achov svaz esk republiky   Zpt na hlavn strnku   Pardubick kraj  

Svaz

Dospělí

Mládež

Různé

Kalendář akcí

Legislativa

Odkazy

Archiv

27.12.2019  
Poslední aktualizace  

  

  Optimalizováno pro
  Internet Explorer 5.0
  
Czech Open 2017 - doprovodné soutěže 29.07.17

Také v letošním roce byl šachový festival Czech Open 2017 kromě hlavních turnajů obohacen celou řadou doprovodných turnajů, které se konaly většinou v dopoledních hodinách a umožňovaly tak zapojení dalších hráčů resp. rozšířily možnosti vyžití šachovým 'fanatikům'.




CZECH OPEN 2017 - doprovodné turnaje

 

F - otevřený turnaj čtyřčlenných družstev mládeže do 16 let

V letošním roce se turnaje čtyřčlenných družstev mládeže v rapidu zúčastnilo 22  družstev, z nichž 12 bylo zahraničních. Vítězství si vybojovalo polské družstvo Polonie Wroclaw před českým družstvem AD Jičín, z našich zástupců se nejvíce dařilo Polabinám A, které skončily na 8.místě.

 

H – Otevřené mistrovství České republiky v bleskovém maratónu

Ani letos se na start bleskového maratónu nedostavil plný počet hráčů, 96 startujících se mu však opět hodně přiblížilo. Vítězem se podle očekávání stal IM Vojtěch Plát z Lysé n/L., z našich zástupců se nejvýše (na 5.místě a jako třetí z ČR) umístil FM Jakub Půlpán z Polabin.

 

I - otevřený bleskový k.o. turnaj

V základní kvalifikační skupině se prezentovalo 83 hráčů, z nichž se po 11 kolech nejlepších 8 hráčů kvalifikovalo do vyřazovacího KO finále. Do něho se dostali i dva čeští hráči, z nichž IM Vojtěch Zwardoň z BŠŠ Frýdek-Místek zvítězil nad všemi svými soupeři a stal se zaslouženým vítězem. Z našich zástupců byl nejúspěšnější Luboš Ptáček z Vysokého Mýta, který v kvalifikaci obsadil 18.místo.

 

J - otevřený ratingový turnaj se zápočtem na FIDE a LOK ČR

Příležitost k vylepšení svého FIDE ratingu a k ev. získání některé z cen ve vloženém ratingovém turnaji využilo celkem 66 převážně zahraničních hráčů. Vítězem se stal ruský GM Maxim Lugovskoy před nejlepším českým zástupcem, kterým byla WIM Karolina Olšarová z Orlové, z našinců byl nejúspěšnějším Lukáš Pavlíček z Poličky na 8.místě.

 

K - Řešitelská soutěž

Řešitelské soutěže se letos zúčastnilo jen 25 řešitelů, mezi nimiž bylo i 7 českých zástupců. Prvenství si vybojoval získal IM Alexandr Bulavka z Bulharska, nejlepším z českých řešitelů byl FM Miroslav Vanka na 7.místě, v pardubickém kraji řešitelství "nefrčí".

 

L – Otevřené mistrovství České republiky v Bughouse

Otevřeného mistrovství ČR v Bughouse se zúčastnilo 12 dvojic, z nichž byla nejúspěšnější královéhradecká dvojice Jezbera-Šlesinger, žádní naši hráči se turnaje nezúčastnili.

 

M - Otevřené mistrovství České republiky ve Fischerových šachách

Ani Mistrovství ČR ve Fischerových šachách nemělo žádnou velkou účast (pouhých 29 hráčů), mezi nimiž ale byl i nejlepší český hráč GM David Navara. Tomu však turnaj nevyšel podle předpokladů, takže vítězem se stal ruský GM Mikhail Krylov následovaný IM Pavlem Šimáčkem a na Davida Navaru zůstal až bronz. Z pětice našich zástupců se  nejvíce dařilo Janu Šlosarovi st. z Polabin, který skončil na 17.místě.

