achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0

Archiv všech článků sezony 2016/17

30.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství světa kadetů 2017
Ve dnech 22.-31.8.2017 se v Pocos de Caldas (Brazilie) uskutečnilo Mistrovství světa kadetů (kategorií 8-12 let) pro rok 2017, kterého se mezi 419 hráči ze 47 zemí zúčastnili i čtyři hráči z ČR vč. Karla Brožky z Polabin.
V kategoriích do 8 let čeští zástupci nestartovali - přece jen je pro ty nejmladší dlouhé cestování přes půlku světa s následným 11-ti kolovým turnajem trochu moc, o čemž se nakonec přesvědčili i ti starší. A z jejich výsledků je patrné, že budou-li se chtít v budoucnu vyrovnat současným medalistům, je před nimi ještě hodně práce.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

27.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Bronz z Mistrovství EU mládeže 2017
V neděli 27.srpna 2007 skončilo v Koutech n/D. devítidenní Mistrovství Evropské unie mládeže pro rok 2017, kterého se ve čtyřech kategoriích zúčastnilo celkem 119 hráčů ze 14 zemí. Mezi nimi bylo 16 hráčů z ČR a pouze jeden z našeho kraje - ten však vybojoval pro ČR jedinou medaili !!
V kategorii U8 hrálo 22 hráčů, z nichž byl nejúspěšnější Kamil Warchol z Polska, z českých zástupců byli nejlepší Zdeněk Tauš na šestém a Viktorie Buchtová na 16.místě.
Kategorie U10 měla na startu 23 účastníků a jejím vítězem se stal Bartosz Fiszer z Polaska, z českých hráčů se nejlépe umístili Bartoloměj Buchta na osmém a Adéla Janoušková na 14.místě.
V kategorii U12 byl mezi 36 hráči nejúspěšnější Daniel Dardha z Belgie, pro ČR však Michal Jareš ze Železných hor získal bronz - Blahopřejeme !!!, z dívek byla nejlepší Martina Šťastná na 19.místě.
V kategorii U14, v níž startovalo 38 účastníků, se stala vítězkou Liwia Jarocka z Polska, jediný český zástupce Dominik Očko skončil na 18.místě.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

27.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR seniorů 2017
Ve dnech 19.-27.srpna 2017 se tradičně v Rychnově n/Kn. uskutečnilo Mistrovství ČR seniorů, kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo 138 hráčů. Mezi nimi bylo i 21 hráčů našeho kraje, kteří získali jednu zlatou a dvě bronzové medaile.
V nejstarší kategorii nad 70 a 80 let se představilo hned 12 našinců, z nichž se o bronz postaral Jaroslav Volf z Ústí n/O. - Blahopřejeme !!!, a i ostatní se většinou umístili výše než byli nasazeni.
V kategorii nad 60 let bylo našinců sice jen 6, ale Oldřich Lorenc z Poličky se stal rovněž bronzovým medailistou - Blahopřejeme !!!
V kategorii nad 50 let jsme měli už jen 3 zástupce, ale FM Marian Sabol z Vysokého Mýta s přehledem potvrdil roli největšího favorita a s odstupem získal zlato - Blahopřejeme !!!
Součastí Mistrovství seniorů bylo i několik doprovodných turnajů, které však již naše hráče moc nelákaly.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

20.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
FIDE Open Staré Město 2017
V sobotu 19.srpna 2017 skončil ve Starém Městě 15.ročník Fide Openu, kterého se zúčastnilo celkem 119 hráčů ze 7 zemí.
Očekávaným vítězem se stal úřadující mistr ČR GM Vojtěch Plát, účast našich zástupců se oproti minulým ročníkům ztenčila pouze na bratry Švandovy z Poličky.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

19.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Olomoucké šachové léto 2017
Ve dnech 12.-18.srpna 2017 se v Olomouci uskutečnil jubilejní 20.ročník šachového festivalu Olomoucké šachové léto 2017, který měl na programu tři uzavřené turnaje o normy GM a IM, Open a turnaj seniorů. Mezi 169 účastníky byli pouze 2 hráči z našeho kraje, ale oba byli vidět - FM Jakub Půlpán skončil s 50% v polovině velmistrovského turnaje a Luboš Trojan (oba Polabiny) suverénně zvítězil v turnaji seniorů ziskem 7/8 (poslední kolo už nehrál) !
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

13.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Palučinský Pohár 2017
Ve dnech 30.7.-13.8.2017 pořádala Palučinská šachová škola již 37.ročník Letního šachového tábora, který se po 22 ročnících konaných v Palučinách a 14 ročnících na Seči tentokrát premierově uskutečnil v rekreačním středisku 'Ráj' Letohrad.
Nedílnou součastí tábora byla standardní soutěž o Palučinský Pohár, sestávající z turnajů jednotlivců hraných vždy v dopoledních hodinách vážným tempem v několika skupinách (uzavřených i švýcarských). Mezi 115 účastníky tábora bylo plných 24 z oddílů našeho kraji a dávali o sobě náležitě vědet.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

12.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Letní Praha 2017
Ve dnech 4.-11.srpna 2017 uspořádala šachová agentura AVE-kontakt v prostorách hotelu Olympic 4.ročník otevřeného mezinárodního festivalu Open Letní Praha, kterého se ve dvou skupinách zúčastnilo 247 hráčů ze 43 zemí a mezi nimi bylo i pět hráčů z našeho kraje.
Převaha v počtu zahraničních hráčů oproti domácím se projevila i na stupních vítězů - až na vítěze skupiny B na nich stáli jen cizinci. Naši zástupci ve skupině A skončili o něco lépe než byli nasazeni a připsali si i pár FideELO bodů, ve skupině B to však bylo přesně naopak.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

07.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Petra Macha 2017
V neděli 6.srpna 2017 uspořádala Palučinská šachová škola při příležitosti konání XXXVII.ročníku šachového tábora v rekreačním středisku 'Ráj' Letohrad 'Memoriál Petra Macha' v bleskové hře, kterého se zúčatnilo celkem 101 hráčů z 31 oddílů a klubů celé republiky.
Nečekaným vítězem se stal Zbyněk Šír z Rapidu Pardubice před FM Josefem Havelkou z Rychnova n/Kn. (odchovanec Lanškrouna) a FM Martinem Holanem z OAZY Praha, mezi ostatními účastníky byla i celá řada našinců a odchovanců.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

04.08.17 Sekce : Svazové informace
Rozlosování ligových soutěží družstev pro sezonu 2017/18
Při příležitosti konání festivalu Czech Open byly v sobotu 22.července 2017 v Pardubicích rozlosovány ligové soutěže všech přihlášených družstev pro nadcházející sezonu.
Vzhledem k tomu, že oproti předpokladům STK na květnové rozšířené schůzi se několik družstev nepřihlásilo, musela být družstva doplněna resp. také přesunuta mezi jednotlivými skupinami. Z našich zástupců se změny týkají zejména Extraligy, kde mezitím došlo k avizovanému převodu soutěže z Rapidu Pardubice na 2222 ŠK Polabiny.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Svazové informace

01.08.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Open Desko Liberec 2017
V sobotu 29.července 2017 skončil také šachový turnaj Open Desko Liberec, který se jako jeden z mála turnajů v ČR konal souběžně s pardubickým megafestivalem. Zúčastnilo se ho 75 hráčů převážně z Liberecka a okolí, ale byla mezi nimi i osmičlenná výprava našinců z Ústeckoorlicka, tvořená převážně rodinou Holáskových.
První tři našinci podali dobrý výkon a skončili mnohem lépe než byli nasazeni, další dva byli ± na svém, zato poslední trojici se vůbec nedařilo.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

30.07.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2017 - hlavní turnaje
V sobotu 29.července 2017 skončil festival Czech Open 2017 partiemi posledního devátého kola všech čtyř hlavních turnajů 28.ročníku, kterých se zúčastnilo celkem 1116 hráčů z 51 zemí - včetně 299 hráčů z celé ČR, z nichž 67 bylo z pardubického kraje. A naši zástupci se v nich rozhodně neztratili, když v těchto turnajích vybojovali 1x absolutní první místo, 1x absolutní třetí místo a k tomu ještě 2x první místo, 1x druhé místo a 3x třetí místo mezi zúčastněnými hráči ČR !!!

V turnaji A zvítězil naprosto nečekaně (ale zcela zaslouženě) GM Jan Krejčí z Lysé n/L., když v prvních dvou kolech pouze remizoval aby pak dalším sedmi soupeřům nedovolil už ani jedinou remizu !! V desítce nejlepších z hráčů ČR figurovali ještě GM Vlastimil Babula na 5.místě a GM Viktor Láznička (oba Nový Bor) na 8.místě, nejlepším z našinců byl FM Jakub Půlpán (Polabiny) na 48.místě.

V turnaji B dominovali cizinci, nejlepší z ČR byl Štěpán Tichý z Karlových Var, ale třetí místo z hráčů ČR už patřilo Tomáši Ludvíkovi z Polabin (celkově 16.místo).

Turnaj C měl zahraničního vítěze, ale bronz za celkové třetí místo bral Michal Jareš ze Železných hor, který byl se startovním čísle 97 (!!) také nejlepším hráčem z ČR !! Také další medaile mezi hráči ČR patřily našim zástupcům - druhý byl Josef Kourek z Polabin (celkově 8.místo) a třetí Jan Švub z Lanškrouna (celkově 14.místo).

Turnaj D přinesl do našeho kraje dokonce celkové zlato zásluhou Jakuba Joukla z Rapidu Pardubice (samozřejmě byl také první z hráčů ČR), což zvýraznilo i třetí místo Marka Juchelky z Polabin mezi hráči ČR (celkově 7.místo) !!

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

29.07.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2017 - doprovodné soutěže
Také v letošním roce byl šachový festival Czech Open 2017 kromě hlavních turnajů obohacen celou řadou doprovodných turnajů, které se konaly většinou v dopoledních hodinách a umožňovaly tak zapojení dalších hráčů resp. rozšířily možnosti vyžití šachovým 'fanatikům'.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

20.07.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2017 - soutěže jednotlivců v rapidu
Ve dnech 13.-14.července 2017 se v Pardubické hokejové hale v rámci festivalu Czech Open 2017 odehrály tři otevřené turnaje jednotlivců v rapidu. Celková účast 461 hráčů byla podobná té loňské a stejně jako loni v nich nebyla nouze o překvapení.
V Otevřeném Mistrovství ČR jednotlivců (turnaj G1) zvítězil IM Roven Vogel (GER, 28 nasazený) jen na pomocné hodnocení před GM Sergejem Movesianem (ARM, 1) a třetím byl Sayantan Das (IND, 43), nejlepším českým hráčem byl IM Vojtěch Plát na 7 místě a z osmi našich zástupců se nejvýše umístil FM Jakub Půlpán na 66 místě.
Také ve výkonnostním turnaji G2 obsadili stupně vítězů jen zahraniční hráči - první byl Kristian Boehning (GER, 26), druhý byl Valeryi Shemiakin (UKR, 4) a třetí byl Alexandr Igumnov (RUS, 29), nejlepší český hráč Filip Holý obsadil 7 místo a nejlepší zástupce pardubického kraje Bohuslav Kokeš skončil na 18 místě.
Teprve v amatérském turnaji G3 stál na stupních vítězů i český hráč - za vítězným Leonidem Vinokurem (RUS, 18) skončil na druhém místě Barnabáš Školoud (174 nasazený !!!) a třetí místo získala Agata Dwilewicz (POL, 1), nejlepší z našich zástupců Karel Brožka obsadil 11 místo.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

16.07.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2017 - soutěže družstev
Zahajovací soutěž 28.ročníku šachového festivalu Czech Open (Mistrovství ČR čtyřčlenných družstev) každoročně přitahuje na start stále větší počet soutěžících a letos se jí ve dnech 13.-16.7.2017 zúčastnilo rekordních 131 družstev s 660 aktivními hráči. Co však soutěži přibylo na kvantitě, o to jí zase ubylo na kvalitě (jak českých tak zahraničních družstev).
Vítězem v extrémně vyrovnané soutěži (a současně i Mistrem ČR) se opět stali hráči Zikudy Turnov A před zahraničními družstvy IMENITNI (Slovinsko) a WITH NO MERCY (Ukrajina), stříbro v MČR patří Lysé n/L. A a bronz juniorům OAZY Praha.
Z našich 16 zástupců se nejvíce dařilo Bohemii Pardubice A, ostatní zřejmě střídají pocity spokojenosti s nespokojeností. Co je však zarážející, je ignorovaní této soutěže ze strany největšího oddílu v kraji 2222 ŠK Polabiny, které budou v příští sezoně hrát nejen 1 a 2 ligu, ale po převodu soutěže z Rapidu Pardubice i Extraligu ŠSČR !

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

13.07.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
ŠK Svitavy s lítostí oznamuje, že v pondělí 3.července 2017 po krátké těžké nemoci zemřel Mgr. Jan Čuma ve věku nedožitých 76 let. Čest jeho památce !
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

11.07.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Pohár města Klatov 2017
Úctyhodných 199 hráčů se zúčastnilo turnaje O Pohár města Klatov, který se uskutečnil ve dnech 1.-9.července 2017 za skromné účasti pětice našich zástupců.
Skupinu A s odstupem vyhrál GM Petr Neuman z DP Praha, ve skupině B byl nejúspěšnější až 24 nasazený hráč Karel Cyroň z Hoš'tálkové, naši zástupci (až na Ondřeje Švandu) přišli o dost Fide bodů a na turnaj asi moc rádi vzpomínat nebudou.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

10.07.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový festival Zlatá Praha 2017
První červencový týden v Praze patřil Šachovému Festivalu Zlatá Praha, který se hrál formou tří uzavřených a jednoho otevřeného turnaje a zúčastnilo se ho celkem 83 hráčů z různých zemí celého světa.
V Memoriálu Karla Opočenského zvítězil IM Vojtěch Plát z Lysé n/L., druhý skončil hráč 2222 ŠK Polabiny Matěj Hrabuša a třetí byl FM Josef Havelka z Pandy Rychnov n/Kn. (odchovanec Lanškrouna) - oba splnili normu IM !!
V Memoriálu Františka Zíty zvítězil Gupta Prithu z Indie před FM Kirillem Burdalevem z Lokomotivy Brno (oba splnili normu IM), naši zástupci zde nehráli.
Memoriál Karla Průchy (bez možnosti plnění norem) ovládli cizinci, z našinců se blýsknul Vojtěch Říha z Hlinska čvrtým místem a nezklamal ani Josef Krátký z Lanškrouna na osmém místě.
Vítězem otevřeného turnaje Zlatá Praha se stal Zdeněk Hába z Mahrly Praha, jediná naše zástupkyně Lea Rosenbaumová z Polabin skončila na 29.místě jako nejlepší z žen.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

08.07.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový turnaj Bouzov 2017
V sobotu 8.července 2017 se v Bouzově uskutečnil jubilejní 10.ročník Šachového turnaje Bouzov, kterého se zúčastnilo rovných 100 hráčů mezi nimiž bylo i 16 hráčů našeho kraje převážně z Moravské Třebové, Svitav a Lanškrouna.
Vítězem se stal GM Jan Krejčí ml. z Lysé n/L., naši zástupci skončili (s drobnými odchylkami) víceméně podle očekávání.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

22.06.17 Sekce : Přebory škol
Mistrovství ČR školních týmů 2017
Ve dnech 20.-21.června 2017 se ve Zlíně již podruhé konalo Celostátní finale čtyřčlenných družstev škol ve všech třech kategoriích - 1.-5.tříd, 6.-9.tříd a středních škol. Každý kraj mohl mít (kromě ev. divokých karet) v každé kategorii po dvou zástupcích, náš kraj však měl o dva zástupce víc. Jak je to možné ? Z kraje Vysočina se do Celostátního finale kategorie 1.-5.tříd probojovala hned dvě (!!) družstva z Chotěboře, tvořená výhradně z hráčů registrovaných v PDŠS a v soutěžích jednotlivců startujících pod jeho hlavičkou. Ani tato skutečnost nám však letos žádnou medaili ani výraznější úspěch nepřinesla.
V kategorii 1.-5.tříd s velkým odstupem zvítězila až 10 nasazená 1.ZŠ Frýdek-Místek, naše družstva skončila většinou ve druhé polovině tabulky (až 13.místo ZŠ Smetanova Chotěboř je zklamáním, příjemným překvapením je naopak nečekané 19.místo ZŠ Štefanikova Pardubice).
V kategorii 6.-9.tříd bylo nejúspěšnější Gymnazium Jírovcova Č.Budějovice, naše Gymnazia Pardubice i Polička skončila cca podle nasazení (sice na pěkném 6. resp. 7.místě, ale na víc to nestačilo).
Ani v kategorii středních škol to nebyla žádná sláva. Zvítězilo Gymnazium P.Bezruče Frýdek-Místek, naše Gymnazia Lanškroun a Ústí n/O. sice také nepropadla (získala hezké 5. resp. 11.místo), ale opět jen splnila očekávání.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

19.06.17 Sekce : Vyšší soutěže
Mistrovství ČR družstev mladších žáků 2017
Ve dnech 16.-18.června 2017 se v Krnově konalo Mistrovství ČR družstev ml. žáků, které se hrálo v reprezentačních prostorách Střeleckého domu a zúčastnila se ho i tři družstva z našeho kraje.
Mistrovský titul mezi 28 zúčastněnými družstvy suverénně získalo družstvo BŠŠ Frýdek-Místek A stoprocentním ziskem zápasových bodů, stříbro vybojoval Unichess Praha A a bronz patří Kuřimi A. Naši zástupci tentokrát na medaille nedosáhli a mírně zaostali za očekáváním - Polabiny A skončily na pátém, Chotěboř na desátém a Polabiny B na 18.místě, pro další ročník však přesto vybojovali pro kraj tři postupová místa.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

16.06.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
ŠO TJ Spartak Letohrad s lítostí oznamuje, že ve středu 14.června 2017 ve věku 57 let náhle zemřel předseda šachového oddílu pan Miloš Papáček. Čest jeho památce !
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

14.06.17 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2017/18
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2017/18 včetně Přihlášky do soutěží.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

13.06.17 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 3/2017
Třetí schůze VV PDŠS v roce 2017 se uskutečnila v úterý 6.června 2017 v Pardubicích. VV na ní vyslechl zprávy z komisí (STK, KM, KR a Hospodáře), schválil výsledky soutěží družstev PDŠS v sezoně 2016/17 vč. navržených pokut, navržené úpravy Rozpisu soutěží družstev pro sezonu 2017/18, proplacení předložených faktur, projednal a rozhodl o využití dotace ŠSČR na organizaci sportu v KŠS, a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

10.06.17 Sekce : Soutěže jednotlivců
O Putovní pohár 2017 + KPJ v rapidu
V sobotu 10.června 2017 se v Chotěboři uskutečnil již XXXIV.ročník OPEN turnaje v rapid šachu 'O putovní pohár', kterého se zúčastnilo 96 hráčů nejen z našeho kraje a který byl i letos současně 'Krajským přeborem jednotlivců PDŠS v rapidu'. Plný sál Kulturního domu Junior (třetí nejvyšší účast v historii, jeden IM a 10 FM !) byl svědkem lítých bojů, během nichž 'nezůstal kámen na kameni'!
Vítězem se stal FM Tomáš Vojtta z Vlašimi před Lukášem Karáskem z Jihlavy, třetí skončil FM Michal Novotný z Polabin (který se stal Krajským přeborníkem PDŠS v rapidu pro rok 2017, druhým nejlepším z PDŠS byl FM Jakub Půlpán z Rapidu Pardubice /6 celkem/ a třetím z PDŠS byl FM Marian Sabol /10 celkem/), nejlepší ženou byla stejně jako v minulém roce Simona Suchomelová ze Světlé n/S..

