5:3, Žamberk B - Letohrad 3:5, Kunvald - Jablonné n/O. 4:4, Svitavy - Polička C 5:3, Lanškroun B - Ústí n/O. C 2:6
Vítězem a postupujícím do Krajského přeboru 1.třídy se stala Moravská Třebová - Blahopřejeme !!!, na sestupových příčkách skončila družstva Kunvaldu a Jablonného n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

06.04.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - jedenácté kolo
Poslední jedenácté kolo Krajského přeboru 2.třídy západ přineslo střídání na čele tabulky. Zasloužilo se o ně béčko Bohemie, které zvítězilo nad Chrudimí C 5,5:2,5, což na skore vyneslo na první místo Chotěboř B, která dokázala venku zvítězit 4,5:3,5 nad Rapidem Pardubice E.
Další výsledky: V.Mýto C - Litomyšl B 3,5:4,5, Hlinsko - Polabiny E 4:4, Polabiny D - Polička D 6:2, H.Městec - Rapid D 5,5:2,5.
Vítězem a postupujícím do Krajského přeboru 1.třídy se stala Chotěboř B - Blahopřejeme !!!, na sestupových příčkách skončila družstva Rapidu Pardubice E a Vysokého Mýta C.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

05.04.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 4.turnaj
Poslední čtvrtý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 5.dubna 2014 v Hlinsku za účasti 55 hráčů.
V kategorii H/D 10 suverénně s plným počtem bodů zvítězil Michal Jareš z Chvaletic před Josefem Adamem Retem z Rapidu Pardubice a Ondřejem Půlpánem z Polabin, nejlepší z dívkek byla Sofie Holfeuerová z Hlinska.
V kategorii H/D 12 patřilo vítězství Danielu Zemanovi z Vysokého Mýta, druhý byl Ondřej Novotný z Hlinska a třetí Rudolf Jun z Chotěboře, nejlepší dívkou byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O..
S ohlasy z turnaje se můžete seznámit na na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Chvaletic, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Ústí n/O. a Vysokého Mýta, závěrečné pořadí po základní části naleznete zde a přehled postupujících včetně náhradníků je zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

03.04.14 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 1/2014
První schůze VV v roce 2014 se uskutečnila 27.března 2014 v Chocni. Nově zvolený Výkonný výbor PDŠS se na ní dohodl o rozdělení funkcí členů VV zvolených na únorové Konferenci delegátů, vyslechl zprávy komisí (STK, KM, KR, TMK a hospodáře), projednal odvolání TJ Jiskra Litomyšl a rozhodl o zrušení sankcí odebrání bodů družstvům a udělení pokuty oddílu 500,-Kč a na závěr uložil nové úkoly členům VV.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

31.03.14 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Mirka Kodytka
V sobotu 29.března 2014 se v Kunvaldě odehrál 24.ročník Memoriálu Mirka Kodytka za účasti 11 čtyřčlenných družstev. V sedmikolovém turnaji, hraném švýcarským systémem, bylo nejúspěšnější družstvo Dravci Letohrad, na druhém místě skončil PROSTOR 42 a třetí místo obsadil Sokol Náchod.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

30.03.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - desáté kolo
V desátém kole 1.ligy východ pokračovaly Polabiny 've spanilé jízdě' a s notnou dávkou štěstí zvítězily nad Kroměříží 4,5:3,5, což je před posledním kolem udrželo s jednobodovým náskokem na prvním místě tabulky. Chrudim se i přes prohru 3,5:4,5 v předehraném utkání s Ostravou udržela na nesestupovém místě, takže o konečném umístění obou našich zástupců rozhodne až poslední kolo !
Další výsledky: Třebíč - Orlová 5,5:2,5,Duras Brno - Frýdek-Místek B 6,5:1,5, Loko Brno - Zlín 5:3, Staré Město - Litovel B 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

30.03.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun - Bohemia 2,5:5,5, Žamberk - V.Mýto B 5,5:2,5, Ústí n/O. B - Litomyšl 2,5:5,5, Zaječice - Chrudim B 4:4, Polička B - Č.Třebová 4,5:3,5, Chotěboř - Rapid C 5,5:2,5
Teprve v posledním kole se rozhodne o vítězi a postupujícím do 2.ligy mezi Poličkou B a Chotěboří, jasno ale není ani o sestupujících, když k již jistému Ústí n/O. B se budou muset přidat ještě dvě družstva z trojice Žamberk, Chrudim B a Vysoké Mýto B.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

30.03.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - desáté kolo
Zatímco zbývající dvě skupiny Krajské soutěže již skončily, pokračovala Krajská soutěž východ desátým kolem, v němž byly dosaženy tyto výsledky:
Lanškroun C - Kunvald C 0,5:4,5, Kunvald B - H.Čermná A 1,5:3,5, Letohrad B - Mistrovice A 4:1, Mistrovice B - Ústí n/O. E 2,5:2,5, H.Čermná B - Žamberk C 3,5:1,5, Němčice - Č.Voda 4,5:1,5
Před posledním kolem jsou v čele soutěže Němčice s jednobodovým náskokem před Horní Čermnou A.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

29.03.14 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor PDŠS mládeže 2013/14
Závěrečné dvoukolo Krajského přeboru družstev mládeže, které se odehrálo v sobotu 29.března 2014 v Poličce, potvrdilo (i přes drobné zaváhání) vítězství družstva Lanškrouna B před Hlinskem, na třetím místě skončila Polička B a 'bramborovou' medaili získaly Polabiny D.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

23.03.14 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - závěrečné trojkolo
Závěrečné trojkolo Extraligy ŠSČR (2), které se odehrálo při soustředění všech družstev v Brně-Jundrově ve dnech 21.-23.března 2014, jen potvrdilo suverénní vítězství Nového Boru a určilo i dva sestupující, kterými jsou Poštovní Spořitelna a Grygov..
Náš zástupce Rapid Pardubice získal tři vítězství (v pátek nad Litovlí v poměru 6,5:1,5, v sobotu nad Karvinou 5:3 a v neděli nad Třincem 5:3), což mu o pouhý půlbod na skore stačilo na obhajobu stříbra před Frýdkem-Místkem - Blahopřejeme !!!
Další výsledky:
pátek: Turnov - Nový Bor 2,5:5,5, Labortech Ostrava - Slavoj Ostrava- Poruba 6:2, Frýdek-Místek - Grygov 6:2, Třinec - Karviná 3:5, Poštovní spořitelna - Lysá n/L. 2,5:5,5
sobota: Turnov - Poštovní spořitelna 4,5:3,5, Nový Bor - Lysá n/L. 4,5:3,5, Litovel - Třinec 3,5:4,5, Labortech Ostrava - Frýdek-Místek 3:5, Slavoj Ostrava-Poruba - Grygov 1,5:6,5
neděle: Lysá n/L. - Turnov 5:3, Poštovní spořitelna - Nový Bor 2:6, Karviná - Litovel 4,5:3,5, Grygov - Labortech Ostrava 3,5:4,5, Frýdek-Místek (2) - Slavoj Ostrava-Poruba 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

23.03.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - desáté kolo
V předposledním desátém kole 2.ligy skupina D se definitivně rozhodlo o dvou sestupujících - Polabiny B a Havlíčkův Brod, o čemž rozhodly prohra Polabin B s Hradcem Králové B 5,5:2,5 a Havlíčkova Brodu ve Velkých Losinách 6:2. Situaci na konci tabulky nevyjasnila ani prohra Poličky doma s Ústím n/O. 3,5:4,5 nebo remiza AKISU Pardubice s Polabinami C 4:4, takže třetí sestupující vzejde po posledním kole z trojice našinců (Polička-Ústí n/O.-AKIS Pardubice).
Další výsledky: Vysoké Mýto - Rychnov n/Kn. 2,5:5,5, Jičín B - Lípa 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

23.03.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky:
Ústí n/O. D - Lanškroun B 3,5:4,5, Ústí n/O. C - Svitavy 5:3, Polička C - Kunvald 3,5:4,5, Jablonné n/O. - Žamberk B 3:5, Letohrad - Č.Třebová B 5,5:2,5, M.Třebová - D.Čermná 6:2

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

23.03.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky:
Litomyšl B - H.Městec 4,5:2,5, Rapid D - Polabiny D 3,5:4,5, Polička D - Bohemia B 3:5, Chrudim C - Hlinsko 5:3, Polabiny E - Rapid E 2,5:5,5, Chotěboř B - V.Mýto C 6,5:1,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

22.03.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže H/D 8
Součastí Orlické šachovnice byl v sobotu 22.března 2014 také Krajský přebor PDŠS mládeže kategorie H/D 8. V Ústí n/O. se představilo celkem 22 nejmladších šachových adeptů, z nichž byl nejúspěšnější Michal Duriančík ze Svitav před Radkem Nejedlým z Chotěboře a Martinem Stočkem z Polabin, nejlepší z dívek byla Dominika Šmajzrová z Ústí n/O..
Postřehy z turnaje by se mohly objevit na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Chvaletic, Lanškrouna, Polabin, Poličky a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

22.03.14 Sekce : Soutěže žáků
Orlická šachovnice 2014
V sobotu 22.března 2014 se v Ústí n/O. uskutečnil již 44.ročník 'Orlické šachovnice' - turnaje mládeže do 15 let v rapidu.
Za účasti 92 mládežníků z 15 oddílů a klubů nejen z Pardubického kraje se z vítězství radoval suverénní Josef Havelka z Lanškrouna s odstupem následovaný Jakubem Cachem z Polabin a Jakubem Nešporem z Poličky, nejlepší dívkou se stala Veronika Šmajzrová z Ústí n/O..
Postřehy z turnaje by se mohly objevit na webových stránkách Hlinska, Chotěboře, Chvaletic, Lanškrouna, Moravské Třebové, Polabin, Poličky a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

16.03.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR mládeže, dorostenců a juniorů 2014
Mistrovství ČR mládeže, dorostenců a juniorů se hrálo ve dnech 8.-15.března 2014 v Koutech nad Desnou.
Po dlouhé době jsme měli zastoupení na MČR dorostenců v Janu Macháňovi z Polabin, kterému se společný turnaj s juniory vydařil a v kategorii H 18 zvítězil - Blahopřejeme !!!
Z mládežnických kategorií si medailové umístění letos odváží pouze Jakub Půlpán (H 16) z Polabin - stříbro. Do 10. místa se podařilo umístit Dominiku Řezníčkovi (H 16) z Polabin a Janu Jirouškovi (H 10) z České Třebové
Postřehy z turnaje můžete nalézt na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.03.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - deváté kolo
V devátém kole 1.ligy východ přivezly Polabiny plný počet bodů ze Starého Města za vysokou výhru 1,5:6,5 a zůstávají v čele tabulky. Chrudim si sice připsala tři body za vítězství 4,5:3,5 nad Orlovou, ale v tabulce má již započtenu prohru z předehrávky 10.kola s Ostravou v poměru 3,5:4,5.
Další výsledky: Litovel B - Loko Brno 3:5, Zlín - Duras Brno 3:5, Frýdek-Místek B - Třebíč 3:5, Ostrava - Kroměříž 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

