achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0

Archiv všech článků sezony 2003/04

28.08.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Litovel 2004 - rapid
Osmého ročníku turnaje 'Královská hra v královském městě s královským pivem' v rapidu se zúčastnila také početná výprava hráčů z našeho kraje. Ve startovním poli 94 hráčů se nejlépe dařilo lanškrounským zástupcům Janu Bernáškovi, který skončil na třetím místě a Marianu Sabolovi na šestnáctém místě, pardubičtí a ústečtí hráči až na výjimky poněkud zaostali za očekáváním.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

15.08.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Olomoucké šachové léto 2004
Šachový festival Olomoucké šachové léto přinesl výrazný úspěch pro našeho nejmladšího zástupce. V uzavřeném velmistrovském turnaji Skanska Cup obsadil Viktor Láznička skvělé druhé místo se ziskem 7,5/11 a splnil svůj první bal GM !! Neztratil se ani Jan Bernášek, který ve stejném turnaji obsadil se ziskem 4,5 b 10.místo. V souběžně hraném Mistrovství ČR seniorů získal bronzovou medaili také další náš zástupce Jaroslav Hájek.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.08.04 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2004 - hlavní turnaje
Hlavní turnaje mezinárodního festivalun Czech Open 2004, hrané současně jako otevřené Mistrovství Evropy amatérů, docílily dalšího rekordu v účasti, když na nich současně startovalo bezmála 1500 hráčů a hráček všech výkonnostních a věkových kategorií.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

22.07.04 Sekce : Ostatní akce v kraji
Czech Open 2004 - doprovodné turnaje
Letošní ročník Czech Open zaznamenal v doprovodných turnajích další nárůst zájmu hráčů ve všech soutěžích, z nichž většina byla po dohodě se Šachovým svazem České republiky povýšena na otevřená Mistrovství České republiky.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

20.07.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství Evropy družstev juniorů
Na letošním Mistrovství Evropy čtyřčlenných družstev juniorů nás reprezentovala hned dvojice hráčů z našeho kraje - Viktor Láznička na první a Jan Bernášek na druhé desce. Celkové 4 místo ze sedmi účastníků zhruba odpovídá očekávání i předvedené hře.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

20.07.04 Sekce : Svazové informace
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2004-05
Rozpis soutěží družstev PDŠS na sezonu 2004/05 pokračuje v tendenci, nastoupené v minulé sezoně - minimalizuje se byrokracie a maximalizuje se e-mailová korespondence. Novinkou je snad jen přehled pokut pro družstva, která nedodržují Soutěžní řád a Rozpis soutěží.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

14.07.04 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor jednotlivců PDŠS pro rok 2004
V rámci turnaje Chrudim Open 2004 se uskutečnil i Krajský přebor Pardubického šachového svazu, ve kterém zvítězil Pavel Stehno z Chrudimi před Marianem Sabolem z Lanškrouna a Davidem Komárkem z Poličky. Nejlepší ženou byla Magda Houšková z Poličky, juniorem Kamil Kastner ze Synthesie Pardubice a seniorem Pavel Vobořil z Infinity Pardubice.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

14.07.04 Sekce : Ostatní akce v kraji
Chrudim Open 2004
Ve dnech 6.-13.7.2004 se uskutečnil již pátý ročník silně obsazeného otevřeného turnaje Chrudim Open 2004. Za účasti symbolických 64 hráčů, mezi nimiž byli 2 GM a 8 IM dominovali dle očekávání ti nejzkušenější - zvítězil Petr Hába před Konstantinem Cernyšovem a Sašou Vukanovičem.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

12.07.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Navždy odešla legenda pardubického šachu
V pátek dne 9. července 2004 ve večerních hodinách zemřel ve věku 91 let nezapomenutelný nestor nejen pardubického šachu - pan Stanislav Foglar. Čest jeho památce !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

02.07.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Změny na listině ELO FIDE k 1.7.2004
V nejnovější listině ELO FIDE, platné od 1.7.2004, byly zahrnuty všechny změny, které se uskutečnily v průběhu posledního čtvrtletí. Tabulce hráčů, registrovaných v našem kraji, i nadále vévodí Jan Votava, celkově je na listině již 98 hráčů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

29.06.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Turnaj přátelství - Čarták 2004
Již tradičních uzavřených turnajů na Čartáku se letos zúčastnili hned tři naši mladí hráči a vedli si velice dobře. Ve velmistrovském turnaji skončil Viktor Láznička jako nejlepší český zástupce na třetím místě a Jan Bernášek na devátém místě a v mistrovském turnaji obsadil Martin Petr čtvrté místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

23.06.04 Sekce : Nemistrovské akce
Lanškrounská věž 2004
V sobotu 19. června 2004 se v jídelně SPŠ a SOU Lanškroun na Střelnici sešlo 68 mladých šachistů a šachistek ze 13 měst ČR na 10. ročníku šachového turnaje o Putovní věž města Lanškrouna. Hrálo se 7 kol na dvakrát 25 minut.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.06.04 Sekce : Ostatní akce v kraji
Kanec Open 2004 - výsledky
Ani letošní ročník populárního nočního turnaje v rapidu, který pořádal ŠK Žamberk, si nemohl stěžovat na nepřízeň hráčů. Mezi 62 účastníky se na medailové posty protlačili favorité, když z celkového vítězství se radoval Tomáš Kulhánek ze Slavie Hradec Králové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

18.06.04 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství ČR družstev mladších žáků
Pod taktovkou Pavla Chrze se v Ústí n/L. uskutečnilo Mistrovství České republiky družstev mladších žáků. Za účasti 28 družstev se z vítězství radovali zástupci BŠS ŠK Frýdek-Místek, z našeho kraje se zúčastnilo pouze družstvo ŠK+DDM Vysokého Mýta a skončilo ve středu startovního pole.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

03.06.04 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.2/2004
Na programu letošní druhé schůze VV PDŠS byly kromě kontroly plnění uložených úkolů zejména zprávy z komisí - STK, mládeže a hospodářské, na jejichž základě byly přijaty nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

31.05.04 Sekce : Nemistrovské akce
42. ročník Zaječic (znovu na Seči)
Ve dnech 29.-30.5.2004 proběhl již 42. ročník turnaje šestičlenných žákovských družstev - populární 'Zaječice'. V hlavní soutěži byli mezi 46 družstvy suverénně nejlepší žáci BŠS+ŠK Frýdek-Místek, v turnaji 24 dvojic byli daleko nejlepší žáci SK Boršice a v doprovodném turnaji jednotlivců byl mezi 23 účastníky nejlepší Marian Sabol.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

26.05.04 Sekce : Soutěže žáků
Šachisté zachumelili (na soustředění mládeže)
Ve Strážné u Lanškrouna se o víkendu 21.-23.května 2004 sešli mladí talentovaní šachisté Pardubického kraje. Konalo se zde 1. šachové soustředění pro nadané šachisty.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

21.05.04 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - celkové pořadí
Krajského přeboru mládeže se v pěti turnajích zúčastnilo celkem 255 hráčů a hráček. Vítězi jednotlivých kategorií se stali : H/D16 Zeinert Michal a Bartošová Lucie, H/D14 Petráž Martin a Sabolová Gabriela, H/D12 Kokeš Ondřej a Lehárová Alžběta, H/D10 Rott Michal a Sobolová Kristýna.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

17.05.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Znojemská královnička 2004
Tradiční soutěže žen a dívek v rapidu - Znojemská Královna a Znojemská Královnička - proběhly o víkendu 15.-16.5.2004. Zatímco v turnaji žen jsme neměli zastoupení, v turnaji dívek nás reprezentovaly sestry Sabolovy a velice úspěšně - Gabriela dosáhla na bronz a ani Kristyna se neztratila !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

17.05.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Pohár CR pětičlenných družstev v rapidu
V sobotu 15.5.2004 se ve Znojmě v rámci šachového festivalu Hostan Open konalo také finále Poháru CR družstev v rapidu. Z celkového počtu 108 přímo postupujících družstev (Extraliga, 1 a 2 ligy) si cestu do Znojma našla jen hrstka, ostatní zúčastněná družstva si postup musela vybojovat v krajských kvalifikacích. Mezi 33 družstvy dominovali hráči Mahrly Praha před Sokolem Kolín a TJ Třinec, z našeho kraje se zúčastnilo pouze družstvo Lanškrouna.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