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže jednotlivců

10.06.17 Sekce : Nemistrovské akce
O Putovní věž města Lanškrouna
Šachový oddíl TJ Lanškroun uspořádal v sobotu 10.června 2017 již XXIII.ročník tradičního šachového turnaje mládeže do 19 let 'O Putovní pohár města Lanškrouna', kterého se ve dvou kategoriích zúčastnilo skromných 42 hráčů takřka výhradně z východní části našeho kraje.
V kategorii do 13 let zvítězil Matěj Kobr z Ústí n/O. před Michalem Ďuriančíkem ze Svitav, na třetím místě skončila nejlepší dívka Soňa Leksová z Ústí n/O..
V kategorii do19 let zvítězil favorizovaný Matěj Kupsa z Lanškrouna před Vojtěchem Holáskem z Ústí n/O., na třetím místě opět skončila nejlepší z dívek a sice Julie Kalousová z Lanškrouna.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

04.06.17 Sekce : Vyšší soutěže
Zlato z Mistrovství ČR družstev st. žáků 2017 putuje do Pardubic !
Ve dnech 3.-4.června 2017 se v Chrudimi v prostorách Muzea uskutečnilo Mistrovství ČR družstev st. žáků za účasti 63 šestičlenných družstev a současně proběhl i turnaj 51 nejmladších dvojic a přidružený Open, takže celkem se v Chrudimi prezentovalo rekordních 552 hráčů (z toho 109 bylo z našeho kraje) !!
Mistrovství ČR družstev starších žáků letos suverénně ovládlo družstvo 2222 ŠK Polabiny A, které získalo plný počet bodů a po dvou stříbrných medailích letos s odstupem další zlato před svými největšími rivaly z Vlašimi (stříbro) a dlouholetým hegemonem mládežnického šachu BSŠ Frýdek-Místek (bronz) - Blahopřejeme !!!
Pozici druhé nejúspěšnější mládežnické 'líhně' PDŠS posledních let obhájila Polička A, na niž zůstala pouze 'bramborová' medaile (od medailistů však byla dost daleko). Z našinců se vyznamenaly ještě Polabiny B sedmým místem (!), ostatní družstva skončila více (či spíše méně) podle očekávání.
Turnaj dvojic nejmladších žáků se stal kořistí dvojice Unichessu Praha A, na nejlepší z našich 2222 ŠK Polabiny A zůstala zůstala jen 'bramborová' medaile (i když jen velice těsně až díky třetímu pomocnému hodnocení !). Za zmínku stojí ještě skutečnost, že z našinců v této kategorii Polabiny stíhala hlavně Chotěboř, která do turnaje postavila dokonce čtyři dvojice !!
Doprovodný Open jednotlivců vyhrál Tomáš Lorenc z Kardových Varů (bývalý Pardubičák) před favorizovaným Josefem Vařejčkem ze Zaječic, zúčastnila se ho však i celá řada našich většinou již 'odrostlejších' mládežníků a nevedli si ani mezi dospěláky nijak špatně.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

31.05.17 Sekce : KTC mládeže
KTCM PDŠS - aktualizace činnosti pro rok 2017
Komise mládeže aktualizovala náplň činnosti Krajského treninkového centra mládeže PDŠS pro rok 2017.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : KTC mládeže

28.05.17 Sekce : KTC mládeže
Listina talentů PDŠS 2016/17 - aktualizace k 5.5.2017
Komise mládeže na základě nové Listiny LOK platné od 5.5.2017, aktualizovala Listinu talentů PDŠS pro období 30.11.2016 - 1.12.2017, přičemž do skupiny A bylo zařazeno 15 hráčů a do skupiny B 12 hráčů.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : KTC mládeže

28.05.17 Sekce : Soutěže žáků
Finale Krajského přeboru mládeže PDŠS 2016/17
Ve dnech 27.-28.května 2017 uspořádal šachový klub 2222 ŠK Polabiny v Hostinci U přívozu v Kuněticích finalové turnaje Krajského přeboru PDŠS mládeže v kategoriích H/D 10,12,14 a 16, do nichž si vybojovalo účast 32 nejlepších z kvalifikačních turnajů.
Kategorie H/D 10 měla vítěze v Janu Šlosarovi z Polabin následovaném Lukášem Nejedlým z Chotěboře a Leonou Bártovou z Moravské Třebové.
Kategorie H/D 12 skončila 'mrtvým během' Karla Brožky a Víta Pilaře (oba Polabiny), třetí místo patřilo Michalu Ďuriančíkovi ze Svitav.
V kategorii H/D 14 zvítězil Adam Josef Ret před Janem Jirouškem (oba Polabiny), na třetím místě skončila Soňa Leksová z Ústí n/O..
V kategorii H/D 16 byl nejlepší Tomáš Ludvík z Polabin před Rudolfem Junem z Chotěboře a Michalem Jarešem ze Železných hor.
Postup na Mistrovství Čech si kromě všech medailistů vybojovali ještě další hráči na 4(5) místech.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

20.05.17 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže v rapidu
V sobotu 20.května 2017 se Mistrovicích odehrál Krajský přebor mládeže kategorií H/D do 10, 12, 14 a 16-20 let v rapidu, kterého se zúčastnilo celkem 108 hráčů a hráček ze 14 oddílů našeho kraje.
V kategorii H/D 10 zvítězil Radek Nejedlý před Lukášem Nejedlým (oba Chotěboř), z dívek byla nejlepší Eliška Vágnerová z Kunvaldu.
V kategorii H/D 12 se suverénním vítězem stal Rudolf Jun z Chotěboře s plným bodovým ziskem 9/9 (!) před Michalem Jarešem ze Železných hor, nejlepší dívkou se stala Adéla Třasáková z Polabin.
V kategorii H/D 14 byl první Jan Jiroušek z Polabin před Danielem Zemanem a Lukášem Pavlíčkem (oba Polička), z dívek byly nejúspěšnější Veronika Holásková z Ústí n/O. před Jitkou Pilnou z Polabin.
Všichni výše jmenovaní si vybojovali postup do MČR mládeže v rapidu, do něhož má v kategorii H10 přímý postup ještě Karel Brožka z Polabin.
V kategorii H/D 16-20 zvítězil Jakub Cach z Polabin před Lukášem Bouchalem z Mistrovic a Jakubem Ježkem, mezi dívkami byla nejlepší Julie Kalhousová (oba Lanškroun).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

20.05.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
Chrudimský RABL
TJ ŠO + DDM Chrudim uspořádal v sobotu 20.května 2017 další ročník šachového turnaje s netradičním hracím tempem 'Chrudimský RABL', kterého se zúčastnilo 20 hráčů.
Vítězem se stal FM Marian Sabol z Vysokého Mýta před Josefem Vařejčkem ze Zaječic a Bohuslavem Kokešem z Chrudimě, nejlepší ženou byla Gabriela Králová ze Zaječic.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

14.05.17 Sekce : Vyšší soutěže
Mistrovství ČR mládeže do 8 let
Ve dnech 13.-14.května 2017 se v Malenovicích odehrálo Mistrovství ČR chlapců a dívek do 8 let, kterého se zúčastnilo 128 nejmladších adeptů šachové hry z celé ČR.
Letošní Mistrovství se neslo ve znamení nástupu doposud méně známých dětí, když vítězství v kategorii chlapců získal 18-tý nasazený Lukáš Zerba z Hradce Králové a mezi dívkami patřilo prvenství až 27-mé nasazené Amelii Zádrapové ze Vsetína, z našich zástupců byli nejúspěšnější Rostislav Jun z Chotěboře a Barbora Nešporová z Poličky.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

08.05.17 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor PDŠS jednotlivců 2017
Ve dnech 6.-8.května 2017 se v Poličce uskutečnil 'Krajský přebor jednotlivců PDŠS pro rok 2017', kterého se zúčastnilo 18 hráčů převážně z Poličky a Ústí n/O.
V turnaji hraném švýcarským systémem na 6 kol byl nejúspěšnější vysoce favorizovaný FM Marian Sabol z Vysokého Mýta před poličskými hráči Adamem Sobotkou a Ondřejem Švandou (který byl současně nejlepším juniorem, dorostencem i žákem), nejlepším seniorem se stal Jiří Vencl z České Třebové a prvenství ve všech ženských kategoriích patří Veronice Šmajzrové z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže jednotlivců

06.05.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
O pohár města Hlinska v bleskové hře
V sobotu dne 6.května 2017 se v Hlinsku uskutečnil tradiční již XVIII.ročník bleskového turnaje 'O pohár města Hlinska', kterého se zúčastnilo 39 hráčů.
Prvenství, o něž hrálo ve finalové skupině A 15 hráčů, si vybojoval Jiří Gregor z Neratovic před druhým Pavlem Daňkem z Bohemie Pardubice a třetím Jindřichem Melichem z Pankráce Praha.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

06.05.17 Sekce : Nemistrovské akce
Železnohorská šachová olympiáda 2017 - 3.turnaj
V sobotu 6.května 2017 se v Pardubicích odehrál závěrečný třetí turnaj 'Železnohorské šachové olympiády', kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo 68 dětí převážně ze západní části našeho kraje.
V nejmladší kategorii A se suverénním vítězem se ziskem 7/7 stal Jan Šlosar z Polabin, s dvoubodovou ztrátou za vítězem následovali druhý Lukáš Nejedlý a třetí Rostislav Jun (oba Chotěboř), stejný bodový zisk měla i nejlepší dívka Stela Archlebová z Hronova na pátém místě.
Kategorie B měla opět suverénního vítěze se ziskem 7/7 v Martinu Štočkovi z Polabin, s odstupem následovaným druhým Radkem Roubem a třetím Jakubem Nešpůrkem (oba Železné hory), nejlepší z dívek se stala Charlotte Jindřišková z Chrudimi na devátém místě.
Vítězkou nejstarší kategorie C se na lepší pomocné hodnocení stala Veronika Šmajzrová z Ústí n/O. před Janem Jirouškem z Polabin a třetí místo obsadil Jan Chvojka z Chrudimi.
Celkové výsledky seriálu všech tří turnajů Železnohorské šachové olympiády 2017 naleznete zde.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

30.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Černohorský soudek
V neděli 30.dubna 2017 uspořádala Slavia Boskovice již 19.ročník šachového turnaje 'Černohorský soudek', kterého se zúčastnilo 20 čtyřčlenných družstev.
Vítězem se stalo družstvo Pivovaru Dalešice, z našich tří účastníků se nejvíce dařilo družstvu Hlinska, které skončilo na třetím místě.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

29.04.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
O Pardubickou kotvu 2017
V sobotu 29.dubna 2017 se v Pardubicích na palubě výletní lodi Arnošt z Pardubic uskutečnil již 14.ročník šachového turnaje v rapidu 'O Pardubickou kotvu', kterého se zúčastnilo 72 hráčů.
Vítězem se stal FM Aleš Jedlička z pořadajících Polabin s bodovým odstupem před dvojicí Michal Horáček a Pavel Mudruňka (oba Bohemia Pardubice), nejlepší ženou byla WFM Hana Modrová z Bohemians Praha.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

29.04.17 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 4.turnaj
Poslední čtvrtý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 v sezoně 2016/17 proběhl v sobotu 29.dubna 2017 v Ústí n/O. za účasti 52 hráčů.
V kategorii H/D 14 se nejvíce dařilo Ondřeji Půlpánovi z Polabin, na druhém místě skončila Soňa Leksová z Ústí n/O. a třetí místo obsadil Jan Rožek ze Železných hor.
V kategorii H/D 16 zvítězil Michal Jareš ze Železných hor před Rudolfem Junem z Chotěboře a Lukášem Pavlíčkem z Poličky, nejlepší z dívek byla Jitka Pilná z Polabin.
Závěrečné pořadí ve všech kategoriích nalezneze zde.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

23.04.17 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sk. C - osmé až jedenácté kolo
Závěrečná 4 kola 1.ligy mládeže sk. C se uskutečnila ve dnech 22.-23.4.2017 v Hradci Králové za účasti všech 12 družstev.
Způsobem Start-Cíl si pro vítězství a postup do Extraligy dorostu dokráčela Kuřim A, když v celém turnaji prohrála jediný zápas až v posledním kole. Z našich zástupců se nejvíce dařilo Poličce B, která jediná trochu držela krok s vítězem a skončila na 2.místě, naopak na soutěž nestačilo Hlinsko a sestupuje. Zbývající 3 družstva (Lanškroun a Polabiny C i B) skončila ve středu tabulky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

23.04.17 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finale A
Ve dnech 21.4-23.4.2017 se ve Vlachovicích ve finalovém turnaji A rozhodovalo o vítězi a medailistech letošního ročníku Extraligy dorostu.
Prvenství v letošním ročníku po zásluze patří Klatovům, které vyhrálo všechny finalové zápasy, stříbro s velkým odstupem získala Vlašim a bronz patří OAZE Praha. Pardubické Polabiny ještě prohloubily loňský ústup z medailových pozic, když ve finale nezískaly ani bod a obsadily až sedmou příčku tabulky.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

23.04.17 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - finale B
Ve stejném termínu a na stejném místě se hrál i finalový turnaj B Extraligy dorostu, v němž však na rozdíl od turnaje A šlo jen o určení sestupujících.
Těmi se stala družstva Buštěhrad, Lokomotiva Brno, Hošťálková a také Polička, když jí jedna výhra a dvě remizy k udržení nestačily.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

23.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Stříbrná Šternberská věž
V rámci oslav 70.výročí založení šachového klubu uspořádal ŠK Šternberk šachový turnaj v rapidu 'Stříbrná Šternberská věž', hraný současně jako Memoriál Stanislava Procházky, kterého se zúčastnilo 58 hráčů a cestu do Šternberku našlo i 5 našinců.
V turnaji zvítězila Catarina Leite Oralová jen na lepší pomocné hodnocení před Ladislavem Vaňkem z Vrbna p/P., naši zástupci se umístili zhruba podle předpokladů.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

22.04.17 Sekce : Nemistrovské akce
Železnohorská šachová olympiáda 2017 - 2.turnaj
V sobotu 22.dubna 2017 pokračovala v Pardubicích 'Železnohorská šachová olympiáda' 2.turnajem, kterého se i přes souběh s ligovými soutěžemi mládeže a dalšími turnaji zúčastnilo 76 hráčů.
V nejmladší kategorii A zvítězil Vojtěch Starý z Heřmanova Městce před Jaroslavem Paďoukem ze Železných hor a Jiřím Bouškou z Hlinska, nejlepší z dívek byla Yana Hong z Rapidu Pardubice.
V kategorii B nedal nikomu šanci přespolní Jáchym Kulhánek z Hořic a obsadil první místo s bodovým náskokem před Matějem Kobrem z Ústí n/O. a Radkem Nejedlým z Chotěboře, nejlepší z dívek Charlotte Jindřišková z Chrudimi nechala za sebou nejen všechny zkušenější dívky, ale celkovým čtvrtým místem atakovala i medailové pozice !
Nejstarší kategorii C plně ovládli favorizovaní hráči Ústí n/O. v pořadí Jiří Píše, Veronika Šmajzrová a Vojtěch Holásek, vytáhla se i Gabriela Králová ze Zaječic umístěním na celkovém čtvrtém místě.
Celkové pořadí po dvou odehraných turnajích naleznete zde.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

22.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Velká cena Havlíčkova Brodu - Pribináček 2017
V sobotu 22.dubna 2017 pokračovala v Havlíčkově Brodě tradice turnajů mládeže 'Pribináček' již 12.ročníkem. O oblíbenosti tohoto klání svědčí vysoká účast 162 hráčů a hráček, mezi nimiž byla i početná výprava mládeže z Chotěboře. A protože ti už dávno pochopili, 'zač je v Pardubicích perník' a poctivě makají, bylo je v turnaji vidět na příčkách nejvyšších !!
V mladší kategorii stanul na samostatném prvním místě absolutním výsledkem 9/9 (!!) Robert Jun z Chotěboře a dalších 10 (!) chotěbořáků mu obrazně řečeno 'krylo záda'.
Také starší kategorie měla suverénního samostatného chotěbořského vítěze Rudolfa Juna se ziskem 8,5/9 (!), a také on měl ve startovním poli několik spoluhráčů !