16.03.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Chotěboř - Lanškroun 6:2, Rapid C - Polička B 3,5:4,5, Č.Třebová - Zaječice 4,5:3,5, Chrudim B - Ústí n/O. B 4,5:3,5, Litomyšl - Žamberk 5:3, V.Mýto B - Bohemia 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

16.03.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - deváté kolo
V devátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Němčice - Lanškroun C 4,5:0,5, Č.Voda - H.Čermná B 3:2, Žamberk C - Mistrovice B 4:1, Ústí n/O. E - Letohrad B 1:4, Mistrovice A - Kunvald B 4:1, H.Čermná A - Kunvald C 3,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

16.03.14 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - deváté kolo
V posledním devátém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Hlinsko B - Chotěboř D 3:2, Krucemburk - 3:2, Svitavy C - M.Trnávka 2:3, Krouna - Svitavy B 1:4, Chotěboř C - Hlinsko C 4:1.
Vítězem soutěže a postupujícím do Krajského přeboru 2.třídy se stalo družstvo CHS Chotěboř C - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

16.03.14 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - deváté kolo
V posledním devátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Choceň - Bohdaneč 2,5:2,5, Chvaletice - Polabiny G 3,5:1,5, Miřetice - Rapid G 1:4, Rapid F - Chrudim D 2,5:2,5, Polabiny F - Polabiny H 4,5:0,5.
Vítězem soutěže se stalo již kolo před koncem družstvo Sokola Lázně Bohdaneč - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

15.03.14 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická šachová Olympiáda - 2.turnaj
V sobotu 15.března 2014 se ve Chvaleticích uskutečnily druhé turnaje 'Chvaletické šachové Olympiády 2014', kterých se ve třech věkových kategoriích zúčastnilo 71 hráčů ze 14 oddílů a škol.
V kategorii A byl první Michal Píše z Ústí n/O. před Michalem Jarešem a Adamem Hlínou (oba Chvaletice), nejlepší z dívek byla Soňa Leksová z České Třebové.
V kategorii B zvítězil Vojtěch Holásek z Ústí n/O. před Markem Bílkem z Polabin a Jiřím Píše z Ústí n/O., nejlepší dívkou byla Jitka Pilná z Polabin.
V kategorii C suverénně zvítězil Martin Bureš z Polabin před Matějem Prokopem z Rapidu Pardubice a Janem Šafránkem, jedinou dívkou byla Tereza Novotná (oba Poděbrady).
Průběžné celkové výsledky naleznete na stránkách pořadatelů.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

09.03.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR mládeže a juniorů
V sobotu 8. března 2014 bylo v Koutech nad Desnou zahájeno 22. MČR mládeže do 16 let. Od pátku již běží MČR juniorů a dorostenců, kde máme po několika letech zastoupení v Janu Mácháňovi.
V článku jsou uvedeny odkazy na online přenosy jednotlivých partií a tabulky s postupně doplňovanými výsledky našich účastníků.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.03.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - deváté kolo
Deváté kolo 2.ligy východ bylo pro naše zástupce takřka 'černou nedělí', protože v soubojích 'se zbytkem světa' moc bodů nezískali. Ústí n/O. podlehlo doma Hradci Králové B vysoko 2:6, stejným poměrem 6:2 prohrálo i Vysoké Mýto v Jičíně, doma prohrály i AKIS Pardubice s Velkými Losinami a Polabiny B s Rychnovem n/Kn. shodně 3,5:4,5 a tak jedinými 'zisky' byly remizy 4:4 Polabin C v Lípě a Poličky v Havlíčkově Brodě.
Dvě kola před koncem se tak boj o postup zúžil na max. tři družstva, zato v soutěži o Černého Petra jsou kromě již prakticky jistých Polabin B a Havlíčkova Brodu namočena ještě další 3-4 družstva (z nichž jsou na tom bohužel nejhůře tři našinci).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

02.03.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: M.Třebová - Ústí n/O. D 5:3, D.Čermná - Letohrad 1,5:6,5, Č.Třebová B - Jablonné n/O. 5,5:2,5, Žamberk B - Polička C 3:5, Kunvald - Ústí n/O. C 1,5:6,5, Svitavy - Lanškroun B 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

02.03.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Chotěboř B - Litomyšl B 7,5:0,5, V.Mýto C - Polabiny E 4:4, Rapid E - Chrudim C 2:6, Hlinsko - Polička D 5:3, Bohemia B - Rapid D 5:3, Polabiny D - H.Městec 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

02.03.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Dobrovický rapid 2014
V sobotu 1.března 2014 se v Dobrovici za účasti 128 hráčů uskutečnil 9.ročník turnaje v rapidu, který byl i letos zařazen do seriálu GP ŠSČR v rapidu. Turnaje se zúčastnilo i několik hráčů našeho kraje a nevedli si špatně - FM Martin Červený z Polabin skončil na druhém místě a i ostatní se většinou umístili lépe než bylo jejich nasazení.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.03.14 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev mladších žáků
V sobotu 1.března se v Poličce uskutečnil Krajský přebor šestičlenných družstev mladších žáků, kterého se zúčastnilo celkem 15 družstev. Suverénním vítězem s plným počtem zápasových bodů se stali hráči Hlinska, druhé místo až na pomocné hodnocení získaly Polabiny před třetí Poličkou A - všechna tato družstva postupují do finale Přeboru ČR - Blahopřejeme !!!
Další družstva ze Svitav, Lanškrouna, Chvaletic, Chotěboře, Ústí n/O., Č.Třebové či Kunvaldu na vítěznou trojici nestačila a rozdala si to mezi sebou jen o 'bramborovou' medaili.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

23.02.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - osmé kolo
V osmém kole 1.ligy východ se Polabiny po přesvědčivé výhře 6:2 nad Ostravou znovu ocitly na samostatném prvním místě tabulky. Chrudim sice dokázala zvítězit nad Frýdkem-Místkem B 4,5:3,5, ale po sobotní předehrávce 9.kola s hodně nekompletní Ostravou (se kterou prohrála opět nejtěsnějším poměrem 3,5:4,5) se její šance na záchranu soutěže zase o dost zmenšily.
Další výsledky: Kroměříž - Orlová 4,5:3,5, Třebíč - Zlín 3:5, Duras Brno - Litovel B 6,5:1,5, Loko Brno - Staré Město 3:5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

23.02.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun - V.Mýto B 5,5:2,5, Bohemia - Litomyšl 7:1, Žamberk - Chrudim B 2,5:5,5, Ústí n/O. B - Č.Třebová 2:6, Zaječice - Rapid C 3:5, Polička B - Chotěboř 5:3
Po tomto kole došlo ke střídání v čele tabulky, kde doposud vedoucí Chotěboř po výhře ve vzájemném souboji vystřídala rezerva Poličky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

23.02.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - osmé kolo
V osmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - H.Čermná A 2:3, Kunvald C - Mistrovice A 0,5:4,5, Kunvald B - Ústí n/O. E 1:4, Letohrad B - Žamberk C 5:0, Mistrovice B - Č.Voda 1:4, H.Čermná B - Němčice 0,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

23.02.14 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - osmé kolo
V osmém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Chotěboř D - Chotěboř C 1:4, Hlinsko C - Krouna 3,5:1,5, Svitavy B - Svitavy C 4:1, M.Trnávka - Krucemburk 4:1, Polička E - Hlinsko B 1,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

23.02.14 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - osmé kolo
V osmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Polabiny F 5:0, Polabiny H - Rapid F 2,5:2,5, Chrudim D - Miřetice 3,5:1,5, Rapid G - Chvaletice 2,5:2,5, Polabiny G - Choceň 1:4
Již kolo před koncem soutěže se vítězem stalo družstvo Sokola Lázně Bohdaneč, které všem ostatním soupeřům uteklo 'o parník' - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

22.02.14 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 2.turnaj
V sobotu 22.února 2014 se v Lanškrouně uskutečnil 2.turnaj Krajské soutěže družstev mládeže, v němž za účasti 14 čtyřčlenných družstev zvítězilo družstvo Lanškrouna C před Polabinami F a Chvaleticemi A.
V konečném pořadí po 2.turnajích skončili jako první zástupci Lanškrouna C před Chvaleticemi A a Polabinami E.
Ohlasy z turnaje byste si možná časem mohli přečíst na webových stránkách Chvaletic, Lanškrouna, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž st. žáků

16.02.14 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - čtvrté dvoukolo
Ve čtvrtém dvoukole Extraligy ŠSČR v sobotu zvítězil Rapid Pardubice nad Grygovem 6:2 a po nedělní remize 4:4 s Frýdkem-Místkem mu i nadále patří třetí příčka v tabulce.
Další výsledky: sobota: Labortech Ostrava - Poštovní Spořitelna 2,5:5,5, Ostrava-Poruba - Lysá n/L. 4,5:3,5, Frýdek.Místek - Litovel 6,5:1,5, Třinec - Turnov 3:5, Karviná - Nový Bor 1,5:6,5
neděle: Lysá n/L. - Labortech Ostrava 5,5:2,5, Poštovní Spořitelna - Ostrava-Poruba 1:7, Litovel - Grygov 4,5:3,5, Nový Bor - Třinec 5:3, Turnov - Karviná 7:1

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

16.02.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - osmé kolo
V osmém kole 2.ligy D se hrála další dvě krajská derby, v nichž Polička zvítězila nad AKISEM Pardubice 4,5:3,5 a Vysoké Mýto nečekaně odevzdalo všechny body Polabinám B v poměru 3:5. Zbývající našinci vyšli naprázdno, když Ústí n/O. prohrálo v Rychnově n/Kn. těsně 4,5:3,5 a Polabiny C nestačily doma na Jičín B a podlehly mu 3:5.
Další výsledky: Hradec Králové B - Havlíčkův Brod 6:2, Velké Losiny - Lípa 3:5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

16.02.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. D - Svitavy 5:3, Lanškroun B - Kunvald 4,5:3,5, Ústí n/O. C - Žamberk B 5:3, Polička C - Č.Třebová B 4:4, Jablonné n/O. - D.Čermná 3,5:4,5, Letohrad - M.Třebová 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

16.02.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Litomyšl B - Polabiny D 3,5:4,5, H.Městec - Bohemia B 4:4, Rapid D - Hlinsko 1,5:6,5, Polička D - Rapid E 6,5:1,5, Chrudim C - V.Mýto C 4,5:3,5, Polabiny E - Chotěboř B 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

11.02.14 Sekce : Svazové informace
Webové stránky šachového oddílu TJ ENERGETIK Chvaletice
Mladý šachový oddíl TJ ENERGETIK Chvaletice má za necelý rok své existence za sebou již celou řadu úspěšných akcí jako Chvaletická Olympiáda, O Krále Železných hor nebo KP mládeže v rapidu. Poslední jeho novinkou je spuštění vlastních webových stránek, které naleznete na této adrese.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