13.05.04 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - pátý turnaj
Poslední pátý turnaj letošního ročníku Krajského přeboru mládeže (sezony 2003/04) uspořádal v sobotu 8.5.2004 Sokol Mistrovice. Příležitost k vylepšení celkového výsledku (resp. k pouhému zahrání si) využilo tentokrát 'jen' 120 mladých hráčů a hráček z celého kraje.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

08.05.04 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev starších žáků
V krajském přeboru družstev starších žáků se z vítězství a postupu do do 1. ligy družstev mladšího dorostu radovali hráči ŠO DDM Hlinsko.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

03.05.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Listina osobních koeficientů k 1.5.2004
Světlo světa spatřila další aktualizovaná listina osobních koeficientů hráčů ČR. Klubu TOP 100 Pardubického šachového svazu (hráčů registrovaných v kraji k 1.10.2003) podle ní vévodí člen extraligového Bausetu Pardubice Jan Votava před Viktorem Lázničkou.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

18.04.04 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - kolo 10+11
Ani v posledním pátém dvoukole 1. české ligy ml. dorostu skup. střed se našim zástupcům nepodařilo v této sezoně získat nadpoloviční počet bodů. Č.Třebová díky dvěma vysokým výhrám skončila těsně na třetím místě, Chrudimi zisk dvou bodů stačil na celkové deváté místo a Ústí n/O. zůstalo na desáté příčce i přesto, že tentokrát vyšlo naprázdno.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

10.04.04 Sekce : Svazové informace
Konečný stav všech soutěží družstev ročníku 2003/04
V nedávno skončených soutěžích družstev sezony 2003/04 se naši zástupci umístili bez výrazných úspěchů či neúspěchů - žádné družstvo sice nepostoupilo výš (škoda 'jen' druhého místa Polabin Pardubice), ale žádné také nesestoupilo (i když k tomu Synthesia Pardubice B měla velice blízko). Od příští sezony tak počet našich družstev ve vyšších soutěžích rozšíří vítěz Krajského přeboru I. třídy TJ Lanškroun.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

07.04.04 Sekce : Krajská soutěž ml. žáků
Krajská soutěž družstev ml. žáků - 2.kolo + celkové výsledky
Druhého turnaje Krajské soutěže družstev ml. žáků se zúčastnilo 13 družstev z celého kraje, přičemž tentokrát bylo nejúspěšnější družstvo DDM Alfa Pardubice před Sokolem Mistrovice. V celkovém součtu po dvou turnajích si však obě družstva pořadí vyměnila a celkovým vítězem stalo družstvo Sokola Mistrovice.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž ml. žáků

04.04.04 Sekce : Ostatní akce v kraji
Pardubická kotva - 1. ročník
První ročník otevřeného turnaje v rapidu - Pardubická kotva - přivedl na start 34 účastníků nejrůznější výkonnosti, mezi nimiž suverénně kraloval Michal Novotný z pořádajícího oddílu ŠK 2222 Polabiny Pardubice.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

04.04.04 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - páté dvoukolo
V posledním pátém dvoukole Extraligy ŠSČR bojoval náš jediný zástupce v domácím prostředí se střídavými úspěchy. V sobotu podlehl po boji Zlínu 3:5 a v neděli zvítězil nad Grygovem těsně 4,5:3,5, což mu v konečném pořadí vyneslo čtvrtou příčku.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

04.04.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 11. kolo
V posledním jedenáctém kole 2. české ligy skupiny C se Synthesia Pardubice B rozešla s Polabinami Pardubice smirně 4:4 a Avekontakt Pardubice přivezl oba body za vítězství 4,5:3,5 nad Kolínem B. Ostatní zápasy: M.Boleslav - H.Brod 4,5:3,5, Lysá n/L. - Rychnov n/Kn.5,5:2,5, Vrchlabí - Vlašim 5,5:2,5, Vyšehrad - Žižkov 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

04.04.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 11. kolo
Teprve poslední jedenácté kolo Krajského přeboru II. třídy východ rozhodlo o vítězi, kterým se po výhře 5,5:2,5 nad Ústím n/O.C stalo družstvo Poličky B. Ostatní výsledky: Choceň - Letohrad 3,5:4,5, Jablonné n/O. - V.Mýto B 2,5:5,5, Žamberk B - Ústí n/O. B 3:5, Litomyšl - Kunvald 5,5:2,5, Polička C - Svitavy 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

29.03.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Změny na listině ELO FIDE k 1.4.2004
Na oficielních stránkách FIDE byly zveřejněny hodnoty ELA FIDE, platného od 1.4.2004. Podle aktualizované databáze ŠSČR se z hráčů našeho kraje změny týkají jen některých (zejména hrajících vyšší soutěže družstev), u ostatních zůstávají hodnoty beze změny.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

28.03.04 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 11. kolo
Až jedenácté kolo 1. české ligy určilo vítěze a postupujícího do Extraligy, kterým se stalo družstvo Turnova po remize 4:4 v Kolíně B. Z našich zástupců Chrudim přivezla oba body z Tábora za výhru 4,5:3,5 a Synthesia Pardubice se rozešla doma s Plzní B smírně 4:4. Ostatní výsledky: Bohemians - Litoměřice B 7,5:0,5, Dům Armády - Pankrác 4:4, Vyšehrad B - ČSOB A 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

28.03.04 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 11. kolo
Teprve poslední jedenácté kolo Krajského přeboru I. třídy rozřešilo otázku druhého sestupujícího, kterým se stalo družstvo Chotěboře po domácí prohře 1,5:6,5 se Žamberkem. Další výsledky: Üstí n/O. - Polabiny B 4:4, Lanškroun - Synthesia C 4,5:3,5, Chrudim B - Autoskla 3,5:4,5, Polička - V.Mýto 4:4, Plzeňka - Č.Třebová 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

28.03.04 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 11. kolo
V posledním jedenáctém kole Krajského přeboru III. třídy východ byly dosaženy výsledky: M.Trnávka - Kunvald B 4:4, Choceň B - Ústí n/O. D. 4:4, Č.Třebová B - M.Třebová 1:7, Žamberk C - V.Mýto C 5:3, Letohrad B - H.Čermná 4:4, Svitavy B - Lanškroun B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

28.03.04 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - kolo 8+9
Ve čtvrtém dvoukole 1. české ligy ml. dorostu skup. střed získali naši zástupci 50% možných bodů - Č.Třebová čtyři, Ústí n/O. dva a Chrudim nic, díky čemuž v tabulce poskočila Č.Třebová na třetí příčku, Chrudim je osmá a Ústí n/O. se odlepilo z posledního místa.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

24.03.04 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.1/2004
Na první schůzi VV PDŠS po letošní konferenci delegátů byl zvolen nový předseda a přerozděleny funkce ve VV, vyslechnuty zprávy o činnosti komisí, zkontrolovány úkoly z konference a zadány nové úkoly.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

22.03.04 Sekce : Nemistrovské akce
34. ročník Orlické šachovnice - výsledky
V sobotu 20.3.2004 se v Ústí n/O. uskutečnil již 34. ročník Orlické šachovnice, která se letos hrála i jako Krajský přebor Pardubického šachového svazu v rapid šachu mládeže. Letos se zúčastnil rekordní počet 150 dětí ze 20 oddílů Pardubického kraje a krajskými přeborníky se stali Martin Petráž (v kategorii H14), Marek Kosek (H12), Šimon Bielčik (H10), Veronika Šplíchalová (D14), Gabriela Sabolová (D12) a Alžběta Lehárová (D10).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

21.03.04 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - čtvrté dvoukolo
Ve čtvrtém dvoukole Extraligy ŠSČR přivezl náš jediný zástupce Bauset Pardubice ze severu Moravy 50% bodů - v sobotu podlehl v Třinci 2,5:5,5, v neděli zvítězil nad Karvinou 5:3.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