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

22.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachový turnaj mládeže Jevíčko
V sobotu 22.dubna 2017 se v Jevíčku uskutečnil tradiční 'Šachový turnaj mládeže', kterého se zúčastnilo 26 hráčů včetně osmi našich zástupců.
A naši hráči se v turnaji rozhodně neztratili - prvenství si vybojoval František Bulva, bronz patří Michalu Ďuriančíkovi a nejlepší dívkou byla Nikol Vodičková (všichni Svitavy) !

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

22.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Pohár starosty města Nymburk
Šachový turnaj 'O Pohár starosty města Nymburk' měl v sobotu 22.dubna 2017 na pořadu už třetí ročník, kterého se zúčastnilo 130 hráčů včetně 9-ti našich zástupců.
Vítězství v turnaji patřilo GM Peteru Michalíkovi z Unichessu Praha, těsně pod medailovými stupni skončil náš zástupce FM Aleš Jedlička z Polabin.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

20.04.17 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 2/2017
Druhá schůze VV PDŠS v roce 2017 se uskutečnila v úterý 4.dubna 2017 v Chocni. VV na ní informoval o změně sídla, vyslechl zprávy z komisí STK, KM, KR a hospodáře, schválil provedení předložených plateb a vypsání konkurzu KM na školení rozhodčích, a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

20.04.17 Sekce : Svazové informace
Adresáře PDŠS 2017
Sekretář VV PDŠS zpracoval Adresář oddílů Pardubického krajského šachového svazu a Adresář členů VV PDŠS vč. Revizní komise, platné ke dni 15.4.2017.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Svazové informace

17.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Turnaj šachových nadějí Frýdek-Místek
Ve dnech 13.-17.dubna 2017 proběhl ve Frýdku-Místku 38.ročník mezinárodního 'Turnaje šachových nadějí', kterého se ve třech mládežnických turnajích a přidruženém 'Openu Pobeskydí' zúčastnilo celkem 302 hráčů, mezi nimiž bylo i 17 našich zástupců převážně z Polabin a Poličky.
V kategorii U9 zvítězil první nasazený Karel Brožka z Polabin, kterého na první příčku vyneslo až druhé pomocné hodnocení - Blahopřejeme !!! Zbývající tři naši zástupci nezazářili, ale ani nezklamali.
Také v kategorii U12 se vítězem stal první nasazený hráč CM Richard Stalmach z Frýdku-Místku, z našich zástupců skončil v první desítce Michal Jareš ze Železných hor a další tři hráči se umístili v druhé desítce (Martin Stoček, Adam Švanda a Marek Juchelka), obě dívky skončily víceméně podle očekávání.
V kategorii U15 zvítězil 'až' čtvrtý nasazený Martin Nehyba ze Skaličky, našemu jedinému zástupci se příliš nedařilo.
Openu Pobeskydí suverénně kraloval vysoce favorizovaný mistr ČR IM Vojtěch Plát z Lysé n/L., který ani nemusel nastoupit do posledního kola. Všichni naši zástupci sice skončili v první polovině tabulky, ale alespoň do dvacítky se nedostal nikdo.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

17.04.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Velikonoční bleskový turnaj Hostinné
V neděli 16.dubna 2017 se v Hostinném uskutečnil již 61.ročník Velikonočního bleskového turnaje, který se letos konal za symbolické účasti pouhých 61 účastníků a nízká byla i účast našich zástupců (pouze 3 hráči z Polabin).
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

15.04.17 Sekce : Vyšší soutěže
Mistrovství ČR juniorů a dorostenců v rapidu
Ve dnech 14.-15.dubna 2017 se ve Vyškově hrálo Mistrovství ČR juniorů a dorostenců v rapidu, na jehož startu se sešlo pouhých 39 hráčů a hráček (odpovídajících věkem juniorům a dorostencům bylo dokonce jen 20 z nich !!), z toho 6 bylo z našeho kraje.
Stupně vítězů v celkovém pořadí obsadili dorostenci Jiří Liška z Nového Boru před Jonášem Eretem a Martinem Simetem (oba Klatovy), v dívkách byla rovněž nejúspěšnější dorostenka Michaela Nová z Polabin - Blahopřejeme !!!
Naši zástupci hráli většinou o něco lépe než byli nasazeni, zvláštní pozornost však zaslouží teprve 12-ti letý Rudolf Jun z Chotěboře, který skončil na 17.místě a připsal si 62 bodů k FIDE Ratingu !

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

15.04.17 Sekce : Ostatní akce v kraji
Bleskový turnaj Městečko Trnávka
V sobotu 15.dubna 2017 se do Městečka Trnávka sjelo 98 hráčů na 33.ročník Bleskového turnaje.
Vítězem šestnáctikolového turnaje se stal FM Marian Sabol z Vysokého Mýta s bezpečným odstupem 1,5 bodu před druhým FM Františkem Vránou ze Starého Města, třetí místo obsadil Pavel Hrubeš z Lanškrouna a mezi muži se neztratila ani nejlepší žena Zdeňka Vránová ze Starého Města.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

13.04.17 Sekce : Nemistrovské akce
Velikonoční turnaj mládeže Polička
Ve čtvrtek 13.dubna 2017 se v Poličce uskutečnil 15.ročník Velikonočního tunaje mládeže, kterého se ve dvou kategoriích zúčastnilo 53 hráčů nejen z našeho kraje.
V kategorii LOK zvítězil Matěj Kupsa z Lanškrouna před bratry Vítem a Vojtěchem Holáskovými, z dívek byla nejlepší Veronika Šmajzrová (všichni Ústí n/O.).
V kategorii VT se vítězem stal Vojtěch Horák z Lanškrouna před Václavem Tillem z Rychnova n/Kn. a Bohuslavem Duškem z Kunvaldu, nejlepší z dívek byla Ilona Langrová z Poličky.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

10.04.17 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 4.turnaj
Závěrečný čtvrtý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 v sezoně 2016/17 se konal v sobotu 8.dubna 2017 v Poličce za střízlivé účasti 59 hráčů.
V kategorii H/D 10 se vítězem stal Lukáš Nejedlý z Chotěboře před Filipem Klodnerem ze Svitav a Davidem Paarem z Polabin, nejlepší z dívek byla Leona Bártová z Moravské Třebové na čtvrtém místě.
V kategorii H/D 12 byl nejúspěšnější Martin Stoček z Polabin následovaný Radkem Roubem ze Železných hor a Matějem Kobrem z Ústí n/O., jedinou dívkou byla Adéla Třasáková z Polabin na šestém místě.
Závěrečné pořadí v obou ukončených kategoriích nalezneze zde.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

09.04.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - jedenácté kolo
V neděli 9.dubna 2017 hrály Polabiny zápas posledního jedenáctého kola 1.ligy západ doma proti Bohemians Praha a i přes vysokánskou prohru 1:7 skončily v soutěži na čtvrtém místě.
Další výsledky : GROP Praha - Neratovice 3:5, České Budějovice - Pankrác Praha 5,5:2,5, OAZA Praha - Praha-Smíchov 4:4, Hradec Králové - Vyšehrad Praha 2,5:5,5, Jičín B - Turnov 6:2
O vítězi a třetím sestupujícím se rozhodovalo 'v zápasech pravdy', v nichž byli úspěšnější domácí. Jičín B se po vysokém vítězství nad loňským extraligistou Turnovem stal vítězem a postupujícím do Extraligy, České Budějovice se naopak v 1.lize udržely a bezpečným vítězstvím nad Pankrácem Praha ho poslaly do 2.ligy.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

09.04.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - jedenácté kolo
V posledním jedenáctém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky : Heřmanův Městec - Polička B 2,5:5,5, Zaječice - Polabiny D 3,5:4,5, Litomyšl - Chotěboř 2,5:5,5, Ústí n/O. B - Vysoké Mýto B 4,5:3,5, Bohemia - Svitavy 5:3, Chrudim - Rapid C 4,5:3,5
V souboji 'na dálku' obě vedoucí družstva nad svými soupeři zvítězila, což při shodném zisku zápasových bodů a lepším skore znamenalo první místo a historický postup do 2.ligy pro Chotěboř - Blahopřejeme !!! Vzhledem k sestupu Ústí n/O. z 2.ligy se v posledním kole bojovalo ještě o posledního 'Černého Petra', znamenajícího sestup do Krajského přeboru 2.třídy - ten po prohře s Bohemií připadl Svitavám.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

09.04.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - jedenácté kolo
V posledním jedenáctém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky : Lanškroun B - Letohrad B 3:2, Lanškroun C - Mistrovice B 3,5:1,5, Ústí n/O. D - Kunvald B 2,5:2,5, Ústí n/O. E - Kunvald C 4,5:0,5, Červená Voda - Kunvald D 4:1, Městečko Trnávka - Němčice 2,5:2,5, Žamberk B volno
Poslední kolo vyneslo na druhé místo družstvo Ústí n/O. E, které se tak lepším skorem před Němčicemi stalo druhým postupujícím do Krajského přeboru 2.třídy (vítězem a prvním postupujícím do KP2 se stalo už kolo před koncem družstvo Ústí n/O. D).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

09.04.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - jedenácté kolo
V posledním jedenáctém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy tyto výsledky: Polabiny H - Miřetice 0,5:4,5, Hlinsko C - Polabiny F 2,5:2,5, Krouna - Chrudim C 2:3, Rapid F - Železné hory B 3,5:1,5, Chrudim D - Krucemburk 1,5:3,5, Polabiny G - Polička E 4:1
Remiza v souboji Hlinska s Polabinami potvrdila Polabinám F první místo, Hlinsku C zajistila místo druhé a oběma družstvům postup do KP2 !

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

03.04.17 Sekce : Družstva jednorázově
Memoriál M. Kodytka + KP družstev v rapidu
V sobotu 1.dubna 2017 uspořádal ŠO Kunvald XXVII.ročník 'Memoriálu Mirka Kodytka', který byl současně i Krajským přeborem čtyřčlenných družstev v rapidu. Vítězství si mezi patnácti zúčastněnými družstvy vybojovala Bohemia Pardubice A jen na lepší pomocné hodnocení před Vysokým Mýtem, třetí místo obsadilo Ústí n/O. A.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Družstva jednorázově

02.04.17 Sekce : Extraliga
tht Extraliga - závěrečné trojkolo
Ve dnech 31.3.-2.4.2017 se v Brně odehrála poslední tři kola tht Extraligy, která určila vítěze i dva sestupující.
O vítězi, kterým se opět stal Nový Bor, se rozhodlo již v sobotu, kdy dokázal porazit Výstaviště Lysá n/L. nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5 (při sedmi remizách !) jedinou výhrou GM Štěpána Žilky nad čs. šachovou legendou GM Vlastimilem Jansou (!!) a v posledním kole své prvenství bezpečně potvrdil.
Náš zástupce Rapid Padubice skončil po výhře nad Jičínem, remize s Labortechem Ostrava a výhře se Slavojem Poruba na medailovém třetím místě.
Do 1.ligy sestupuje kromě trvale beznadějně poslední Lokomotivy Brno ještě Tatran Litovel, který v existenčním duelu posledního kola nestačil na Duras Brno.
Detailní výsledky :
pátek : Slavoj Poruba - Labortech Ostrava 5:3, Duras Brno - Lokomotiva Brno 6,5:1,5, SK města Lysá n/L. - Výstaviště Lysá n/L. 2:6, Unichess Praha - Nový Bor 0,5:7,5, Frýdek-Místek - Litovel 6,5:1,5, Jičín - Rapid Pardubice 2,5:5,5
sobota : Nový Bor - Výstaviště Lysá n/L. 4,5:3,5, Unichess Praha - ŠK města Lysá n/L. 3,5:4,5, Litovel - Lokomotiva Brno 5:3, Frýdek-Místek - Duras Brno 4,5:3,5, Rapid Pardubice - Labortech Ostrava 4:4, Jičín - Slavoj Poruba 5:3
neděle: Lokomotiva Brno - Frýdek-Místek 2,5:5,5, Slavoj Poruba - Rapid Pardubice 3,5:4,5, Labortech Ostrava - Jičín 4,5:3,5, Duras Brno - Litovel 5:3, Výstavište Lysá n/L. - Unichess Praha 4,5:0,5, ŠK města Lysá n/L. - Nový Bor 1:7

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

02.04.17 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - jedenácté kolo
Závěrečné jedenácté kolo 2.ligy skupina D již nemohlo ovlivnit vítězství a postup Hradce Králové B do 1.ligy, zato na opačném konci tabulky zbývalo ještě doplnit třetího sestupujícího k již jistým Polabinám C a Lanškrounu. Tím se stalo Ústí n/O., které podlehlo venku Poličce (ale ani případná výhra by mu nebyla nic platná vzhledem k domácí výhře Žďáru n/S. nad Rapidem Pardubice B).
Detailní výsledky :
Vysoké Mýto - Hradec Králové B 4:4, Dalešice - Polabiny C 5:3, Polička - Ústí n/O. 4,5:3,5, Jihlava - Lanškroun 4,5:3,5, Žďár n/s. - Rapid B 4,5:3,5, Polabiny B - Lípa 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

02.04.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - jedenácté kolo
V závěrečném jedenáctém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Česká Třebová - Ústí n/O. C 4:4, Mistrovice - Jablonné n/O. 4:4, Horní Čermná - Žamberk 0,5:7,5, Letohrad - Moravská Třebová 2,5:5,5, Dolní Čermná - Svitavy B 4:4, Kunvald - Polička C 2,5:5,5
V posledním kole doposud vedoucí Žamberk nezaváhal a po vítězství nad posledním Jablonným n/O. si zajistil postup do Krajského přeboru 1.třídy - Blahopřejeme !!! Poslední kolo a závěr 2.ligy D rozhodly o tom, že Jablonné n/O. doprovodí do Krajské soutěže ještě týmy Svitavy B a také Mistrovice.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

02.04.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - jedenácté kolo
V závěrečném jedenáctém kole kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Polička D - Choceň 3,5:4,5, Železné hory - Polabiny E 2:6, Rapid E - Bohdaneč 4,5:3,5, Chrudim B - Hlinsko A 4:4, Hlinsko B - Rapid D 1,5:6,5, Chotěboř B - Bohemia B 6:2
Prvenství a postup do Krajského přeboru 1.třídy mělo již kolo před koncem zajištěno Hlinsko A, do Krajské soutěže sestupují Hlinsko B, Choceň a také Rapid Pardubice E.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

01.04.17 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků 2016/17 - poslední dvě kola
V sobotu 1.dubna 2017 se v Poličce odehrála závěrečná dvě kola Krajského přeboru družstev žáků, z nichž vyšel vítěz a postupující do 1.ligy družstev mládeže. Stalo se jím družstvo Chotěbořští draci - Blahopřejeme!!!, které v posledním kole zvítězilo nad dosavadním vedoucím Lanškrounem B.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor st. žáků

26.03.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - desáté kolo
V neděli 26.března 2017 hrály Polabiny zápas 10.kola 1.ligy západ opět na půdě soupeře - tentokrát v Neratovicích - a výsledkem byla remiza 4:4.
Další výsledky : Bohemians Praha - Jičín B 2,5:5,5, Turnov - Hradec Králové 4,5:3,5, Vyšehrad Praha - OAZA Praha 3:5, Praha-Smíchov - České Budějovice 2:6, Pankrác Praha - GROP Praha 7:1
Po předposledním kole je již jistý sestup Hradce Králové a Smíchova, o vítězi a postupujícím do Extraligy rozhodne až vzájemný zápas Turnova a Jičína B, třetího sestupujícího určí rovněž vzájemný zápas Pankráce a Českých Budějovic.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

26.03.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička B - Chrudim 3:5, Rapid C - Bohemia 3:5, Svitavy - Ústí n/O. B 2,5:5,5, Vysoké Mýto B - Litomyšl 5,5:2,5, Chotěboř - Zaječice 5,5:2,5, Polabiny D - Heřmanův Městec 5,5:2,5
Předposlední kolo definitivně určilo tři sestupující, kterými budou Heřmanův Městec, Rapid Pardubice C a Polička B. Na vítěze a postupujícího z dvojice Chotěboř a Polabiny D si budeme muset počkat až do posledního kola, ev. sestup možného čtvrtého sestupujícího z dvojice Svitavy a Zaječice bude záviset na udržení se Ústí n/O. A ve 2.lize D.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