09.02.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - sedmé kolo
V sedmém kole 1.ligy východ nedokázaly Polabiny zvítězit v Brně nad poslední Lokomotivou a po remize 4:4 spadly na skore na druhé místo. Pochlapila se Chrudim a výhrou 5:3 ve Zlíně posílila své šance na záchranu.
Další výsledky: Staré Město - Duras Brno 1,5:6,5, Litovel B - Třebíč 4:4, Frýdek-Místek B - Kroměříž 4:4, Orlová - Ostrava 6:2

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

09.02.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Polička B - Lanškroun 5:3, Chotěboř - Zaječice 6:2, Rapid C - Ústí n/O. B 4,5:3,5, Č.Třebová - Žamberk 4,5:3,5, Chrudim B - Bohemia 2:6, Litomyšl - V.Mýto B 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

09.02.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: H.Čermná B - Lanškroun C 2,5:2,5, Němčice - Mistrovice B 4,5:0,5, Č.Voda - Letohrad B 3:2, Žamberk C - Kunvald B 3:2, Ústí n/O. E - Kunvald C 4:1, Mistrovice A - H.Čermná A 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

09.02.14 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - sedmé kolo
V sedmém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Polička E - Chotěboř D 3:2, Hlinsko B - M.Trnávka 2,5:2,5, Krucemburk - Svitavy B 2:3, Svitavy C - Hlinsko C 3:2, Krouna - Chotěboř C 0:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

09.02.14 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny G - Bohdaneč 0,5:4,5, Choceň - Rapid G 1,5:3,5, Chvaletice - Chrudim D 1,5:3,5, Miřetice - Polabiny H 2,5:2,5, Rapid F - Polabiny F 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

07.02.14 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Konference delegátů PDŠS pro rok 2014
V sobotu 1.února 2014 se v Chocni uskutečnila Konference delegátů PDŠS pro rok 2014, na níž přítomní nejprve vyslechli zprávy o činnosti VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2013 a zprávu revizní komise. V diskuzi se zaměřili zejména na technické otázky soutěží družstev jako hrací tempo, vybavení hracích místností, organizace krajských soutěží družstev, legislativa podle nového občanského zákoníku, registrační příspěvky pro nejmladší mládež a věnovali se návrhu rozpočtu na rok 2014. Doplnili a poté zvolili nový Výkonný výbor PDŠS, zvolili delegáty na celostátní konferenci, schválili rozpočet a plán práce VV PDŠS na rok 2014 a na závěr odsouhlasili usnesení z konference.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

07.02.14 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Usnesení Konference delegátů PDŠS pro rok 2014
Konference delegátů Pardubického šachového svazu pro rok 2014 vzala na vědomí zprávy VV a jeho komisí včetně zprávy o hospodaření v roce 2013, schválila hospodaření za rok 2013 a rozpočet na rok 2014, rozhodla o poskytování motivačního příspěvku pro delegáty na konferencích PDŠS, zvolila členy nového VV PDŠS a revizní komise, zvolila delegáty na celostátní konferenci, schválila plán práce VV a uložila úkoly VV i oddílům.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

06.02.14 Sekce : Svazové informace
Informace KM z Konference delegátů PDŠS 2014
Příjemnou změnou pro oddíly z krajské konference PDŠS 2014 je snížení členských příspěvků pro děti do 10 let (ročníky 2004+) z 50,- Kč na 20,- Kč. Došlo tak ke sjednocení s příspěvky ŠSČR pro tuto kategorii dětí.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

02.02.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Polabiny E - Litomyšl B 3,5:4,5, Chotěboř B - Chrudim C 4:4, V.Mýto C - Polička D 3:5, Rapid E - Rapid D 3,5:4,5, Hlinsko - H.Městec 4,5:3,5, Bohemia B - Polabiny D 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

02.02.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Letohrad - Ústí n/O. D 4,5:3,5, M.Třebová - Jablonné n/O. 8:0, D.Čermná - Polička C 4:4, Č.Třebová B - Ústí n/O. C 1,5:6,5, Žamberk B - Lanškroun B 5,5:2,5, Kunvald - Svitavy 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

02.02.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - sedmé kolo
V sedmém kole 2.ligy D se hrála hned dvě krajová derby, v nichž Ústí n/O. v oboustranně existenčním zápase zvítězilo nad Polabinami B 5:3 a prořídlé Polabiny C s přehledem remizovaly se skoro kompletním Vysokým Mýtem 4:4. Vytáhla se Polička, která zvítězila na půdě doposud vedoucí Lípy 4,5:3,5, ale AKIS Pardubice podlehl doma Hradci Králové B 3,5:4,5.
Další výsledky: Jičín B - Velké Losiny 5:3, Havlíčkův Brod - Rychnov n/Kn. 2:6.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

01.02.14 Sekce : Nemistrovské akce
O Hlineckého střelce
V sobotu 1.února 2014 uspořádal DDM a ŠO Hlinsko 6.ročník turnaje pro děti a mládež 'O Hlineckého střelce', kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo 37 hráčů z 10 oddílů převážně z jižní části našeho kraje.
V kategorii 2005 a mladších zvítězil Rudolf Jun z Chotěboře před Ondřejem Půlpánem z Polabin a Jiřím Šulcem, nejlepší z dívek byla Sofie Holfeuerová (oba Hlinsko).
V kategorii 2004 - 2002 byl nejlepší Tomáš Ludvík z Polabin před Marií Vaškovou a Michalem Ročňákem (oba Hlinsko).
V nejstarší kategorii 2001 - 1997 byl první Jakub Půlpán z Polabin před Janem Tulisem z Poličky a Vojtěchem Říhou z Hlinska.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

01.02.14 Sekce : Nemistrovské akce
Chvaletická Olympiáda 2014 - 1.turnaj
V sobotu 1.února 2014 se ve Chvaleticích uskutečnily první turnaje druhého ročníku seriálu turnajů pro žáky do 15 let - Chvaletická Olympiáda, kterých se zúčastnilo 67 hráčů z 10 oddílů převážně ze severní části kraje, ale i početná výprava dětí z Poděbrad.
V nejmladší kategorii A byl nejúspěšnější Jan Jiroušek z České Třebové jen na pomocné hodnocení před Pavlem Němečkem z Poděbrad, třetí byl Martin Stoček z Polabin a nejlepší z dívek byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O..
Kategorii B vyhrál Jiří Píše před Vojtěchem Holáskem (oba Ústí n/O.), třetí byl Marek Bílek z Polabin, nejlepší dívkou se stala Veronika Holásková z Ústí n/O..
V kategorii C byl suverénně nejlepší Václav Grundman z Ústí n/O. s plným počtem bodů, druhý byl Martin Bureš a třetí Matěj Formánek (oba Polabiny), mezi dívkami byla nejlepší Tereza Novotná z Poděbrad.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

30.01.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Hledají se vítězové
V souvislosti s blížícím se startem dalšího ročníku turnaje mládeže 'Orlická šachovnice' se jeho pořadatelé obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc s identifikací vítězů některých předchozích ročníků.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

27.01.14 Sekce : Ostatní zajímavosti
Sledovanost webu PDŠS - 600 000 návštěv !!
V množství informací o výsledcích našich hráčů v lednových soutěžích družstev i jednotlivců zůstalo poněkud utajeno další jubileum krajských webových stránek - ve čtvrtek 9.ledna 2014 zaznamenalo počítadlo přístup 600 000 návštěvníka na náš web od doby jeho spuštění v prosinci 2002. Počet denních přístupů na web (počítaných každodenně jako průměr z předchozích tří měsíců) v průběhu jednotlivých let je znázorněn na přiloženém obrázku, který vystihuje nejen sezonní výchylky v přístupech během roku, ale i jejich postupný nárůst.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

26.01.14 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - šesté kolo
V šestém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Rapid F 3:2, Polabiny F - Miřetice 4,5:0,5, Polabiny H - Chvaletice 1:4, Chrudim D - Choceň 3:2, Rapid G - Polabiny G 4:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

26.01.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - šesté kolo
V šestém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - Mistrovice A 2,5:2,5, H.Čermná A - Ústí n/O. E 3,5:1,5, Kunvald C - Žamberk C 2,5:2,5, Kunvald B - Č.Voda 2,5:2,5, Letohrad B - Němčice 2,5:2,5, Mistrovice B - H.Čermná B 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

26.01.14 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - šesté kolo
V šestém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Chotěboř D - Krouna 2,5:2,5, Chotěboř C - Svitavy C 5:0, Hlinsko C - Krucemburk 0,5:4,5, Svitavy B - Hlinsko B 2:3, M.Trnávka - Polička E 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

26.01.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun - Litomyšl 3,5:4,5, V.Mýto B - Chrudim B 4:4, Bohemia - Č.Třebová 5,5:2,5, Žamberk - Rapid C 4,5:3,5, Ústí n/O. B - Chotěboř 2:6, Zaječice - Polička B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

26.01.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - šesté kolo
V šestém kole 1.ligy východ nedokázaly Polabiny vyhrát doma nad děravou Orlovou, ale přesto se po remize 4:4 vyhouply na samostatné první místo v tabulce ! Naproti tomu Chrudim již po několikáté podlehla nejtěsnějším poměrem 3,5:4,5 - tentokrát doma Litovli B - a stále se nachází v pásmu sestupu.
Další výsledky: Ostrava - Frýdek-Místek B 2,5:5,5, Kroměříž - Zlín 3,5:4,5, Třebíč - Staré Město 2:6, Duras Brno - Loko Brno 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

25.01.14 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu skupina východ - závěrečné dvoukolo
V sobotu 25.ledna 2014 byla závěrečným dvoukolem dohrána východní skupina Extraligy družstev dorostu. V něm Polabiny A potvrdily svou výkonnost dvěma výhrami, postupují do finalové skupiny A a budou bojovat o medaile, Polabiny B i přes remizu s Durasem budou hrát jen ve skupině B o udržení v soutěži.
Ohlasy z jednotlivých utkání můžete najít na webových stránkách Durasu Brno, Lokomotivy Brno, Frýdku-Místku, Hradce Králové, Orlové a Polabin.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

25.01.14 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - sedmé kolo
V první lize dorostu skupiny sever bylo v sobotu 25.ledna 2014 odehráno sedmé kolo, po němž je Polička po výhře v Lanškrouně v poměru 5:1 stále s plným počtem bodů v čele tabulky. Polabiny C vyhrály v Praze s OAZOU B 3,5:2,5 a spolu Ústím n/O., které doma remizovalo s Rychnovem n/Kn. 3:3, jsou s mírným odstupem kousek nad sestupovou propastí.
Ohlasy z tohoto kola můžete nalézt na webových stránkách Bohemians Praha, Jičína, Liberce, Polabin, Poličky, Rychnova n/Kn. a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

19.01.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 3.kolo
Třetí turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu 18.ledna 2014 v Ústí n/O. za účasti 110 hráčů ze 14 oddílů.
V kategorii H/D 14 se suverénním vítězem s plným počtem bodů stal Jan Jiroušek z České Třebové, druhý byl Matěj Kupsa z Lanškrouna a třetí příčku obsadil Lukáš Bouchal z Mistrovic, nejlepší dívkou byla Veronika Šmajzrová z Ústí n/O..
Kategorii H/D 16 vyhrál Josef Havelka z Lanškrouna s velkým odstupem před Václavem Grundmanem z Ústí n/O. a Vojtěchem Říhou z Hlinska, nejlepší dívkou byla Lucie Ambrožová ze Starého Města.
Průběžné pořadí v jednotlivých kategoriích po třech odehraných turnajích naleznete zde.
Komentáře k turnaji by se mohly objevit na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