21.03.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 10. kolo
V klíčovém utkání o postup do 1. české ligy podlehly Polabiny Pardubice doma Vyšehradu C 3,5:4,5, na opačném polu tabulky přivezla Synthesia Pardubice B oba body z H. Brodu za výhru 5:3 a Ave Kontakt Pardubice remizoval v Rychnově n/Kn. 4:4. Ostatní výsledky: Žižkov - Vrchlabí 4:4, Vlašim - Lysá n/L. 3:5, Kolín C - M.Boleslav 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

21.03.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 10. kolo
Výsledky předposledního kola Krajského přeboru II. třídy východ: Letohrad - Polička C 7:1, Svitavy - Ústí n/O. C5:3, Polička B - Litomyšl 5:3, Kunvald - Žamberk B 4:4,Ústí n/O. B - Jablonné n/O. 4,5:3,5, V.Mýto B - Choceň 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

21.03.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 9. kolo
V posledním kole Krajského přeboru II. třídy západ byly dosaženy tyto výsledky: Chrudim C - Polabiny C 4,5:3,5, Chrudim D - Prachovice 1:7, Kámen - Zaječice 0,5:7,5, Infinity E - Krucemburk 8:0 kont., Hlinsko - H.Městec
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

21.03.04 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 9. kolo
Poslední kolo Krajské soutěže východ přineslo tyto výsledky: Lanškroun FYGR - Němčice 2,5:2,5, H.Čermná B - Mistrovice 3:2, Kunvald C - Linhartice 0,5:4,5, Č.Třebová C - Žamberk D 4:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

14.03.04 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 10. kolo
V předposledním (desátém) kole 1. české ligy vyšli oba naši zástupci naprázdno - Chrudim podlehla doma Bohemians 5,5:2,5 a Synthesia Pardubice prohrála v Turnově vysoko 7:1. Ostatní výsledky: Litoměřice B - Vyšehrad B 3,5:4,5, ČSOB A - Kolín B 5,5:2,5, Plzeň B - Dům Armády 4:4, Pankrác - Tábor 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

14.03.04 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 10. kolo
Výsledky desátého kola Krajského přeboru I. třídy: Polabiny B - Chotěboř 4:4, Žamberk - Plzeňka 3,5:4,5, Č.Třebová - Polička 0,5:7,5, V.Mýto - Chrudim B 5,5:2,5, Autoskla - Lanškroun 5,5:2,5, Synthesia C - Ústí n/O. 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

14.03.04 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 10. kolo
Desáté kolo Krajského přeboru III. třídy východ rozhodlo o vítězi a postupujícím, kterým se stalo družstvo Slovanu Moravská Třebová po výhře 5,5:2,5 nad Chocní B. Ostatní výsledky: Kunvald B - Svitavy B 5,5:2,5, Lanškroun B - Letohrad B 4:4, H.Čermná - Žamberk C 4:4, V.Mýto B - Č.Třebová C 5,5:2,5, Ústí n/O. D - M.Trnávka 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

13.03.04 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství České republiky mládeže 2004 - Seč
Mistrovství České republiky mládeže, které proběhlo ve dnech 6.-13.3.2004 na Seči, se zúčastnila celá řada našich mladých nadějí a jejich doprovodu. Do kraje putuje jedna zlatá medaile z kategorie H16 zásluhou Martina Petra ze Synthesie Pardubice (odchovance Sokola Hradec Králové), neztratili se ale ani další naši zástupci. V doprovodných turnajích se nejlépe umístili Marian Sabol z Vysokého Mýta na druhém místě Openu A a vítěz Openu B Michal Zeinert z České Třebové.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

07.03.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 9. kolo
V devátém kole zvítězily Polabiny Pardubice ve Vrchlabí těsně 4,5:3,5 a stejným poměrem zvítězil AveKontakt Pardubice doma nad Vlašimí, zato Synthesia Pardubice B podlehla v Praze Vyšehradu C vysoko 1,5:6,5. Ostatní výsledky: Kolín C - H.Brod 3,5:4,5, M.Boleslav - Rychnov n/Kn. 4:4, Lysá n/L. Žižkov 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

07.03.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 9. kolo
V devátém kole Krajského přeboru II. třídy východ byly docíleny tyto výsledky: V.Mýto B - Letohrad 4,5:3,5, Choceň - Ústí n/O. B 2:6, Jablonné n/O. - Kunvald 5:3, Žamberk B - Polička B 2:6, Litomyšl - Svitavy 5,5:2,5, Ústí n/O. C - Polička C 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

07.03.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 8. kolo
Osmé kolo Krajského přeboru II. třídy západ rozhodlo o vítězi, kterým se stalo družstvo Sokola Zaječice. Výsledky: Polabiny C - Hlinsko 5:3, H.Městec - Infinity E 7:1, Krucemburk - Kámen 2,5:5,5, Zaječice - Chrudim D 7:1, Prachovice - Chrudim C 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

07.03.04 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 8. kolo
Osmé kolo Krajské soutěže východ rozhodlo o vítězi, kterým se stává družstvo Lanškroun Fygr. Výsledky: Žambrk D - Kunvald C 2:3, Linhartice - H.Čermná B 2,5:2,5, Mistrovice - Lanškroun FYGR 2,5:2,5, Němčice - Lanškroun C 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

29.02.04 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor pětičlenných družstev v rapidu
Krajský přebor PDŠS v rapid šachu družstev se konal v sobotu 28. února 2004 v Ústí nad Orlicí za účasti 6 družstev, když dvě družstva se na poslední chvíli omluvila pro nemoc několika hráčů. S přehledem zvítězilo favorizované družstvo Lanškrouna. Druhé postupové místo do finále Poháru ČR si vysokým vítězstvím ve vzájemném zápase zajistilo domácí Ústí nad Orlicí, které na třetí místo odsunulo Chrudim
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

29.02.04 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 9. kolo
V devátém kole 1. české ligy rozdrtila Chrudim Litoměřice 7,5:0,5, zato takřka kompletní Synthesia Pardubice podlehla doma ČSOB Praha vysoko 2:6. Ostatní výsledky: Bohemians - Pankrác 3,5:4,5, Tábor - Plzeň B 2:6, Dům Armády - Turnov 3,5:4,5, Kolín B - Vyšehrad B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

29.02.04 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 9. kolo
Deváté kolo Krajského přeboru I. třídy definitivně rozhodlo o vítězi a postupujícím do 2.ČL - podle očekávání se jím stalo družstvo Lanškrouna. Výsledky: Synthesia C - Polabiny B 4:4, Ústí n/O. - Autoskla 3,5:4,5, Lanškroun - V.Mýto 5,5:2,5, Chrudim B - Č.Třebová 7:1, Polička - Žamberk 4:4, Plzeňka - Chotěboř 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

29.02.04 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 9. kolo
V devátém kole Krajského přeboru III. třídy východ byly docíleny tyto výsledky: Ústí n/O. D - Kunvald B 4:4, M.Trnávka - M.Třebová 4:4, Choceň B - V.Mýto C 3:5, Č.Třebová B - H.Čermná 2,5:5,5, Žamberk C - Lanškroun B 3,5:4,5, Letohrad B - Svitavy B 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

27.02.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství České republiky jednotlivců
Na letošním Mistrovství České republiky jednotlivců, hraném 17-27.2.2004 v Karlových Varech, jsme tentokrát měli vícenásobné zastoupení. Nejlépe skončil Viktor Láznička, který se ziskem 5,5/11 dělil 3-8 místo (pomocné hodnocení mu přiřklo 6. místo), oba další zastupci Petr Hába a Jan Bernášek se však se ziskem 4,5/11 dělili až o 10-12. místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

25.02.04 Sekce : Svazové informace
Registrační příspěvky za rok 2004
Vzhledem ke stále se opakujícímu nedodržování termínu zaplacení příspěvků nejpozději do konce února ze strany mnoha oddílů přijaly jak ŠSČR tak PDŠS některá opatření, kterými budou pozdní plátci citelně sankcionováni !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