26.03.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - desáté kolo
V neděli 26.března 2017 se v Krajské soutěži východ hrálo regulérní desáté kolo s těmito výsledky: Němčice - Červená Voda 4:1, Kunvald D - Ústí n/O. E 1,5:3,5, Kunvald C - Ústí n/O. D 1,5:3,5, Kunvald B - Lanškroun C 2:3, Mistrovice B - Lanškroun B 2,5:2,5, Letohrad B - Žamberk B 2,5:2,5, Městečko Trnávka volno
Kolo před koncem se vítězem a prvním postupujícím stává družstvo ŠK Ústí n/O. D - Blahopřejeme !!!, druhého postupujícího určí až poslední kolo ze čtveřice pronásledovatelů Němčice, Ústí n/O. E, Městečko Trnávka a Lanškroun C.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

26.03.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - desáté kolo
V desátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Miřetice - Polabiny G 4:1, Polička E - Chrudim D 1,5:3,5, Krucemburk - Rapid F 2,5:2,5, Železné hory B - Krouna 3:2, Chrudim C - Hlinsko C 0:5, Polabiny F - Polabiny H 3:2
Předposlední kolo již rozhodlo o vítězi a prvním postupujícím, kterým se stalo družstvo 2222 ŠK Polabiny F - Blahopřejeme !!!, přičemž druhý postupující vzejde až v posledním kole z trojice Hlinsko C, Chrudim D a Chrudim C.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

25.03.17 Sekce : Soutěže žáků
Orlická šachovnice + KP kat. H/D 8
V sobotu 25.března 2017 uspořádal ŠK Ústí n/O. ve spolupráci s DDM Duha Ústí n/O. 47.ročník 'Orlické šachovnice', jejíž součastí byl také Krajský přebor mládeže kategorie HD 8, přičemž obou soutěží se zúčastnilo neuvěřitelných 156 hráčů z 20 destinací nejen Pardubického kraje.
Vítězem Krajského přeboru PDŠS mládeže HD8 se stal Vojtěch Starý z Heřmanova Městce před Prokopem Horákem z Polabin a Jozefem Petrikem z Litomyšle, nejlepší dívkou byla Barbora Nešporová z Poličky.
Orlickou šachovnici zcela ovládli hráči a hráčky starší kategorie, když vítězem se stal Tomáš Ludvík z Polabin jen na lepší pomocné hodnocení před Michalem Jarešem ze Železných hor, třetí skončil Adam Josef Ret z Polabin a nejlepší dívkou byla Julie Kalousová z Lanškrouna. V mladší kategorii byl nejúspěšnější Michal Ďuriančík ze Svitav před Markem Juchelkou z Polabin a na třetím místě skončila nejlepší z dívek Šárka Marxová z Jaroměře.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

23.03.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Stav soutěží družstev v závěru sezony 2016/17- dopady
Nepovedená sezona našich zástupců ve 2.lize skupina D (sestup minimálně dvou, ale až tří družstev do KP1 !) významně ovlivní i sestupy v soutěžích družstev PDŠS, v nichž zbývá dohrát ještě poslední 1-2 kola.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

19.03.17 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - desáté kolo
V desátém kole 2.ligy skupina D byly dosaženy tyto výsledky: Ústí n/O. - Polabiny B 5:3, Lípa - Žďár n/S. 3:5, Rapid B - Jihlava 4:4, Lanškroun - Vysoké Mýto 2,5:5,5, Hradec Králové B - Dalešice 5:3, Polabiny C - Polička 3:5
V předposledním kole se už jen potvrdil letošní předsezónní 'nejčernější scénář ' - vítězem a postupujícím do 1.ligy se stalo družstvo Hradce Králové B, jenže prvním jistým sestupujícím jsou podle očekávání Polabiny C, Lanškroun je již bez praktické šance na záchranu a Ústí n/O. by v posledním kole mohlo zachránit už nejen vlastní vítězství, ale hlavně nezbytná prohra Žďáru n/S..

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

19.03.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Ústí n/O. C - Kunvald 4:4, Polička C - Dolní Čermná 4:4, Svitavy B - Letohrad 3,5:4,5, Moravská Třebová - Horní Čermná 5,5:2,5, Žamberk - Mistrovice 7:1, Jablonné n/O. - Česká Třebová 3,5:4,5
Předposlední kolo definitivně potvrdilo sestup Jablonnému n/O., boj o prvenství a postup však zůstává stále otevřený stejně jako boj o setrvání v KP2 východ.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

19.03.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - desáté kolo
V desátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Choceň - Chotěboř B 2,5:5,5, Bohemia B - Hlinsko B 4,5:3,5, Rapid D - Chrudim B 2,5:5,5, Hlinsko A - Rapid E 7:1, Bohdaneč - Železné hory 1,5:6,5, Polabiny E - Polička D 6,5:1,5
Předposlední kolo jen potvrdilo letošní suverénnost Hlinska A, které se již stalo vítězem a postupujícím do KP1 - Blahopřejeme !!!, boj o 'Černého Petra' a sestup do Krajské soutěže rozřeší až závěrečné kolo.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

18.03.17 Sekce : Nemistrovské akce
Železnohorská šachová olympiáda 2017 - 1.turnaj
Na novém místě (ve školní jídelně ZŠ Štefanikova v Pardubicích) zahájil v sobotu 18.března 2017 prvním turnajem již pátý ročník Železnohorské (dříve Chvaletické) šachové olympiády mládeže za účasti 110 hráčů nejen z našeho kraje.
V nejmladší kategorii A se o medaile rozdělila trojice hráčů se ziskem 6 bodů v pořadí Rostislav Jun z Chotěboře, Vojtěch Starý z Heřmanova Městce a Lukáš Nejedlý z Chotěboře, nejlepší z dívek byla Yana Hong z Rapidu Pardubice.
V prostřední kategorii B zvítězil přespolní Michal Stejskal z Hořic v P. před Adamem Josefem Retem z Polabin a dalším přespolním Jáchymem Kulhánkem z Hořic v P., nejlepší dívkou se stala Eliška Stárková z Přelouče.
V nejstarší kategorii C byl první Jiří Píše z Ústí n/O., druhý skončil Daniel Zeman z Poličky a třetí byl Vojtěch Holásek z Ústí n/O., mezi dívkami byla nejúspěšnější Gabriela Králová ze Zaječic.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

18.03.17 Sekce : Vyšší soutěže
Mistrovství ČR 2017 juniorů, dorostenců a mládeže kategorií H 10-16 a D 10-16
Ve dnech 11.-18.března 2017 se v Koutech n/D. uskutečnilo Mistrovství ČR ve všech kategoriích mládeže od 10 do 20 let, kterého se zúčastnilo celkem 228 hráčů. Mezi nimi bylo i 17 hráčů z Pardubického kraje (+ další v Openech), z nichž dva získali zlaté medaile !!
V uzavřeném turnaji juniorů a dorostenců se dvojici FM Jakub Půlpán a FM Jan Macháň (oba Rapid Pardubice) dařilo se střídavými úspěchy a výsledkem byl jen zisk čtvrtého a pátého místa.
Mezi hochy byli nejúspěšnější Ondřej Švanda z Poličky v kategorii H14 a Karel Brožka z Polabin v kategorii H10, kteří získali zlaté medaile - Blahopřejeme !!! V první polovině tabulky příslušných kategorií skončili ještě Matěj Půlpán z Polabin (4.místo), Vojtěch Říha z Hlinska (11) a Martin Buločkin z Polabin (12) - všichni H16 a Rudolf Jun z Chotěboře (8) v kategorii H12.
V dívkách se našim zástupkyním na medaile dosáhnout nepodařilo - nejlépe se umístila Viola Ruby Pejřimovská z Chotěboře (5.místo v kategorii D12) následovaná Veronikou Šmajzrovou z Ústí n/O. (8 v D16) a Terezou Šulcovou z Polabin (11 v D12).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

12.03.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - třinácté kolo
V neděli 12.března 2017 se v Krajské soutěži východ předehrávalo třinácté kolo s těmito výsledky: Lanškroun C - Žamberk B 3:2, Ústí n/O. D - Letohrad B 2,5:2,5, Ústí n/O. E - Mistrovice B 3:2, Červená Voda - Kunvald B 2,5:2,5, Městečko Trnávka - Kunvald C 3,5:1,5, Němčice - Kunvald D 4:1, Lanškroun B volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

05.03.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - deváté kolo
V neděli 5.března 2017 vyrazily Polabiny k zápasu 9.kola 1.ligy západ do Jičína pouze v sedmi a v utkání s místním B družstvem podlehly vysoko 6:2.
Další výsledky: Pankrác Praha - Neratovice 2,5:5,5, GROP Praha - Praha-Smíchov 4:4, České Budějovice - Vyšehrad Praha 4:4, OAZA Praha - Turnov 0:8, Hradec Králové - Bohemians Praha 3:5
Dvě kola před koncem je v čele extraligový Turnov s tříbodovým náskokem před Jičínem B, ovšem v příštím kole se oba celky utkají v rozhodujícím zápase o prvenství a postup do Extraligy. Na opačném pólu tabulky je dlouhodobě poslední Hradec Králové jen těsně za dvojicí Praha-Smíchov a Pankrác Praha, vyhráno však ještě nemají ani České Budějovice a OAZA Praha.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

05.03.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polabiny D - Polička B 5:3, Heřmanův Městec - Chotěboř 0:8, Zaječice - Vysoké Mýto B 4:4, Litomyšl - Svitavy 4:4, Ústí n/O. B - Rapid C 5:3, Bohemia - Chrudim 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

05.03.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - deváté kolo
V devátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Žamberk B - Mistrovice B 2,5:2,5, Lanškroun B - Kunvald B 2,5:2,5, Lanškroun C - Kunvald C 4:1, Ústí n/O. D - Kunvald D 4,5:0,5,Ústí n/O. E - Němčice 4,5:0,5, Červená Voda - Městečko Trnávka 1,5:3,5, Letohrad B volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

05.03.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - deváté kolo
V devátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Polabiny F - Miřetice 3:2, Polabiny H - Chrudim C 1:4, Hlinsko C - Železné hory B 3,5:1,5, Krouna - Krucemburk 2,5:2,5, Rapid F - Polička E 2,5:2,5, Chrudim D - Polabiny G 4:1
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

05.03.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Tereos TTD Open Dobrovice
V sobotu 4.března 2017 se v Dobrovici uskutečnil 12.ročník šachového turnaje v rapidu 'Tereos TTD Open', ktrerý byl současně šestým turnajem GP ŠSČR v rapidu v sezoně 2016/17. Zúčastnilo se ho celkem 152 hráčů z celé ČR, mezi nimiž bylo i 17 hráčů z našeho kraje.
Vítězem se stal (i přes prohru s naším FM Michalem Novotným) vysoce favorizovaný IM Vojtěch Plát z Lysé n/L. před FM Kirillem Burdalevem z Brna a GM Petrem Neumanem z GROPu Praha, z našinců se nejvýše umístil FM Michal Novotný na 4.místě, z dalších našich účastníků se prosadili zejména mládežníci v čele s Matějem Půlpánem z Polabin.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

26.02.17 Sekce : Extraliga
tht Extraliga - čtvrté dvoukolo
Ve čtvrtém dvoukole tht Extraligy hrál náš zástupce Rapid Pardubice v Brně a úspěšně - v sobotu porazil Lokomotivu Brno 5:3 a v neděli zvítězil nad Durasem Brno těsně 4,5:3,5, díky čemuž se opět posunul na třetí příčku v tabulce.
Další výsledky: sobota : Unichess Praha - Slavoj Poruba 3,5:4,5, Nový Bor - Labortech Ostrava 4,5:3,5, ŠK města Lysá n/L. - Frýdek Místek 1,5:6,5, Výstaviště Lysá n/L. - Litovel 8:0, Duras Brno - Jičín 2,5:5,5
neděle : Labortech Ostrava - Unichess Praha 5:3, Slavoj Poruba - Nový Bor 3:5, Litovel - ŠK Města Lysá n/L. 5:3, Frýdek-Místek - Výstaviště Lysá n/L. 2:6, Jičín - Lokomotiva Brno 6,5:1,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

26.02.17 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - deváté kolo
V devátém kole 2.ligy skupina D se zrodilo několik výsledků, které některá družstva potěšily a jiné naopak zarmoutily. Polabiny C remizovaly doma s Ústím n/O. 4:4, (což Polabinám již nepomůže, zato Ústí má již vážné existenční problémy), Vysoké Mýto podlehlo doma Rapidu Pardubice C 3:5 (čímž domácí prakticky ukončili svoji snahu o prvenství a postup do 1.ligy a Rapid je již bez starostí), Žďár n/S. podlehl doma Polabinám B 3:5 (takže zůstává v pásmu sestupu a Polabiny se z něho již prakticky vymanily), Dalešice vyhrály doma s Lanškrounem 5,5:2,5 (a jsou již v pohodě zatímco Lanškrounu problémy zůstaly) a Polička podlehla doma Hradci Králové B 2:6 (Poličce to nevadí a Hradec již jen těžko opustí první příčku tabulky). Výsledek předehraného zápasu Jihlava - Lípa 1:7 byl již znám předem a neměl tak již vliv na čelo ani konec tabulky.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

26.02.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Jablonné n/O. - Ústí n/O. C 1,5:6,5, Česká Třebová - Žamberk 1,5:6,5, Mistrovice - Moravská Třebová 2:6, Horní Čermná - Svitavy B 4,5:3,5, Letohrad - Polička C 6,5:1,5, Dolní Čermná - Kunvald 5:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

26.02.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - deváté kolo
V devátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Polabiny E - Choceň 3,5:4,5, Polička D - Bohdaneč 2,5:5,5, Železné hory - Hlinsko A 0,5:7,5, Rapid E - Rapid D 4:4, Chrudim B Bohemia B 5,5:2,5, Hlinsko B - Chotěboř B 3,5:4,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

25.02.17 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev ml. žáků 2017
V sobotu 23.února 2017 se v Pardubicích uskutečnil Krajský přebor družstev mladších žáků. Za účasti 14 družstev (v nichž startovalo plných 76 registrovaných hráčů !!) zvítězili zástupci Polabin A před Chotěboří A a Polabinami B, přičemž všichni tito medailisté získali právo účasti na červnovém Mistrovství ČR.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor ml. žáků

20.02.17 Sekce : Soutěže žáků
KP mládeže PDŠS 2016/17 - průběžné pořadí
Komise mládeže PDŠS zveřejnila průběžné pořadí Krajského přeboru mládeže ve všech kategoriích po doposud odehraných turnajích.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

19.02.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - osmé kolo
V neděli 19.února 2017 došlo v 1.lize západ k východočeskému derby mezi Polabinami a Hradcem Králové, v němž hosté ze tří významně lepších partií získali jen jedinou remizu, za což zaplatili prohrou 5:3.
Další výsledky: Neratovice - Jičín B 4:4, Bohemians Praha - OAZA Praha 4:4, Turnov - České Budějovice 5,5:2,5, Vyšehrad Praha - GROP Praha 5,5:2,5, Praha-Smíchov - Pankrác Praha 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

19.02.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - osmé kolo
Magnetem osmého kola Krajského přeboru 1.třídy byl zápas mezi Chotěboří a Polabinami D o prvenství v soutěži, který domácí vyhráli vysoko 6:2 a do závěrečných tří kol tak jdou oba celky doslova 'bok po boku'.
Další výsledky : Polička B - Bohemia 2:6, Chrudim - Ústí n/O. B 6,5:1,5, Rapid C - Litomyšl 3:5, Svitavy - Zaječice 3,5:4,5, Vysoké Mýto B - Heřmanův Městec 5:3

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

19.02.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - osmé kolo
V osmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Městečko Trnávka - Ústí n/O. E 1,5:3,5, Němčice - Ústí n/O. D 2,5:2,5, Kunvald D - Lanškroun C 1,5:3,5, Kunvald C - Lanškroun B 1,5:3,5, Kunvald B - Žamberk B 4:1, Mistrovice B - Letohrad B 3:2, Červená Voda volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

19.02.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - osmé kolo
V osmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Miřetice - Chrudim D 1,5:3,5, Polabiny G - Rapid F 3:2, Polička E - Krouna 2,5:2,5, Krucemburk - Hlinsko C 2:3, Železné hory B - Polabiny H 2:3, Chrudim C - Polabiny F 2:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

18.02.17 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 3.turnaj
Třetí kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 v sezoně 2016/17 se uskutečnil v sobotu 18.února 2017 v Lanškrouně a zúčastnilo se ho celkem 56 mládežníků.
V kategorii H/D 14 všem hochům 'vypálila rybník' Tereza Šulcová z Polabin (!!!) a teprve za ní skončili Michal Ďuriančík ze Svitav, Michal Píše z Ústí n/O. a Jan Rožek ze Železných hor.
Nejstarší kategorie H/D 16 se zúčastnilo i několik hráčů mladších kategorií a chovali se jako 'štika v rybníce'. Vítězem se stal Rudolf Jun z Chotěboře před Karlem Brožkou z Polabin a Michalem Simonem z Poličky, nejlepší dívkou byla Julie Kalousová z Lanškrouna.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

15.02.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
ŠO Hlinsko oznamuje velice smutnou zprávu, že v úterý 14.2.2017 zemřel ve věku 69 let dlouholetý člen ŠO Hlinsko - pan Antonín Holfeuer. Čest jeho památce!
Poslední rozloučení proběhlo v sobotu 18.února v 10:00 v děkanském kostele Narození Panny Marie v Hlinsku.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

12.02.17 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - osmé kolo
V osmém kole 2.ligy skupina D se se hrálo jediné krajské derby, v němž Lanškroun podlehl doma Poličce B těsně 3,5:4,5.
V ostatních utkáních hrála naše družstva se střídavými úspěchy : Polabiny B porazily doma Jihlavu 4,5:3,5, Rapid B podlehl doma Dalešicím 3:5, Vysoké Mýto přivezlo z Lípy všechny body za výhru 4,5:3,5 (čímž ji sesadilo z prvního místa v tabulce), Polabiny C nestačiy v Hradci Králové na místní rezervu Slavie a podlehly jí vysoko 6:2 a Ústí n/O. remizovalo doma se Ždárem n/S. 4:4.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