19.01.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Litomyšl B - Bohemia B 2,5:5,5, Polabiny D - Hlinsko 4:4, H.Městec - Rapid E 5:3, Rapid D - V.Mýto C 6:2, Polička D - Chotěboř B 2,5:5,5, Chrudim C - Polabiny E 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

19.01.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. D - Kunvald 4,5:3,5, Svitavy - Žamberk B 3:5, Lanškroun B - Č.Třebová B 5:3, Ústí n/O. C - D.Čermná 6,5:1,5, Polička C - M.Třebová 1,5:6,5, Jablonné n/O. - Letohrad 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

19.01.14 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - třetí dvoukolo
Ve třetím dvoukole Extraligy ŠSČR přivítal Rapid 2 v Pardubicích družstva z Ostravy a měl s nimi hodně starostí - v sobotu ještě zvítězil nad Slavojem Ostrava-Poruba těsně 4,5:3,5, ale v neděli už ztratil dva body za remizu 4:4 s Labortechem Ostrava.
Další výsledky: sobota: Poštovní spořitelna - Třinec 3,5:4,5, Lysá n/L. - Karviná 7,5:0,5, Turnov - Frýdek-Místek 2,5:5,5, Nový Bor - Grygov 7:1, Litovel - Labortech Ostrava 3,5:4,5
neděle: Karviná - Poštovní spořitelna 4,5:3,5, Třinec - Lysá n/L. 2,5:5,5, Grygov - Turnov 2:6, Frýdek-Místek - Nový Bor 2:6, Slavoj Ostrava-Poruba - Litovel 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

19.01.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - šesté kolo
V šestém kole 2.ligy D byli úspěšní jen dva z našich zástupců - Vysoké Mýto zdolalo doma Ústí n/O. 5,5:2,5 a Polabiny C přivezly plný počet bodů z Velkých Losin za vysokou výhru 6:2. AKIS Pardubice prohrál v Rychnově n/Kn. 6:2, Polička podlehla doma Jičínu B 3:5 a Polabiny B prohrály doma s pouze v sedmi hrajícím Havlíčkovým Brodem 3,5:4,5 a jsou bez bodu poslední.
Další výsledky: Hradec Králové B - Lípa 2:6

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

13.01.14 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 3.turnaj
Třetí kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 11.ledna 2014 v Lanškrouně za účasti 81 hráčů.
V kategorii H/D 10 se o první místo rozdělili hned 3 hráči, když pomocné hodnocení určilo vítězem Adama Josefa Reta z Rapidu Pardubice následovaného Martinem Stočkem z Polabin a Michalem Jarešem z Chvaletic, nejlepší z dívek byla Sofie Holfeuerová z Hlinska.
V kategorii H/D 12 zvítězil Lukáš Pavlíček z Poličky před Danielem Zemanem z Vysokého Mýta a Rudolfem Junem z Chotěboře, prvenství mezi dívkami patřilo Kateřině Dudlové z Ústí n/O.
Průběžné pořadí v jednotlivých kategoriích naleznete zde, komentáře vedoucích by mohly být k nalezení na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

12.01.14 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - páté kolo
V pátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Rapid G - Bohdaneč 1:4, Polabiny G - Chrudim D 1:4, Choceň - Polabiny H 4:1, Chvaletice - Polabiny F 2:3, Miřetice - Rapid F 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

12.01.14 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - páté kolo
V pátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Mistrovice B - Lanškroun C 1:4, H.Čermná B - Letohrad B 2:3, Němčice - Kunvald B 4,5:0,5, Červená Voda - Kunvald C 3,5:1,5, Žamberk C - H.Čermná A 2:3, Ústí n/O. E - Mistrovice A 3,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

12.01.14 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - páté kolo
V pátém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: M.Trnávka - Chotěboř D 4,5:0,5, Polička E - Svitavy B 3:2, Hlinsko B - Hlinsko C 5:0, Krucemburk - Chotěboř C 1:4, Svitavy C - Krouna 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

12.01.14 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Zaječice - Lanškroun 4,5:3,5, Polička B - Ústí n/O. B 4,5:3,5, Chotěboř - Žamberk 7,5:0,5, Rapid C - Bohemia 3:5, Č.Třebová - V.Mýto B 4:4, Chrudim B - Litomyšl 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

12.01.14 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - páté kolo
V pátém kole 1.ligy východ byla nejpřekvapivějším výsledkem domácí prohra kompletního Durasu Brno s nekompletními Polabinami (hrajícími dokonce jen v sedmi) v poměru 3,5:4,5 (!) Méně se již dařilo Chrudimi, která ve Starém Městě prohrála těsně 4,5:3,5.
Další výsledky: Loko Brno - Třebíč 2:6, Litovel B - Kroměříž 3,5:4,5, Zlín - Ostrava 4,5:3,5, Frýdek-Místek B - Orlová 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

05.01.14 Sekce : Svazové informace
Dorostenecká liga PDŠS 2013/14 - aktuální stav
V letošní sezóně se Dorostenecká liga PDŠS dočkala již svého 3. pokračování. Zájem 13 hráčů je sice nejnižší ze všech ročníků, ale kvalita účastníků není vůbec špatná. Startovní listině vévodí lanškrounský Josef Havelka, před kterým by v konečném pořadí jistě rádi skončili i někteří hráči Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

04.01.14 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor PDŠS mládeže 2013/14
Další dvoukolo Krajského přeboru družstev mládeže, které se odehrálo v sobotu 4.ledna 2014 ve Svitavách a České Třebové, nepřineslo žádnou změnu na čele tabulky, kde stále suverénně kraluje B družstvo Lanškrouna před Hlinskem a Poličkou B.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

04.01.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Chrudim C - Litomyšl B 6,5:1,5, Polabiny E - Polička D 6:2, Chotěboř B - Rapid D 6,5:1,5, V.Mýto C - H.Městec 2:6, Rapid E - Polabiny D 3,5:4,5, Hlinsko - Bohemia B 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

04.01.14 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Jablonné n/O. - Ústí n/O. D 4:4, Letohrad - Polička C 3:5, M.Třebová - Ústí n/O. C 3:5, D.Čermná - Lanškroun B 3:5, Č.Třebová B - Svitavy 4,5:3,5, Žamberk B - Kunvald 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

04.01.14 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - páté kolo
V pátém kole 2.ligy D se hrála dvě krajová derby a v obou byli úspěšnější domácí - AKIS Pardubice zvítězil nad Polabinami B 5,5:2,5 a stejným poměrem zvítězily i Polabiny C nad Poličkou. Ze zbývajících našinců Ústí n/O. přivezlo tři body z Havlíčkova Brodu za výhru 5,5:2,5, ale Vysoké Mýto vyšlo naprázdno ve Velkých Losinách při prohře v poměru 5:3.
Další výsledky: Jičín B - Hradec Králové B 6:2, Lípa - Rychnov n/Kn. 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

02.01.14 Sekce : Soutěže jednotlivců
České šachové vánoce + KPJ PDŠS
Ve dnech 26.12.2013 - 2.1.2014 se v Litomyšli uskutečnil 15.ročník turnaje České šachové vánoce, který byl rovněž Krajským přeborem jednotlivců Pardubického kraje.
V turnaji se prosadili favorité, když samostatné první místo obsadil GM Alexej Kislinskij z Orlové s půlbodovým odstupem před ukrajinským IM Petrem Golubkou a IM Vojtěchem Plátem z Třince.
V přeboru jednotlivců Pardubického kraje byl nejúspěšnější FM Petr Červený z Poličky před Jakubem Půlpánem (který byl současně i nejúspěšnějším hráčem do 16 let v celém turnaji !!) a třetí místo získal FM Michal Novotný (oba Polabiny), nejlepším ze seniorů byl Milan Kotva z Moravské Třebové - všem Blahopřejeme !!!


zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

29.12.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Jirky Pavliše
V neděli 29.prosince 2013 uspořádal Sokol Krouna 9.ročník turnaje v rapidu 'Memoriál Jirky Pavliše', kterého se zúčastnilo celkem 79 hráčů.
V devítikolovém turnaji zvítězil Jaromír Paščenko z Poličky jen na pomocné hodnocení před Lukáškem Karáskem z Jihlavy, na třetím místě skončil FM Jiří Tůma z Chotěboře.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

27.12.13 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Oldy Hájka
Ve čtvrtek 26.prosince 2013 se v Ústí n/O. uskutečnil 45.ročník Memoriálu Oldy Hájka, který byl současně i Krajským přeborem PDŠS v bleskové hře.
V sedmnáctikolovém švýcaru byl mezi 54 účastníky nejúspěšnější FM Marian Sabol z Vysokého Mýta těsně následovaný FM Alešem Jedličkou a FM Martinem Červeným (oba Polabiny), nejlepší ženou byla Gabriela Sabolová z Vysokého Mýta, juniorem David Výprachtický ze Žamberka, seniorem František Navrátil z Polabin a nejlepším domácím hráčem se stal Martin Šmajzr.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

23.12.13 Sekce : Nemistrovské akce
Vánoční turnaj v šachu
V pondělí dne 23.prosince 2013 uspořádal ŠK Svitavy spolu s DDM Tramtárije tradiční Vánoční turnaj v šachu (především pro mládež), kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo takřka neuvěřitelných 153 hráčů !!
V nejmladší Kategorii A se z vítězství radoval Jan Jiroušek z České Třebové jen na lepší pomocné hodnocení před Rudolfem Junem z Chotěboře, na třetím místě skončil Tomáš Kocí z Lokomotivy Brno a nejlepší dívkou byla také 'externí' Olga Dvořáková z Adamova.
Ve starší Kategorii B dominoval Václav Grundman z Ústí n/O., který svým soupeřům nepovolil ani půlku (!!) následovaný Janem Tulisem z Poličky a favorizovaným Matějem Půlpánem z Polabin, z dívek byla nejúspěšnější opět 'externí' Tereza Kocí z Lokomotivy Brno.
V nejstarší Kategorii C změřili síly s mládeží i vedoucí výprav a doprovázející rodiče, ale moc neuspěli - na medailových postech skončili mládežníci Josef Krátký z České Třebové před Jakubem Půlpánem a Dominikem Řezníčkem, mezi mladými 'vlčáky' se neztratila ani nejlepší z dívek Hana Frgalová (všichni Polabiny).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.12.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR v bleskové hře
V sobotu 21.prosince 2013 se v Brně-Jundrově uskutečnilo Mistrovství ČR jednotlivců, žen a mládeže v bleskové hře, kterého se zúčastnilo i několik zástupců našeho kraje. Po 13-ti kolové základní časti následovala vyřazovací nadstavba, do níž postoupili vždy 4 nejlepší hráči z každé kategorie.
V kategorii jednotlivců jsme měli 6 zástupců, z nichž hráči Rapidu Pardubice se umístili v popředí tabulky a připsali si i pár Elo bodů, zatímco ostatní skončili v druhé polovině s podobně vysokým odpisem Elo bodů.
V kategorii žen statečně bojovaly sestry Sabolovy z Vysokého Mýta, ale na víc než na ± obhajobu nasazení to nestačilo.
V kategorii mládeže se z našinců představilo hned 5 zástupců, z nichž Jakub Půlpán z Polabin dal o sobě vědět suverénním vítězstvím v základní části - Blahopřejeme !!!. Ve vyřazovací nadstavbě však klopýtl a zbyla na něj 'až' bronzová medaile.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.12.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Litomyšl B - Hlinsko 3,5:4,5, Bohemia B - Rapid E 6:2, Polabiny D - V.Mýto C 5,5:2,5, H.Městec - Chotěboř B 1:7, Rapid D - Polabiny E 4:4, Polička D - Chrudim C 1:7
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

