achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0
  
Registrace členů oddílů pro rok 2013 11.12.12

Pro příští rok chystá Šachový svaz ČR zásadní změnu ve formě úhrady členských příspěvků. Od 1.1.2013 budou veškeré finanční závazky oddílů vůči ŠSČR hrazeny na základě faktur vystavených Šachovým svazem oddílům.
(aktualizováno 11.2.2013)


KPM 10-12
Oddílům registrovaným v Šachovém svazu České republiky

Oddílům registrovaným v Šachovém svazu České republiky

 

 

Registrace členů v ŠSČR na rok 2013

 

 

Vážení šachoví přátelé,

 

v příloze Vám zasíláme seznam členů Vašeho oddílu, určený jako podklad pro jejich registraci v roce 2013 v ŠSČR. Oproti předchozím letům dochází ke změně, seznam Vám zasíláme v elektronické podobě ve formátu xls. Údaje o svých členech opravte přímo v tomto souboru. Po zaslání souboru zpět ŠSČR opět v el. podobě, bude soubor automaticky načten do databáze členů. Prosíme Vás proto o maximální pečlivost. Od této změny si slibujeme výrazné snížení časové náročnosti zpracování registrace členské základny.

Pokud by někdo z Vás neměl vhodný program (např. Excel) a nemohl tento soubor elektronicky vyplnit, je možné kontaktovat pracoviště ŠSČR v Ostravě a dohodnout se na jiném postupu.

Zasílaný seznam má dvě části. V záhlaví se nachází registrační údaje týkající se oddílu. Každý oddíl doplní ve žluté části tyto údaje:

-            závaznou e-mailovou adresu pro zasílání korespondence. Na tuto adresu bude klubu zasílána veškerá svazová korespondence včetně faktur a také bude uveřejněna na webových stránkách ŠSČR.

-            jméno kontaktní osoby. Prosíme, zde uvádějte osobu, která je členem oddílu, a která bude oddíl zastupovat při komunikaci se ŠSČR a s dalšími subjekty. Uveďte i funkci, kterou v oddíle zastává. Jméno, adresa i telefonické spojení na kontaktní osobu budou uveřejněny na webových stránkách ŠSČR.

-            název zřizovatele. Zde uveďte název právnické osoby, která oddíl zastupuje, pokud oddíl nemá právní subjektivitu.

-            ulice, sídlo, PSČ a IČ. Zde napište relevantní data oddílu a v případě, že oddíl nemá právní subjektivitu, tak data zřizovatele.

-            adresu hrací místnosti, adresu webových stránek ŠSČR – nepovinné údaje. Jejich vyplněním souhlasíte s jejich uveřejněním na webových stránkách ŠSČR a také s tím, aby ŠSČR poskytl údaje o Vašem oddílu firmě Seznam.cz k prezentaci na portálech Firmy.cz, Mapy.cz a Seznam na mobil. Cílem je prezentace členů ŠSČR a jejich dárců a partnerů, a to zdarma. Nemáte-li o tuto službu zájem, nechte pole volné.

V druhé polovině souboru je seznam členů. V něm překontrolujte a doplňte jeho bílou část a do seznamu členů doplňte:

-            změny, které nastaly v uplynulém období u hráčů oddílu. Změny zapište přímo do příslušných kolonek. Prosíme, při změnách neměňte pořadí sloupců a řádků souboru.

-            do sloupce „Stav“ jednu z kategorií:

o       A – aktivní, platící členské příspěvky (zavazujete se tím zaplatit čl. příspěvky za takového hráče, sazby viz níže),

o       V – pro hráče, kterého vyřazujete (pro případ obnovení registrace je v databázi veden další 2 roky),

o       N – neaktivní člen, nevyřazený, členské příspěvky neplatící hráč.

o       X – zemřelý hráč, bude okamžitě z databáze vymazán.

-            do sloupce „OddilPopl“ doplňte u každého hráče výši Vašich oddílových příspěvků. Toto je požadavek MŠMT ovlivňující dotace státu do sportu – čím vyšší bude spoluúčast členů na financování svého sportování, tím vyšší mohou být dotace.

-            nové hráče s maximem údajů (důležité je především RČ), doplňte bezprostředně na konec seznamu.

Členské příspěvky tvoří dvě složky – příspěvky ŠSČR a příspěvky krajskému svazu (liší se kraj od kraje). Členské příspěvky ŠSČR jsou pro rok 2013 stanoveny takto:

-          členové se základní sazbou 150,- Kč (ročník 1948 vč. až 1994 vč.)

-          mládež od 9 let do 18 let 75,- Kč (ročník 1995 vč. až 2004 vč.),

-          mládež do 8 let 20,- Kč (ročník 2005 vč. a mladší),

-          senioři nad 65 let 75,- Kč (ročník 1947 vč. a starší).

-          individuální členové 1500,- Kč.

Krajské členské příspěvky budou zahrnuty do faktury společně s členskými příspěvky ŠSČR. ŠSČR krajské příspěvky zašle nejpozději do 30. 6. 2013 na konto příslušného KŠS.

Takto aktualizovaný seznam zašlete e-mailem na: mssvaz@volny.cz nejpozději

do 1. 3. 2013,

což je rozhodující termín pro registraci členů pro rok 2013.

Pouze řádně a včas aktivně registrovaní hráči mohou být podkladem pro dotaci oddílům od ŠSČR, která byla přes krajské svazy realizována v roce 2012. Zda bude podobná dotace realizována i v letošním roce rozhodne konference ŠSČR na základě návrhu VV ŠSČR až podle finančních možností rozpočtu, jehož podstatnou příjmovou část se dozvíme až po termínu registrace. Právě počet členů a výše vybraných členských příspěvků významně ovlivňují výši dotace ze státního rozpočtu.

Členské příspěvky zatím nehraďte !!!

Od 1. 1. 2013 budou veškeré finanční závazky oddílů vůči ŠSČR hrazeny na základě faktur vystavených Šachovým svazem oddílům. Proto se zaplacením členských příspěvků i ostatních plateb vyčkejte do doby obdržení faktury od ŠSČR. Faktury oddílům se budou vystavovat dvakrát ročně a budou zasílány na závaznou e-mailovou adresu uvedenou při registraci. První fakturu, která bude především obsahovat platby za členské a krajské příspěvky, obdržíte do konce dubna, druhou na konci třetího čtvrtletí. Splatnost faktur se předpokládá třicet dní. Faktury budou obsahovat seznam všech plateb. Fakturace se bude týkat i dalších plateb, např. registrace cizinců, poplatků za FIDE rating, poplatků za LOK, přestupů, vkladů v soutěžích družstev, změny názvu oddílu apod.

 

 

 

Se šachovým pozdravem

Ing. Jiří Krejnický, v.r.

předseda Organizační komise ŠSČR

 

 

Vyřizuje: Jitka Kniezková

Tel.: 596 622 707

e-mail: mssvaz@volny.cz

adresa: MKO ČSTV - šachy, Vítkovická 3083/1, 702 00 Ostrava – Moravská Ostrava

 

 

 

V Ostravě 8 2. 2013


Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.