12.02.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Ústí n/O. C - Dolní Čermná 6,5:1,5, Kunvald - Letohrad 0,5:7,5, Polička C - Horní Čermná 3,5:4,5, Svitavy B - Mistrovice3,5:4,5, Moravská Třebová - Česká Třebová 7,5:0,5, Žamberk - Jablonné n/O. 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

12.02.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - osmé kolo
V osmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Choceň - Hlinsko B 2:6, Chotěboř B - Chrudim B 2:6, Bohemia B - Rapid E 7:1, Rapid D - Železné hory 5,5:2,5, Hlinsko A - Polička D 7,5:0,5, Bohdaneč - Polabiny E 4:4
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

11.02.17 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 3.turnaj
V sobotu 11.února 2017 se ve školní jídelně Gymnazia Mozartova v Pardubicích uskutečnil třetí kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 v sezoně 2016/17, kterého se zúčastnilo 77 dětí a to nejen z pardubického kraje.
V kategorii H/D 10 zvítězil Robert Jun jen na lepší pomocné hodnocení před Lukášem Nejedlým (oba Chotěboř), třetí skončil Jan Šlosar z Polabin a nejlepší dívkou byla Leona Bártová z Moravské Třebové.
V kategorii H/D 12 byl nejúspěšnější Martin Stoček následovaný Karlem Brožkou a Markem Juchelkou, z dívek se nejvíce dařilo Adéle Třasákové (všichni Polabiny).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

05.02.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - sedmé kolo
V neděli 22.ledna 2017 hrál náš zástupce 2222 ŠK Polabiny v Praze a přivezl si odtud 1 bod za remizu 4:4 s místní OAZOU.
Další výsledky: Praha-Smíchov - Neratovice 3:5, Pankrác Praha - Vyšehrad Praha 3,5:4,5, GROP Praha - Turnov 3:5, České Budějovice - Bohemians Praha 3,5:4,5, Hradec Králové - Jičín B 3:5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

05.02.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Chotěboř - Polička B 5:3, Polabiny D - Vysoké Mýto B 5:3, Heřmanův Městec - Svitavy 3:5, Zaječice - Rapid C 5,5:2,5, Litomyšl - Chrudim 3,5:4,5, Ústí n/O. B - Bohemia 6,5:1,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

05.02.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Letohrad B - Kunvald B 3:2, Žamberk B - Kunvald C 2,5:2,5, Lanškroun B - Kunvald D 3:2, Lanškroun C - Němčice 2:3, Ústí n/O. D - Městečko Trnávka 2,5:2,5, Ústí n/O. E - Červená voda 2:3, Mistrovice B volno

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

05.02.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Chrudim C - Miřetice 4:1, Polabiny F - Železné hory B 3:2, Polabiny H - Krucemburk 2:3, Hlinsko C - Polička E 4,5:0,5, Krouna - Polabiny G 1,5:3,5, Rapid D - Chrudim D 2,5:2,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

02.02.17 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 1/2017
Po ukončení Konference delegátů PDŠS se sešel nový výkonný výbor na svě první schůzi, na níž se dohodl na obsazení funkcí ve výboru a členové revizní komise ustanovili svým předsedou p. Josefa Sekyrku, a schválil proplacení nákladů na konferenci, předložených faktur a návrh cestovného pro rok 2017.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

02.02.17 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Konference delegátů PDŠS 2017
V sobotu 28.ledna 2017 se v Chocni uskutečnila Konference delegátů PDŠS pro rok 2017, na níž delegáti zvolili mandátovou, návrhovou a volební komisi, vyslechli zprávy o činnosti VV a jeho komisí, zprávu o hospodaření a zprávu revizní komise. V diskuzi se zaměřili zejména na dotace soutěží mládeže, termíny přihlášek do soutěží družstev a sjednocení hracího tempa v nich, poté zvolili nový VV PDŠ a jeho předsedu, členy revizní komise a delegáty na konferenci ŠSČR, schválili rozpočet a plán práce VV PDŠS na rok 2017 a na závěr odsouhlasili usnesení.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

02.02.17 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Usnesení Konference delegátů PDŠS 2017
Konference delegátů PDŠS pro rok 2017 vzala na vědomí zprávu VV a jeho komisí za rok 2016 vč. zprávy revizní komise, schválila hospodaření za rok 2016, výši příspěvků na rok 2017, režijní výdaje členům VV, rozpočet na rok 2017 a počty delegátů na příští konferenci, rozhodla o motivaci oddílů za účast na konferenci a o sjednocení hracího tempa v soutěžích družstev, zvolila nový VV PDŠS, revizní komisi a delegáty na konferenci ŠSČR, a na závěr uložila úkoly VV PDŠS a oddílům.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

01.02.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
V neděli 29.1. 2017 náhle zemřel dlouholetý člen ŠK Vysoké Mýto Ing. Jan Mergl ve věku nedožitých 90 let. Po několik desetiletí patřil mezi nejvýznamnější osobnosti šachu jak ve Vysokém Mýtě tak i v celém okrese Ústí nad Orlicí. Čest jeho památce !
Poslední rozloučení proběhlo v pátek 3. února ve 13.00 ve Smuteční obřadní síni ve Vysokém Mýtě.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

29.01.17 Sekce : Extraliga
tht Extraliga - třetí dvoukolo
Ve třetím dvoukole tht Extraligy náš zástupce Rapid Pardubice v sobotu podlehl Výstavišti Lysá n/L. 3:5 a v neděli naopak vyhrál nad ŠK města Lysá n/L. 5,5:2,5.
Další výsledky: sobota : Slavoj Poruba - Duras Brno 5:3, Labortech Ostrava - Lokomotiva Brno 5:3, Jičín - ŠK města Lysá n/L. 3,5:4,5, Frýdek-Místek - Unichess Praha 5:3, Litovel - Nový Bor 2:6
neděle : Lokomotiva Brno - Slavoj Poruba 3:5, Duras Brno - Labortech Ostrava 4:4, Nový Bor - Frýdek-Místek 5,5:2,5, Výstaviště Lysá n/L. - Jičín 6:2, Unichess Praha - Litovel 4,5:3,5
Předehrávané utkání 9.kola : ŠK města Lysá n/L. - Výstaviště Lysá n/L. 2:6

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

29.01.17 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - sedmé kolo
V sedmém kole 2.ligy skupina D se se hrála tři krajská derby, v nich skončila všechna pardubická družstva poražena - Polabiny C podlehly doma Lanškrounu 2,5:5,5, Rapid B prohrál v Poličce 3,5:4,5 a Polabiny B podlehly ve Vysokém Mýtě 6:2. Nedařilo se ani Ústí n/O., které prohrálo v Hradci Králové 5,5:2,5.
Další výsledky : Dalešice - Lípa 4:4, Jihlava - Žďár n/S. 3:5. Předehrávka 9.kola : Jihlava - Lípa 1:7

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

29.01.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Žamberk - Ústí n/O. C 5:3, Jablonné n/O. - Moravská Třebová 2:6, Česká Třebová - Svitavy B 3,5:4,5, Mistrovice - Polička C 4:4, Horní Čermná - Kunvald 4:4, Letohrad - Dolní Čermná 5:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

29.01.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - sedmé kolo
V sedmém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Bohdaneč - Choceň 4,5:3,5, Polabiny E - Hlinsko A 2:6, Polička D - Rapid D 7:1, Železné hory - Bohemia B 4:4, Rapid E - Chotěboř B 0,5:7,5, Chrudim B - Hlinsko B 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

28.01.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
Kouřim Open 2017
I přes současně hraný turnaj 'O Lichnickou věž' v Třemošnici dalo v sobotu 28.ledna 2017 několik našich hráčů přednost konkurenčnímu turnaji za hranicemi kraje - konkrétně ve středočeské Kouřimi, a vedli si tam velice úspěšně.
V kategorii mladších žáků zvítězil Radek Roub ze Železných hor a ve spojených kategoriích starších žáků a juniorů se blýsknul třetím místem teprve devítiletý Karel Brožka z Polabin - Blahopřejeme !!!

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

28.01.17 Sekce : Nemistrovské akce
O Lichnickou věž 2017
V sobotu 28.ledna 2017 se v Třemošnici uskutečnil 1.ročník turnaje mládeže v rapidu 'O Lichnickou věž', kterého se zúčastnilo celkem 45 hráčů z 10 oddílů. Vzhledem k nízkému počtu hráčů v některých z vypsaných kategoriích a jejich nevyrovnanému ratingu se turnaj odehrál v jediné skupině tzv. zrychleným způsobem s vyhodnocením nejúspěšnějších jednotlivců v jednotlivých kategoriích.
V nejstarší kategorii A zvítězil Petr Klabeneš z Chotěboře před Ilonou Langrovou z Poličky a Mirou Maňákovou ze Železných hor.
V kategorii B se nejvíce dařilo Rudolfu Junovi z Chotěboře, následovanému Adamem Hlínou ze Železných hor a Markem Blahou ze Zábřehu, dívky se neúčastnily.
V kategorii C se vítězem stal Lukáš Blaha ze Zábřehu před Violou Pejřimovskou a Tadeášem Pejřimovským (oba Chotěboř).
Nejmladší kategorii D ovládli Chotěbořští zástupci v pořadí Robert Jun, Petr Bělohlávek a Lukáš Nejedlý, z dívek byla nejlepší Daniela Palečková z Třemošnice.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

22.01.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - šesté kolo
V neděli 22.ledna 2017 se zápasy šestého kola přehoupla 1.liga západ do druhé poloviny, kterou Polabiny zahájily doma nejtěsnějším vítězstvím 4,5:3,5 nad nekompletními Českými Budějovicemi.
Další výsledky: Neratovice - Hradec Králové 4,5:3,5, Jičín B - OAZA Praha 7:1, Bohemians Praha - GROP Praha 3:5, Turnov - Pankrác Praha 6,5:1,5, Vyšehrad Praha - Praha-Smíchov 6:2

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

22.01.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička B - Ústí n/O. B 2,5:5,5, Bohemia - Litomyšl 3,5:4,5, Chrudim - Zaječice 4,5:3,5, Rapid C - Heřmanův Městec 6:2, Svitavy - Polabiny D 3:5, Vysoké Mýto B - Chtotěboř 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

22.01.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - šesté kolo
V šestém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Červená Voda - Ústí n/O. D 1:4, Městečko Trnávka - Lanškroun C 2:3, Němčice - Lanškroun B 2,5:2,5, Kunvald D - Žamberk B 2,5:2,5, Kunvald C - Letohrad B 2:3, Kunvald B - Mistrovice B 3:2, volno Ústí n/O. E
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

22.01.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - šesté kolo
V šestém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Miřetice - Rapid F 1:4, Chrudim D - Krouna odloženo, Polabiny G - Hlinsko C 4,5:0,5, Polička E - Polabiny H 4:1, Krucemburk - Polabiny F 3:2, Železné hory B - Chrudim C 3:2
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

21.01.17 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - šesté a sedmé kolo
V sobotu 21.ledna 2017 skončily boje v základních skupinách Extraligy dorostu zápasy šestého a sedmého kola. Ve skupině východ si Polabiny po dvou výhrách udržely druhou příčku a postupují do finalové skupiny A, naproti tomu Polička po dvou prohrách spadla na šesté místo a čeká ji boj o záchranu ve finale B.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

21.01.17 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sk. C - sedmé kolo
V sobotu 21.ledna 2017 se v 1.lize mládeže hrálo sedmé kolo, v němž se utkaly dvojice místně nejbližších družstev. Ze souboje polabinských družstev vyšlo vítězně C družstvo, Lanškroun podlehl Poličce B a Hlinsko remizovalo se Žďárem n/S.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

15.01.17 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - šesté kolo
V šestém kole 2.ligy skupina D se hrálo jediné krajské derby, v němž Rapid Pardubice B pouze remizoval s mládežnickým družstvem Polabiny C. Jejich oddíloví kolegové Polabiny B zvítězili doma s Dalešicemi těsně 4,5:3,5 a Vysoké Mýto vyhrálo ve Žďáru n/S. 5:5:2,5 a to bylo vše. Ústí n/O. podlehlo doma Jihlavě 3,5:4,5, Polička prohrála v Lípě 5,5:2,5 a Lanškroun dostal doma výprask od Hradce Králové B v poměru 0,5:7,5
Čelo tabulky opanovala královéhradecká družstva Lípa a Hradec Králové B, zato na na jejím chvostu se to 'jen hemží' zástupci našeho kraje.

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

15.01.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Ústí n/O. C - Letohrad 4:4, Dolní Čermná - Horní Čermná 3,5:4,5, Kunvald - Mistrovice 4:4, Polička C - Česká Třebová 4,5:3,5, Svitavy B - Jablonné n/O. 3:5, Moravská Třebová - Žamberk 2,5:5,5
V šestém kole došlo ke střídání na čele tabulky, kde doposud vedoucí Moravskou Třebovou vystřídal Žamberk, na jejím konci je 'namočená' celá druhá polovina tabulky.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

15.01.17 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - šesté kolo
V šestém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Choceň - Chrudim B 1,5:6,5, Hlinsko B - Rapid F 4:4, Chotěboř B - Železné hory 6:2, Bohemia B - Polička D 5:3, Rapid D - Polabiny E 2:6, Hlinsko A - Bohdaneč 7,5:0,5
V čele zůstává Hlinsko, na opačném pólu tabulky se pomalu 'smráká' nad družstvy Hlinska B, Chocně a Rapidu D.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

15.01.17 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků 2016/17 - další dvě kola
V sobotu 14.ledna 2017 pokračoval Krajský přebor družstev žáků partiemi čtvrtého a pátého kola. Před závěrečnými dvěma koly jsou v čele Lanškroun B a Polička C, mezi nimiž se rozhodne o vítězi a postupujícím do 1.ligy, na opačném konci tabulky se v souboji o 'Černého Petra' rozhodne mezi Orlickem a Železnými horami B.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor st. žáků

11.01.17 Sekce : Přebory škol
Krajské finale Přeboru škol PDŠS
V úterý 10.ledna 2017 se ve Svitavách uskutečnilo Krajské kolo Přeboru škol čtyřčlenných družstev v kategoriích 1.-5. tříd, 6.-9. tříd i středních škol za účasti celkem 27 družstev.
V kategorii 1.-5. tříd zvítězilo družstvo ZŠ Felberova Svitavy před ZŠ Štefánikova Pardubice, třetí s minimálním odstupem skončili zástupci ZŠ Masarykova Klášterec n/O..
V kategorii 6.-9. tříd zvítězilo družstvo Gymnazia Pardubice před Gymnaziem Polička, třetí místo obsadilo Gymnazium K.V.Raise Hlinsko.
V kategorii středních škol a učilišť byli nejúspěšnější zástupci Gymnazia Lanškroun před Gymnaziem Ústí n/O., třetí skončilo družstvo Gymnazia Polička.
První dvě družstva ve všech kategoriích si vybojovala postup do celostátního finale Přeboru škol.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

08.01.17 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - páté kolo
V neděli 8.ledna 2017 se v 1.lize západ hrálo páté kolo, v němž si Polabiny dojely do Prahy pro krutou porážku 7:1 od GROPu.
Další výsledky: OAZA Praha - Hradec Králové 6:2, České Budějovice - Jičín B 2,5:5,5, Pankrác Praha - Bohemians Praha 4:4, Praha Smíchov - Turnov 1,5:6,5, Vyšehrad Praha - Neratovice 4:4

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

08.01.17 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Vysoké Mýto B - Polička B 5,5:2,5, Chotěboř - Svitavy 5:3, Polabiny D - Rapid Pardubice C 8:0, Heřmanův Městec - Chrudim 3:5, Zaječice - Bohemia Pardubice 2:6, Litomyšl - Ústí n/O. B 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

08.01.17 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - páté kolo
V pátém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Mistrovice B - Kunvald C 2,5:2,5, Letohrad B - Kunvald D 2:3, Žamberk B - Němčice 0,5:4,5, Lanškroun B - Městečko Trnávka 2:3, Lanškroun C - Červená Voda 4,5:0,5, Ústí n/O. D - Ústí n/O. E 4:1, Kunvald B volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

08.01.17 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - páté kolo
V pátém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Železné hory B - Miřetice 0,5:4,5, Chrudim C - Krucemburk 2,5:2,5, Polabiny F - Polička E 5:0, Polabiny H - Polabiny G 1:4, Hlinsko C - Chrudim D 1:4, Krouna - Rapid F 2:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

07.01.17 Sekce : KTC mládeže
Listina talentů PDŠS 2016/17 - aktualizace k 5.1.2017
Komise mládeže aktualizovala Listinu talentů PDŠS pro období 30.11.2016 - 1.12.2017 na základě nové Listiny LOK, platné od 5.1.2017.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : KTC mládeže

07.01.17 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže - 2.turnaj
V sobotu 7.ledna 2017 se v Poličce pod patronací TJ Štefanydes Polička uskutečnil druhý turnaj Krajské soutěže družstev mládeže. V mrazivém počasí našlo cestu do Poličky pouhých 7 družstev výhradně z východní částí našeho kraje, z nichž byli nejlepší zástupci Kunvaldu následovaní Svitavami B a Lanškrounem C.
V celkovém pořadí obsadilo první místo družstvo Kunvaldu a získalo nárok na postup do příštího ročníku Krajského přeboru mládeže.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž st. žáků