15.12.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. D - Žamberk B 3:5, Kunvald - Č.Třebová B 2:6, Svitavy - D.Čermná 7,5:0,5, Lanškroun B - M.Třebová 2,5:5,5, Ústí n/O. C - Letohrad 3:5, Polička C - Jablonné n/O. 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

15.12.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole 2.ligy D si z našich zástupců nejlépe vedlo Vysoké Mýto, které po vysokém vítězství 6:2 nad Havlíčkovým Brodem přezimuje na prvním místě tabulky. Cenné vítězství 4,5:3,5 si z Hradce Králové B přivezly Polabiny C a v krajovém derby byl stejným poměrem úspěšný i AKIS Pardubice v Ústí n/O.. Zato Polabiny B podlehly doma Lípě 2,5:5,5 stejně jako Polička Velkým Losinám a krčí se na samém chvostu tabulky.
Další výsledky: Rychnov n/Kn. - Jičín B 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

14.12.13 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor PDŠS mládeže 2013/14
V sobotu 14.prosince 2013 se v Hlinsku a Lanškrouně odehrála první 3 kola Krajského přeboru družstev mládeže, po nichž se s plným počtem bodů dostala do čela tabulky družstva ŠKM TJ Lanškroun B a ŠO Hlinsko.
Názory na turnaj možná naleznete i na webových stránkách dalších účastníků - České Třebové, Chotěboře, Polabin a Poličky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

13.12.13 Sekce : Přebory škol
Krajské finale přeboru škol kat. středních škol
Ve čtvrtek 12.prosince 2013 se ve Svitavách uskutečnilo Krajské kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol v kategorii středních škol a mezi 10 zúčastněnými družstvy zvítězili zástupci Sportovního Gymnazia Pardubice před Gymnaziem Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

12.12.13 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor PDŠS mládeže 2013/14 - propozice
Komise mládeže PDŠS aktualizovala Rozpis Krajského přeboru družstev mládeže pro sezonu 2013/14 a doplnila také soupisky družstev.
Výsledky jednotlivých kol včetně průběžné tabulky naleznete nejen na chess-results.com, ale nově i v databázi soutěží ŠSČR.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor st. žáků

12.12.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
V úterý 10.prosince 2013 po krátké těžké nemoci zemřel jeden z dlouhodobě hráčsky i funkcionářsky nejaktivnějších šachistů (nejen) Pardubického kraje
Ing. Karel Černý
Jeho životní i šachová cesta byla nejlépe popsána v medailonku připraveném jeho posledními oddílovými kolegy z Jablonného n/O. při příležitosti jeho loňských 75 narozenin a mírně doplněna o dobu jeho působení v pardubické Slavii VŠCHT v souvislosti s konáním 3.ročníku Memoriálu arm. generála Ludvíka Krejčího.
Poslední rozloučení se zesnulým se uskutečnilo v úterý 17.prosince 2013 v chrámu Páně sv. Bartoloměje v Jablonném n/O..
Čest jeho památce !

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

10.12.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Losinského kapra
V sobotu 7.prosince 2013 se v Koutech nad Desnou konal 21.ročník turnaje v rapidu O Losinského kapra, který byl také součastí GP ŠSČR v rapidu. Zúčastnila se ho i početná výprava našich zástupců (především z Polabin), kteří se ve výsledkové listině mezi 108 hráči rozhodně neztratili.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.12.13 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu skupina východ - páté kolo
V pátém kole Extraligy dorostu došlo ke vzájemnému utkání Polabinských družstev, v němž A družstvo zvítězilo 4:2.
Ohlasy z dalších utkání tohoto kola můžete nalézt na webových stránkách Frýdku-Místku, Durasu a Lokomotivy Brno, Hradce Králové a Orlové.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

09.12.13 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - další dvoukolo
V první lize dorostu skupiny sever se v sobotu 7.prosince 2013 hrálo šesté a sedmé kolo, po nichž si Polička udržela první místo v tabulce s čistým štítem, Lanškroun zůstal v klidném středu tabulky a Ústí n/O. spolu s Polabinami C balancují těsně nad propastí sestupu.
O dalších zápasech se můžete dočíst na webových stránkách Bohemians, Kobylis, OAZY Praha, Lípy, Jičína, Rychnova n/Kn., Nového Boru a Liberce.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

08.12.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Miřetice 4,5:0,5, Rapid F - Chvaletice 3:2, Polabiny F - Choceň 2:3, Polabiny H - Polabiny G 3,5:1,5, Chrudim D - Rapid G 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

08.12.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - Ústí n/O. E 3:2, Mistrovice A - Žamberk C 4:1, H.Čermná A - Č.Voda 3:2, Kunvald C - Němčice 1,5:3,5, Kunvald B - H.Čermná B 3:2, Letohrad B - Mistrovice B 2,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

08.12.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Chotěboř D - Svitavy C 3:2, Krouna - Krucemburk 0,5:4,5, Chotěboř C - Hlinsko B 3,5:1,5, Hlinsko C - Polička E 0:5, Svitavy B - M.Trnávka 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

08.12.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun - Chrudim B 5:3, Litomyšl - Č.Třebová 4,5:3,5, V.Mýto B - Rapid C 3,5:4,5, Bohemia - Chotěboř 4:4, Žamberk - Polička B 3:5, Ústí n/O. B - Zaječice 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

08.12.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole 1.ligy východ se našim zástupcům zadařilo - Polabiny porazily Frýdek-Místek B 5:3 a Chrudim remizovala s Lokomotivou Brno 4:4.
Další výsledky: Orlová - Zlín 4:4, Ostrava - Litovel B 2,5:5,5, Kroměříž - Staré Město 5:3, Chrudim - Loko Brno 4:4, Třebíč - Duras Brno 2,5:5,5.
Předehrávky: 5.kolo Zlín - Ostrava 4,5:3,5, 8.kolo Chrudim - Frýdek-Místek B 4,5:3,5,

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

06.12.13 Sekce : Přebory škol
Krajské finale přeboru škol kat. 1.-5.tříd
V pátek 6.prosince 2013 se v Poličce uskutečnilo Krajské kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol v kategorii 1.-5.tříd, v němž bylo nejúspěšnější družstvo ZŠ Na Lukách Polička před ZŠ Třemošnice.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

05.12.13 Sekce : Přebory škol
Krajské finale přeboru škol kat. 6.-9.tříd
Ve čtvrtek 5.prosince 2013 se v Lanškrouně uskutečnilo Krajské kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol v kategorii 6.-9.tříd, v němž přesvědčivě zvítězilo Gymnazium Lanškroun před Gymnaziem Ústí n/O..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

01.12.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Polička D - Litomyšl B 4,5:3,5, Chrudim C - Rapid D 4,5:3,5, Polabiny E - H.Městec 5:3, Chotěboř B - Polabiny D 5,5:2,5, V.Mýto C - Bohemia B 3:5, Rapid E - Hlinsko 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

01.12.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Polička C - Ústí n/O. D 6,5:1,5, Jablonné n/O. - Ústí n/O. C 3,5:4,5, Letohrad - Lanškroun B 5:3, M.Třebová - Svitavy 6:2, D.Čermná - Kunvald 5,5:2,5, Č.Třebová B - Žamberk B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

01.12.13 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - druhé dvoukolo
Ve druhém dvoukole Extraligy ŠSČR se v sobotu poprve představil Rapid Pardubice na domácí půdě ve vyrovnaném souboji s Lysou n/L., který rozhodl v poměru 4,5:3,5 ve svůj prospěch jedinou resultativní partií. V neděli Rapid pokračoval v dobrých výkonech a zvítězil nad Poštovní Spořitelnou rozdílem třídy v poměru 6:2.
Další výsledky: sobota: Litovel - Pošt. Spořitelna 4,5:3,5, Labortech Ostrava - Turnov 4,5:3,5, Ostrava-Poruba - Nový Bor 1,5:6,5, Frýdek-Místek - Třinec 6:2, Grygov - Karviná 4:4.
neděle: Lysá n/L. - Litovel 4:4, Nový Bor - Labortech Ostrava 5,5:2,5, Turnov - Ostrava-Poruba 4:4, Karviná - Frýdek-Místek 3:5, Třinec - Grygov 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

01.12.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - třetí kolo
Ve třetím kole 2.ligy skupina D zvítězil AKIS Pardubice nad Havlíčkovým Brodem přesvědčivě 6:2, plný bodový zisk si připsalo i Vysoké Mýto v krajském derby v Poličce za výhru 5:3 a cenný bod získaly doma Polabiny C za remizu 4:4 s Rychnovem n/Kn.. Naprázdno vyšlo Ústí n/O. (2) v Lípě při prohře 5:3 a také Polabiny B, které v Jičíně B prohrály vysoko 6:2.
Další výsledky: Velké Losiny - Hradec Králové B 6,5:1,5, odložené utkání 2.kola Polabiny B - Polabiny C 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

30.11.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Turnaj Járy Masopusta
V sobotu 30.listopadu 2013 se v Mistrovicích uskutečnil 16.ročník turnaje v rapidu Memoriál Járy Masopusta. Mezi 36 účastníky byl nejúspěšnější Jiří Stehlík z Kolína následovaný s půlbodovými odstupy Martinem Šmajzrem z Ústí n/O. a Petrem Jechou z Polabin.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

30.11.13 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Pardubice
Ve čtvrtek 28.listopadu 2013 se v Pardubicích uskutečnilo okresní kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol okresu Pardubice v kategoriích 1.-5.tříd a 6.-9.tříd. Za minimálního zájmu (po dvou školách v každé kategorii !) si vítězství vybojovali ZŠ Štefánikova Pardubice v kategorii 1.-5.tříd a ZŠ Polabiny 1 v kategorii 6.-9.tříd.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

30.11.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 2.turnaj
Druhý turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 proběhl v sobotu 30.listopadu 2013 v Poličce.
V kategorii do 14 let obsadil první příčku Ondřej Švanda z Poličky až lepším druhým pomocným hodnocením před Matějem Kupsou z Lanškrouna a na třetím místě se umístil (opět se stejným počtem bodů) Vojtěch Holásek z Ústí n/O., nejlepší z dívek byla Julie Kalousová z Lanškrouna.
V kategorii do 16 let zvítězil Jakub Cach před Patrikem Žejdlíkem (oba Polabiny) a Jakubem Nešporem z Poličky, jedinou dívkou byla Lenka Křemenáková z Chvaletic.
Postřehy z turnaje možná naleznete na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..
Průběžné pořadí po dvou turnajích je k dispozici zde.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