 

N - otevřený superbleskový turnaj

Superbleskový turnaj měl na startu 68 účastníků, mezi nimiž se po 26 kolech na první příčku prosadil maďarský IM Gabor Nagy. Nejlepším z českých hráčů byl FM Ondřej Kořínek z Hradce Králové na 15.místě, nejlepším z našinců se stal Jakub Cach z Polabin na 21.místě.

 

O - Otevřený turnaj dvojic v rapid šachu

V turnaji dvojic v rapidu byli ze 48 dvojic nejúspěšnější GM Mikhail Krylov (RUS) a GM Viktor Komljakov (MDA), z českých dvojic se nejvýše umístili FM Jakub Půlpán (Polabiny) a Daniel Kožúšek (Rychnov n/Kn.) na 6.místě a z našich zástupců byli nejlepší bratři Jakub a Ondřej Cachovi (Polabiny) na 14.místě.

 

P - Otevřený bleskový turnaj dvojic

Na startu bleskového turnaje dvojic se prezentovalo 45 dvojic, z nichž na stupni vítězů nejvýše skončili ruští velmistři Evgeny Vorobiov a Konstantin Chernyshov, z čechů byli nejlepší Stanislav Stárek (Říčany) a Marek Braun (Liberec) na 8.místě a z našich zástupců se nejvýše umístili opět bratři Jakub a Ondřej Cachovi (Polabiny) na 18.místě.

 

Q1,Q2,Q3 - Seriál otevřených bleskových turnajů

Značnému zájmu se těšil seriál tří bleskových turnajů na 11 kol, kterých se zúčastnilo celkem 319 hráčů (101, 96 a 122). Stejně jako v minulém roce byly tyto turnaje ve znamení náporu zahraničních hráčů na přední místa, z českých hráčů byl v popředí nejčastěji FM Ondřej Kořínek z Hradce Králové a z našinců Josef Sýkora z Rapidu Pardubice.

 

R - Otevřený bleskový turnaj čtyřčlenných družstev

Bleskového turnaje čtyřčlenných družstev v bleskové hře se zúčastnilo 21 družstev, z nichž nejúspěšnější bylo maďarské družstvo z Budapešti, z českých družstev bylo nejlepší nesourodé seskupení Svaz českých bohémů na 5.místě a z našich zástupců se nejlépe umístila Bohemia Pardubice na 17.místě.

 

S – Otevřený turnaj v Raindropchess

Pouhých 29 účastníků si zkusilo zahrát turnaj v Raindropchess, což je hra mající se šachovou hrou společnou jen šachovnici a figurky, přesto si tento turnaj vyzkoušel i jeden šachový GM (a moc neuspěl).

 

T - Tematický turnaj

Na Tematický turnaj si našlo cestu jen 18 vesměs zahraničních hráčů, kteří také obsadili čelo závěrečné tabulky. Vítězem se stal maďarský IM Gabor Nagy, nejlepším z českých hráčů byl FM Ondřej Kořínek z Hradce Králové a nejlepším z našich zástupců byl Tomáš Mazura z Bohemie Pardubice.

 

U - Mistrovství světa v Polgár Superstar Chess

Mistrovství světa v Polgár Superstar Chess přilákalo letos na start opět pouhých 16 hráčů, kteří se mezi sebou utkali dvoukolově a vítězem se stal Tom Shutzman (USA).

 

V - Otevřený turnaj v baskickém šachu

Turnaj v baskickém šachu vyhrál mezi 19 účastníky IM Vojtěch Plát z Lysé n/L., nejlepším z našich zástupců byl Pavel Daněk z Bohemie Pardubice na 13.místě.

 

VIP turnaj v bleskové hře

Posledním "doplňkovým" turnajem byl VIP turnaj, kterého se zúčastnilo 14 hráčů. Vítězem se suverénně stal favorizovaný a jediný zahraniční účastník IM Sergej Bystrov (RUS), nejlepším českým hráčem byl Jiří Pačovský z GROPu Praha na 2.místě a nejlepším z "domácích" byl t.č. neregistrovaný Rudolf Diblík na 5.místě.

 

 


Jakékoliv připomínky posílejte na adresu webmastera.