04.01.17 Sekce : Přebory škol
Přebor škol - seznam postupujících do krajského finale
KM PDŠS zveřejnila seznam škol, jejichž družstva postupují do Krajského finale kategorií 1.-5.tříd a 6.-9.tříd, které se bude hrát 10.ledna 2017 ve Svitavách.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

01.01.17 Sekce : Ostatní zajímavosti
České šachové vánoce 2016
Ve dnech 26.12.2016 - 1.1.2017 uspořádala Šachová agentura A64 v Litomyšli již 18.ročník otevřeného mezinárodního turnaje České šachové vánoce, kterého se zúčastnilo 75 hráčů z 10 zemí. Vítězem se stal IM Tomáš Kraus z Jičína před IM Vojtěchem Plátem z Lysé n/L. a GM Ilmarsem Starostitsem z Lotyšska, nejlepším z 19 účastníků našeho kraje byl FM Jakub Půlpán z Rapidu Pardubice na 4.místě.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

26.12.16 Sekce : Soutěže jednotlivců
Memoriál Oldy Hájka 2016 + KPJ v blesku
V pondělí 26.prosince 2016 se v Ústí n/O. uskutečnil již 48.ročník Memoriálu Oldy Hájka, který byl současně i Krajským přeborem PDŠS v bleskové hře. Mezi 55 účastníky suverénně zvítězil FM Jakub Půlpán z Rapidu Pardubice, který svým soupeřům povolil získat jen jedinou remizu (!), druhý skončil FM Marian Sabol z Vysokého Mýta a třetí byl FM Josef Havelka z Rychnova n/Kn., nejlepší ženou byla Kateřina Šmajzrová z Ústí n/O. a nejlepším seniorem se stal Luboš Trojan z Polabin.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže jednotlivců

26.12.16 Sekce : Nemistrovské akce
Vánoční turnaj Svitavy
V pátek 23.prosince 2016 se ve Svitavách uskutečnil Vánoční turnaj v šachu, kterého se ve čtyřech kategoriích zúčastniho celkem 138 hráčů z 29 oddílů.
V kategorii A+D se vítězem stal FM Josef Havelka z Rychnova n/Kn. jen na pomocné hodnocení před FM Jakubem Půlpánem z Rapidu Pardubice, třetí skončil Ondřej Třasák z Bohemie Pardubice a nejlepší ženou se stala Lucie Ambrožová ze Starého Města.
V kategorii B zvítězil Rudolf Jun před Petrem Klabenešem (oba Chotěboř) a Kamilem Khadashem (Loko Brno), nejlepší dívkou se stala Olga Dvořáková z Adamova.
V nejmladší kategorii C se suverénním vítězem stal Matěj Kobr z Ústí n/O. s plným ziskem 7/7 (!) před Karlem Brožkou a Adélou Třasákovou (oba Polabiny).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

18.12.16 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - dvanácté kolo
Neděle 18.prosince 2016 byla v Krajské soutěži východ dnem, kdy se v důsledku třináctičlenné skupiny hrálo vložené dvanácté kolo s těmito výsledky: Kunvald D - Městečko Trnávka 2:3, Kunvald C - Červená Voda 1:4, Kunvald B - Ústí n/O. E 2,5:2,5, Mistrovice B - Ústí n/O. D 1,5:3,5, Letohrad B - Lanškroun C 3,5:1,5, Žamberk B - Lanškroun B 1:4, Němčice volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

18.12.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Vánoční bleskový turnaj Sendražice
V těžké konkurenci Mistrovství ČR v bleskové hře se v sobotu 17.prosince 2016 v Sendražicích uskutečnil 46.ročník Vánočního bleskového turnaje, kterého se zúčastnilo 40 hráčů včetně osmi z našeho kraje. Vítězství si vybojoval Petr Beneš z Kolína, naši zástupci více/méně zaostali za svým nasazením.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

17.12.16 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 2.turnaj
Druhý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 14-16 v sezoně 2016/17 se uskutečnil v sobotu dne 17.prosince v Poličce za celkové účasti 63 hráčů.
V kategorii H/D 16 s přehledem zvítězil Tomáš Ludvík z Polabin před Danielem Zemanem a Danielem Broklem (oba Polička), nejlepší z dívek byla Veronika Holásková z Ústí n/O..
V kategorii H/D 14 se vítězem stal Adam Josef Ret z Polabin, druhý byl Michal Píše z Ústí n/O. a na třetím místě skončil Adam Švanda z Poličky, nejlepší z dívek byla Soňa Leksová z Ústí n/O..

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

17.12.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR jednotlivců v bleskové hře
V sobotu 17.prosince 2016 se v Praze uskutečnilo Otevřené Mistrovství ČR v bleskové hře, kterého se ve dvou turnajích zúčastnilo celkem 216 hráčů a hráček všech věkových i výkonnostních kategorií.
V hlavním turnaji byl nejúspěšnější GM Viktor Láznička (který všem ostatním 'uplaval o parník') před GM Zbyňkem Hráčkem (oba Nový Bor) a FM Jiřím Kočiščákem z HM Ostrava, z našich zástupců se nejvíce dařilo GM Miloši Jírovskému z Rapidu Pardubice.
Mezi ženami potvrdila své nasazení naturalizovaná WGM Joanna Worek z Lysé n/L., následovaná WIM Kristýnou Havlíkovou z Unichessu Praha a WIM Karolinou Olšarovou z Orlové, naše zástupkyně se v těžké konkurenci neprosadily.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

17.12.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Regina Cup Hradec Králové 2016
V sobotu 17.prosince 2016 se v Hradci Králové uskutečnil 2.ročník originální šachové akce pro mládež REGINA Cup (aneb 'Zahraj si šachy s FANTOMASEM'), kterého se ve třech kategoriích zúčastnilo celkem 109 hráčů z 24 oddílů a 5-ti krajů. Fantomas byl velkým lákadlem i pro mládež z našeho kraje a do Hradce Králové uspořádali dokonalou invazi - přijelo plných 44 našich hráčů a hráček (zejména z Pardubic a Chotěboře) a nebyli tam ani zdaleka pouze 'do počtu' !
V nejstarší kategorii si vítězství vybojoval Petr Klabeneš z Chotěboře před Davidem Gloserem a Tomášem Zdechovským (oba Lípa), nejlepší dívkou byla Gabriela Králová ze Zaječic.
V prostřední kategorii se vítězem stal Rudolf Jun z Chotěboře před Michalem Jarešem ze Železných hor a Jáchymem Kulhánkem z Hořic, nejlepší dívkou byla Tereza Šulcová z Polabin.
V nejmladší kategorii triumfoval Matěj Kobr z Ústí n/O. před Jakubem Váňou z Polabin a Jakubem Nešpůrkem ze Železných hor, nejlepší dívkou byla Elen Hetfleischová z Rychnova n/Kn..

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

15.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol - účastníci krajského finale
KM PDŠS doplnila účastníky Krajského kola Přeborů škol v kategoriích 1.-5. tříd ZŠ a 6.-9. tříd ZŠ (vč. odp. tříd víceletých gymnazií), když k vítězům Okresních kol přiřadila ještě další postupující podle celkové účasti a kvality v nich.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

15.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Pardubice kategorie 6.-9. tříd
Ve středu 14.prosince 2016 se v Pardubicích uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol družstev kategorie 6.-9.tříd ZŠ + odpovídajících ročníků víceletých gymnazií, kterého se zúčastnilo pouze 5 družstev. Prvenství si suverénně vybojovalo družstvo Gymnazia Dašická, když svým soupeřům nepovolilo získat ani jedinou remizu, druhé místo obsadilo družstvo ŽS Polabiny 1 a třetí skončilo družstvo ZŠ Štefanikova (všichni Pardubice).
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

11.12.16 Sekce : Extraliga
tht Extraliga - druhé dvoukolo
Ve druhém dvoukole tht Extraligy náš zástupce Rapid Pardubice v sobotu nestačil na obhájce titulu Nový Bor a podlehl mu 3:5, zato v neděli si spravil chuť výhrou nad Unichessem Praha v poměru 5,5:2,5
Ostatní výsledky: sobota : Výstaviště Lysá n/L. - Lokomotiva Brno 8:0, ŠK Lysá n/L. - Duras Brno 4:4, Unichess Praha - Jičín 5:3, Litovel - Labortech Ostrava 2,5:5,5, Frýdek-Místek - Poruba 4:4
neděle : Duras Brno - Výstaviště Lysá n/L. 3:5, Lokomotiva Brno - ŠK Lysá n/L. 2:6, Jičín - Nový Bor 2,5:5,5, Poruba - Litovel 5:3, Labortech Ostrava - Frýdek-Místek 4:4

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

11.12.16 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - páté kolo
V pátém kole 2.ligy skupina D byla na pořadu další dvě krajová derby, v nichž Lanškroun podlehl Ústí n/O. 2,5:5,5 a Polička zvítězila nad Polabinami B rovněž 5,5:2,5. Polabiny C nestačily doma na Lípu a podlehly jí 2:6, Rapid Pardubice B rovněž nestačil v Hradci Králové na místní B družstvo a odejel poražen stejným poměrem 6:2 a tak jen Vysoké Mýto přivezlo z Jihlavy alespoň 1 bod za remizu 4:4.
Další výsledky: Dalešice - Žďár n/S. 6,5:1,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

11.12.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Horní Čermná - Letohrad 1,5:6,5, Mistrovice - Dolní Čermná 2:6, Česká Třebová - Kunvald 1,5:6,5, Jablonné n/O. - Polička C 3:5, Žamberk - Svitavy B 6,5:1,5, Moravská Třebová - Ústí n/O. C 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

11.12.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - páté kolo
V pátém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Hlinsko A - Choceň 7:1, Bohdaneč - Rapid D 6:2, Polabiny E - Bohemia B 5:3, Polička D - Chotěboř B 1:7, Železné hory - Hlinsko B 5,5:2,5, Rapid E - Chrudim B 0:8
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

10.12.16 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 2.turnaj
Druhý kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 v sezoně 2016/17 uspořádal v sobotu dne 10.prosince 2016 ŠK Ústí n/O. za celkové účasti 67 mladých hráčů a hráček.
V kategorii H/D 10 se vítězem stal Jan Šlosar z Polabin před Filipem Sadílkem z Lanškrouna a Davidem Paarem z Polabin, nejlepší dívkou byla Leona Bártová z Moravské Třebové.
V kategorii H/D 12 zvítězil Vít Pilař před Markem Juchelkou (oba Polabiny) a Michalem Ďuriančíkem ze Svitav, na čtvrtém místě skončila nejlepší dívka Adéla Třasáková (opět z Polabin).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

09.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Pardubice kategorie 1.-5. tříd
Ve středu 7.prosince 2016 se pod patronací ŠK Rapid Pardubice uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol družstev kategorie 1.-5.tříd ZŠ, kterého se zúčastnilo 15 čtyřčlenných družstev. Z jeho zajištění, obsazení i výsledků se zdá, že na Pardubicku dochází k obměně nejen generační, ale i tradičních organizátorů.
Vítězství si po zásluze vybojovalo A družstvo ZŠ Štefánikova Pardubice před A a B družstvem ZŠ Lázní Bohdaneč.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

09.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Chrudim kategorií 1.-5. a 6.-9. tříd
Letošní okresní kolo Přeboru škol okresu Chrudim uspořádala ZŠ Třemošnice ve spolupráci se Šachovým spolkem Železné hory ve středu 7.prosince 2016. Do Třemošnice se dostavilo pouze 6 družstev (2 v kat. 1.-5.tříd a 4 v kat 6.-9.tříd ), která sehrála společný turnaj. Suverénním vítězem celého turnaje se stalo družstvo Gymnázia Hlinsko, které svým soupeřům nepovolilo ani jedinou remizu (!!), ze dvou nejmladších družstev byli úspěšnější hráči ZŠ Na Rovině Chrudim.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

08.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Svitavy kategorie 1.-5. tříd
ŠK Svitavy a SVČ Svitavy ve spolupráci s Pardubickým krajem uspořádaly ve středu 7.prosince 2016 okresní kolo Přeboru škol družstev kategorie 1.-5.tříd ZŠ, kterého se zúčastnilo 8 čtyřčlenných družstev. Vítězství si vybojovala ZŠ Felberova Svitavy s plným bodovým ziskem, druhé místo obsadila ZŠ Masarykova Polička a třetí místo patří ZŠ Zámecká Litomyšl.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

08.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Svitavy kategorie 6.-9. tříd
Současně s Přeborem škol kategorie 1.-5.tříd se ve středu 7.prosince 2016 ve Svitavách uskutečnilo i okresní kolo Přeboru škol kategorie 6.9.tříd, kterého se zúčastnilo 14 čtyřčlenných družstev. První místo získalo Gymnazium Polička s plným bodokvým ziskem, na druhém místě skončila ZŠ Na Lukách Polička a třetí byla ZŠ Jevíčko.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

07.12.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Gentlemani ještě nevymřeli !
Ve finálním zpravodaji vedoucího soutěže 1.ligy družstev skupiny západ ze 4.kola se objevila informace, která v dnešní uspěchané době okořeněné často až nevraživostí, působí jako 'balzám na duši'.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

04.12.16 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - čtvrté kolo
V neděli 4.prosince 2016 bylo v 1.lize západ na pořadu čtvrté kolo, v němž Polabiny hostily Pankrác Praha a zvítězily 5:3.
Další výsledky: Neratovice - OAZA Praha 4,5:3,5, Hradec Králové - České Budějovice 4:4, Jičín B - GROP Praha 5,5:2,5, Bohemians Praha - Praha Smíchov 6,5:1,5, Turnov - Vyšehrad Praha 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

04.12.16 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička B - Litomyšl 2:6, Ústí n/O. B - Zaječice 6,5:1,5, Bohemia - Heřmanův Městec 5,5:2,5, Chrudim - Polabiny D 3,5:4,5, Rapid C - Chotěboř 2:6, Svitavy - Vysoké Mýto B 5:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

04.12.16 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. E - Lanškroun C 4:1, Červená Voda - Lanškroun B 4,5:0,5, Městečko Trnávka - Žamberk B 3,5:1,5, Němčice - Letohrad B 3:2, Kunvald D - Mistrovice B 2,5:2,5, Kunvald C - Kunvald B 1,5:3,5, Ústí n/O. D volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

04.12.16 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Miřetice - Krouna 2:3, Rapid F - Hlinsko C 2:3, Chrudim D - Polabiny H 3,5:1,5, Polabiny G - Polabiny F 2:3, Polička E - Chrudim C 1,5:3,5, Krucemburk - Železné hory B 2:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

04.12.16 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - páté kolo
V sobotu 3.prosince 2016 pokračovala Extraliga dorostu zápasy pátého kola, po nichž zůstávají Polabiny po výhře s Jičínem na druhém místě a Polička po výhře nad Lokomotivou Brno postoupila na páté místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

04.12.16 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sk. C - páté a šesté kolo
V sobotu 3.prosince 2016 pokračovala také 1.liga mládeže zápasy pátého a šestého kola, v nichž si nejlépe vedl Lanškroun se dvěma výhrami, Polička B a Polabiny B si připsaly po jedné výhře, Hlinsko získalo bod za jednu remizu a jen Polabiny C vyšly v obou zápasech naprázdno.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

04.12.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
O Losinského kapra 2016
V sobotu 3.prosince 2016 se v Koutech n/D. uskutečnil 24.ročník turnaje 'O Losinského kapra', který byl čtvrtým turnajem seriálu GP ŠSČR v rapidu. Letošní ročník byl oproti předchozím rokům výrazně slabší nejen co do počtu startujících i jejich kvality, ale i co do účasti našich zástupců.
Vítězem se stal GM Štěpán Žilka z Nového Boru před IM Sergejem Vesselovským z Frýdku-Místku a IM Tomášem Krausem z Jičína, z našinců byl nejúspěšnější FM Aleš Jedlička z Polabin.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

01.12.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kategorie 6.-9. tříd
V Lanškrouně se ve čtvrtek 1.prosince 2016 uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol v šachu kategorie 6.-9.tříd, kterého se zúčastnilo 12 družstev.
Zaslouženým vítězem se stalo (převážně) dívčí družstvo Gymnazia Ústí n/O., druhou příčku obsadilo družstvo Gymnazia Lanškroun a na třetím místě skončila ZŠ Dolní Čermná.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

01.12.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství světa seniorů 2016
Ve dnech 19.-30.listopadu 2016 se pod patronací Agentury AVE-kontakt konalo v Mariánských Lázních (poprve v historii na území České republiky) 26.Mistrovství světa seniorů za účasti 470 hráčů z 54 zemí.
V nejprestižnější kategorii Open 65+ se z českých zástupců nejvíce dařilo GM Vlastimilu Jansovi, který jen na horší pomocné hodnocení získal stříbrnou medaili (!), z našich zástupců byl nejúspěšnější FM Jaroslav Mojžíš z Polabin.
V kategorii Open 50+ byl z českých hráčů nejúspěšnější GM Marek Vokáč, z našinců se nejvíce dařilo IM Michalu Konopkovi z Rapidu Pardubice.
V současně hraných ženských kategoriích Women 65+ ani Women 50+ se nikdo z našeho kraje neúčastnil.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

30.11.16 Sekce : Přebory škol
Přebor škol okresu Ústí n/O. kategorie 1.-5. tříd
V Lanškrouně se ve středu 30.listopadu 2016 uskutečnilo okresní kolo Přeboru škol v šachu kategorie 1.-5.tříd, kterého se zúčastnilo 8 družstev.
Na medailových postech se umístila družstva v pořadí ZŠ Klášterec n/O. A, ZŠ Dobrovského Lanškroun A a ZŠ Komenského Ústí n/O., která se od ostatních významně vzdálila.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Přebory škol