28.11.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
Ve středu 20.listopadu 2013 ve věku 89 let tiše zesnul dlouholetý člen TJ ŠO Chrudim pan Antonín Mazánek. Čest jeho památce !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

27.11.13 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 4/2013
Na čtvrté schůzi VV PDŠS byly po kontrole plnění úkolů vyslechnuty zprávy komisí STK, mládeže a hospodáře, schváleno proplacení došlých faktur, dohod s trenéry a dotací za přebory škol, byla zahájena příprava volební konference PDŠS (1.2.2014 v Chocni) a na závěr byly uloženy nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

24.11.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Polofinale MČR juniorů a dorostenců + MČR juniorek a dorostenek
Ve dnech 17.-23.listopadu 2013 se v Havlíčkově Brodě uskutečnilo Polofinale Mistrovství ČR juniorů a dorostenců a Mistrovství ČR juniorek a dorostenek.
Polofinale ČR juniorů a dorostenců se z našinců zúčastnilo několik zástupců zejména z Polabin, z nichž byl nejúspěšnější Jakub Půlpán na 5.místě (čtvrtý v H18), ale ani ostatní nezklamali.
Ve finale MČR juniorek a dorostenek jsme měli dvě zástupkyně a obě získaly bronz - Kateřina Vlčková z Polabin v dorostenkách a Kristýna Sabolová z Vysokého Mýta v juniorkách - Blabopřejeme !!!.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

24.11.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim D - Bohdaneč 2:3, Rapid G - Polabiny H 2:3, Polabiny G - Polabiny F 1:4, Choceň - Rapid F 3:2, Chvaletice - Miřetice 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

24.11.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Letohrad B - Lanškroun C 4,5:3,5, Mistrovice B - Kunvald B 3,5:1,5, Čermná B - Kunvald C 1,5:3,5, Němčice - H.Čermná A 3:2, Č.Voda - Mistrovice A 1,5:3,5, Žamberk C - Ústí n/O. E 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

24.11.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - třetí kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Svitavy B - Chotěboř D 1,5:3,5, M.Trnávka - Hlinsko C 2,5:2,5, Polička E - Chotěboř C 1:4, Hlinsko B - Krouna 5:0, Krucemburk - Svitavy C 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

24.11.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 2.turnaj
Druhý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 se uskutečnil v sobotu dne 23.listopadu 2013 ve Svitavách za účasti 80 hráčů.
V kategorii do 10 let byl nejúspěšnější Adam Josef Ret z Rapidu Pardubice následovaný Michalem Jarešem a Filipem Hanuškou (oba Chvaletice), nejlepší z dívek byla Sofie Holfeuerová z Hlinska.
V kategorii do 12 let zvítězil Jan Jiroušek z České Třebové před Danielem Zemanem z Vysokého Mýta a Vítem Brázdou z Polabin, nejlepší dívkou byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O.
Postřehy z turnaje byste mohli najít jako obvykle na webových stránkách České Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

24.11.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. B - Lanškroun 3,5:4,5, Zaječice - Žamberk 6:2, Polička B - Bohemia 5:3, Chotěboř - V.Mýto B 5,5:2,5, Rapid C - Litomyšl 1,5:6,5, Č.Třebová - Chrudim B 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

24.11.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - třetí kolo
Ve třetím kole 1.ligy východ prohrály Polabiny v přímém souboji o čelo tabulky v Třebíči 5:3 a Chrudim přivezla z Brna první bod za remizu s Durasem 4:4.
Další výsledky: Loko Brno - Kroměříž 3,5:4,5, Staré Město - Ostrava 6,5:1,5, Litovel B - Orlová 2,5:5,5, Zlín - Frýdek-Místek B 3,5:4,5. Předehrávka 5.kola: Zlín - Ostrava 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

23.11.13 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Svitavy
V pátek 22.listopadu 2013 se ve Svitavách uskutečnilo okresní kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol okresu Svitavy v kategoriích 1.-5.tříd a 6.-9.tříd.
V kategorii 1.-5.tříd byli nejlepší žáci ZŠ Na Lukách Polička před družstvy ZŠ Felberova Svitavy A a B .
V kategorii 6.-9.tříd byla nejúspěšnější ZŠ náměstí Míru Svitavy před ZŠ Na Lukách Polička a Gymnaziem Polička.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

21.11.13 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kat. 6.-9.tříd
Ve středu 20.listopadu 2013 se v Lanškrouně uskutečnilo okresní kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol okresu Ústí n/O. v kategorii 6.-9.tříd. Za účasti 8 družstev (z toho 4 z Lanškrouna !) zvítězili zástupci Gymnazia Lanškroun těsně následováni Gymnaziem Ústí n/O., třetí skončila ZŠ Dobrovského Lanškroun.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

19.11.13 Sekce : Soutěže žáků
Listina talentů PDŠS
Komise mládeže zveřejnila Listinu talentů PDŠS pro sezonu 2013-14, na níž je v současnosti zařazeno 17 hráčů a hráček.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

18.11.13 Sekce : Nemistrovské akce
M Čech nejmladší mládeže 2013
Ve dnech 15.-17.listopadu 2013 se v Hrdoňově uskutečnilo Mistrovství Čech mládeže v kategoriích do 8 a do 10 let. Z našeho kraje se ho zúčastnilo 9 hráčů, z nichž sice na medaile nedosáhl nikdo, ale naprostá většina z nich uhrála více než 50% možných bodů !
Ohlasy z Mistrovství by se mohly objevit na webových stránkách Chotěboře, Polabin, Poličky a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

17.11.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Litomyšl B - Rapid E 4:4, Hlinsko - V.Mýto C 4:4, Bohemia B - Chotěboř B 5,5:2,5, Polabiny D - Polabiny E 5,5:2,5, H.Městec - Chrudim C 1,5:6,5, Rapid D - Polička D 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

17.11.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. D - Č.Třebová B 2:6, Žamberk B - D.Čermná 4:4, Kunvald - M.Třebová 3,5:4,5, Svitavy - Letohrad 3:5, Lanškroun B - Jablonné n/O. 4:4, Ústí n/O. C - Polička C 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

17.11.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - druhé kolo
Ve druhém kole 2.ligy skupina D z našinců získalo plný počet bodů jen Vysoké Mýto, které doma zvítězilo nad Akisem Pardubice 5:3 a jeden bod si přivezla Polička z Hradce Králové B za remizu 4:4. Ústí n/O. podlehlo doma Jičínu B 3:5 a vzájemné utkání družstev Polabin bylo odloženo.
Další výsledky: Rychnov n/Kn. - Velké Losiny 4,5:3,5, Havlíčkův Brod - Lípa 2:6.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

16.11.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 1.turnaj
První turnaj Krajského přeboru mládeže v kategoriích H/D 14-16 se uskutečnil v sobotu 16.listopadu 2013 v Mistrovicích.
V kategorii do 14 let mezi 70-ti účastníky zvítězil s plným počtem bodů Ondřej Cach z Polabin před Ondřejem Švandou z Poličky a Janem Nešpůrkem z Polabin, nejlepší dívkou byla Marie Vašková z Hlinska.
Ze 30-ti účastníků v kategorii do 16 let byl nejúspěšnější Václav Grundman z Ústí n/O. před Patrikem Žejdlíkem z Polabin a Jakubem Nešporem z Poličky, nejlepší z dívek byla Lucie Ambrožová ze Starého Města.
Postřehy z turnaje naleznete na webových stránkách Č.Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu Pardubice a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

13.11.13 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Chrudim - kat. 1.-5.tříd a 6.-9.tříd
Ve středu 13.listopadu 2013 se v Hlinsku odehrálo okresní kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol okresu Chrudim v kategoriích 1.-5.tříd a 6.-9.tříd.
V kategorii 1.-5.tříd byla mezi pěti družstvy nejúspěšnější ZŠ Chrast před ZŠ Třemošnice a ZŠ Ležáků Hlinsko, v kategrorii 6.-9.tříd bylo ze šesti účastníků nejlepší Gymnazium JR Chrudim před ZŠ Ležáků Hlinsko a ZŠ Resslova Hlinsko.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

12.11.13 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kat. 1.-5.tříd
V úterý 12.listopadu 2013 se v Lanškrouně uskutečnilo okresní kolo přeboru čtyřčlenných družstev škol okresu Ústí n/O. v kategorii 1.-5.tříd. Mezi sedmi zúčastněnými družstvy si nejlépe vedli zástupci ZŠ Dolní Čermná následovaní ZŠ Klášterec n/O. a ZŠ Smetanova Lanškroun.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

11.11.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Bohdaneč - Chvaletice 3,5:1,5, Miřetice - Choceň 0,5:4,5, Rapid F - Polabiny G 3,5:1,5, Polabiny F - Rapid G 4:1, Polabiny H - Chrudim D 0,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

11.11.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun C - Žamberk C 3:2, Ústí n/O. E - Č.Voda 2:3, Mistrovice A - Němčice 2:3, H.Čermná A - H.Čermná B 4:1, Kunvald C - Mistrovice B 1,5:3,5, Kunvald B - Letohrad B 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

11.11.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - druhé kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže jih byly dosaženy tyto výsledky: Chotěboř D - Krucemburk 1,5:3,5, Svitavy C - Hlinsko B 1,5:3,5, Krouna - Polička E 3:2, Chotěboř C - M.Trnávka 4:1, Hlinsko C - Svitavy B 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

11.11.13 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 1.turnaj
V sobotu 9.listopadu 2013 se v Pardubicích uskutečnil 1.turnaj Krajské soutěže družstev mládeže, v němž mezi 16-ti (!!) zúčastněnými družstvy zvítězil Rapid Pardubice (červení) před Lanškrounem C a Chvaleticemi A.
Názory přímých účastníků byste mohli nalézt na webových stránkách Polabin, Rapidu Pardubice nebo Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž st. žáků

11.11.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - druhé kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Lanškroun - Č.Třebová 4:4, Chrudim B - Rapid C 2:6, Litomyšl - Chotěboř 3,5:4,5, V.Mýto B - Polička B 3:5, Bohemia - Zaječice 1:7, Žamberk - Ústí n/O. B 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

11.11.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - druhé kolo
Ve druhém kole 1.ligy východ zvítězily Polabiny nad Zlínem 5:3, ale Chrudim podlehla doma Třebíči 3,5:4,5.
Další výsledky : Frýdek-Místek B - Litovel B 4:4, Orlová - Staré Město 3,5:4,5, Ostrava - Loko Brno 4,5:3,5, Kroměříž - Duras Brno 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