25.02.04 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - čtvrtý turnaj
Čtvrtý turnaj Krajského přeboru mládeže sezony 2003/04 proběhl v sobotu 21.2.2004 v DDM Hlinsko. Ani tento turrnaj nevybočil z letošní vysolé účasti, když se ho zúčastnilo celkem 138 mladých hráčů a hráček.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

22.02.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 8. kolo
V osmém kole 2. české ligy skupina C pokračovaly Polabiny Pardubice ve vítězném tažení a doma rozdrtily Lysou n/L. 6:2, nezaváhala ani Synthesia Pardubice B a zvítězila doma nad Vrchlabím 5:3 a do třetice plný bodový zisk přivezl i AveKontakt Pardubice z Prahy za výhru 4,5:3,5 nad Viktorií Žižkov. Ostatní výsledky: H.Brod - Vyšehrad C 1,5:6,5, Vlašim - M.Boleslav 5,5:2,5,Rychnov n/Kn. - Kolín C 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

22.02.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 8. kolo
Osmé kolo Krajského přeboru II. třídy východ přineslo tyto výsledky: Letohrad - Ústí n/O. C 5,5:2,5, Polička C - Litomyšl 4,5:3,5, Svitavy - Žamberk B 5:3, Polička B - Jablonné n/O. 6,5:1,5, Kunvald - Choceň 2:6, Ústí n/O. B - V.Mýto B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

22.02.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 7. kolo
V sedmém kole Krajského přeboru II. třídy západ byly docíleny následující výsledky: Prachovice - Polabiny C 6,5:1,5, Chrudim C - Zaječice 2:6, Chrudim D - Krucemburk 5,5:2,5,Kámen - H.Městec 2:6, Infinity E - Hlinsko 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

22.02.04 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 7. kolo
V sedmém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výskedky: Lanškroun C - Mistrovice 4,5.3,5, Lanškroun FYGR - Linhartice 3:2, H.Čermná B - Žamberk D 2:3, Kunvald C - Č.Třebová C 2:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

20.02.04 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev mládeže - 4-6 kolo
V sobotu 14.2.2004 pokračoval v České Třebové Kajský přebor šestičlenných družstev mládeže dalšími třemi koly, po nich se do čela dostalo družstvo V.Mýta.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

20.02.04 Sekce : Přebory škol
Finale Krajského přeboru škol
Za účasti 3 družstev v kategorii 1-5. třída a šestri družstev v kategorii 6-9 třída se již 4.2.2004 ve Vysokém Mýtě uskutečnilo finale Krajského přeboru škol čtyřčlenných družstev pro rok 2004
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Přebory škol

15.02.04 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 8. kolo
V osmém kole 1. české ligy hrála obě naše družstva na půdě soupeřů. Lépe dopadla Chrudim, která zvítězila nad Pankrácem 5:3 zatímco Synthesia Pardubice podlehla Vyšehradu B 3,5:4,5. Ostatní výsledky: Litoměřice B - Kolín B 4:4, ČOOB Praha - DA Praha 3:5, Turnov - Tábor 5:3, Plzeň B - Bohemians 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

15.02.04 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 8. kolo
Ani v osmém kole Krajslého přeboru I. třídy neztratil vedoucí Lanškroun ani bod a je na nejlepší cestě k očekávanému postupu do 2.ČL. Výsledky: Polabiny B - Plzeňka 1:7, Chotěboř - Polička 3:5, Žamberk - Chrudim B 4:4, Č.Třebová - Lanškroun 2:6, V.Mýto - Ústí n/O. 5,5:2,5, Autoskla - Synthesia C 7:1
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

15.02.04 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 8. kolo
I v osmém kole Krajského přeboru III. třídy východ pokračovala M.Třebová ve vítězném tažení a je s náskokem čtyř bodů suverénně v čele tabulky. Výsledky: Kunvald B - Letohrad B 4,5:3,5, Svitavy B - Žamberk C 3,5:4,5, Lanškroun B - Č.Třebová B 3:5, H.Čermná - Choceň B 1,5:6,5, V.Mýto C - M.Trnávka 4:4, M.Třebová - Ústí n/O. D 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

15.02.04 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 7. kolo
V posledním 7.kole Krajské soutěž západ byly dosaženy tyto výsledky: Infinity F - Bohdaneč 3:2, Chrudim E - Prachovice B 1:4, H.Městec B - Krouna 5:0. Celkové výsledky budou známy až po sehrání odloženého utkání Chrudim E - H.Městec B.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

09.02.04 Sekce : Krajská soutěž ml. žáků
Krajská soutěž družstev mladších žáků
V sobotu 7.2.2004 se v České Třebové uskutečnilo první kolo Krajské souteže družstev mládeže, kterého se zúčastnilo 15 družstev převážně z nejbližšího okolí, z vítězství se však radovali hráči nejvzdálenějšího družstva Kámen Chotěboř B.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž ml. žáků

08.02.04 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - třetí dvoukolo
Ve třetím dvoukole Extraligy ŠSČR získal náš zástupce Bauset Pardubice tři body za sobotní vysokou výhru 6:2 nad Sokolem Kolín a za nedělní remízu 4:4 se Sokolem Plzeň I, což ho i nadále řadí mezi kandidáty na medailové posty.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

08.02.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 7. kolo
Druhé pardubické derby v sedmém kole 2. české ligy skup. C mezi AveKontaktem a Polabinami skončilo smírně 4:4 a nekompletní Synthesia Pardubice B nadále pokračovala v hrozivém sestupném trendu a podlehla v Lysé n/L. vysoko 1:7. Další výsledky: Rychnov n/Kn. - H.Brod 5:3, Kolín C - Vlašim 3:5 M.Boleslav - Žižkov 1,5:6,5, Vrchlabí - Vyšehrad C 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

08.02.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 7. kolo
Sedmé kolo Krajského přeboru II. třídy východ přineslo tyto výsledky: Ústí n/O. B - Letohrad 5:3, V-Mýto B - Kunvald 5,5:2,5, Choceň - Polička B 1,5:6,5, Žamberk B - Polička C 7:1, Litomyšl - Ústí n/O. C 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

08.02.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 6. kolo
V šestém kole Krajského přeboru II. třídy západ favorité nezaváhali a svorně vysoko vyhráli. Výsledky: Polabiny C - Infinity E 5:3, Hlinsko - Kámen 4:4, H.Městec - Chrudim D 7,5:0,5, Krucemburk - Chrudim C 1:7, Zaječice - Prachovice 7,5:0,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

08.02.04 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 6. kolo
Šesté kolo Krajské soutěže východ přineslo většinou vyronané souboje: Č.Třebová C - H.Čermná B 2,5:2,5, Žamberk B - Lanškroun FYGR 0,5:4,5, Linhartice - Lanškroun C 2,5:2,5, Mistrovice - Němčice 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

31.01.04 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - kolo 6+7
Ve třetím dvoukole 1. české lidy dorostu získala naše družstva méně než 50% možných bodů - Č.Třebová tři, Chrudim dva a Ústí n/O žádný. V současné tabulce tak patří Č.Třebové třetí, Chrudimi osmé a Ústí n/O poslední dvanácté místo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

28.01.04 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - třetí turnaj
Také třetí turnaj Krajského přeboru mládeže, který se hrál v sobotu 24.1.2004 v Žamberku, se vyznačoval vysokou účastí - počet 141 startujících sice tentokrát rekord nepřekonal, přesto v letošním trendu za předchozími turnaji vůbec nijak nezaostal.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

25.01.04 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 7. kolo
V sedmém kole 1. České ligy udržela Synthesii Pardubice nejtěsnější výhra 4,5:3,5 nad Kolínem B na medailových postech, zatímco Chrudim se po prohře 3:5 s Plzní B propadla do spodní poloviny tabulky. Ostatní výsledky: Pankrác - Litoměřice B 6:2, Bohemians - Turnov 1:7, Tábor - ČSOB A 1,5:6,5, Dům Armády - Vyšehrad B 3:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

25.01.04 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 7. kolo
Výsledky sedmého kola Krajského přeboru I. třídy: Autoskla - Polabiny B 5,5:2,5, Synthesia C - V.Mýto 5,5:2,5, Ústí n/O. - Č.Třebová 5,5:2,5, Lanškroun - Žamberk 5:3, Chrudim B - Chotěboř 6:2, Polička - Plzeňka 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