30.11.16 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 4/2016
Čtvrtá a poslední schůze VV PDŠS v roce 2016 se uskutečnila ve čtvrtek 24.listopadu 2016 v Pardubicích. VV na ní zkontroloval plnění uložených úkolů, vyslechl zprávy z komisí (STK, KM a hospodáře), uložil zaslat oddílům upozornění na sankce za pozdní uhrazení pokut, pověřil Mgr. Davida Schaffera jednáním s krajským úřadem o organizačních záležitostech týkajících se Olympiády dětí mládeže 2018, schválil proplacení obdržených faktur i odměn, schválil termín a místo Konference delegátů PDŠS pro rok 2017 a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

30.11.16 Sekce : KTC mládeže
Listina talentů PDŠS 2016/17
Komise mládeže vydala novou Listinu talentů PDŠS, platnou na období 30.11.2016 - 1.12.2017. Listina talentů může být doplněna i o další hráče, pokud v průběhu roku splní podmínky zařazení na základě ELO kriteria.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : KTC mládeže

27.11.16 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole 2.ligy skupina D se hrála tři krajská derby. Ústí n/O. podle teoretických předpokladů nestačilo doma na Vysoké Mýto a podlehlo mu 2,5:5,5, zatímco v derby Polabin B s Polabinami C vybuchla nečekaná bomba - nekompletní domácí hráli s (více než jen děravými) hosty nerozhodně 4:4 !! V posledním derby hrál Rapid Pardubice B s Lanškrounem také 4:4, takže alespoň Polička přivezla ze Žďáru n/S. všechny body za výhru 5:3.
Další výsledky: Jihlava - Dalešice 4:4, Lípa - Hradec Králové B 5,5:2,5

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

27.11.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Ústí n/O. C - Horní Čermná 6,5:1,5, Letohrad - Mistrovice 5,5:2,5, Dolní Čermná - Česká Třebová 3:5, Kunvald - Jablonné n/O. 6:2, Polička C - Žamberk 1,5:6,5, Svitavy B - Moravská Třebová 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

27.11.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - čtvrté kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Choceň - Rapid E 4:4, Chrudim B - Železné hory 4,5:3,5, Hlinsko B - Polička D 1,5:6,5, Chotěboř B - Polabiny E 5,5:2,5, Bohemia B - Bohdaneč 6:2, Rapid D - Hlinsko A 3:5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

26.11.16 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Járy Masopusta 2016
V sobotu 26.listopadu 2016 v Mistrovicích uskutečnil již 19 ročník Memoriálu Járy Masopusta, kterého se zúčastnilo 56 hráčů z 19 odddílů nejen našeho kraje.
V turnaji se nejvýše umístili favorizovaní Mistři FIDE Marian Sabol z Vysokého Mýta na prvním a Petr Kačírek z Rychnova n/Kn. na druhém místě, třetí příčka patřila Jaroslavu Volfovi a nejlepší ženou se stala Kateřina Šmajzrová (oba Ústí n/O.) na 15.místě.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

26.11.16 Sekce : Krajská soutěž st. žáků
Krajská soutěž družstev mládeže 2016/17 - 1.turnaj
V sobotu 26.listopadu 2016 se v Lanškrouně uskutečnil 1.turnaj Krajské soutěže družstev mládeže sezony 2016/17, kterého se zúčastnilo 13 čtyřčlenných družstev takřka výhradně z východní části našeho kraje.
V turnaji hraném švýcarským systémem na 7 kol si vítězství vybojoval Kunvald A o bod před Chotěboří B, třetí místo obsadilo C družstvo Lanškrouna.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž st. žáků

24.11.16 Sekce : Nemistrovské akce
Hlinecký dvojpěšec 2016
V sobotu 12.listopadu 2016 uspořádal Šachový oddíl Hlinsko 5.ročník přátelského šachového turnaje dvojic, kterého se zúčastnilo 11 dvojic výhradně místních šachistů. Vítězství patřilo dvojici Z.Roušar + O.Novotný, druzí byli L.Janda + J.Šulc a třetí místo obsadili J.Indrová + M.Klapka.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Nemistrovské akce

20.11.16 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - třetí kolo
V neděli 20.listopadu 2016 se v 1.lize západ hrálo třetí kolo, v němž 'děravé' Polabiny hrály v Praze proti ještě děravějšímu Smíchovu a jako jediné si 'z výletu' přivezly domů 3 body za vítězství 5:3.
Další výsledky: Turnov - Neratovice 5:3, Vyšehrad Praha - Bohemians Praha 4:4, Parkrác Praha - Jičín B 5:3, GROP Praha - Hradec Králové 4,5:3,5, České Budějovice - OAZA Praha 6:2

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

20.11.16 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Svitavy - Polička B 4:4, Vysoké Mýto B - Rapid C 6:2, Chotěboř - Chrudim 2,5:5,5, Polabiny D - Bohemia 6:2, Heřmanův Městec - Ústí n/O. B 2,5:6,5, Zaječice - Litomyšl 4:4
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

20.11.16 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Kunvald B - Kunvald D 4,5:0,5, Mistrovice B - Němčice 2,5:2,5, Letohrad B - Městečko Trnávka 1,5:3,5, Žamberk B - Červená Voda 3:2, Lanškroun B - Ústí n/O. E 0,5:4,5, Lanškroun C - Ústí n/O. D 2:3, Kunvald C volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

20.11.16 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Krucemburk - Miřetice 3,5:1,5, Železné hory B - Polička E 2,5:2,5, Chrudim C - Polabiny G 3:2, Polabiny G - Chrudim D 3:2, Polabiny H - Rapid F 1:4, Hlinsko B - Krouna 3:2
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

20.11.16 Sekce : Vyšší soutěže
Mistrovství Čech mládeže kategorií H/D 8 a H/D 10
Mistrovství Čech mládeže kategorií H/D 8 a H/D 10, hrané ve dnech 16.-20.listopadu 2016 v Harrachově za účasti 103 nejmladších hráčů a hráček z 52 oddílů/klubů, přineslo do našeho kraje další zlatou medaili ! Zasloužil se o ni Karel Brožka z Polabin, který jako nováček v kategorii H/D 10 triumfálně zvítězil ziskem 9/9 - Blahopřejeme !!!
Další našinci již tak úspěšní nebyli, přesto v závěrečných tabulkách byli zejména hráči Chotěboře vidět o dost výše, než odpovídalo jejich nasazení.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

19.11.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Polofinale MČR juniorů a MČR juniorek
Ve dnech 13.-19.listopadu 2016 se v severočeské Kovářské odehrálo Polofinale Mistrovství ČR juniorů a dorostenců současně s Přeborem ČR juniorek, jichž se zúčastnilo pouhých 59 hráčů a hráček z celé ČR.
Z Polofinale Mistrovství ČR juniorů a dorostenců přivezli naši zástupci dvě medaile - stříbro získal FM Jakub Půlpán za druhé místo a bronz patří FM Janu Macháňovi (oba Rapid Pardubice) za třetí místo - Blahopřejeme !!!
Ani další naši zástupci si nevedli špatně, jen v juniorkách jsme vyšli zcela naprázdno (žádná se nezúčastnila !).

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

19.11.16 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 14-16 - 1.turnaj
V sobotu 19.listopadu 2016 se v Mistrovicích uskutečnil první turnaj mládeže PDŠS v kategoriích H/D 14-16, kterého se zúčastnilo 64 hráčů z 12 oddílů/klubů.
V nejstarší kategorii H/D 16 zvítězil Ondřej Novotný z Hlinska před Lukášem Pavlíčkem a Michalem Simonem (oba Polička), z dívek byla nejúspěšnější Julie Kalousová z Lanškrouna.
V kategorii H/D 14 zvítězil s plným bodovým ziskem 7/7 Jan Jiroušek před druhým Adamem Josefem Retem (oba Polabiny), třetí byla nejlepší z dívek Barbora Málková z Lanškrouna.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

19.11.16 Sekce : Ostatní akce v kraji
Listopádí Břehy 2016
V sobotu 19.listopadu 2016 se ve Břehách u Přelouče uskutečnil 2.ročník turnaje 'Listopádí Břehy', kterého se zúčastnilo 39 hráčů nejrůznější výkonnosti i věku ze 7 klubů nejen našeho kraje. V turnaji, hraném premierově švýcarským zrychleným systémem na 9 kol (nutícím favority hrát už od prvního kola naplno a současně šetřícím nejslabší hráče od 'zbytečného soupeření' s nesrovnatelně silnějšími soupeři), se prosadili favorité - zvítězil Pavel Hrubeš z Lanškrouna jen o lepší pomocné hodnocení před Lubomírem Šilarem ze Železných hor, třetí místo obsadil Roman Solil z Lanškrouna a turnaje se úspěšně zúčastnila i jediná žena Jitka Lorencová z Letohradu.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

14.11.16 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků 2016/17 - první 3 kola
V sobotu 12.listopadu 2016 se hrála první tři kola Krajského přeboru družstev žáků, po nichž se s plným počtem 9 bodů vedení ujalo Ústí n/O. jen na score před Poličkou C, třetí místo obsadil Lanškroun B. Na opačném pólu tabulky jsou bez jediného bodu družstva Milečeja Orlicko a Železné hory B.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor st. žáků

13.11.16 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - třetí kolo
V neděli 13.listopadu 2016 se ve druhé lize skupina D hrály zápasy třetího kola. V nich se hrálo jediné krajské derby, v němž byl úspěšnější Rapid Pardubice B, který doma zvítězil nad Ústím n/O. 4,5:3,5. Z ostatních zápasů přivezlo Vysoké Mýto z Dalešic bod za remizu 4:4, zato zbývající naše družstva si ani neškrtla - Polička podlehla Jihlavě 3,5:4,5, Lanškroun Lípě 2,5:5,5 a Polabiny C Žďáru n/S. dokonce 0,5:7,5, a ke všemu podlehly i Polabiny B venku Hradci Králové B 4,5:3,5.
Pohled na současnou tabulku je docela tristní - za vedoucím Hradcem Králové B sice následují Rapid Pardubice B a Vysoké Mýto, ale všichni zbývající našinci okupují až všech pět posledních míst !!

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

13.11.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Mistrovice - Horní Čermná 4,5:3,5, Česká Třebová - Letohrad 2:6, Jablonné n/O. - Dolní Čermná 3:5, Žamberk - Kunvald 6,5:1,5, Moravská Třebová - Polička C 6,5:1,5, Svitavy B - Ústí n/O. C 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

13.11.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - třetí kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Železné hory - Rapid E 5:3, Polička D - Chrudim B 5:3, Polabiny E - Hlinsko B 6,5:1,5, Bohdaneč - Chotěboř B 3,5:4,5, Hlinsko A - Bohemia B 5,5:2,5, Rapid D - Choceň 5:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

06.11.16 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - druhé kolo
V neděli 5.listopadu 2016 pokračovala 1.liga západ druhým kolem, v němž Polabiny využily výhodu domácího prostředí a zvítězily nad Vyšehradem Praha 5,5:2,5.
Další výsledky: Neratovice - České Budějovice 4:4, OAZA Praha - GROP Praha 1:7, Hradec Králové - Pankrác Praha 4:4, Jičín B - Praha-Smíchov 7,5:0,5, Bohemians Praha - Turnov 4:4.
Předehrávané utkání 3.kola: České Budějovice - OAZA Praha 6:2

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

06.11.16 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - druhé kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky: Polička B - Zaječice 4:4, Litomyšl - Heřmanův Městec 6:2, Ústí n/O. B - Polabiny D 3,5:4,5, Bohemia Pardubice - Chotěboř 2:6, Chrudim - Vysoké Mýto B 4:4, Rapid Pardubice C - Svitavy 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

06.11.16 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Ústí n/O. D - Lanškroun B 4:1, Ústí n/O. E - Žamberk B 3,5:1,5, Červená Voda - Letohrad B 3:2, Městečko Trnávka - Mistrovice B 2,5:2,5, Němčice - Kunvald B 5:0, Kunvald D - Kunvald C 2,5:2,5, Lanškroun C volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

06.11.16 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Miřetice - Hlinsko C 1:4, Krouna - Polabiny H 3,5:1,5, Rapid F - Polabiny F 2,5:2,5, Chrudim D - Chrudim C 0,5:4,5, Polabiny G - Železné hory B 3:2, Polička E - Krucemburk 3:2
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

05.11.16 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže kat. H/D 10-12 - 1.turnaj
V sobotu 5.listopadu 2016 se v Lanškrouně uskutečnil první kvalifikační turnaj Krajského přeboru mládeže kategorií H/D 10-12 v sezoně 2016/17, kterého se zúčastnilo celkem 71 hráčů ze 14 oddílů celého kraje.
V kategorii H/D 10 dominoval Radek Nejedlý, který svým soupeřům nepovolil ani jedinou remizu (!), před Robertem Junem a Lukášem Nejedlým (všichni Chotěboř), nejlepší z dívek byla Leona Bártová z Moravské Třebové.
Kategorii H/D 12 suverénně ovládl Karel Brožka z Polabin, který sice ještě patří do mladší kategorie, ale jeho výsledek 7/7 (!!) jasně ukazuje, že i tato kategorie je mu už malá. Druhý skončil Martin Stoček a třetí Marek Juchelka (všichni Polabiny), nejlepší dívkou byla Viola Ruby Pejřimovská z Chotěboře.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

31.10.16 Sekce : Vyšší soutěže
Mistrovství Čech mládeže 2016 se třemi medailemi !!
Ve dnech 22.-29.října 2016 se v Harrachově uskutečnilo Mistrovství Čech mládeže, v němž naši zástupci získali jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile a kromě medailistů si postup na MČR vybojoval ještě jeden hráč !!
V nejstarší kategorii H/D 16 získal stříbro Matěj Půlpán z Polabin a bronz Vojtěch Říha z Hlinska - Blahopřejeme !!! Když se k tomu připočte ještě 9.místo Martina Buločkina z Polabin, byla tato kategorie v našem kraji jednoznačně nejúspěšnější !
V kategorii H/D 14 nám však 'pšenka nekvetla' - nejvýše z našich zástupců se umístil Daniel Zeman z Poličky na 16.místě, což z krajského pohledu lze jen stěží považovat za úspěch.
V nejmladší kategorii H/D 12 se však opět 'blýskalo na časy' - bronz vybojoval Michal Jareš ze Železných hor a postup na MČR za umístění na 6.místě patří ještě Rudolfu Junovi z Chotěboře - Blahopřejeme !!!
Všechny výsledky našich zástupců v jednotlivých kolech najdete v souhrnné tabulce.
O trenérské zajištění letošní krajské výpravy PDŠS se postarala trojice FM Pavel Němec, FM Michal Novotný a DAvid Schaffer.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

30.10.16 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - druhé kolo
V neděli 30.října 2016 pokračovala 2.liga skupina D zápasy druhého kola, v nichž v krajských derbyzápasech zvítězily Polabiny B nad Lanškrounem vysoko 6,5:1,5 a Vysoké Mýto zdolalo Poličku 5:3. Ústí n/O. podlehlo doma Dalešicím 3:5, Polabiny C nestačily v Jihlavě na místní Gambit a prohrály vysoko 6,5:1,5 a jen Rapid Pardubice B přivezl plné 3 body z Lípy za výhru 4,5:3,5. Další výsledky : Žďár n/S. - Hradec Králové B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

30.10.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Polička C - Svitavy B 3,5:4,5, Kunvald - Moravská Třebová 0:8, Dolní Čermná - Žamberk 1,5:6,5, Letohrad - Jablonné n/O. 4,5:3,5, Horní Čermná - Česká Třebová 4:4, Ústí n/O. C - Mistrovice 7,5:0,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

30.10.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - druhé kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Choceň - Železné hory 4:4, Rapid E - Polička D 5,5:2,5, Chrudim B - Polabiny E 3:5, Hlinsko B - Bohdaneč 3,5:4,5, Chotěboř B - Hlinsko A 1,5:6,5, Bohemia B - Rapid D 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

30.10.16 Sekce : Krajský přebor st. žáků
Krajský přebor družstev žáků 2016/17 - zpravodaj
Vedoucí Krajského přeboru družstev žáků pro sezonu 2016/17 vydal Zpravodaj, v němž jsou uvedeny základní údaje, rozpis soutěže a soupisky všech družstev.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor st. žáků

20.10.16 Sekce : Soutěže žáků
M Čech mládeže 2016 - informace
Předseda KM PDŠS připravil krátkou informaci pro účastníky Mistrovství Čech mládeže do 16 let, které začíná v sobotu 22.října 2016 v Harrachově.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

16.10.16 Sekce : 1. liga západ
1.liga západ - první kolo
V neděli 16.října 2016 zahájila novou sezonu také 1.liga západ, v níž náš zástupce Polabiny Pardubice v prořídlé sestavě hostoval v ještě loni etraligovém Turnově, což se projevilo i na výsledku 5,5:2,5 ve prospěch domácích.
Další výsledky : Bohemians Praha - Neratovice 2,5:5,5, Vyšehrad Praha - Jičín B 2:6, Praha-Smíchov - Hradec Králové 4:4, Pankrác Praha - OAZA Praha 3:5, GROP Praha - České Budějovice 4,5:3,5