06.11.13 Sekce : Nemistrovské akce
M Čech mládeže 2013 - závěr
V sobotu 2. 11. 2013 bylo v jihočeském Hrdoňově u Frymburku slavnostně zakončeno Mistrovství Čech mládeže v kategoriích do 12, 14 a 16 let. Do našeho kraje putuje jedna zlatá medaile zásluhou Vojtěcha Říhy v kategorii H12 a dvě bronzové medaile - Marie Vaškové v kategorii D12 (oba Hlinsko) a Josefa Havelky z Lanškrouna v kategorii H16 - Blahopřejeme !!!. Náš kraj tak obhájil 3 medailové pozice z loňského roku a na MČR postoupilo 5 našich reprezentantů.
Postřehy účastníků naleznete na webových stránkách zúčastněných oddílů - České Třebové, Chotěboře, Hlinska, Polabin, Poličky, Vysokého Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

04.11.13 Sekce : Svazové informace
Dorostenecká liga PDŠS 2013/14 - propozice
Komise mládeže vydala Propozice Dorostenecké ligy PDŠS pro sezonu 2013/14, která se bude hrát stejně jako v minulé sezoně švýcarským systémem na 7 kol.
Pro opozdilce byl posunut termín pro poslední možnost zaslání přihlášky do Dorostenecké ligy PDŠS 13/14 na pátek 8.11.2013 !!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

03.11.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - první kolo
V prvním kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky: Rapid D - Litomyšl B 6,5:1,5, Polička D - H.Městec 2,5:5,5, Chrudim C - Polabiny D 5:3, Polabiny E - Bohemia B 3:5, Chotěboř B - Hlinsko 6:2, V.Mýto C - Rapid E 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

03.11.13 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - první kolo
V prvním kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. C - Ústí n/O. D 6:2, Polička C - Lanškroun B 2,5:5,5, Jablonné n/O. - Svitavy 3:5, Letohrad - Kunvald 5,5:2,5, M.Třebová - Žamberk B 5,5:2,5, D.Čermná - Č.Třebová B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

03.11.13 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - první dvoukolo
V prvním dvoukole nového ročníku Extraligy ŠSČR hrál náš zástupce Rapid Pardubice na severu Čech se střídavými úspěchy - v sobotu podlehl obhájci titulu Novému Boru 5:3 a v neděli si ztrátu vynahradil výhrou 5,5:2,5 proti Turnovu.
Další výsledky: sobota: Pošt. spořitelna - Frýdek-Místek 3:5, Lysá n/L. - Grygov 5:3, Třinec - Labortech Ostrava 3,5:4,5, Karviná - Ostrava-Poruba 2:6, Turnov - Litovel 5:3.
neděle: Litovel - Nový Bor 2:6, Labortech Ostrava - Karviná 6:2, Ostrava-Poruba - Třinec 3:5, Frýdek-Místek - Lysá n/L. 4:4, Grygov - Pošt. Spořitelna 7,5:0,5 (!)

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

03.11.13 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - první kolo
V prvním kole 2.ligy skupina D došlo i k prvému krajskému derby, v němž Polabiny C hrály s Ústím n/O. nerozhodně 4:4. Plný počet bodů přivezlo Vysoké Mýto z Hradce Králové B za výhru 5:3, ostatní naši zástupci vyšli naprázdno: Polička prohrála doma s Rychnovem n/Kn. 2,5:5,5, Polabiny B prohrály ve Velkých Losinách 5:3 a AKIS Pardubice prohrál v Lípě 4,5:3,5. V posledním utkání tohoto kola deklasoval Jičín B v domácím prostředí Havlíčkův Brod v poměru 7:1.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

31.10.13 Sekce : Nemistrovské akce
M Čech mládeže 2013 po druhé třetině
Z výsledků druhé třetiny Mistrovství Čech mládeže do 16 let v Hrdoňově je třeba vyzvednout především 6. kolo, kdy krajští reprezentanti připsali celkově +7 bodů. Výsledek to byl poměrně unikátní, za předchozích 5 kol jsme byli pouze na +6. V 7. kole se tak dala čekat stagnace. Ta skutečně přišla, možná i díky 2 vzájemným zápasům jsme odečetli jen 4 body. Celkově jsme tak po 7 kolech na pěkných +9.
Nejúspěšnějším dosavadním zástupcem výpravy je Vojtěch Říha, který vede se 6,5/7 kategorii do 12 let. Dovolím si tvrdit, že o postupu na MČR rozhodl již výhrou ve včerejší partii a v závěrečných 2 kolech ho čeká boj o medaile. Na postupových příčkách jsou v tuto chvíli ještě celkově 6. Matěj Půlpán (HD 14, Polabiny) a 7. Josef Havelka (Lanškroun, HD 16).

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

29.10.13 Sekce : Nemistrovské akce
M Čech mládeže 2013 po první třetině
Na pro většinu z nás již známém místě v Hrdoňově u v. n. Lipno bylo v sobotu 26. 10. 2013 zahájeno 24. Mistrovství Čech mládeže do 16 let. I letos VV PDŠS podpořil vznik krajské výpravy, kterou letos tvoří 22 hráčů v mistrovských kategoriích a 2 trenéři. Pod taktovkou Zdeňka Fialy z ŠK Světlá nad Sázavou startuje v mistrovských kategoriích celkem 194 hráček a hráčů. Většina z vás již jistě zaznamenala, že pořadatel připravil on-line přenos ze 40 šachovnic (20 HD 16, 10 HD 14 a 10 HD 12)! Sledovat ho můžete zde.
Momentálně vstupujeme do druhé třetiny turnaje. Z krajských reprezentantů se zatím nejvíce daří Vojtěchu Říhovi (3/3, HD 12), Janu Česenkovi (2,5/3, HD 16), Václavu Grundmanovi (2,5/3, HD 16), Matěji Půlpánovi (2,5/3, HD 14) a Petru Klabenešovi (2,5/3, HD 12). Dnes nás čeká dvoukolo. Celkově jsme zatím v plusu, na +4 bodech. Držte pěsti!
Výsledky, web pořadatele.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

20.10.13 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - první kolo
První kolo Krajské soutěže západ přineslo tyto výsledky: Polabiny H - Bohdaneč 1:4, Chrudim D - Polabiny F 2,5:2,5, Rapid G - Rapid F 2:3, Polabiny G - Miřetice 3,5:1,5, Choceň - Chvaletice 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

20.10.13 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - první kolo
V prvním kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald B - Lanškroun C 2:3, Letohrad B - Kunvald C 2,5:2,5, Mistrovice B - H.Čermná A 0,5:4,5, H.Čermná B - Mistrovice A 2:3, Němčice - Ústí n/O. E 3:2, Č.Voda - Žamberk C 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

20.10.13 Sekce : Krajská soutěž střed
Krajská soutěž jih - první kolo
První kolo Krajské soutěže střed, která letos nese výstižnější název JIH, přineslo tyto výsledky: Hlinsko C - Chotěboř D 4,5:0,5, Svitavy B - Chotěboř C 2,5:2,5, M.Trnávka - Krouna 3:2, Polička E - Svitavy C 3,5:1,5, Hlinsko B - Krucemburk 4:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž střed

20.10.13 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 1.kolo
V sobotu 19.října 2013 se v Pardubicích-Polabinách uskutečnil 1.turnaj nového ročníku Krajského přeboru mládeže kat. H/D 10-12, kterého se zúčastnilo 74 nejmladších adeptů královské hry.
V kategorii do 10 let suverénně zvítězil Adam Švanda z Poličky před Adamem Josefem Retem z Rapidu Pardubice a Oliverem Hrubanem z Polabin, nejlepší dívkou byla Sofie Holfeuerová z Hlinska.
V kategorii do 12 let se nejvíce dařilo Eriku Žejdlíkovi z Polabin a Ondřejovi Novotnému z Hlinska, na třetím místě se umístila nejlepší z dívek Kateřina Dudlová z Ústí n/O..
O dojmy z turnaje se s vámi (možná) podělí účastníci z Č.Třebové, Hlinska, Chotěboře, Polabin, Poličky, Rapidu, V.Mýta a Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

20.10.13 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - první kolo
V prvním kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy tyto výsledky: Žamberk - Lanškroun 2,5:5,5, Ústí n/O. B - Bohemia 2:6, Zaječice - V.Mýto B 3,5:4,5, Polička B - Litomyšl 3:5, Chotěboř - Chrudim B 6:2, Rapid C - Č.Třebová 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

20.10.13 Sekce : 1. liga východ
1.liga východ - první kolo
První kolo 1.ligy východ přineslo na úvod krajské derby, v němž Chrudim podlehla doma Polabinám těsně 3,5:4,5.
Další výsledky: Třebíč - Kroměříž 4,5:3,5, Duras Brno - Ostrava 5,5:2,5, Loko Brno - Orlová 1,5:6,5, Staré Město - Frýdek-Místek B 2,5:5,5, Litovel B - Zlín 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga východ

17.10.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Ligové soutěže družstev pro sezonu 2013/14 - prognoza
S blížícím se začátkem nového ročníku soutěží družstev se vždy objevují teoretické prognozy umístění jednotlivých družstev. Jednu z nich, vycházející z průměrných hodnot FIDE základních sestav jednotlivých družstev a zahrnující ligové soutěže s účastí našich zástupců, naleznete v příloze.
V ní jsou graficky znázorněny vyhlídky našich zástupců (žluté kroužky) v Extralize, 1.lize východ, 2.lize skupina D (a pro srovnání i Krajského přeboru PDŠS 1.třídy) - a příliš optimistické letos nejsou.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.10.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Přestupy členů PDŠS k 30.8.2013
Mezi záplavou ostatních aktualit poněkud zapadla informace o schválených přestupech hráčů PDŠS ke dni 30.srpna 2013. Letos je jich nebývale málo a navíc mnoho z nich tvoří návraty hráčů do mateřských oddílů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.10.13 Sekce : Svazové informace
Přehled rozhodčích PDŠS
Komise rozhodčích PDŠS zveřejnila seznam všech rozhodčích v kraji, kteří mají platnou třídu nejméně do konce roku 2013. Mezi nimi je po posledním školení a doškolení 1 mezinárodní rozhodčí, 5 ústředních rozhodčích, 10 rozhodčích první třídy, 14 druhé třídy a 85 třetí třídy - celkem 115 rozhodčích !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

14.10.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Honzy Hnila
V sobotu 5.října 2013 se v Břidličné konal 8.ročník Memoriálu Honzy Hnila, na který zavítala i malá výprava hráčů Polabin. V komorním turnaji za účasti pouhých 30 hráčů suverénně zvítězil expardubák Pavel Kárník z Bruntálu před Ladislavem Vaňkem z Litovle a Lubomírem Šilarem z Chvaletic, přičemž všichni polabiňáci se umístili v první desítce.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

14.10.13 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu skupina východ - první čtyřkolo
Nový ročník Extraligy dorostu zahájila skupina východ ve dnech 12.-13.října 2013 v Brně zápasy prvního čtyřkola, v nichž hrála obě družstva Polabin se střídavými výsledky - A družstvo je prozatím na 3.místě a B družstvo na 6.místě.
Postřehy z utkání můžete nalézt na webových stránkách Frýdku-Místku, Durasu Brno, Polabin, Hradce Králové (1) (2), Orlové a Lokomotivy Brno.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