25.01.04 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 7. kolo
V Krajském přeboru III. třídy východ byly v sedmém kole docíleny tyto výsledky: M.Třebová - Kunvald B 4,5:3,5, Ústí n/O. D - V.Mýto C 3,5:4,5, M.Trnávka - H.Čermná 6:2, Choceň B - Lanškroun B 5:3, Č.Třebová B - Svitavy B 1,5:6,5, Žanberk C - Letohrad B 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

25.01.04 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 6. kolo
Výsledky šestého kola Krajské soutěže západ: Krouna - Chrudim E 2:3, Prachovice B - Infinity F 5:0 kontumačně, Bohdaneč - Synthesia D 5:0
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

22.01.04 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Konference Pardubického šachového svazu 2004
Řádná konference PDŠS vyslechla zprávu o činnosti PDŠS za rok 2003, zprávu o hospodaření a návrh rozpočtu na rok 2004 a zprávu revizní komise, v diskuzi se zabývala některými problémy členské základny a na závěr zvolila delegáty na Konferenci ŠSČR 2004 a schválila usnesení.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

22.01.04 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Usnesení konference Pardubického šachového svazu 2004
Usnesení z konference PDŠS reagovalo na zprávu o činnosti VV PDŠS a zprávu revizni komise, schválilo změny ve složení VV PDŠS a uložilo řadu opatření ke zlepšení činnosti v nejbližším období.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

18.01.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 6. kolo
V pardubickém derby šestého kola 2. České ligy skupina C zvítězil AveKontakt Pardubice na půdě zdecimované Synthesie Pardubice B snadno 5,5:2,5 a Polabiny Pardubice udržely kontakt s vedoucím Vyšehradem C po remize s M.Boleslaví 4:4. Další výsledky : H.Brod - Vrchlabí 4,5:3,5, Vyšehrad C - Lysá n/L. 4,5:3,5, Žižkov - Kolín C 5:3, Vlašim - Rychnov n/Kn 5,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

18.01.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 6. kolo
Šestým kolem se přehoupl do své druhé poloviny také Krajský přebor II. třídy východ s těmito výsledky: Letohrad - Litomyšl 4,5:3,5, Üstí n/O C - Žamberk B 5:3, Polička C - Jablonné n/O. 1:7, Svitavy - Choceň 3,5:4,5, Polička B - V.Mýto B 3:5, Kunvald - Üstí n/O. B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

18.01.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 5. kolo
Páté kolo Krajského přeboru II. třídy západ přineslo tyto výsledky: Zaječice - Polabiny C 7:1, Prachovice - Krucemburk 7,5:0,5, Chrudim C - H.Městec 4:4, Chrudim D - Hlinsko 5:3, Kámen - Infinity E 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

18.01.04 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 5. kolo
Páté kolo Krajské soutěže východ se vyznačovalo těmito výsledky: Němčice - Linhartice 1:4, Lanškroun C - Žamberk D 4:1, Lanškroun FYGR - Č.Třebová C 4:1, H.Čermná B - Kunvald C 1,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

12.01.04 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev mladších žáků
V sobotu 10.1.2004 se v Chotěboři uskutečnil Krajský přebor družstev mladších záků za účasti 5 družstev, mezi nimiž dominovali mladí hráči z V.Mýta těsně sledováni domácimi nadějemi.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

11.01.04 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - páté kolo
Magnetem pátého kola Extraligy ŠSČR bylo pro nás východočeské derby mezi Bausetem Pardubice a Slavií Hradec Králové, které po tuhém boji skončilo nejtěsnějším vítězstvím domácích v poměru 4,5:3,5 !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

11.01.04 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 6. kolo
V šestém kole 1. české ligy východ přivezla Synthesia Pardubice z Litoměřic oba body za vysokou výhru 6:2, zato Chrudim vyšla naprázdno, když podlehla v Turnově 3:5. Ostatní výsledky: Kolín B - DA Praha 2,5:5,5, Vyšehrad B - Tábor 4:4, ČSOB Praha - Bohemians 3,5:4,5, Plzeň B - Pankrác 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

11.01.04 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 6. kolo
Šestým kolem vstoupil do druhé poloviny soutěže Krajský přebor I. třídy s výsledky: Polabiny B - Polička 3,5:4,5, Plzeňka - Chrudim B 4,5:3,5, Chotěboř - Lanškroun 2:6, Žamberk - Ústí n/O 4:4, Č.Třebová - Synthesia C 3:5, V.Mýto - Autoskla 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

11.01.04 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 6. kolo
Šesté kolo Krajského přeboru III. třídy východ přineslo až na jedinou výjimku výhry pouze domácím družstvům. Kunvald B - Žamberk C 5:3, Letohrad B - Č.Třebová B 5:3, Svitavy B - Choceň B 5:3, Lanškroun B - M.Trnávka 6:2, H.Čermná - Ústí n/O D 5,5:2,5, V.Mýto C - M.Třebová 2,5:5,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

11.01.04 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 5. kolo
V pátém kole Krajské doutěže západ byly odehrány jen dva zápasy, třetí byl odložen: Synthesia D - Prachovice B 2:3, Infinity F - Krouna 3:2, Chrudin E - H.Městec B odloženo
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

04.01.04 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 5. kolo
Páté kolo 2. České ligy skupiny C přineslo našim zástupcům 50%-ní zisk. Polabiny Pardubice přivezly 2 body z Kolína za vysokou výhru 6,5:1,5 nad místním Sokolem Kolín C, AveKontakt Pardubice remizoval 4:4 s Vyšehradem Praha C a tak jen Synthesia Pardubice vyšla v Ml. Boleslavi naprázdno, když prohrála těsně 4,5:3,5.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

04.01.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 5. kolo
V souboji pátého kola Krajského přeboru II. třídy východ o čelo takulky podlehlo Ústí n/O. B Poličce B 2,5:5,5. Další výsledky: Kunvald - Letohrad 2:6, V.Mýto B - Svitavy 5,5:2,5, Choceň - Polička C 4,5:3,5, Jablonné n/O. - Ústí n/O. 3,5:4,5, Žamber B - Litomyšl 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

04.01.04 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 4. kolo
V nejzajímavějším souboji 4.kola Krajského přeboru II. třídy západ podlehl H.Městec Prachovicím 3,5:4,5. Ostatní výsledky: Polabiny C - Kámen 2:6, Infinity E - Chrudim D 5:3, Hlinsko - Chrudim C 2,5:5,5, Krucemburk - Zaječice 0:8
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

04.01.04 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 4. kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže východ byly dosaženy tyto výsledky: Kunvald C - Lanškroun FYGR 0,5:4,5, Č.Třebová C - Lanškroun C 2,5:2,5, Žamberk D - Němčice 1,5:3,5, Linhartice - Mistrovice 3,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

02.01.04 Sekce : Ostatní zajímavosti
Změny na listině ELO FIDE k 1.1.2004
K 1.1.2004 vyšla aktuální listina ELO FIDE, která zahrnuje výsledky všech turnajů předaných k zápočtu za poslední tři měsíce roku 2003. Z našeho kraje se změny týkají jen několika hráčů, vesměs se však jedná o posuny směrem dolů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.01.04 Sekce : Ostatní akce v kraji
Mezinárodní vánoční turnaj Open Lilie Litomyšl 2003
Na Nový rok skončil obnovený mezinárodní vánoční turnaj Open Lilie Litomyšl 2003 samostatným vítězstvím Michala Konopky před dvojicí Tomáš Polák a Tomáš Kulhánek. Ze zástupců našeho kraje se v popředí umístili ještě Jan Bernášek na 6.místě a Marian Sabol na 14.místě, ostatní už většinou zaostali za očekáváním.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

26.12.03 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor jednotlivců v bleskové hře
Letošní Memoriál Oldy Hájka v bleskové hře, hraný současně jako Krajský přebor jednotlivců, nepostrádal na zajímavosti. Za účasti 48 hráčů se novým krajským přeborníkem stal Martin Škorpík z Poličky jen o pomocné hodnocení před Martinem Šmajzrem z pořádajícího oddílu a Pavlem Hrubešem z Lanškrouna.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