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : 1. liga západ

16.10.16 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1.třídy - první kolo
V prvním kole Krajského přeboru 1.třídy byly dosaženy následující výsledky : Rapid Pardubice C - Polička B 2:6, Svitavy - Chrudim 2:6, Vysoké Mýto B - Bohemia Pardubice 4:4, Chotěboř - Ústí n/O. B 5:3, Polabiny D - Litomyšl 5:3, Heřmanův Městec - Zaječice 3,5:4,5.
Hned první kolo muselo být postiženo kontumacemi, když Rapid Pardubice C sehrál utkání se čtyřmi (!) nekmenovými hráči.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 1.třídy

16.10.16 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - první kolo
V prvním kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Kunvald C - Němčice 1:4, Kunvald B - Městečko Trnávka 2,5:2,5, Mistrovice B - Červená Voda 1:4, Letohrad B - Ústí n/O. E 3:2, Žamberk B - Ústí n/O. D 0,5:4,5, Lanškroun B - Lanškroun C 2:3, Kunvald D volno
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž východ

16.10.16 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - první kolo
V prvním kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Polička E - Miřetice 2,5:2,5, Krucemburk - Polabiny G 3:2, Železné hory B - Chrudim D 2,5:2,5, Chrudim C - Rapid F 3:2, Polabiny F - Krouna 3,5:1,5, Polabiny H - Hlinsko C 3:2
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajská soutěž západ

14.10.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Cena starosty města Ústí n/O. pro Jaroslava Volfa
Ve čtvrtek dne 13.října 2016 na slavnostním večeru v Roškotově divadle obdržel dlouholetý člen ŠK Ústí n/O. Jaroslav Volf Cenu starosty za rozvoj šachu, celoživotní šachovou činnost a vzornou reprezentaci města Ústí nad Orlicí, kterou převzal z rukou starosty města Petra Hájka - Blahopřejeme !!!
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

12.10.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Smutná zpráva
ŠK Sokol Krouna oznamuje, že dne 9. října 2016 po těžké nemoci zemřel ve věku 59 let pan Zbyněk Štěpánek z Hlinska.
Dlouhá léta byl členem hlineckého šachového družstva a v posledních třech letech, pokud mu to zdravotní stav dovolil, pravidelně v našem šachovém oddílu s dobrými výsledky hostoval. Tak tomu mělo být i v nastávajícím ročníku krajské soutěže. I přes těžký zdravotní handicap, který měl po amputaci druhé nohy, přišel s návrhem, aby mohl nadále s námi šachy hrát alespoň v domácím prostředí, že naší hrací místností bude klubovna na jeho farmě v Prosetíně. Do poslední chvíle měl o naše šachové dění velký zájem a byl naším iniciátorem a současně hnacím motorem.
Bohužel, osud rozhodl jinak …

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

09.10.16 Sekce : Extraliga
tht Extraliga - první dvoukolo
V sobotu 8.října 2016 získal náš zástupce Rapid Pardubice v prvním dvoukole tht Extraligy plný počet 6 bodů za dvě vítězství a patří mu čtvrtá příčka tabulky.
Detailní výsledky: sobota : Rapid Pardubice - Litovel 5:3, Jičín - Frýdek-Místek 6,5:1,5, Lokomotiva Brno - Nový Bor 0:8, Duras Brno - Unichess Praha 4:4, Labortech Ostrava - Výstaviště Lysá n/L. 2,5:5,5, Poruba - ŠK Lysá n/L. 5:3
neděle : Frýdek-Místek - Rapid Pardubice 3,5:4,5, Litovel - Jičín 2,5:5,5, Unichess Praha - Lokomotiva Brno 4:4, Nový Bor - Duras Brno 6:2, ŠK Lysá n/L. - Labortech Ostrava 4:4, Výstaviště Lysá n/L. - Poruba 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

09.10.16 Sekce : 2. liga skupina D (E)
2.liga skupina D - první kolo
V neděli 9.října 2016 zahájila novou sezonu i družstva druhých lig, přičemž ve skupině D startuje letos plných 7 družstev z našeho kraje ! V krajských derbyzápasech podlehly Polabiny C Vysokému Mýtu 2,5:5,5 a Rapid porazil Polabiny B 5:3, Polička porazila doma Dalešice 5,5:2,5, Lanškroun porazil Žďár n/S. 4,5:3,5 a Ústí n/O. podlehlo venku Lípě 5:3.
Další výsledky: Hradec B - Jihlava 5:3

zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina D (E)

09.10.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2.třídy východ - první kolo
V prvním kole Krajského přeboru 2.třídy východ byly dosaženy následující výsledky : Česká Třebová - Mistrovice 6:2, Jablonné n/O. - Horní Čermná - 4:4, Žamberk - Letohrad 4:4, Moravská Třebová - Dolní Čermná 6,5:1,5, Svitavy B - Kunvald 3:5, Polička C - Ústí n/O. C 3:5
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

09.10.16 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2.třídy západ - první kolo
V prvním kole Krajského přeboru 2.třídy západ byly dosaženy následující výsledky : Polička D - Železné hory 4,5:3,5, Polabiny E - Rapid E 6,5:1,5, Bohdaneč - Chrudim B 5:3, Hlinsko A - Hlinsko B 5,5:2,5, Rapid D - Chotěboř B 2,5:5,5, Bohemia B - Choceň 5:3
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

08.10.16 Sekce : Extraliga dorostu
Extraliga dorostu - první čtyřkolo
V sobotu 1.října 2016 odstartovala Extraliga dorostu prvními zápasy ve skupinách, když naše 2 družstva (Polabiny a Polička) hrají ve skupině východ. Po prvních čtyřech odehraných zápasech jsou Polabiny na druhém místě s 9 body, Polička se 2 body tabulku uzavírá.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga dorostu

08.10.16 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1.liga dorostu sk. C - první čtyřkolo
V sobotu 1. října zahájila novou sezonu také družstva mládeže v 1.lize dorostu. Ve skupině C jsou po čtyřech odehraných zápasech z našich zástupců nejúspěšnější Polabiny C na 2.místě s 10 body, Polička B s 9 body je čtvrtá, Polabiny B se 7 body jsou páté, Lanškroun s 5 body je sedmý a Hlinsko s jedním bodem je jedenácté.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

08.10.16 Sekce : Soutěže žáků
Vyhodnocení konkurzů Komise mládeže pro sezonu 2016/17
Komise mládeže vyhodnotila přihlášky do konkurzů a rozhodla o pořadatelích všech vypsaných soutěží. Bohužel se letos z různých důvodů snížil počet zájemců o pořadatelství a proto by předseda KM chtěl za KM PDŠS ještě jednou velice poděkovat všem pořadatelům těchto soutěží !
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

08.10.16 Sekce : Svazové informace
Přehled rozhodčích PDŠS k 1.10.2016
Komise rozhodčích zveřejnila Seznam rozhodčích PDŠS, v němž je v současné době uvedeno 125 rozhodčích s platnou kvalifikací, z nichž však dvěma rozhodčím platnost končí již k 31.12.2016 (v seznamu jsou uvedeni červeně).
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Svazové informace

25.09.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR družstev v blesku 2016
V neděli 25.září 20016 se v Liberci uskutečnilo Mistrovství ČR družstev - tentokrát v bleskové hře, kterého se zúčastnilo 32 čtyřčlenných družstev z celé ČR.
Ani v neděli favorité nezaváhali a obsadili všechna medailová místa. Boj o vítězství skončil 'mrtvým během' JOLY Lysé n/L. A a Rapidem BSPA Pardubice, když obě družstva získala shodný počet bodů a měla stejná i všechna pomocná hodnocení, takže o prvním místě JOLY Lysé n/L. A rozhodl až los, třetí bylo opět družstvo Zikuda Turnov A.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

25.09.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Pohár ČR družstev v rapidu 2016
V sobotu 24.září 20016 se v Liberci uskutečnil Pohár ČR družstev v rapidu, kterého se zúčastnilo 48 čtyřčlenných družstev z celé ČR.
Vítězství si odneslo favorizované družstvo Rapidu BSPA Pardubice - Blahopřejeme !!!, před družstvy JOLY Lysá n/L. A a Zikuda Turnov A, vidět byla i naše družstva Vysokého Mýta a Bohemie Pardubice.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

24.09.16 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál Čeňka Honsy 2016
V sobotu 24.září 2016 uspořádal 2222 ŠK Polabiny 18.ročník Memoriálu Čeňka Honsy v rapidu, kterého se v Chotči i přes konkurenci MČR družstev v rapidu a dalších turnajů jednotlivců zúčastnilo 80 hráčů z 24 klubů.
Vítězem se stal FM Josef Havelka z Rychnova n/Kn. před nestárnoucím FM Jaroslavem Mojžíšem z Polabin a Romanem Solilem z Lanškrouna, nejlepší ženou byla WFM Hana Modrová z Bohemians Praha a potěšitelný byl nástup mládí na přední pozice.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

23.09.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Šachy do škol - prezentace
Šachový svaz České republiky připravil krátkou prezentaci k projektu Šachy do škol, jejímž cílem je podpořit zavedení šachu do vyučování na základních a středních školách. Školy, které by o zapojení do tohoto projektu měly zájem, se musí přihlásit nejpozději do 30.9.2016 (resp. v další fázi do 31.1.2017) !
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

21.09.16 Sekce : Svazové informace
Los soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2016/17
Ve středu 21.září 2016 se v Chocni uskutečnila losovací schůze soutěží družstev PDŠS pro sezonu 2016/17, která rozhodla o startovních číslech všech družstev.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Svazové informace

20.09.16 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Rozpis soutěží družstev mládeže pro sezonu 2016/17
Komise mládeže vydala Rozpis soutěží družstev mládeže pro sezonu 2016/17, jehož součástí je i Přihláška do soutěže, kterou je nutné odeslat nejpozději do 30.9.2016.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

20.09.16 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Přihláška do soutěží družstev mládeže PDŠS pro sezonu 2016/17
Formulář Přihlášky do soutěží družstev mládeže PDŠS pro sezonu 2016/17, kterou je nutné odeslat nejpozději do 30.9.2016.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

20.09.16 Sekce : Soutěže žáků
Konkurzy KM PDŠS pro sezonu 2016/17
Komise mládeže vypisuje Konkurzy na pořadatelství soutěží mládeže PDŠS pro sezonu 2016/17 (celkem 10 soutěží) s tím, že přihlášky do konkurzů je třeba odeslat nejpozději do 30.9.2016.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Soutěže žáků

20.09.16 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Směrnice pro pořádání KP mládeže jednotlivců 2016/17
Komise mládeže PDŠS novelizovala Směrnici pro pořádání Krajských přeborů mládeže jednotlivců, platnou od sezony 2016/17.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

19.09.16 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2016/17 - dodatek
'Za 5 min 12' doznal Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2016/17 změnu v obsazení jednotlivých soutěží, což přineslo zejména početně nestejné obsazení Krajských soutěží východ a západ - 13 družstev na východě a 12 družstev na západě.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

19.09.16 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č. 3/2016
Třetí schůze VV PDŠS v roce 2016 se uskutečnila ve čtvrtek 9.září 2016 v Chocni. VV na ní zkontroloval plnění uložených úkolů, vyslechl zprávy z komisí (STK, KM, hospodáře a KR), rozhodl o oslovení náhradníka do KP2 za nepřihlášenou Českou Třebovou a o rozdělení družstev do KS, schválil proplacení obdržených faktur a na závěr uložil nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

19.09.16 Sekce : Kalendář akcí
Kalendář akcí PDŠS na sezonu 2016/17
Komise mládeže a Sportovně-technická komise PDŠS s mírným skluzem společně vytvořily kalendář Pardubického šachového svazu pro sezónu 2016/2017, obsahující soutěže družstev ŠSČR i PDŠS, dále soutěže mládeže a také řadu turnajů jednotlivců, které by naše členy mohly zajímat.
Kalendář bude průběžně aktualizován a doplňován o odkazy na propozice a pokud do něj chcete přidat další vlastní akce, obracejte se na předsedy KM, STK nebo nejlépe přímo na webmastera.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Kalendář akcí

18.09.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Memoriál Věry Menčíkové
V neděli 18.září 2016 se v Praze při příležitosti oslav 110.výročí jejího narození uskutečnil pod patronací Šachové akademie Praha 'Memoriál Věry Menčíkové', kterého se zúčastnilo 169 hráčů a hráček všech věkových i výkonnostních kategorií z celé republiky. Mezi nimi bylo i 9 našinců z Pardubic a Letohradu, z nichž je třeba vyzdvihnout 35.místo Adama Lorence z Letohradu se zikem 90 FIDE bodů (!!), když ostatní se v celkovém pořadí umístili víceméně úměrně svému nasazení.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

15.09.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Přestupy členů PDŠS k 31.8.2016
Organizační komise ŠSČR zveřejnila dne 12.září 2016 konečný seznam uskutečněných a schválených přestupů pro rok 2016, v němž figuruje celkem 29 našich (bývalých/nových) hráčů.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

11.09.16 Sekce : Vyšší soutěže
Medaile z Mistrovství ČR dorostenců a juniorů v rapidu 2016
Ve stejném termínu jako Mistrovství ČR mládeže v rapidu (11.-12.září 2016) se ve Vyškově uskutečnilo také Mistrovství ČR dorostenců a juniorů v rapidu, na němž jsme rovněž měli početné zastoupení (převážně z Pardubic). V kategorii H18 získal 'až' bronzovou medaili vysoce favorizovaný FM Jakub Půlpán z Rapidu Pardubice a v kategorii D20 vybojovala zlatou medaili Kateřina Vlčková z Polabin - Blahopřejeme !!! Prosadili se ale i další našinci, když valná většina z nich skončila v popředí celkového pořadí.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

11.09.16 Sekce : Vyšší soutěže
'Bronzové' Mistrovství ČR mládeže v rapidu 2016
Ve dnech 10.-11.září 2016 se v Klatovech uskutečnilo Mistrovství ČR mládeže v rapidu, kterého se v šesti kategoriích (H10, H12, H14 a D10, D12, D14) zúčastnilo celkem 203 hráčů ze všech koutů České republiky.
Mezi nimi bylo i 19 našich zástupců, kteří přivezli dvě bronzové medaile za třetí místa - Tomáš Ludvík z Polabin v kategorii H14 a Viola Ruby Pejřimovská z Chotěboře v kategorii D10 - Blahopřejeme !!! Mezi desítkou nejlepších skončili ještě Vojtěch Říha z Hlinska (4. místo v H14), Tereza Šulcová (4.místo v D10), Adéla Třasáková (6.místo v D10) - obě Polabiny - a Marie Vašková z Hlinska (8.místo v D14), navíc i řada dalších našinců docílila více než 50% možných bodů !

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Vyšší soutěže

04.09.16 Sekce : Ostatní akce v kraji
Memoriál arm. generála Ludvíka Krejčího 2016
V sobotu 3.září 2016 se v Jablonném n/O. uskutečnil 7.ročník Memoriálu arm. generála Ludvíka Krejčího za účasti 103 hráčů z 36 oddílů, mezi nimiž bylo 5 IM a 6 FM !
Vítězem se stal IM Lukáš Černoušek z Unichessu Praha jen na pomocné hodnocení před IM Pavlem Šimáčkem ze Zikudy Turnov a třetí místo obsadil loňský vítěz FM Jakub Půlpán z Rapidu Pardubice, z žen byla nejúspěšnější Jana Zpěváková ze Starého Města a nejlepším seniorem se stal IM Serguei Vesselovsky z BŠŠ Frýdek-Místek.

zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní akce v kraji

19.07.16 Sekce : KTC mládeže
KTCM PDŠS - plán soustředění 2016
Krajské treninkové centrum mládeže PDŠS připravilo harmonogram a přibližné treninkové skupiny pro rok 2016.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : KTC mládeže

18.07.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Ligové soutěže družstev ŠSČR 2016/17 - rozlosování
V neděli 17.července 2016 se v pardubickém hotelu Sport uskutečnilo rozlosování všech ligových soutěží družstev pro sezonu 2016/17, z nichž se to pro družstva našeho kraje týtá Extraligy, 1.ligy západ a 2.ligy skupina D.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

01.07.16 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2016/17 - úprava
Nedlouho po vydání Rozpisu soutěží družstev PDŠS na sezonu 2016/17 dochází ke změnám v obsazení KP1 a KP2, vyvolanými odhlášením některých oprávněných družstev (zejména z vyšších soutěží). Původní Rozpis zůstává v platnosti, mění se pouze jeho článek 4. Právo účasti ... .
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

14.06.16 Sekce : Rozpisy soutěží PDŠS
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2016/17
STK Pardubického krajského šachového svazu vydala Rozpis soutěží družstev na sezonu 2016/17 včetně Přihlášky do soutěží.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Rozpisy soutěží PDŠS

16.05.16 Sekce : Ostatní zajímavosti
Rozdělení družstev 2.lig pro sezonu 2016/17
V neděli 15.května 2016 se v Havlíčkově Brodě uskutečnila schůze rozšířené STK ŠSČR, na níž se m.j. rozhodlo o složení skupin druhých lig pro nadcházející sezonu 2016/17 podle předběžně navržené varianty C. Pro družstva Pardubického kraje to znamená, že ve skupině D budou oproti minulé sezoně mít za soupeře místo družstev Olomouckého kraje družstva z Vysočiny.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : Ostatní zajímavosti

12.05.16 Sekce : KTC mládeže
Listina talentů PDŠS 2015/16 - doplnění
Komise mládeže po vyjití květnové LOK aktualizovala stávající Listinu talentů PDŠS, která bude platit do 23.11.2016.
zobrazit celou zprávu | PĹ™ejĂ­t do sekce : KTC mládeže



Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.