14.10.13 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sever - první čtyřkolo
První liga dorostu skupiny sever měla ve dnech 12.-13.října 2013 na pořadu první čtyřkolo, které se odehrálo v Kuněticích za účasti 4 našich družstev. Z nich se nejvíce dařilo Poličce, která je po čtyřech vítězstvích v čele a Lanškrounu, který má jen o dva body méně. Méně úspěšné již byly týmy Polabin C a Ústí n/O., které se nacházejí až ve druhé polovině tabulky.
Postřehy z tohoto čtyřkola můžete nalézt na webových stránkách účastníků z Poličky (1) (2), Bohemians Praha, Lípy, Jičína, Polabin, Rychnova n/Kn., Ústí n/O., Oazy Praha, Liberce a Nového Boru.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

07.10.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Znojemská Rotunda
Ve dnech 3.-6.října 2013 se ve Znojmě uskutečnil 21.ročník tradičního turnaje Znojemská Rotunda. Ve velice skromném startovním poli se nacházeli i čtyři našinci, z nichž se na celkové první místo vyšvihl Radek Sukdolák z Chotěboře - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

06.10.13 Sekce : Nemistrovské akce
Hlinecký dvojpěšec
V sobotu 5.října 2013 se v Hlinsku uskutečnil 2.ročník turnaje dvojic Hlinecký dvojpěšec. Za účasti 23 dvojic zvítězila domácí dvojice Pat a Mat před Chotěbořskými draky a Poličkou A.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

30.09.13 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Čeňka Honsy
V sobotu 28.září 2013 uspořádal šachový klub 2222 ŠK Polabiny 15.ročník Memoriálu Čeňka Honsy v rapidu, který se opět uskutečnil v obecním hostinci v Chotči.
Při účasti 43 hráčů z 13 oddílů (např. Vysoké Mýto, Rapid Pardubice, Moravská Třebová, Chotěboř) dominovali hráči domácích Polabin, kteří obsadili všechny stupně vítězů v pořadí František Navrátil, Michal Novotný a Jakub Půlpán.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

29.09.13 Sekce : Soutěže žáků
Konkurzy na pořadatelství soutěží mládeže PDŠS v sezoně 2013/14 - vyhodnocení
KM PDŠS vyhodnotila přihlášky do konkurzu na pořádání krajských soutěží mládeže v sezoně 2013/14 a rozhodla o pořadatelích všech turnajů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

27.09.13 Sekce : Svazové informace
Los soutěží družstev pro sezonu 2013/14
Po ligových soutěžích družstev, které byly rozlosovány už v červenci, se konečně dočkala i družstva v soutěžích pardubického kraje, jejichž losování proběhlo ve středu 25.září 2013 v Chocni. Detailní rozpisy utkání včetně soupisek jednotlivých družstev naleznete v databázi ŠSČR.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

26.09.13 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 3/2013
Na třetí schůzi v roce 2013 zkontroloval VV uložené úkoly a vyslechl zprávy z komisí STK, mládeže, hospodáře a rozhodčích. Schválil m.j. zařazení družstev do skupin KPII a KS pro sezonu 2013/14 (včetně udělení pokut za pozdní přihlášky a platby), vzal na vědomí návrhy KM na soutěže mládeže, projednal uplatnění dokladů na využití dotace od ŠSČR a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

18.09.13 Sekce : Svazové informace
Konečné rozdělení družstev KP2 a KS do skupin pro sezonu 2013/14
VV na své čtvrteční schůzi schválil rozdělení družstev do skupin. V KPII se oproti původnímu plánu nic nezměnilo. Naopak v KS se dodatečně přihlásila družstva z Polabin a z Ústí n.O, čímž se počet družstev v KS rozrostl na 32. VV rozhodl o vytvoření skupiny západ o 10 členech, skupiny jih - taky 10 členů a skupiny východ, která bude mít 12 členů. Důvodem bylo to, že ve skupině východ jsou družstva nejblíže k sobě a tak i počet najezděných kilometrů bude v tomto případě nejnižší.
Více na přiložených mapkách.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

17.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
Ve čtvrtek 12.září 2013 po delší nemoci zemřel ve věku 83 let dlouholetý člen ŠK Rapid Pardubice Ing. Jaromír Banach. Čest jeho památce!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.09.13 Sekce : Svazové informace
Školení rozhodčích PDŠS
TJ Spartak Choceň pořádal z pověření KR PDŠS školení a seminář rozhodčích. 7.9.2013 proběhlo v Chocni školení rozhodčích, kterého se zúčastnilo celkem 42 uchazečů. Školení nových rozhodčích R2, které mělo být ve dnech 7. + 8. září 2013 nebylo pro nezájem uchazečů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

15.09.13 Sekce : Soutěže žáků
Mistrovství ČR mládeže do 14 let v rapidu
Ve dnech 14.-15.září 2013 se v Klatovech uskutečnilo Mistrovství ČR mládeže do 14 let v rapidu, kterého se z našeho kraje zúčastnila početná 15-členná výprava (převážně z řad hráčů Polabin) a přivezla dvě medaile !
Zlato vybojoval Matěj Půlpán z Polabin v kategorii do 12 let a bronz přidal Josef Havelka z Lanškrouna v kategorii do 14 let - Blahopřejeme !!!
Z chlapců se do první půlky konečného pořadí dostali ještě Ondřej Švanda a Lukáš Pavlíček (oba Polička) spolu s Erikem Žejdlíkem z Polabin v kategorii do 10 let a Tomáš Ludvík spolu s Ondřejem Cachem (oba Polabiny) v kategorii do 12 let.
V dívkách startovaly pouze 3 naše zástupkyně, z nichž nejlepší byla Kateřina Dudlová z Ústí n/O. v kategorii do 12 let.
Ostatní našinci (z Hlinska, Polabin, Poličky a Ústí n/O.) už skončili až ve druhé půlce konečného pořadí, ale stále úměrně svému nasazení.
Dvě 'želízka v ohni' jsme měli i v Open turnaji, z nichž úspěšnější byl Pavel Holásek z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

11.09.13 Sekce : Soutěže žáků
Směrnice pro pořádání turnajů mládeže
Komise mládeže PDŠS zveřejnila Směrnice pro pořádání KP mládeže jednotlivců, obsahující kromě všeobecných ustanovení také povinnosti komise mládeže, povinnosti a práva pořadatele, hodnocení výsledků v jednotlivých turnajích a celkové hodnocení výsledků.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

11.09.13 Sekce : Soutěže žáků
Rozpis soutěží družstev mládeže PDŠS pro sezonu 2013/14
KM PDŠS vydala Rozpis soutěží družstev mládeže, platný pro sezonu 2013/14.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

11.09.13 Sekce : Svazové informace
Projekt odměn za šachové kroužky mládeže
Komise mládeže Šachového svazu České republiky od března pracuje na projektu odměn za šachové kroužky mládeže. Včera k tomu přišlo druhé a zároveň závěrečné info, v němž jsou odměny vypsány ve dvou úrovních.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

11.09.13 Sekce : Soutěže žáků
Konkurzy na pořadatelství soutěží mládeže PDŠS v sezoně 2013/14
KM PDŠS vypisuje konkurzy na pořádání krajských soutěží mládeže v sezoně 2013/14 s tím, že termín na podání přihlášek do konkurzů je do 22.9.2013 !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

09.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Georgieva a Kesarovskeho
Ve dnech 31.8.-8.9.2013 se na pobřeží Černého moře uskutečnil 12.ročník Memoriálu Georgieva a Kesarovského, který byl opět zařazený do seriálu Czech Tour. Letos byl turnaj rozdělen do dvou skupin - Open A pro hráče s FIDE min. 2300 a Open B pro ostatní zájemce, přičemž všichni našinci startovali ve skupině B a až na výjimky se jim zřejmě více líbilo u vody než za šachovnicí.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
O putovní pohár TOPNET 2013
V sobotu 8.září 2013 se v Boskovicích uskutečnil turnaj v rapidu O putovní pohár TOPNET, kterého se zúčastnila celá řada hráčů našeho kraje. Z nich si nejlépe vedl Jan Macháň z Polabin na 14 místě, v první půlce celkového pořadí byli ještě Sergej Petuchov z Rapidu Pardubice, Zdeněk Šimek z České Třebové a Václav Macháň z Polabin, ostatním se už tolik nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
O putovní pohár Makkabi Boskovice
Také nedělní boskovický turnaj v blesku O putovní pohár Makkabi se hrál za účasti našinců, kterým se tentokrát dařilo o něco lépe než v sobotu na rapidu. Na stupně vítězů dosáhl FM Marian Sabol z Vysokého Mýta a pátý byl Jan Macháň z Polabin, další hráči už se neprosadili.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

09.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
LOK ČR k 5.9.2013
Ke dni 5.září 2013 byla vydána národní Listina Osobních Koeficientů, která zahrnuje výsledky všech partií sehraných průběhu letní sezony a která bude zajímat především hráče bez Ela FIDE.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

05.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
FIDE ČEZ Open Brno
Ve dnech 25.srpna až 1.září 2013 se v Brně pod taktovkou Lokomotivy Brno odehrál FIDE ČEZ Open, který navázal na dřívější Trade Fair Chess Festival a letos se hrál i jako Akademické Mistrovství ČR. Mezi 86 účastníky byli i naši zástupci a vedli si velice dobře - GM Jan Bernášek z Rapidu Pardubice v turnaji zvítězil a stal se i Akademickým Mistrem ČR - Blahopřejeme !!!, Petr Čižinský z Polabin skončil na 17.místě a Václav Pekař z Litomyšle na 19.místě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.09.13 Sekce : Ostatní zajímavosti
Elo FIDE ke dni 1.9.2013
Ke dni 1.září 2013 vyšla pravidelná měsíční inovace ELA FIDE, která bude pro valnou většinu hráčů rozhodující pro vstup do nové sezony družstev.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

21.08.13 Sekce : Svazové informace
Rozdělení družstev KP2 a KS do skupin pro sezonu 2013/14
Na základě všech došlých přihlášek do soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2013/14 zpracovala STK návrh na rozdělení družstev do dvou skupin KP2 a tří skupin KS, který co nejlépe reaguje na současné geografické umístění přihlášených družstev.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

15.08.13 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2013/14.
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2013/14 včetně Přihlášky do soutěží. Rozpis již reaguje na změny Soutěžního řádu, do kterého byly zapracovány nutné úpravy související se změnami v jiných legislativních předpisech a který začne platit od 1.9.2013. Zejména se jedná o povolení figurovat současně až na 3 soupiskách, změnu definice základní sestavy v soutěžích družstev a upřesnění definice volného hráče (hosté a cizinci se za volné hráče nepovažují).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

20.06.13 Sekce : Svazové informace
Adresář PDŠS 2013
Ke dni 31.5.2013 byl aktualizován Adresář oddílů, členů VV a revizní komise Pardubického šachového svazu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

12.06.13 Sekce : Svazové informace
Změna bankovního spojení PDŠS
S platností od 1.července 2011 došlo ke změně bankovního spojení Pardubického krajského šachového svazu, staré bankovní spojení proto již nepoužívejte !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace



Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.