21.12.03 Sekce : Ostatní zajímavosti
Mistrovství ČR 2003 v bleskové hře
Za nebývalého zájmu medií se v Praze na Žofíně uskutečnilo Mistrovství České republiky v bleskové hře pro rok 2003. Naši zástupci sice na medaile nedosáhli, ale ani zdaleka nezklamali - nejlépe se umístil na 7. místě Jiří Lechtynský s 8,5 body následován Marianem Sabolem (13. místo - 7,5 bodu) a Viktorem Lázničkou (14. místo - 7 bodů), s těsným odstupem je následovali Jan Bernášek (21. místo - 6,5 bodu) a Jan Votava (24. místo - 6,5 bodu). Výborně zahráli i hostující hráči - Petr Hába skončil druhý a Michal Konopka sedmnáctý.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

16.12.03 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - kolo 5
V samostatném pátém kole 1. české ligy ml. dorostu uhráli naši zástupci 50% možných bodů, ovšem výhra Loko Č.Třebové jde na účet našeho dalšího zástupce - Jiskry Ústí n/O.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

14.12.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 5. kolo
V pátém kole 1. české ligy Synthesia Pardubice nepřivezla z Prahy ani bod, zato však slušnou vánoční nadílku od Domu Armády v poměru 6,5:1,5, těsnou prohru v poměru 3,5:4,5 utrpěla na vlastní půdě i Chrudim v souboji s ČSOB Praha. Další výsledky: Pankrác - Turnov 3,5:4,5, Bohemians - Vyšehrad B 4:4 (+ protest), Plzeň B - Litoměřice 6:2, Tábor - Kolín B 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

14.12.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 5. kolo
Páté kolo Krajského přeboru I. třídy bylo zajímavé souboji mezi družstvy jak z popředí tak z konce tabulky s těmito výsledky: V.Mýto - Polabiny B 4:4, Autoskla - Č.Třebová 6:2, Synthesia C - Žamberk 1,5:6,5, Ústí n/O - Chotěboř 5:3, Lanškroun - Plzeňka 5:3, Chrudim B - Polička 5:3
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

14.12.03 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 5. kolo
Páté kolo Kraqjského přeboru III. třídy východ přineslo tyto výsledky: V.Mýto C - Kunvald B 3:5, M.Třebová - H.Čermná 6,5:1,5, Ústí n/O D - Lanškroun B 4,5:3,5, M.Trnávka - Svitavy B 6:2, Choceň B - Letohrad B 1:7, Č.Třebová B - Žamberk C 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

14.12.03 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 4. kolo
Ve čtvrtém kole Krajské soutěže západ byly sehrány tyto zápasy: H.Městec B - Infinity C 4:1, Krouna - Pardubice D 4,5:0,5, Prachovice B - Bohdaneč 3:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

07.12.03 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - druhé dvoukolo
Bausetu Pardubice - našemu jedinému zástupci v Extralize ŠSČR, se v tomto dvoukole podařilo získat všechny velice cenné body. V sobotu přivezl z Prahy skalp Vyšehradu nejtěsnějším poměrem 4,5:3,5 a v neděli si přivezl stejnou výhru za vítězství nad doposud vedoucí Mahrlou Praha.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

07.12.03 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 4. kolo
Ve třech zápasech 4. kola 2. české ligy skupina C z našich zástupců získala jediný bod jen Synthesia Pardubice B za remizu 4:4 s Kolínem C, AveKontakt Pardubice podlehl ve Vrchlabí 3:5 a Polabiny Pardubice prohrály doma s Rychnovem n/Kn 3,5:4,5. Ostatní výsledky: H.Brod - Lysá n/L x-x, Vyšehrad C - M.Boleslav 4:4, Žižkov - Vlašim 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

07.12.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 4. kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru II. třídy východ byly dosaženy výsledky: Letohrad - Žamberk B 5:3, Litomyšl - Jablonné n/O 5,5:2,5, Ústí n/O C - Choceň 4,5:3,5, Polička C - V.Mýto B 3,5:4,5, Svitavy - Ústí n/O B 2,5:5,5, Polička B - Kunvald 4,5:3,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

07.12.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 3. kolo
V magnetu 3. kola Krajského přeboru II. třídy západ remizovaly Zaječice s H.Městcem 4:4.Další výsledky: Kucemburk - Polabiny C 2,5:5,5, Prachovice - Hlinsko 6:2, Chrudim C - Infinity E 3:5, Chrudim D - Kámen 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

07.12.03 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 3. kolo
Třetí kolo Krajské soutěže východ přineslo výsledky: Mistrovice - Žamberk D 3:2, Němčice - Č.Třebová C 2,5:2,5, Lanškroun C - Kunvald C 1,5:3,5, Lanškroun FYGR - H.Čermná B 23,5:2,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

06.12.03 Sekce : Krajský přebor ml. žáků
Krajský přebor družstev mládeže - 1-3 kolo
Za účasti 7 šestičlenných družstev byla odehrána první tři kola Krajského přeboru družstev mládeže, po nichž je ve vedení družstvo DDM Hlinsko.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor ml. žáků

05.12.03 Sekce : Ostatní zajímavosti
Turnaj přátelství - Čarták 2003
Podobně jako loni se v listopadu na beskydské chatě Čarták uskutečnily dva zavřené turnaje - velmistrovský a mistrovský, kterých se tentokrát zúčastnili hned tři naši zástupci - Bernášek, Láznička a Petr. V tomto roce se však žádnému z nich turnaj nevydařil podle jeho představ.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

30.11.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 4. kolo
Ve čtvrtém kole 1. české ligy získali naši zástupci plný počet bodů - Synthesia Pardubice zvítězila doma se štěstím nad Táborem 5:3 a Chrudim přivezla dva body z Prahy za vítězství 4,5:3,5 nad Vyšehradem B.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

30.11.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 4. kolo
Čtvrté kolo Krajského přeboru I. třídy uvidělo start velmistra a následující výsledky: Polabiny B - Chrudim B 5:3, Polička - Lanškroun 3,5:4,5, Plzeňka - Ústí n/O 5,5:2,5, Chotěboř - Synthesia C 3,5:4,5, Žamberk - Autoskla 4,5:3,5, Č.Třebová - V.Mýto 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

30.11.03 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 4. kolo
Ve čtvrtém kole Krajského přeboru III. třídy východ byly docíleny výsledky: Kunvald B - Č.Třebová B 5:3, Žamberk C - Choceň B 4:4, Letohrad B - M.Trnávka 5,5:2,5, Svitavy B - Ústí n/O D 6:2, Lanškroun B - M.Třebová 2,5:5,5, H.Čermná - V.Mýto C 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

30.11.03 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 3. kolo
Ve třetím kole Krajské soutěže západ vítězili favorité - Bohdaneč - Krouna 3,5:1,5, Synthesia D - H.Městec B 1:4, Infinity F - Chrudim E 5:0
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

26.11.03 Sekce : Ostatní zajímavosti
Přebor Čech mládeže H/D-8-10
V přeboru Čech nejmladších žákovských kategorií, hraném v Liberci, jsme měli několikanásobné zastoupení i my. Zatímco chlapcům se příliš nedařilo, děvčata přivezla hned dvě medaile - Kristýna Sabolová stříbrnou a Alžběta Lehárová bronzovou..
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

23.11.03 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 3. kolo
Ve třetím kole 2. české ligy skupina C zvítězil AveKontakt Pardubice doma nad Lysou n/L. těsně 4,5:3,5 a stejnou výhru přivezly i Polabiny Pardubice z Vlašimi. Zato Synthesia Pardubice B přijela z Rychnova n/Kn. s předčasnou mikulášskou nadílkou v podobě prohry 6:2.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

23.11.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 3. kolo
Třetí kolo Krajského přeboru II. třídy východ přineslo tyto výsledky: Polička B - Letohrad 5,5:2,5, Kunvald - Svitavy 4:4, Ústí n/O. B - Polička C 8:0, V.Mýto B - Ústí n/O. C 3,5:4,5, Choceň - Litomyšl 4:4, Jablonné n/O. - Žamberk B 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

23.11.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 2. kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru II. třídy západ favorité nezaváhali a většinou vysoko zvítězili. Výsledky: Polabiny C - Chrudim D 5,5:2,2, Kámen - Chrudim C 4:4, Infinity E - Prachovice 3,5:4,5, Hlinsko - Zaječice 0,5:7,5, H.Městec - Krucemburk 6,5:0,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

23.11.03 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 2. kolo
V druhém kole Krajské soutěže východ se družstva rozešla s výsledky: H.Čermná B - Lanškroun C 1,5:3,5, Kunvald C - Němčice 4:1, Č.Třebová C - Mistrovice 5:0, Žamberk D - Linhartice 0,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

20.11.03 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.5/2003
Poslední schůze VV PDŠS v roce 2003 vyslechla a schválila zprávy o činnosti hlavních komisí (STK, mládež, hospodář) a zabývala se přípravou lednové konference PDŠS.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

16.11.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 3.kolo
Třetí kolo 1. české ligy přineslo oběma našim zástupcům plný bodový zisk - Chrudim rozdrtila doma Kolín B 6,5:1,5 a Synthesia Pardubice přivezla dva cenné body z Prahy za výhru 5:3 nad Bohemians.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

16.11.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 3.kolo
Ve šlágru třetího kola Krajského přeboru I. třídy zvítězil Lanškroun nad Chrudimí B těsně 4,5:3,5 a zaujal samostatné první místo v tabulce. Ostatní výsledky: Č.Třebová - Polabiny B 4:4, V.Mýto - Žamberk 5,5:2,5, Autoskla - Chotěboř 3:5, Synthesia C - Plzeňka 3:5, Ústí n/O - Polička 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

16.11.03 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 3.kolo
Ve třetím kole Krajského přeboru III. třídy východ se utkaly dvojice: H.Čermná - Kunvald B 3,5:4,5, V.Mýto C - Lanškroun B 2:6, M.Třebová - Svitavy B 6:2, Ústí n/O D - Letohrad B 2,5:5,5, M.Trnávka - Žamberk C 3,5:4,5, Choceň B - Č.Třebová B 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

16.11.03 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 2. kolo
Ve druhém kole Krajské soutěže západ byly dosaženy následující výsledky: Chrudim E - Synthesia D 2,5:2,5, H.Městec B - Bohdaneč 3:2, Krouna - Prachovice B 0:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

16.11.03 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - druhý turnaj
Druhý turnaj Krajského přeboru mládeže sezony 2003/04 se hrál v sobotu dne 15.11.2003 v Lanškrouně a letos již podruhé na něm byla překonána hranice v počtu startujících - celkem se ho zúčastnilo 163 hráčů a hráček !!!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

10.11.03 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - kolo 3+4
Ve druhém dvoukole 1. české ligy ml. dorostu hrála naše družstva se střídavými úspěchy - většina získala 50% bodů, s pouhým jedním bodem se muselo spokojit družstvo Ústí n/O.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

09.11.03 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - první dvoukolo
V prvním dvoukole Extraligy ŠSČR hrál Bauset Pardubice oba zápasy v domácím prostředí a vyšel naprázdno - v sobotu podlehl IPM COLOR Ostrava 3:5 a v neděli prohrál s favoritem soutěže Hagemanem Opava 3,5:4,5.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

09.11.03 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 2. kolo
V druhém kole 2. české ligy vyhrála všechna naše družstva shodně 4,5:3,5 - doma Synthesia Pardubice s Vlašimí stejně jako Polabiny Pardubice s Viktorií Žižkov, pouze AveKontakt Pardubice přivezl body z Havlíčkova Brodu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

09.11.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 2. kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru II. třídy východ se utkaly dvojice: Letohrad - Jablonné 7:1, Žamberk B - Choceň 4:4, Litomyšl - V.Mýto B 1,5:6,5, Üstí n/O C - Ústí n/O B 3,5:4,5, Polička C - Kunvald 1,5:6,5, Svitavy - Polička B 2:6
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

09.11.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - 1. kolo
V prvním kole Krajského přeboru II. třídy západ se utkaly dvojice: H.Městec - Polabiny C 6:2, Krucemburk - Hlinsko 2,5:5,5, Zaječice - Infinity E 6:2, Prachovice - Chotěboř 6:2, Chrudim C - Chrudim D 6,5:1,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

09.11.03 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - 1. kolo
V prvním kole Krajské soutěže východ byly dosaženy následující výsledky: Linhartice - Č.Třebová C 2:3, Mistrovice - Kunvald C 2,5:2,5, Němčice - H.Čermná B 1:4, Lanškroun C - FYGR 0:5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

02.11.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 2.kolo
Druhé kolo 1. české ligy mělo mj. na pořadu derby našich dvou účastníků, ve kterém byli úspěšnější hráči Synthesie Pardubice, kteří porazili TJ+DDM Chrudim v domácím prostředí 5:3.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

02.11.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 2. kolo
Krajský přebor I. třídy pokračoval druhým kolem, ve kterém se utkaly následující dvojice: Polabiny B - Lanškroun 1,5:6,5, Chrudim B - Ústí n/O 5:3, Polička - Synthesia C 5:3, Plzeňka - Autoskla 3:5, Chotěboř - V.Mýto 3,5:4,5, Žamberk - Č.Třebová 4:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

02.11.03 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 2. kolo
Ve druhém kole Krajského přeboru III. třídy východ byly dosaženy následující těsné výsledky: Kunvald B - Choceň B 4,5:3,5, Č.Třebová B - M.Trnávka 4,5:3,5, Žamberk C - Ústí n/O D 4:4, Letohrad B - M.Třebová 3,5:4,5, Svitavy B - V.Mýto C 4,5:3,5, Lanškroun B - H.Čermná 3,5:4,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

02.11.03 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - 1. kolo
Prvním kolem odstartovala letošní Krajská soutěž západ s těmito výsledky: Prachovice B - H.Městec B 1,5:3,5 , Bohdaneč - Chrudim E 3,5:1,5 , Synthesia D - Infinity F 1:4
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

01.11.03 Sekce : Nemistrovské akce
Mistrovství Čech mládeže
Letošní mistrovství Čech mládeže v kategoriích H12-16 a D12-16 proběhlo ve Volyni i za naší účasti. Z celé řady mladých nadějí však na medaile dosáhla jen Gabriela Sabolová z Vysokého Mýta, do první desítky se dostali ještě Jan Šimek z České Třebové a Vojtěch Kastner ze Synthesie Pardubice, ostatním se už tolik nedařilo.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Nemistrovské akce

28.10.03 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - kolo 1 a 2
V prvním dvoukole 1. české ligy ml. dorostu (jehož výsledky dorazily s větším zpožděním) utrpěla všechna naše družstva alespoň jednu porážku a jen některým se ji podařilo kompenzovat ve zbývajícím kole.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

28.10.03 Sekce : 1. liga ml. dorostu
1. česká liga ml. dorostu střed - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v 1. české lize ml. dorostu, skupina střed
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga ml. dorostu

19.10.03 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - 1. kolo
V novém ročníku 2. české ligy se z našich zástupců nejlépe uvedl nováček - Polabiny Pardubice zvítězily nad H. Brodem 5,5:2,5. Oba body přivezla i Synhesia Pardubice B ze Žižkova za výhru 4,5:3,5, zato AveKontakt Pardubice podlehl v M. Boleslavi 5,5:2,5.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

19.10.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - 1. kolo
První kolo Krajského přeboru II. třídy východ přineslo tyto výsledky: Svitavy - Letohrad 5:3, Polička B - Polička C 6:2, Kunvald - Ústí n/O. C 3:5, Ústí n/O. B - Litomyšl 5,5:2,5, V.Mýto B - Žamberk B 6:2, Choceň - Jablonné 7,5:0,5.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

18.10.03 Sekce : Soutěže žáků
Krajský přebor mládeže - první turnaj
První letošní turnaj Krajského přeboru mládeže ustanovil nový rekord v počtu startujících - do Vysokého Mýta přijelo plných 141 žáků a žákyň !!
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže žáků

15.10.03 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v Extralize ŠSČR
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

13.10.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - 1.kolo
První kolo nového ročníku 1. české ligy bylo bohaté na překvapení. Z našich účastníků se vytáhl nováček z Chrudimi výhrou nad Domem Armády, zato Synthesia Pardubice z Pankráce žádné body nepřivezla.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

13.10.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - 1. kolo
První kolo Krajského přeboru první třídy dalo zapravdu papírovým předpokladům - všechna favorizovaná družstva nenechala nic náhodě a nad svými soupeři zvítězila. Výsledky: Žamberk - Polabiny B 2:6, Č.Třebová - Chotěboř 4:4, V.Mýto - Plzeňka 3:5, Autoskla - Polička 4:4, Synthesia C - Chrudim B 1,5:6,5, Ústí n/O. - Lanškroun 1,5:6,5
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

13.10.03 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - 1. kolo
Prvním kolem zahájil také Krajský přebor III. třídy východ s těmito výsledky: Lanškroun B - Kunvald B 5:3, H.Čermná - Svitavy B 4,5:3,5, V.Mýto C - Letohrad B 3:5, M.Třebová - Žamberk C 5:3, Ústí n/O. D - Č.Třebová B 2,5:5,5, M.Trnávka - Choceň B 6:2
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

04.10.03 Sekce : Ostatní akce v kraji
Klopoty 2003 - výsledky turnaje dvojic v rapidu
Druhý ročník turnaje dvojic v rapidu 'O pohár starosty města Ústí nad Orlicí' přivítal na startu 19 různých dvojic, z nichž se po tuhých bojích ve vyrovnaném startovním poli z prvního místa radovali favorité - rychnovští Kačírek s Červinkou.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní akce v kraji

01.10.03 Sekce : Ostatní zajímavosti
Přehled nositelů Elo FIDE k 1.10.2003
Počet nositelů Ela FIDE, registrovaných v Pardubickém kraji, se k 1.10.2003 opět rozrostl a činí již 98 hráčů. V čele žebříčku kralují stále hráči ligových oddílů z Pardubic a Chrudimě.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

01.10.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v 1. české lize
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

01.10.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v Krajském přeboru I. třídy
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

01.10.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v Krajském přeboru II. třídy západ
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

01.10.03 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v Krajské soutěži západ
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

01.10.03 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v Krajské soutěži východ
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

01.10.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat v Krajském přeboru II. třídy východ
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

01.10.03 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - soupisky
Přehled soupisek všech družstev, která budou v sezóně 2003/04 startovat ve 2. české lize, skupina C
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

28.09.03 Sekce : Svazové informace
Vylosování všech soutěží družstev
Souhrnný přehled losu ve všech skupinách soutěží družstev v sezoně 2003/04 řízených Pardubickým krajským šachovým svazem a vyšších soutěží s účastí našich družstev.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Svazové informace

27.09.03 Sekce : Soutěže jednotlivců
Krajský přebor jednotlivců v rapidu
V sobotu 27.9.2003 se v Pardubicích-Polabinách uskutečnil 5. ročník Memoriálu Čeňka Honsy, hraný současně jako přebor PDŠS v rapidu. Prvenství mezi 63 účastníky si odnesl Sergej Petuchov z Infinity Pardubice před Tomášem Kulhánkem ze Slavie Hradec Králové a Martinem Šklíbou z Infinity Pardubice (všichni 7/9).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Soutěže jednotlivců

27.09.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy západ
Krajský přebor 2. třídy západ - rozlosování
Před startem Krajského přeboru jednotlivců v rapidu byl v sobotu 27.9.2003 v Pardubicích vylosován Krajský přebor družstev 2. třídy západ
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy západ

27.09.03 Sekce : Krajská soutěž západ
Krajská soutěž západ - rozlosování
Poslední rozlosovanou soutěží družstev Pardubického krajského šachového svazu se v sobotu 27.9.2003 stala Krajská soutěž západ.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž západ

25.09.03 Sekce : Krajská soutěž ml. žáků
Krajská soutěž družstev mladších žáků
V sobotu 20. září 2003 proběhla v DDM Česká Třebová Krajská soutěž družstev mladších žáků, které se zúčastnilo 5 družstev. Mezi nimi byli suverénně nejlepší žáci ze Žamberka, kteří získali právo postupu do Krajského přeboru žáků 2003/04.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž ml. žáků

25.09.03 Sekce : Krajský přebor 2.třídy východ
Krajský přebor 2. třídy východ - rozlosování
Ve středu 24.9.2003 proběhlo v Ústí n/O. losování Krajského přeboru družstev 2 třídy - skupiny východ. Losování svedlo proti sobě v termínech jednotlivých kol dvojice podle přiloženého rozpisu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 2.třídy východ

25.09.03 Sekce : Krajský přebor 3.třídy východ
Krajský přebor 3. třídy východ - rozlosování
Také Krajský přebor družstev 3. třídy - skupina východ byl rozlosován ve středu 24.9.2003 v Ústí n/O a rozlosování je patrné z přiloženého přehledu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 3.třídy východ

25.09.03 Sekce : Krajská soutěž východ
Krajská soutěž východ - rozlosování
A do třetice - ve středu 24.9.2003 byla v Ústí n/O. rozlosována i Krajská soutěž východ, ve které proti sobě nastoupí pětičlenná družstva podle následujícího přehledu.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajská soutěž východ

21.09.03 Sekce : Extraliga
Extraliga ŠSČR - rozlosování
Rozlosování má za sebou i Extraliga ŠSČR. Kdy, kde a s kým bude hrát jediný zástupce našeho kraje Bauset Pardubice, je patrné z přiloženého přehledu všech utkání.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Extraliga

21.09.03 Sekce : 1. liga západ
1. česká liga - rozlosování
Také první česká liga má za sebou rozlosování dalšího ročníku soutěží družstev. Vzhledem k tomu, že se do ní přihlásila všechna oprávněná družstva, slibuje nový ročník řadu zajímavých soubojů.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 1. liga západ

21.09.03 Sekce : 2. liga skupina C
2. česká liga skupina C - rozlosování
Sobota 20.9.2003 byla losovacím dnem pro druholigové soutěže. Složení skupiny C, do které patří všechna družstva našeho kraje, doznalo oproti původním předpokladům řadu změn.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : 2. liga skupina C

21.09.03 Sekce : Krajský přebor 1.třídy
Krajský přebor 1. třídy - rozlosování
V sobotu 20.9.2003 byl v České Třebové rozlosován první ročník Krajského přeboru družstev PDŠS 1.třídy, do kterého se přihlásila všechna oprávněná družstva.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Krajský přebor 1.třídy

18.09.03 Sekce : Ostatní zajímavosti
X. ročník Makkabi Open - Boskovice
Tradiční bleskový turnaj v Boskovicích přilákal na start nevídaných 103 účastníků, mezi nimiž byla početná skupina 17 hráčů z našeho kraje. A ti se v nejen početném, ale i vysoce kvalitním poli startujících zařadili pěkně do čela - na druhém a třetím místě skončili Petr Pisk a Jan Bernášek a do desítky se vešel ještě Jiří Lechtynský (všichni Infinity Pardubice).
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti

12.09.03 Sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS
Zápis ze schůze VV PDŠS č.4/2003
Zářijová schůze VV PDŠS věnovala hlavní pozornost stavu příprav na zahájení dalšího ročníku soutěží družstev a organizaci všech typů soutěží mládeže (jednotlivci i družstva všech věkových kategorií). Příjemným zjištěním může být i informace o schválené dotaci všem oddílům.
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Zápisy ze schůzí VV PDŠS

08.09.03 Sekce : Ostatní zajímavosti
Přestupy aneb 'Škatule, škatule - hejbejte se' !
A ony se hejbají ! Alespoň podle přehledu přestupů a počtu zaregistrovaných cizinců to v našem kraji na 'stojaté vody' příliš nevypadá. Jak se kdo do nastávající sezóny posílil, to můžete zjistit z přiloženého přehledu - a to ještě nejsou známa žádná hostování !
zobrazit celou zprávu | Přejít do sekce : Ostatní zajímavosti



Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.